• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapsam bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

kararsizbaykus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
9
1
1
Selamlar. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce üniversiteden mezun oldum ve istanbulda çalışmaya başladım. Fakat hala alışamadım bu şehre. Yolu, trafiği, bir de insanı yalnız hissetirmesi. Herşeyden sıkıldım. Ailem İzmirde. Ben de oraya gitmek istiyorum. Hep keşke orada iş bulsam diyordum. Şimdi fırsat ayağıma geldi fakat biraz çekiniyorum. Bir buçuk yıldır aynı şirkette çalıştığım için burada herkesi tanıyorum. Sürekli yeni şeyler öğreniyorum. Fakat izmir gidersem aynı gelişme sürecini orda görebilir miyim bilmiyorum. Aynı fırsatların çıkmamasından korkuyorum. Ne yapmalıyım? İş mi mutluluk mu? İzmirdeki işi denemeli miyim? Eğer izmire gidersem ve iş istediğim gibi çıkmazsa ne yaparım? Büyük olasılıkla orada başka işte bulamam. Ardından istanbula da tekrar dönemem.

Selamlar. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce üniversiteden mezun oldum ve istanbulda çalışmaya başladım. Fakat hala alışamadım bu şehre. Yolu, trafiği, bir de insanı yalnız hissetirmesi. Herşeyden sıkıldım. Ailem İzmirde. Ben de oraya gitmek istiyorum. Hep keşke orada iş bulsam diyordum. Şimdi fırsat ayağıma geldi fakat biraz çekiniyorum. Bir buçuk yıldır aynı şirkette çalıştığım için burada herkesi tanıyorum. Sürekli yeni şeyler öğreniyorum. Fakat izmir gidersem aynı gelişme sürecini orda görebilir miyim bilmiyorum. Aynı fırsatların çıkmamasından korkuyorum. Ne yapmalıyım? İş mi mutluluk mu? İzmirdeki işi denemeli miyim? Eğer izmire gidersem ve iş istediğim gibi çıkmazsa ne yaparım? Büyük olasılıkla orada başka işte bulamam. Ardından istanbula da tekrar dönemem.
ne iş yapıyorsunuz? kariyeriniz için önemli mi çalıştığınız yer?

Denemezsem hep keşke izmirde çalışsaydım diyeceğim. Denersem ve başarısız olursam da ne yaparım bilmiyorum. Hırslarımı, gelişim isteğimi mi tercih etmeliyim yoksa manevi huzuru mu? Gerçi izmirde işsiz kalırsam o huzur da yalan olur.

Ben yerinde olsam ordan isimi ayarladiktan sonra memleketime giderim..hem ailemle kalinca maddi manevi daha güclü olurum..masraf da az olur..

Nereye kadar İstanbul?

ne iş yapıyorsunuz? kariyeriniz için önemli mi çalıştığınız yer?
Bilgisayar mühendisiyim. İş analisti olarak çalışıyorum. Ocak ayından itibaren ise yöneticiliğe yükselme şansım var. Bunları bir kenarıya atıp izmire gitmek demek bütün bir sene boyunca emek verdiğim herşeyi çöpe atmak demek oluyor. Bir de izmirde sektör çok küçü

Ben yerinde olsam ordan isimi ayarladiktan sonra memleketime giderim..hem ailemle kalinca maddi manevi daha güclü olurum..masraf da az olur..

Nereye kadar İstanbul?
İşi ayarladım gibi. Ocak ayında izmirdeşi şirketle bir görüşmem var . Büyük olasılıkla işi alırım. Fakat mesele istanbuldaki işi bırakıp izmire sıfır baştan gidebilmekte. Buradaki emeğimi çöpe atıcakmışım gibi hissediyorum.

Madem İstanbul'da kendini geliştirdiğine inanıyorsun kal bence

Huzur onemli kendini nerde huzurlu hissediyosan orda kal bence.. Eger sen isini guzel yapiyosan elbet izmirde de kendini gelistirirsin

İşi ayarladım gibi. Ocak ayında izmirdeşi şirketle bir görüşmem var . Büyük olasılıkla işi alırım. Fakat mesele istanbuldaki işi bırakıp izmire sıfır baştan gidebilmekte. Buradaki emeğimi çöpe atıcakmışım gibi hissediyorum.

Benim gibi sürekli gurbette olan birinin sana söyleyebilecegi tek sey memleketine gittir..bir sene cok fazla bi süre degil..orda da baştan baslarsin..6 sene istanbuldaydim..birikim yapamiyorsun..sadece garip bi yorgunluk ve gerginlik oluyor üstünde:KK55:

Demem o ki istanbul bize bi beden büyük:KK19:

Benim gibi sürekli gurbette olan birinin sana söyleyebilecegi tek sey memleketine gittir..bir sene cok fazla bi süre degil..orda da baştan baslarsin..6 sene istanbuldaydim..birikim yapamiyorsun..sadece garip bi yorgunluk ve gerginlik oluyor üstünde:KK55:

Demem o ki istanbul bize bi beden büyük:KK19:
Üniversiteyi de dışarda okudum. Tam artık tamam izmire döneceğim derken istanbulda çalışmaya başladım. Mezun oldum bir baktım aradan 1 yıl geçmiş. Buna bir noktada dur demek istiorum. Hayatımın sonuna kadar burada yaşamak istemiyprum. Fakat şu zaman bunun için ideal bir zaman mı onu da bilmiyorum.

Üniversiteyi de dışarda okudum. Tam artık tamam izmire döneceğim derken istanbulda çalışmaya başladım. Mezun oldum bir baktım aradan 1 yıl geçmiş. Buna bir noktada dur demek istiorum. Hayatımın sonuna kadar burada yaşamak istemiyprum. Fakat şu zaman bunun için ideal bir zaman mı onu da bilmiyorum.
Yeni is yerinle bi görüs,sartlarina göre karar verirsin..bence ideal..daha yasin gencken huzurlu olabilecegin yerde saglam temellerle basla..aile baska bi seydir..candir,kandir...hem maddi olarak da rahatlarsin..
Ama eksisini artisini iyice düsün..bütün detaylari bilen sensin..ama memleketinle calisanlara hep özenirim

soracaktım ki cevabı varmış

yani yaklaşık 6-7 yıldır ailenden ayrısın

şimdi döndüğünde eski ortamı bulamayacaksın buna emin ol

izmir ortamını bilmem ama ev ortamı hoş olmayabilir

sen başına buyruk yaşamışsın ama onlar en son sen liseli olduğun dönemde kalmış olacak

karışmasalar bile seni tekrar küçük hissettirecekler

İstanbul da iş bulup tutunmuşsun

ama tabii aldığın para sana sadece günlük yaşam mı saplıyor sosyal hayat kurabildin mi bu da önemli

dusunduklerimi yazayım karari sen ver. Bu arada ben de izmirde is bulamadigimdan ankarada yasayan ve izmire donecegim gunu dort gozle bekleyen biriyim:)simdi izmirde is imkani cok kisitli. O isi kaptin diyelim ama memnun kalmadın ayni duzeyde seni tatmin edecek bir is bulabilir misin? Aile iyi hostur ama belli bir noktada zorlar. Cunku yillarca tek yasamissiniz simdi zorlanabilirsiniz. Ama bakinca izmir istanbul gibi degil vatan gibi baba evi gibi..keske isleriniz rast gitse de izmirde istediginiz sartlarda calisabilseniz. Yani yardimci olamadim sanırım:)zor bi karar

Back
X