buldum tatlım olduğu gibi kopyala yapıştır yapıyorum

canım benim başlarda benim eşim de öyleydi..
aldım karşıma: 'biz birbirimize sağlam ve mutlu lazımız..senden çok bişey beklemiyorum, sadece ufak da olsa bana yardım ettiğini görmek benim isteğimi iki katı artırır..yoksa olacakları sıralayım sana: önce herşeyi yetiştireyim diye kendimi hırpalarım, sonra sağlığımdan olurum ve içten içe sana karşı sinirlenirim..sonra ufak bi hatanda bile bu biriktirdiklerim aklıma gelir olay büyür..huzurumuz kaçar..ben senden senin için küçük(çünkü sen çok güçlü kuvvetlisin),benim içinse çook değerli bir şey olarak bunu bekliyorum..' dedim..
aylarca laf ederek yardım etti..kimi zaman gıcıklığına yapmadı..kimi zaman ağlattı beni kendinden uzaklaştırdı..
ama pes etmedim ve hep şirinlikle yardım istedim..
mesela:
-aşkım o kaslı kollarınla kolayca yapabileceğin kutsal bi görev için mutfağa gelir misin?
- kocacimm acilen bi kahraman desteğine ihtiyacım var..
- Allahım şükürki selvi boylu eşim var, yoksa şu yukardaki sürahiyi bana kim alırdı...
gibi sürekli onu gaza getiren ve asla emir yada direktif içermeyen ricalarla alıştırdım iş yaptırmaya..
ve her yardımından sonra ya öptüm ya iltifat ettim.."aslan kocacim sen olmasan naparım gibi" (aslında yaptığı minnacık bişey, sırf alıştırmak için söyledim bunları" unutma erkekler belli etmezler ama iltifatı bizden daha çok severler..
hala da öyle..freud'un sözündeki gibi "tekrarlanan davranışlar alışkanlığa dönüşür"..
hamdolsun Allahıma bir yılın sonunda öğrendi yardım etmenin iyi bişey olduğunu..
önceki konularıma bakarsan zaten eşimin bu konuda önceden nası biri olduğunu görürsün canım..
çalışıyomusun bilmiyorum ama benim eşim 9-5buçuk çalışmama rağmen anlayışsızdı ve inadına yardım etmezdi..
inşallah en kısa zamanda çözersiniz canım..Allah sana kolaylık eşine anlayış nasib etsin...amin..