Ne yapsam kendimi beğendiremiyorum.

emine1309

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2025
103
65
13
24
Denizli
Kızlar merhaba 8 aylık evliyim eşim pazarlamacı kendim özel bir şirkette muhasebeciyim, eşim haftanın 3 günü dışarda kalan günler evde, bende haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6
çalışıyorum. Eşime farklı tatlılar yemekler yapmaya çalışıyorum ama ne yapsam ben yetemiyorum hem ev işlerinde hem yemek konusunda. Sürekli kendimi eksik hissettiriyor bunu dile getirdim birkaç kez ama dalga geçiyorum ben seninle vs diyor hemen kızmaya kalkıyor sen de çok alınıyorsun diye. Eve geleceği günler mümkün olduğunca bir gün öncesinden yemeğimi yaparım gelmeden arar ne var ne yaptın ne yicez demeye 3 gün dışarda otelde farklı yemekler yediği için aynısını yapayım istiyor elimden geldiğimce bilmiyorsam öğreniyorum yapmaya çalışıyorum ama bu durum beni zaman zaman çok eksik yetersiz beceriksiz hissettiyor nasıl yapsam ne desem bilmiyorum artık aynı problemi yaşayan varmı

Son düzenleme:
Çok zor ya hem iş hem yemek. Hiç sevmem yemek yapmayı. Zaten sizin yerinizde olsam onun evde olduğu 3 gün yemeği ondan beklerim, elimi sürmem. Zaten heves de bırakmamış sizde.

Yapma uğraşma o zaman, yetmeye falan çalışma. Sende çalışıyorsun çok fazlasını beklemesin dışarıda yediklerine saysin...

Çok zor ya hem iş hem yemek. Hiç sevmem yemek yapmayı. Zaten sizin yerinizde olsam onun evde olduğu 3 gün yemeği ondan beklerim, elimi sürmem. Zaten heves de bırakmamış sizde.
Hevesim hala var ama çok sinirleniyorum yapasım gelmiyor. İnanın evet hem çalışıp hem ev işleri yemek işleri çok zor. Eşim 3 gün dışarıda kalan günler evde hep dışarıya gidiyor diye ben yaparım hep

Kızlar merhaba 8 aylık evliyim eşim pazarlamacı kendim özel bir şirkette muhasebeciyim, eşim haftanın 3 günü dışarda kalan günler evde, bende haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6
çalışıyorum. Eşime farklı tatlılar yemekler yapmaya çalışıyorum ama ne yapsam ben yetemiyorum hem ev işlerinde hem yemek konusunda. Sürekli kendimi eksik hissettiriyor bunu dile getirdim birkaç kez ama dalga geçiyorum ben seninle vs diyor hemen kızmaya kalkıyor sen de çok alınıyorsun diye. Eve geleceği günler mümkün olduğunca bir gün öncesinden yemeğimi yaparım gelmeden arar ne var ne yaptın ne yicez demeye 3 gün dışarda otelde farklı yemekler yediği için aynısını yapayım istiyor elimden geldiğimce bilmiyorsam öğreniyorum yapmaya çalışıyorum ama bu durum beni zaman zaman çok eksik yetersiz beceriksiz hissettiyor nasıl yapsam ne desem bilmiyorum artık aynı problemi yaşayan varmı
Sizi beceriksiz hissettiriyorsa yapmayın hakettiğinden fazlasını. Çok becerikliyse kendi girsin yapsın yemek de görelim totişini. Üstelik sizde çalışıyorsunuz o da girebilir mutfağa. Çok yüz verip alıştırmayın

Hevesim hala var ama çok sinirleniyorum yapasım gelmiyor. İnanın evet hem çalışıp hem ev işleri yemek işleri çok zor. Eşim 3 gün dışarıda kalan günler evde hep dışarıya gidiyor diye ben yaparım hep
Yani beğenmiyorsa aşçı tutsun ya da gidip aşçıyla evlenseydi.

o zaman çalışmayayım diyorum ama çalışmadan da yapamam alıştım çalışmaya, kendisi ara ara yapıyor
Ay sakın öyle yapmayın. Ben de işim olsa çalışsam diyorum. İş her zaman için güvenceniz, gelir kaynağınız. Paşaya yemek beğendirmek için işden vaz geçmeyin sakın, para gelmeyince daha da üzerinize gidecek.

Haftanın beş günü geç saate kadar dışarda mesai yapan sizsiniz. Asıl onun boş günlerde size yemek hazırlaması lazım.
Valla 10 senelik evliyim. Evde yemek seçmelerine müsade etmem. Beğenmeme hakları yok. Yemiyorlarsa da bir daha kendime kadar yaparım. Emeğe saygısızlığa hiç
Tahammülüm yok.
Kazık kadar yetişkinlerin yemek konusunda bebek gibi mıyıldanmasına asla müsade etmem

Baştan nasıl alistirirsan öyle gider. Fazla fedakarlık vefasızlık getirir derler.
Her şeye yetişmeye çalışmayın. Çalışan kadınım bu kadarını yapıyorum sen de geri kalanini hallet. Evdeyken yemekler senden deyin gecin. Ha yapamam dersen yardımcı tutalım devamlı. Her şey tastamam olsun deyin.
Annesi değil karısısıniz bunu hatırlatın. Sonra annem gibi deyip bir tarafları oynamaya başlıyor. İsi bırakmayı da şu aşamada da asla düşünmeyin.

Düzelmez, ödün ödünü doğurur, sen daha fazla çabalar, daha fazla yorulur, yine takdir görmez, yine mutsuz olursun, bu döngünün anlamı var mı? Yapma ki kendini yıpratma, azalt, sınırsız ödünden vazgeç.
çok doğru söylüyorsunuz bende bir şeyler düzelir umuduyla hala yapıyor

Back
X