Ne yapsam düşünmekten ağlamaktan kafayı yiyecem?

Kimse ben de dahil seçtği tercihin bu kadar zor olacağını bilemez ben de bilemedim eğer bilseydim ilk sezeryanda tüylerimi bağlatırdım çocugum büyüyünce de hayatımı yasardım.Kocam da basıma kakıyor senin çocugum böyle sen alıs buna diyor ölmekten baska çare var mı benim için her gün ağlamaktan helak oldum
Allah aşkuna iki tane patlaşım var
Bu ney ardi önü iki yaşinda bir çocuk .
Eskiler nasil bakmiş 4-5 çocuğa birde tarlada çalişarak .
Benimde iki oğlum var ve büyük oğlum aynen öyleydi ,kafayi yedirdi .
Ama bak senin en azindan kizina babaannesi arada bakiyormuş.
Oğlunu öyle kabul et ,sen ne kadar mücadele edersen kizarsan sitem edersen o çocuğun huylari dahada berbat olur .
Bugünler geceçek ama bir travma ömür boyu etkiler .
Sakin ol kendini telkin et .
O bir çocuk

Nerden başlasam bilmiyorum.Ben 2 senelik ilk ve acil yardım mezunuyum evliyim 2 cocuk annesiyim çalışamıyorum sebebi okurken evlenmem(okulu bitirebildim) atanamadım bakacak kimse yok kayınvalidem hasta annem uzak neysekuzenim fizyoterapi okuyorum 1 dersi bırakmıs atandıktsn sonra kalan 1 dersi vermis hem derecesini yükseltti hem de önlisans kpss sınavına girmek zorunda kalmadı.Haliıyle ailemin gözünde ben ev hanımı kendini yetiştirmeyen koca parası yiyen biri oldum kocam yazın mesaide dolayı sadece pazar günü izni var ve ben de 2 yasındaki oglumla huniyi takmak üzereyim (6 yasındaki kızıma babaannesi yaz tatilinde baktı hakkını yemeyeyim) dün parka çıktık bizim oglan kaymıyor kosuyor düz ara arkasına bakmadan esim heder oldu pesinde kosmaktan.Yemek yedik alışverişe çıktık vs eve geldik kavga rttik esime göre ben 3 4 sene daha sabredecem herkes diyor 1 senen var yok oglana çoban lazım .1 gün güzel geçti simdi ben evdeyim oğlanı aksam parka çıkarsam pesinde kosmaktan canım çıkıyor kosmasın diye korkutmaya çalıstım olmadı.En fazla hastaneye gideceksem anneme bırakabiliyorum onun dısında kimseye gidemiyorum oglum bir yeri kıracak mı diye pesinde dolanıyorum çünkü.En yakınlarım hep mutlu hep geziyorlar çevreleri çok geniş ben insan görebilmek için parka gitmek zorundayım😔 Yeminlen dün gece ölmek için dua ettim çok zor durumdayım.Bir yanım sınava çalıs memur ol bakıcıya kitle çocugu diyor(iyi sıralama için 90 puan almak zorundayım) bir yanım ise çocugun büyümesini bekle kreşe ver ya da temizlik işi bulursam evlere yanında götür diyor.Kararsız kaldım.Ne yapmam lazım?
Birilerine kitleyeceginiz cocuklari dogurmadan once olan yapsaydiniz. Ya da dogurmasaydiniz. Dogurduysaniz oturun bakin.

Parkta başka bir kadın demişti Ben 2 yaşındaki kızımı korkuttum işte İlla koşamadı ileri gitmedi Hani benim Dizimin dibinden ayrılmıyor diye ben onu da denedim O da olmadı gene oğlum düz ara hiç Beni dinlemeden koşuyor yani karşıda araba geliyor mu Ben arkada mıyım hiç bilmiyor
Cahilliğe gel,korkutun çocukları korkutun....

bir de bu kadın sağlıkçı...ve acil durumlara müdahele edecek ilk personel

korktuğum şey şu ki işte mesleğe başlasa mesela
nasıl sakin, bilinçli ve kontrollü şekilde hayat kurtaracak bu kadın? size güven veriyor mu?
Parktaki kadın tavsiye etmiş kızı önceden çok koşarmış şimdi dizinin dibinden ayrılmıyormuş bak bak!!!!bu hanım da hemen uygulamış.......gelde çıldırma bir de işe yaramadı diye şikayet ediyor saçmalığa bak, vallahi Migren ben bu kafaları anlamıyorum.....

Parktaki kadın tavsiye etmiş kızı önceden çok koşarmış şimdi dizinin dibinden ayrılmıyormuş bak bak!!!!bu hanım da hemen uygulamış.......gelde çıldırma bir de işe yaramadı diye şikayet ediyor saçmalığa bak, vallahi Migren ben bu kafaları anlamıyorum.....
ya şeytan kulağına kurşun diyeyim
benim ebe, ATT filan ailede var epey, mesleklerini yapanlar için diyorum hakketen süper insanlar yani, kontrollü, yapıcı, pozitif, sorumluluk sahibi insanlar.

enkaz altında doğum yaptırdı kuzenim depremde (umkeci, hadi buraya kendi istedi de gitti) ama normal görevinde de 6 ay karla kaplı dağ köyünde çalışıyordu 25 sene önce, annesinin karnında ölmüş miadı da yakın bebeği de doğurttu, gelemiyordu doktor filan, bilen bilir bu ne demek, boru değil bu işler...
hani doktorların cerrahların filan işleri zaten apayrı ama bu kızların da işi direkt can olabiliyor.

yani bilmiyorum insan canı bu, kendi bebeğine böyle davranan sana bana acır mı?

ben mi vebalden çok korkuyorum bilmiyorum.

Çok garipsiniz, ölmeyi bayılmak mı zannediyorsunuz? Kendi kararlarınızın sonucuna bu kadar ölüp dirilmek nedir? Erkenden evlenmek istemişsiniz, iki çocuk yapmışsınız. Hayatınızı ciddiyetle planlayın önemli kararlar almadan önce. İki küçük çocuğunuz var, konuşma stilinizi aşırı itici buldum. Siz ve kıskandığınız insanlara arasındaki fark ne biliyor musunuz? Sizin gibiler hayatı hiç ciddiye almıyorsunuz, hep oyun hep eğlence zor kısımlara gelince ölmek istiyorum. Hayatı her zaman eğlenerek ve serbest geçiremezsiniz bunu bir idrak edin önce. İşe de girseniz sabah 6-7'de kalkmak size zor gelecek.

Bakıcılara hizmetçilere özendiğini sanmıyorum, çoğu meslektaşımın 2-3 tane çocuğu var eşi nöbetli çalışansa çapraz nöbet (ailesinden uzakta olanlar) eşi akşam evdeyse eşi bakıyor, gündüz okul yada kreşte oluyor.
Ki şuda var 70min, nöbet usulu olduğu için çoğu ay + oluyosun. Yani bence gayet güzel para evi tek geçindirmeyenler için, çift maaşlı çiftler için yani.
Bekar memurlar ya geziyor ya koluna her ay ajda takıyor, ben ilk senemde çok gezdim mesela. Kuzenine her türlü özenmesi çok normal.
Bakıcılara hizmetçilere özenmesi şuradan belli, çocukları bakıcıya kitlesem diyor. Sanki kendi çocuğundan bahsetmiyormuş gibi. Tam zamanlı bakıcılar asgari ücret+ sigorta istiyor haliyle. 70bin maaşla bunu yapmak çok zor. Hiçbir memur karşılayamaz. Dediğiniz gibi çocuğu ya eşine ya kvsine emanet ediyor memur olanlar. Veya uygun fiyatlı kreş araştırıyor. Hayat zor, geçim kolay değil.

Ha özel sektörde başarılı bir eleman olsa o zaman iyi para alır bir insan. Temizlikçiyi de tutar,bakıcıya da 30bin gömer rahat eder. Yine de “çocukları kitlesem “ çok hoş bir tabir olmamış bilemedim. Anlıyorum yani çocuk bakmak zor ama, evdesin halihazırda bir zahmet çocuk peşinde de koşacaksın bir süre,hepimiz koştuk,sonra kreş çağı geliyor zaten askere yollayana kadar çocuk bakacak değiliz. Bu kadar büyütecek,bu kadar bunalacak bir durum yok.

Bir şey merak ediyorum sanırım çıplak maaş 55 civarı nöbet mesai hariç ek ödemeyle 70 oluyormuş bu ek ödemeyi hastaneye atanan büro personeli de alıyor mu yoksa sadece ebe tekniker vs mi alıyor ek ödemeyi
Biz hastanede çalışmadığımız ve hastanelere bağlı olmadığımız için bilmiyorum gisla, maaş 55 değil bizde 69, buna ek yemek, acil farkı ve döner alıyoruz 70 düz dedim aslında 15inde yatan acil ve döner farklarıyla 75-77 civarı. Mesai ücretlerimizde (ek süreler) hastanelerden farklı.
Hastanede birim birim farklı acildeki başka alır, yoğun bakımdaki başka alır. Büro personelleri bu farkları almaz, dönerden alıyolardır belki. Onlara yemek parasıda yatmıyor hastanede verildiği için

Bakıcılara hizmetçilere özenmesi şuradan belli, çocukları bakıcıya kitlesem diyor. Sanki kendi çocuğundan bahsetmiyormuş gibi. Tam zamanlı bakıcılar asgari ücret+ sigorta istiyor haliyle. 70bin maaşla bunu yapmak çok zor. Hiçbir memur karşılayamaz. Dediğiniz gibi çocuğu ya eşine ya kvsine emanet ediyor memur olanlar. Veya uygun fiyatlı kreş araştırıyor. Hayat zor, geçim kolay değil.

Ha özel sektörde başarılı bir eleman olsa o zaman iyi para alır bir insan. Temizlikçiyi de tutar,bakıcıya da 30bin gömer rahat eder. Yine de “çocukları kitlesem “ çok hoş bir tabir olmamış bilemedim. Anlıyorum yani çocuk bakmak zor ama, evdesin halihazırda bir zahmet çocuk peşinde de koşacaksın bir süre,hepimiz koştuk,sonra kreş çağı geliyor zaten askere yollayana kadar çocuk bakacak değiliz. Bu kadar büyütecek,bu kadar bunalacak bir durum yok.
Zaten kendi bölümünden atansa yine ayda 20gün çocukla baş başa 😄 çocuk zaten atanana kadar 3yaşına yaklaşsa en erken kreş zamanı gelmiş oluyor.
Konu sahibinde o azim yok anca kuzeninden izler gibi duruyor.

Biz hastanede çalışmadığımız ve hastanelere bağlı olmadığımız için bilmiyorum gisla, maaş 55 değil bizde 69, buna ek yemek, acil farkı ve döner alıyoruz 70 düz dedim aslında 15inde yatan acil ve döner farklarıyla 75-77 civarı. Mesai ücretlerimizde (ek süreler) hastanelerden farklı.
Hastanede birim birim farklı acildeki başka alır, yoğun bakımdaki başka alır. Büro personelleri bu farkları almaz, dönerden alıyolardır belki. Onlara yemek parasıda yatmıyor hastanede verildiği için
Son atamada abimin eşi atandı o da ebe ama acilde çıplak 55 ama ek ödeme ile 70 75 nöbet alırsam değişiyor demişti tabii temmuz zammı olmadan paramedikte istasyon oluyor herhalde o da bana tercih ver masabaşı ile farkı yok maaşlar aynı neredeyse demişti ama bizde nöbet vs zaten yoktur muhtemelen

Nerden başlasam bilmiyorum.Ben 2 senelik ilk ve acil yardım mezunuyum evliyim 2 cocuk annesiyim çalışamıyorum sebebi okurken evlenmem(okulu bitirebildim) atanamadım bakacak kimse yok kayınvalidem hasta annem uzak neysekuzenim fizyoterapi okuyorum 1 dersi bırakmıs atandıktsn sonra kalan 1 dersi vermis hem derecesini yükseltti hem de önlisans kpss sınavına girmek zorunda kalmadı.Haliıyle ailemin gözünde ben ev hanımı kendini yetiştirmeyen koca parası yiyen biri oldum kocam yazın mesaide dolayı sadece pazar günü izni var ve ben de 2 yasındaki oglumla huniyi takmak üzereyim (6 yasındaki kızıma babaannesi yaz tatilinde baktı hakkını yemeyeyim) dün parka çıktık bizim oglan kaymıyor kosuyor düz ara arkasına bakmadan esim heder oldu pesinde kosmaktan.Yemek yedik alışverişe çıktık vs eve geldik kavga rttik esime göre ben 3 4 sene daha sabredecem herkes diyor 1 senen var yok oglana çoban lazım .1 gün güzel geçti simdi ben evdeyim oğlanı aksam parka çıkarsam pesinde kosmaktan canım çıkıyor kosmasın diye korkutmaya çalıstım olmadı.En fazla hastaneye gideceksem anneme bırakabiliyorum onun dısında kimseye gidemiyorum oglum bir yeri kıracak mı diye pesinde dolanıyorum çünkü.En yakınlarım hep mutlu hep geziyorlar çevreleri çok geniş ben insan görebilmek için parka gitmek zorundayım😔 Yeminlen dün gece ölmek için dua ettim çok zor durumdayım.Bir yanım sınava çalıs memur ol bakıcıya kitle çocugu diyor(iyi sıralama için 90 puan almak zorundayım) bir yanım ise çocugun büyümesini bekle kreşe ver ya da temizlik işi bulursam evlere yanında götür diyor.Kararsız kaldım.Ne yapmam lazım?
Yani bu hayatı kendiniz secmissiniz şimdi siteminiz kime anlamadım. Küçük yaşta zorla evlendirilmemissiniz. İki çocuk yapmışsınız onların günahı ne ölmek istiyorum vs vs. Bence bir psikologa gidin. Kuzeninizi de kiskanmaktan vazgeçin.

Benim kızım da 17 aylık hiç yürümüyor sürekli koşu ve kaçış modunda. Üstelik dizimden ameliyat olduğum için ben kosamiyorum. Cocuk güvenlik kemerlerinden aldım (çocuk tasmasi). Sokakta, sahilde falan gezerken giydiriyorum. Bu kemerden önce ölmek gelmemişti hiç aklıma kızım koşuyor diye😂

Back
X