ne yapsam? çıkmazdayım..

eyay

eylül mucizen benimle
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
554
15
68
İstanbul
Öncelikle kendimden bahsedeyim. 4 yıllık evli 2,5 yaşında çocuğu olan mimar bi bayanım. Anadolu yakasında kayınvalidemle aynı apartmanda ikamet edip, Avrupa yakasında devlet memuru olarak çalışıyorum. Bunca senedir git gel o kadar yoruldum ki size anlatamam. Devletin tahsis ettiği araç ve şoförle gittiğim halde psikolojim bozulma derecesine gelmişti trafikten. 5te çıkıp her gün 7ye kadar trafik beni resmen öldürüyo. eve gelince de ev işleri, bütün gün seni hasretle bekleyen ilgi bekleyen kızım, hiç bir şeye yetişmeye zaten gücüm bile kalmıyor eve gelip sürekli ağlıyorum sinirden. Eşim kaç kere söz verdi bu yaz taşınıcaz diye ama bu arada eşimde kpssye girdi atanma durumumuz var diye taşınma işi de kaldı. Bu arada bu hafta aracımı aldılar ve servisle gidip gelmeye başladım. Servise binmek için her sabah yarım saat 2 kilometre yol yürüyorum. Eşime ya atanamazsan ben daha buna ne kadar dayanıcam diyorum. Yok işte yürümezsin otobüs saatlerine bakalım yok ben sana araba alırım ben sana senden daha çok üzülüyorum yaza kadar bekle atanıcam bi 6 ay için taşınmayalım diyo. Ben ne yapmalıyım bu trafik bu stres daha çekilir mi? Bana da evde benden her gün 3-4 saat fazladan ayrı kalan çocuğuma yazık değil mi? Bi eşim ailesiyle aynı apartmanda otursun diye, ev kendi evimiz kiraya çıkmayalım diye dayanmalı mıyım sizce ne yapmalıyım?

Bence 6 ay daha sabredin. Kira çok zor. Bir yerden para geliyor nasılsa ordan geleni kiraya yatırırız demeyin. Başkasının evinde yaşıyor olmak farklı bir duygu. Ay orayı çarpmayayım, ay duvarı delmeyeyim, birşey olsa neyse çıkarken yaptırırım düşüncesi daha kötü. 6 ay hele sabredin. sonra gidişe bakarsınız derim ben

Ben de 3 sene 4 saat gidip geldim okula trafik olunca daha fena oluyordu. Resmen eziyet. Son sene evlendim de cok sukur okula yakinlastim, simdi diyorum nasil cekmisim. Cok zor. Hem sizin daha da zor. Evlisiniz, bir cocugunuz var. Ben olsam 6 ay bekleyemezdim acikcasi. Bi de atanmama durumu da var sonuçta.
6 ay dile kolay. Cumartesi pazari saymazsan 132 gün demek. Trafikte falan da filan da gecirdiginiz saati de sayarsak 272 saatiniz yollarda gececek sadece. Bence tasinmaya değer. ..

daha zaten artık gidip gelmeyi kaldıracak ne gücüm kaldı ne sabrım. Birde eşim ben seni düşünüyorum çok üzülüyorum diyo ya daha da sinir oluyorum. Madem o kadar çok düşünüyosun 4 senedir benim için ne yaptın hep ben gittim geldim sıkıntıyı ben çektim niçin sen ailenle aynı apartmanda oturucaksın diye. Ama görseniz kendi kızları ne kadar kıymetli size anlatamam. Servisle gidip gelicem artık dedim kayınpederime bana otobüs saatlerini söylüyo. Demiyo ki yaa napıcaksınız nasıl gidip geliceksin.?

Yanlış tutum sergiliyorlar. Keşke daha yapıcı olup size destek olsalar. Bir bayan için evinin işe uzak olması gerçekten çok zor özellikle İstanbul'da. Allah yardımcınız olsun ama atama durumunuz yoksa evinizi taşıyın bence. Kira ödemeyelim derken huzurunuzdan olmayın.

Özel şoför ve servisle bu kadar şikayet ediyosanız, Otobüsle, metrobüsle hergün işe gidip gelen insanlar ne yapsın?

İşiniz zor, İstanbul trafiğinde şöförle gidip gelmek bile yormuş sizi doğal olarak, kendi aracınız olduğunda ekstra yorulursunuz bu çok net. 4.5 saatte gittiğim olmustur benim Avrupa yakasından, Anadolu yakasına.
Ev sizinse satıp işinize yakın bir güzergahtan alabilirsiniz ev. Yada şehiriçinde ulaşımı kolay bir lokasyondan alabilirsiniz evinizi.
İş yorgunluğunun üzerine trafik stresi fena bunu bilir bunu söylerim.
Kolaylıklar dilerim.

İstanbul trafiğini çeken bilir... Çok iyi anlıyorum sizi bende okulumu Avrupa yakasından seçerek çok büyük hata yapmıştım.. Otobüsle gitsen tıklım tıkış, metrobüse hiç girmiyorum bile.. Özel araçla dahada berbat.. En iyisi taşınmanız olacak ama bekleyin şu atanma ii bir hallolsun baktınız olmuyor gidin ev bakın eşinizede burası olacak diyin tavrınızı koyun. Anasıyla beraber oturacak diye sizin bu kadar eziyet çekmeniz çok manasız..

annem beni bir de sırtında taşırmış o kadar yol yürürken küçükmüşüm yürüyemezmişim...canım annem...
bence biraz sabredin işler kesinleşsin 6 ay çok da değil göz açıp kapayana dek geçer..

Ben sizi haklı bulamadım kusura bakmayın.
Hem güzel bi işiniz var, hem kendi eviniz var, hem özel şoförlü aracınız varmış, hadi onu almışlar diyelim ama sizi yayan bırakmamışlar..
İnsanlar ne zorluklarla üç kuruş kazanmaya çalışıyor, siz şikayet ediyorsunuz.
Servisten geçtim benim yol paramı dahi karşılamıyor iş yerim.
Azıcık şükretmeyi bilin ya..
Valla kusura bakmayın biraz sert oldu ama.....

Taşının derim size...Kirada oturmakta taşınmakta pek kolay değil ama kafanız daha rahat olacak, daha az yorulacaksınız...
Eşinize eğer beni düşünüyorsan taşınırız de...Bu kadar basit...
Kendinizi ve çocuğunuzu düşünün...

Eşinizin atanma durumu nedir? Bu yıl kasım atamasında doğru düzgün kadro açılmadı, bir daha ki atama nasıl olacak bilmiyoruz ki. Özellikle İstanbul,Ankara gibi büyük şehirler ya bir ya iki tane kadro açıyor. Eşiniz başka bir şehre de atanabilir. Sıralamasına bakın, atanma durumuna bakın. Eğer ihtimal %50 %50 gibiyse taşının derim. Ama bu atamada olmaz bir dahakine de çok büyük olasılıkla atanır diyorsanız taşınmayın, atamadan sonra yolunuzu çizin. Ya da şöyle yapabilirsiniz. Maddi durumunuz el veriyorsa, şuanda oturduğunuz evi satılığa çıkarın bir yandan da alacak ev araştırın. Hem yine kendi eviniz olur hem de piyasayı takip edersiniz.

2 km yol yürüyorum bu soğukta daha ne kadar yayan bırakabilirler. Siz en azından sabahın 6sında bu kadar yol yürümüyosunuzdur umarım. Sizde şikayetçiyseniz iş yerinden ayrılın derim.

Bu atama olmazsa diğeri kesin olacak çünkü kendi bölümünde ilk 20ye düşüyor. Ama kışın bu soğuğunda her sabah 6da 2km yolu yarım saat nasıl yürürüm bi 6 ay daha bilmiyorum.

2 km yol yürüyorum bu soğukta daha ne kadar yayan bırakabilirler. Siz en azından sabahın 6sında bu kadar yol yürümüyosunuzdur umarım. Sizde şikayetçiyseniz iş yerinden ayrılın derim.
Valla bende günde 1,5 saat otobüs+metro çekiyorum en az bir saatte yürüyorum işe gidebilmek için aldığımda asgari ücret.Hem öyle çıkın o zaman o işyerinden diyorsunuz ama hayat şartları izin vermiyor maalesef :)
Bi altı ay daha sabredin baktınız olmuyor orada evinizi satıp işinize daha yakın bi yerden ev alabilirsiniz yada işiniz güzelmiş kendinize bi araba alın tabii ki çocuğunuzla geçirdiğiniz her saniye önemli ama bi çok insan bunu yaşamak zorunda kalıyor.

İş bulmak o kadar kolay değil maalesef, var olan işimden ufak tefek sorunlar için ayrılamam.
Bence siz de sorun etmeyin, o 2 kilometrelik mesafeyi minibüs veya otobüsle atlatabilirsiniz.
Benim kız kardeşimin okul servisi de eve 2 km uzaktan alıyor, oraya kadar otobüse biniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…