ne yapsam ne etsem..

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
Selam arkadaşlar. .
20 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Annem ve kız kardeşim başka şehirden yanıma geldiler. Bugün gittiler o yüzden çok üzgünüm ev boşalmış gibi geliyor. Bunları giriş olsun diye anlatıyorum asıl derdim şu. . Bu benim ikinci çocuğum. İlk çocuğumda sütüm çoktu ama şimdi o kadar çok değil. Göğüslerim dolu dolu olmuyor. Ne yiyip ne içmem gerek bilemiyorum. Bir yandan da hamilelik kilolarımın en azından bir kısmını verip toparlanmak istiyorum. Güya dikkat edicek az yiyecektim bu sefer ama bebeğim daha önemli tabi. Annemgil burdayken iş yapmıyor dinleniyordum üstelik yemek saatlerini de annem ayarlıyordu. Bide annem kalkıp iş yapacağım içinde sütün azalır dedi.
Süt arttırıcı çay içiyorum onun için böyle şeylerden çok ne yemem lazım o konuda akıl verirseniz sevinirim.

bol bol su için ..
diğer şeyler sütünüzü azaltmaz ev işi vs.. ama bunları kafanıza takıp stres yaparsanız sütünüz azalır..
hurafelerle aklınızı bulandırmayın..
sütü arttıran en önemli şey sudur..

Bebeginiz hayirli olsun allah anneli babali buyutsun.
Sut icin bebegi cok sik emzirin vucut o emdikce uretecek az emzirirseniz az uretir hatta aksam yaatarken bebek emdiyse ve hala sutunuz varsa sagin sut cogalacaktir.bol sivi tuketin.
Et, balik sutunuzu artiracaktir ayrica pilavda pirinc yerine bulgur tuketin.
Stres yapmayin sutum olacakmi diye sutunuz olur hormonlariniz bebege kanalize durumda cunku.

Canm öncelikle bebeğini hayırlı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin Rabbim..
Ev işi falan sütü azaltmaz stres yapmamaya çalış canım..Bebeğini bol bol emzir..Süt arz talep meselesi gibi ne kadar çok emmerse o kadar çok gelir..
Arkadaşın dediği gibi şu çok önemli bol bol su iç..Diğer artırdığını bildiğim şeyler tahin helvası,yemeklerin yanında yenen çiğ soğan da etkili gerçekten.Kimyon hatta arada bi kahve fincanı suya bir dolunay kaşığı kimyonu karıştırıp içmekte faydali.İstersen bunu netten araştırabilirsin canım.Ayrıca kimyon yemeklere pişerken katıldığında,yemekteki gaz miktarınıda azaltıyor..
Bide geçen gün bir doktor televizyonda muzun sütü artırmakta önemli olduğunu hatta kendisinin de kullandığını söyledi..
Güle güle bütün canm bebeğini:KK36:

Selam arkadaşlar. .
20 gün önce sezeryan ile doğum yaptım. Annem ve kız kardeşim başka şehirden yanıma geldiler. Bugün gittiler o yüzden çok üzgünüm ev boşalmış gibi geliyor. Bunları giriş olsun diye anlatıyorum asıl derdim şu. . Bu benim ikinci çocuğum. İlk çocuğumda sütüm çoktu ama şimdi o kadar çok değil. Göğüslerim dolu dolu olmuyor. Ne yiyip ne içmem gerek bilemiyorum. Bir yandan da hamilelik kilolarımın en azından bir kısmını verip toparlanmak istiyorum. Güya dikkat edicek az yiyecektim bu sefer ama bebeğim daha önemli tabi. Annemgil burdayken iş yapmıyor dinleniyordum üstelik yemek saatlerini de annem ayarlıyordu. Bide annem kalkıp iş yapacağım içinde sütün azalır dedi.
Süt arttırıcı çay içiyorum onun için böyle şeylerden çok ne yemem lazım o konuda akıl verirseniz sevinirim.
keske annene deseydin anne git 3 4 gün sonra gene gel diye

Keske anneniz is yapinca sutun iyice azalir diyecegine yaninizda kalip yardim etseydi benim annemde sizin ki gibi bakmayin sitemim kendi adima oldu biraz
Bende ikinci bebegime hamileyim ve beni bekleyenleri dusundukce keske diyorum annem diger herkesin annesi gibi beni biraz dusunse
Ben su kafadayim oglum kiskanirsa ya da sutum olmazsa emzirmicem ne yapiyim bende insanim bu yuzden kendimi suclayamam millet keyfinden emzirmiyor
Emzirmek icin en onemli sey moral ve bol su icin birde hummana steel cay vardi sut artirici ondan icin yani pek yapicak bisey yok sutunuz bol olsun

bol bol su için ..
diğer şeyler sütünüzü azaltmaz ev işi vs.. ama bunları kafanıza takıp stres yaparsanız sütünüz azalır..
hurafelerle aklınızı bulandırmayın..
sütü arttıran en önemli şey sudur..
Konu sahibi bu yorumu dikkate alın.
Normal hayatınıza ne kadar çabuk dönerseniz o kadar kolay olur sizin için
Bende yazayım tekrar;
Bol bol su için

Annem 25 gün kaldı yanımda.. onunda benden başka 3 çocuğu daha var.. sağolsun iki doğumumda da ben tam anlamıyla ayaklanana kadar beni bırakmadı..
Keske anneniz is yapinca sutun iyice azalir diyecegine yaninizda kalip yardim etseydi benim annemde sizin ki gibi bakmayin sitemim kendi adima oldu biraz
Bende ikinci bebegime hamileyim ve beni bekleyenleri dusundukce keske diyorum annem diger herkesin annesi gibi beni biraz dusunse
Ben su kafadayim oglum kiskanirsa ya da sutum olmazsa emzirmicem ne yapiyim bende insanim bu yuzden kendimi suclayamam millet keyfinden emzirmiyor
Emzirmek icin en onemli sey moral ve bol su icin birde hummana steel cay vardi sut artirici ondan icin yani pek yapicak bisey yok sutunuz bol olsun

İşten kastım şu anda dinleniyorum ama efor sarfedince sütün etkilenir dedi annem.. neticede 4 tane doğurmuş tecrübelerine dayanarak söylüyordur:KK66:

İşten kastım şu anda dinleniyorum ama efor sarfedince sütün etkilenir dedi annem.. neticede 4 tane doğurmuş tecrübelerine dayanarak söylüyordur:KK66:
Ablamda yatinca sutim artiyor derdi.sen firsat buldukca uzan.derinlemesine ev isi yapma.su ic bol bol.bebeisinizi gule gule buyutin birde lohusalarin duasi kbul olur bizim icinde dua edermisin bizde anne olalim;)

Evt dinlenirseniz de sutunuz artar, hatta en iyi sut yapan sey uykudur:KK66:
Bir de herkeste sutu artiran banko yiyecekler farkli olabiliyor, kiminde bulgur kiminde kuru sogan, kiminde su, kiminde de sut. Suan kilo vermeye calismaniz cok saglikli olmaz, zaten bol bol emzirerek ciddi miktarda kalori yakiyorsunuz.
Kolayliklar dilerim:KK37:

Canım benim Güle güle büyüt bebeğini. .
İş yapmakla süt azalmaz. .
Güzel Beslen düzenli olarak. .
Stres yapma kesinlikle. .
Gelir inşallah. .

süt olayı tamamen psikolojik bir olay. siz azalır diye düşünürseniz azalır maalesef.
iş yapıp aç kalırsanız tabiki dolu dolu olmaz süt ama bu çocuk en az 6 ay emecek nihayetinde. o zamana kadar hiç mi iş yapılmayacak yani.. kimsesi olmayanlar napsın o vakit.
tamam tecrübede, birazda böyle düşünmek lazım.
Rabbim sağlık sıhhat dolu bir ömür versin yavrunuza da sizede.

Selam arkadaşlar. .
Stres, nazar hersey olabilir. Ilkinde göğüslerim dolup tasardi. 2. De azaldı 3. Nerdeyse damla damla gibiydi. Zaten 3 aylıkken bıraktı. Ama şimdi Maasallah hepsi iyi.

Bol bol su için stres yapıp sutum yok derseniz olmaz gerçekten de. Caylara pek inanmıyorum tek çare bol bol bol bol su ve moral. Bebeginiz doyuyordur. Doymayan bebek sert top top kaka yapar. Doyan bebek altın sarısı cıvık yapar. ( Sure önemli değil haftada bir bile olsa cıvık yapıyorsa iyi besleniyordur.) Aşırı çok emen bebekler de yeşile dönük kaka yapar.

Back
X