Ne yapsam kızlar ?

okyanusprensesi000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2018
818
585
103
29
Merhaba kızlar
Bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum
Okulumuzdaki çoğu öğrencimizin maddi durumu pek iyi değil
Bunlardan biri de 8.sınıf öğrencimiz Batuhan
Hafta sonları babasının tuğla fabrikasında çalışan bir öğrencimiz
Karne günü öğrencilerimizle okulun bahçesinde sohbet ediyorduk
2 hafta sonra ben 15 yaşına basacağım hocam dedi
Ben de ne güzel Batuhancığım annen size pasta yapar kutlarsınız dedim
Kutlamayız hocam şu zamana kadar hiç Doğum günümü kutlamadık dedi
Ama bunu söylerken ki bakışını ses tonunu bir bilseydiniz :(
Şaşırdım peki neden diye sordum
Bilmiyorum dedi ben de üstelemedim
Şimdi ben bu öğrencimi yarım saatliğine bir kafeye götürsem bir dilim pasta alıp doğum gününü kutlasam çok mu abes olur?
Ya da kafeye gitmesek güzel bir hediye alsam o gün ona versem ?
Yoksa hiçbir şey yapmayıp sadece kısa mesajla mı kutlasam?
Öğretmen ve öğrenci arasında belli bir mesafe olmalı kabul ediyorum ama duygularıma yenik düşüyorum
O kadar saygılı efendi bir çocuk ki :( ve ben onu çok seviyorum
Sizce ne yapsam kızlar?

Ne olabilir ki en fazla ? Evet çok laçka öğretmen-öğrenci ilişkisi hoş değildir ama bence küçük bir kutlama hiç de nahoş bir seviye değil. Bir çocuğu mutlu etmeye değer, bence yapın konu sahibi:KK50:

Düşündüğünüz iki planda çok güzel bence öğretmen öğrenci ilişkisi ni bende bilemiyorum ama belki de hayatı boyunca unutamayacağı bir doğum günü olur galiba onlar simarmayi bilmezki anı yaşar.. tabii sizin gözleminiz daha isabetli olur

Bence de mutlu eder ama tek bir öğrencimi kafeye götürmem tuhaf olur mu acaba :KK43:
Köy okulu öğretmenliği gerçekten ayrı bir duygu. Yırtık ayakkabısıyla okula gelen bir çocuk.. Ne üzücü. Birine yapsanız diğerlerin de kalıyor aklınız değil mi? Keşke hepsini alıp götürebilseniz ama bu mümkün olmayabilir. O yüzden elinizden geldiğince en azından bugün onun yarın diğerinin mutluluğu için çabalarsınız :KK200:

Merhaba kızlar
Bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum
Okulumuzdaki çoğu öğrencimizin maddi durumu pek iyi değil
Bunlardan biri de 8.sınıf öğrencimiz Batuhan
Hafta sonları babasının tuğla fabrikasında çalışan bir öğrencimiz
Karne günü öğrencilerimizle okulun bahçesinde sohbet ediyorduk
2 hafta sonra ben 15 yaşına basacağım hocam dedi
Ben de ne güzel Batuhancığım annen size pasta yapar kutlarsınız dedim
Kutlamayız hocam şu zamana kadar hiç Doğum günümü kutlamadık dedi
Ama bunu söylerken ki bakışını ses tonunu bir bilseydiniz :KK43:
Şaşırdım peki neden diye sordum
Bilmiyorum dedi ben de üstelemedim
Şimdi ben bu öğrencimi yarım saatliğine bir kafeye götürsem bir dilim pasta alıp doğum gününü kutlasam çok mu abes olur?
Ya da kafeye gitmesek güzel bir hediye alsam o gün ona versem ?
Yoksa hiçbir şey yapmayıp sadece kısa mesajla mı kutlasam?
Öğretmen ve öğrenci arasında belli bir mesafe olmalı kabul ediyorum ama duygularıma yenik düşüyorum
O kadar saygılı efendi bir çocuk ki :KK43: ve ben onu çok seviyorum
Sizce ne yapsam kızlar?
Merhaba hocam, çok güzel düşünmüşsünüz fakat çocuk sanki ailesiyle kutlamak istemiş. Buna içlenmiştir de dile getirmiş olabilir. İçimden o çocuğa yardım etmek geldi benim ailem de hiç doğum günümü kutlamamıştı.

Çok teşekkür ederim kızlar çocuğun Doğum günü yarıyıl tatilde oluyor yani okullar açılmadan
Okulda kutlama yapmak için müdürden izin almak gerekiyor eğer izin alabilirsem gecikmeli de olsa kutlayabiliriz
Ama diğer sınıflardaki çocukların görüp canı pasta çeker diye çekiniyorum :(

Çok teşekkür ederim kızlar çocuğun Doğum günü yarıyıl tatilde oluyor yani okullar açılmadan
Okulda kutlama yapmak için müdürden izin almak gerekiyor eğer izin alabilirsem gecikmeli de olsa kutlayabiliriz
Ama diğer sınıflardaki çocukların görüp canı pasta çeker diye çekiniyorum :KK43:
Kaç sınıf var

Bence okul olmaz, çünkü köy okulun da herkes aynı durumda.. Ve tek bir çocuk niyetine alınacak pasta yani Doğum günü diye, diğerleri hep beklenti içine girecek bizim de Doğum günümüz de kutlar diye
Doğru
O da var şimdi hepsi beklentiye girer çocuk nede olsa
Tek başınayken hediye mi verilse o zaman

Tebrik ediyorum sizi bu ülkeye sizin gibi düşünceli öğretmenler gerek.:KK9:Daha önce hiç böyle bişey yaşamamışsa ikiniz yalnızken biraz çekinebilir,Sonuçta öğretmenisiniz ya hani utanabilir. eğer sizin içinde uygunsa bence bi pasta alıp arkadaşlarıyla beraber sınıfta ufak bi kutlama yapmanız daha güzel olacaktır ama diğerlerininde beklentiye girme ihtimalinide düşünmeniz gerek tabi :)

Back
X