• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapsam olmuyor...

ebrarrarba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
650
49
118
40
mrb arkadaşlar daha önce konularımda belirtmiştim yaşadıklarımı ve boşanacağımı.hala babamın evindeyim.burdada huzurlu mutlu değilim.bana çok karışıyorlar.hergün aynı muhabbetler oluyor.çocuğumun düzeni kalmadı gece 12 lere kadar oturuyor.boşanma davamı açmadım daha.eşime alkol tedavisi amateme gitmesini istedim.başta kabul etmedi sonra gitti.tek şartım buydu.tedavi görürsen dönerim demiştim.ama doktor alkolik olmadığını beyinde bitireceğini söyledi.ve tedavilik bir durum olmadığından geri gönderdi.dediğini yaptım dön bir daha yapmıcam diyor.ailem gidersen bir daha yzümüzü göremezsin diyor.dışarı çıkamıyorum çıksam takip ediliyorum.telefon elimde olsa ailem laf sölüyor.herşeyime karışıyorlar.kocamda huzur vermiyor ailemde.bugün kadın sığınma evine gitme istedim.herşeyi ayarladım.madem size zarar veriyorum dedim en azından biraz uzaklaşalım herkes kafasını dinlesin dedim yine bir sürü laf yedim.11 aylık bebeğim var boşanmak istiyorum ama babasız zor olurmu diye düşünüyorum 1 aydan beri bocalıyorum kendimle savaşıyorum psikolojım gerçekten hiç iyi değil.ailemde bana çok baskı yapıyor çok sıkılıyorum.boşanıcam ama kendimi bu duruma bi hazırlamak istiyorum anlayış göstermiyorlar.küçük çocukmuşum giib beni pesşlerinde sürüklüyorlar bıktım artık ne yapsam bilemiyorum.

Öncelikle kadın sığınma evlerini tavsiye etmem,oradaki kadınların da psikolojik sağlık durumları pek iyi değil ve maalesef maddi yetersizliklerden ötürü oralar pek de sağlıklı değil,bebeğin ve senin için uygun bir ortam değil bence. İkinci olarak boşanıp da ne yapacaksın,tek çare ailene sığınmak,ailenin de sana huzur vermediğini söylüyorsun... Kocan için,çocuğun için,evliliğin için biraz daha savaşsan? Biraz daha mücadele etsen???

bi de düzelmezse diye bi ihtimal söz konusu... böyle devam ederse çocuğun için de senin için de ilerde daha zor olur belki. Düzeleceğine ne kadar inanıyosun bunu düşün iyice ya da ailen le konuş çocuğun için denemek istediğini söyle tabi gerçekten denemek istiyosan.. yıpratma kendini elbet bi çıkar yolu bulunur pes etme hemen yapamam hayatım bitti deme üstesinden gelebilirsin en başta kendin için güçlü ol...

Öncelikle kadın sığınma evlerini tavsiye etmem,oradaki kadınların da psikolojik sağlık durumları pek iyi değil ve maalesef maddi yetersizliklerden ötürü oralar pek de sağlıklı değil,bebeğin ve senin için uygun bir ortam değil bence. İkinci olarak boşanıp da ne yapacaksın,tek çare ailene sığınmak,ailenin de sana huzur vermediğini söylüyorsun... Kocan için,çocuğun için,evliliğin için biraz daha savaşsan? Biraz daha mücadele etsen???

en azından huzurlu olmak için sığınma evine gitmek istedim.defalarca kocam aynı şeyleri yaptı hep affettim döndüm.yine dönersem yapar diye korkuyorum.aileme geldim her defasında onlarda biz artık bıktık boşan diyolar.bende boşanıcağımı onlara söyledim zaten ama zaman zaman fikirlerim düşüncelerim değişiyor bikere daha mı şans versem diye düşünüyorum.bu seferde ailem bana cephe alıyor.

Boşanıp ailenizle yaşarken mi daha huzurlu olacaksınız, eşinizle aynı evde mi?
Bunu iyi düşünün.
Eşinizle ne kadar anlaşamasanız da o ev sizin eviniz, sizin düzeniniz.
Madem aileniz huzur vermiyor, madde madde şartlarınızı belirtip eşinize bir şans daha verin ve kendi düzeninizde çocuğunuza sarılın.
Eşiniz de size sarılır belki?

Boşanıp ailenizle yaşarken mi daha huzurlu olacaksınız, eşinizle aynı evde mi?
Bunu iyi düşünün.
Eşinizle ne kadar anlaşamasanız da o ev sizin eviniz, sizin düzeniniz.
Madem aileniz huzur vermiyor, madde madde şartlarınızı belirtip eşinize bir şans daha verin ve kendi düzeninizde çocuğunuza sarılın.
Eşiniz de size sarılır belki?

eşime defalarca şans verdim hep sonu hüsran oldu.çocuğum olduktan sonra ilk kez böyle bir olay yaptı.boşansam ailemle yaşasam bilmiyorum belki dha a huzurlu olucam ama boşanmak zor geliyor biraz hazır değilim daha.eşime inanmıyorum inanmak istiyorum ama hep şüphe var azda olsa içimde.

bzen diyorum boşanayım böyle ömür mü geçer diyorum bazen bir şans daha vereyim ne kaybederimki bikezde çocuğum için şans vereyim diyorum gel gitler yaşıyorum içimde bunun üzerine bide aile baskısı nnemin baskısı daha çok bunalıyorum.telefnla görüşme yüzyüze görüşme diye baskı yapıyolar.görüşürsem onları çiğnemiş sayılıyormuşum.bende farklı düşünüyorum düzelip düzelmediğini anlamam için görüşmekte yarar buluyorum oğluma kıyamıyorum babasını görsün diyorum.yanlışmı yapıyorum bilmiyorum

Zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.

Ne denir bilemiyorum aileniz sizi mutlu ediyorsa, arkanızda duruyorsa bence ayrılın diyeceğim ama ailenizin size destek olmadığını, ailenizle huzurlu olmadığınızı söylemişsiniz.

Eşinizinde sadece alkol problemi olduğunu söylüyorsunuz, bilemiyorum aşılamayacak derecede mi alkol tüketiyor.

Çalışıyorsanız, bir mesleğiniz varsa aileniz olmadan da eşiniz olmadan da çocuğunuzla birlikte hayatınızı idame ettirebilirsiniz.

Zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.

Ne denir bilemiyorum aileniz sizi mutlu ediyorsa, arkanızda duruyorsa bence ayrılın diyeceğim ama ailenizin size destek olmadığını, ailenizle huzurlu olmadığınızı söylemişsiniz.

Eşinizinde sadece alkol problemi olduğunu söylüyorsunuz, bilemiyorum aşılamayacak derecede mi alkol tüketiyor.

Çalışıyorsanız, bir mesleğiniz varsa aileniz olmadan da eşiniz olmadan da çocuğunuzla birlikte hayatınızı idame ettirebilirsiniz.

sağolun.aslında ailem arkamda ama bana çok baskı oluyor.bu yüzden sıkılıyorum.yani ben kendimi hazır hissedince davamı açıcam diyorum ama ailem aç bitir hemen diyolar.psikolojımde bozuk tabi zor bi dönemden geçiyorum.eşim defalarca alkol içip şiddet uyguladı çok kötü şeyler yptı hamile halimle bile beni karda dışarı attı çok affettim döndüm.ama bu sefer dönmek istemiyorum.çalışmıyorum şuan bebeğim olduğu için.baskı olmazsa burda rahatım.eşim ne kadar kötü olsada onu sevmesemde boşandıktan sonra toparlanamam düşüncesi var kafamda.eşim alkol almadığı zamn pek bir sorunumuz olmuyırdu.boşanmak istiyorum ama tam hazır değilim.

canım benim... bu adam seni dövüyorsa ailen tabii ki seni salmaz....bende aynı şeyi yapardım...kızımı sokakta bulmadım ya....

sağolun.aslında ailem arkamda ama bana çok baskı oluyor.bu yüzden sıkılıyorum.yani ben kendimi hazır hissedince davamı açıcam diyorum ama ailem aç bitir hemen diyolar.psikolojımde bozuk tabi zor bi dönemden geçiyorum.eşim defalarca alkol içip şiddet uyguladı çok kötü şeyler yptı hamile halimle bile beni karda dışarı attı çok affettim döndüm.ama bu sefer dönmek istemiyorum.çalışmıyorum şuan bebeğim olduğu için.baskı olmazsa burda rahatım.eşim ne kadar kötü olsada onu sevmesemde boşandıktan sonra toparlanamam düşüncesi var kafamda.eşim alkol almadığı zamn pek bir sorunumuz olmuyırdu.boşanmak istiyorum ama tam hazır değilim.

İşin içinde şiddette varmış, şiddet olduğunu bilmiyordum.

Eğer döneceksende mutlaka tedavi ettirmeden dönme.

şiddet olayını okumadan önce boşanma dicektim ama hamile insana karda o muameleyi yapan adam babalığı ne kadar hak ediyor.ilerde bi gün içki içince daha kötü şeyler yaparsa.sana yada çocuğuna kalıcı zarar verirse...bunları da düşün.

ailen destek çıkıyor.şu anda huzursuz olman doğal aslında.boşanma aşamasındasın.hiç bir şey belli değil.ama zamanla bu konu kapanacak.aile gündemine başka konular gelecek.

iyi düşünün.eşinizi ve yaptıklarını en iyi siz biliyosunuz.

Ne diyeceğimi bilmiyorum ama kendi durumumdan sana örnek veriyim. Belki yardımım olur. Ben fiziksel şiddet yaşamadım ama psikolojik şiddet çok gördüm. Defalarca evden kovuldum ve sonunda da aldatıldım. Ben de birkaç kez baba evine dönmüştüm. Sonunda da yuvam ve oğlum için hep geri döndüm. Düzelmesini bekledim, her döndüğümde bu sefer düzelir mi diye döndüm ama daha kötü oldu. Sonunda da nasılsa gidemiyor diye düşünmeye başladı herhalde ki aldattı.
Ben de annemlere geldiğimde evdeki düzenimi aradım. Çocukluğumu geçirdiğim ev, evlenince artık eskisi gibi olmuyormuş bunu anladım. Zaten o yüzden herşeye rağmen koca evine geri dönmüyor muyuz?
En son olayda artık ben de dönmemek üzere baba evine geri geldim. Boşanma arifesindeyim şuan. Ben de senin gibi çok arafta kaldım. Bu duygusal değişimleri yaşaman çok normal. Benim 5 ay oldu ve hala tam düzelmiş değilim. Hala içimde gidip gelmeler yaşıyorum. Doktor bana ilk 6 ay biz bu durumda karar vermeyin deriz dedi. Çünkü verilen kararlar yanlış olabilirmiş (çok duygu değişimi yaşadığımız için). Ben de zamana bıraktım. Artık eskisinden daha net değerlendirebiliyorum. Çünkü bu önemli bir karar. Aceleye getirilecek bir şey değil. Zamana bırakmalısın. Bırak eşin biraz çabalasın. O kadar kolay olmamalı herşey.
Sen şu anda anladığım kadarıyla iyi değilsin. Bir doktora gitmelisin. Psikolojik yardım almalısın. Maddi durumun yoksa devlet hastanelerine gidebilirsin.
Bu arada aklıma bir de şu geldi, sen çocuğunla kendi evinde kalsan da eşin evi terk etse olmaz mı? Hem böylece aile baskısından da, koca baskısından da kurtulurdun. Aslında elinde şiddet gördüğüne dair polis tutanağı olsaydı eşine evden uzaklaştırma bile verilebilirdi.
Benim fikrimi sorarsan işin içinde şiddet varsa dönersen daha kötü olur. Belli ki adam sana kıyabiliyor. Dönmen hata olur. Şu an için dönmeyi düşünme, zamana bırak. Ancak ailenle de konuşmalısın bence. Ailenin sana yaptığı baskıların, seni koca evine döndürmeye zorladığını, burada yaşadığın baskıların seni çok bunalttığını, kendini kafese kapatılmış gibi hissettiğini söyleyebilirsin.
Tamam onlar ana baba. Sen nasıl yavrunu düşünüyorsan onlar da seni düşünüyor. Ama onlara şunu anlatmalısın: zaten çok kötü durumda olduğunu, kafanı toplaman gerektiğini, şuan sağlıklı düşünemediğini, bir de burda baskı gördüğünü söyleyebilirsin.
Belki işe başlarsan rahatlarsın. Bebeğine annen bakabilir mi? Üzgünüm aklıma başka bir şey gelmiyor. Aslında ekonomik özgürlüğün olsaydı o zaman ayrı bir eve çıkardın ve ozaman ne baba evini ne de koca evini arardın.
Lütfen acele karar verme. İyice herşeyi düşün. Etraflıca. Eğrisi doğrusu, herşeyi düşün ve ona göre bir karar ver. Acelen yok. Bırak eşin de melesin bu arada.
Sevgiler...

Son düzenleme:
canım benim... bu adam seni dövüyorsa ailen tabii ki seni salmaz....bende aynı şeyi yapardım...kızımı sokakta bulmadım ya....

haklısınız ben ilk evlendiğim günden bu yana alkol sonrası şiddet görüyorum.kendimi annemle babamın yerine koyuyorum bende yavruma kimseler dokunsun istemiyorum.laf bile söylese birisikızıyorum.

Ne diyeceğimi bilmiyorum ama kendi durumumdan sana örnek veriyim. Belki yardımım olur. Ben fiziksel şiddet yaşamadım ama psikolojik şiddet çok gördüm. Defalarca evden kovuldum ve sonunda da aldatıldım. Ben de birkaç kez baba evine dönmüştüm. Sonunda da yuvam ve oğlum için hep geri döndüm. Düzelmesini bekledim, her döndüğümde bu sefer düzelir mi diye döndüm ama daha kötü oldu. Sonunda da nasılsa gidemiyor diye düşünmeye başladı herhalde ki aldattı.
Ben de annemlere geldiğimde evdeki düzenimi aradım. Çocukluğumu geçirdiğim ev, evlenince artık eskisi gibi olmuyormuş bunu anladım. Zaten o yüzden herşeye rağmen koca evine geri dönmüyor muyuz?
En son olayda artık ben de dönmemek üzere baba evine geri geldim. Boşanma arifesindeyim şuan. Ben de senin gibi çok arafta kaldım. Bu duygusal değişimleri yaşaman çok normal. Benim 5 ay oldu ve hala tam düzelmiş değilim. Hala içimde gidip gelmeler yaşıyorum. Doktor bana ilk 6 ay biz bu durumda karar vermeyin deriz dedi. Çünkü verilen kararlar yanlış olabilirmiş (çok duygu değişimi yaşadığımız için). Ben de zamana bıraktım. Artık eskisinden daha net değerlendirebiliyorum. Çünkü bu önemli bir karar. Aceleye getirilecek bir şey değil. Zamana bırakmalısın. Bırak eşin biraz çabalasın. O kadar kolay olmamalı herşey.
Sen şu anda anladığım kadarıyla iyi değilsin. Bir doktora gitmelisin. Psikolojik yardım almalısın. Maddi durumun yoksa devlet hastanelerine gidebilirsin.
Bu arada aklıma bir de şu geldi, sen çocuğunla kendi evinde kalsan da eşin evi terk etse olmaz mı? Hem böylece aile baskısından da, koca baskısından da kurtulurdun. Aslında elinde şiddet gördüğüne dair polis tutanağı olsaydı eşine evden uzaklaştırma bile verilebilirdi.
Benim fikrimi sorarsan işin içinde şiddet varsa dönersen daha kötü olur. Belli ki adam sana kıyabiliyor. Dönmen hata olur. Şu an için dönmeyi düşünme, zamana bırak. Ancak ailenle de konuşmalısın bence. Ailenin sana yaptığı baskıların, seni koca evine döndürmeye zorladığını, burada yaşadığın baskıların seni çok bunalttığını, kendini kafese kapatılmış gibi hissettiğini söyleyebilirsin.
Tamam onlar ana baba. Sen nasıl yavrunu düşünüyorsan onlar da seni düşünüyor. Ama onlara şunu anlatmalısın: zaten çok kötü durumda olduğunu, kafanı toplaman gerektiğini, şuan sağlıklı düşünemediğini, bir de burda baskı gördüğünü söyleyebilirsin.
Belki işe başlarsan rahatlarsın. Bebeğine annen bakabilir mi? Üzgünüm aklıma başka bir şey gelmiyor. Aslında ekonomik özgürlüğün olsaydı o zaman ayrı bir eve çıkardın ve ozaman ne baba evini ne de koca evini arardın.
Lütfen acele karar verme. İyice herşeyi düşün. Etraflıca. Eğrisi doğrusu, herşeyi düşün ve ona göre bir karar ver. Acelen yok. Bırak eşin de melesin bu arada.
Sevgiler...

ben ilk evlendiğim günden beri şiddet görüyordum.
hep baba evine döndüm sonra yeminlerine inanıp birazda yuvam yıkılmasın diye döndüm.
sizinde dediğiniz gibi her döndüğümde dahada kötü oldu dahada saldırganlaştı.
ben zaten 2 sene kayınvalidemlerle yaşadım ailecek içiyolardı dayanamadım ayrı ev istedim onada annem saolsun para veridde daire tuttuk.
benim evimden beni kovdu ben çocuumun düzenini kurmuştum yatma kalkma saati belliydi.şimdi perişan.
eşime söyüyorum git annenlerde kal evde kalalım biz en azından çocuğun için diyorum sana ev yok diyor bana.
annem çalıştığı için çocuğuma bakamaz.oyuzden şuan bende çalışamıyorum.
eşime karşı sevgim saygım hiç kalmadı.dönme düşüncemde çouğum için bi şans daha vereyim diyorum.ama ondada çok emin değilim.
ve biliyorum boşanırsam herşey benim için daha güze olack.çünkü eşim sadece alkol aldığında değil almadığındada pek normal birisi değil.herşeye hemen kıar kıskanır.dedikoduda bir numaradır.ikimiz evde olalım kendimizden konuşamayız ya kendi ailesinden birilerini tuar ya benim ailemi tutar dedikoduya başlar sustursam bu sefer biriktirir içinde içince saldırır.o yüzden hyatmın daha iyi olacaını biliyoum.
boşanmayıda sindiebilsem bi şekilde herşey daha ii olur.

Cok zor bi durum canim allah yardimcin olsun...

esine donersen tekrar ailen kabul etmeyecek anladigim kadariyla... bana esin mi ailen mi diye sorarsan kesinlikle ailen derim... o kadar sans vermissin esine, bence kapat o defteri ve yeni bir gelecek kur kendine.. kendi kendini motive et, hayatta sadece 'evlenmek' secenegi yok.. kendin de guzel seyler basarabilirsin.. bir is bulup calissan, veya kurslara gitsen? Ailen belki bu konularda destek olur sana.. ne mezunusun bilmiyorum ama tekrar okumayi denesen? Olmayacak bisey degil..

belirli bir sure sonra kendi ayaklarinin uzerinde durursun ve cocuguna cok daha guzel bir gelecek sunarsin.... evlenmek yada bosanmak yerine bosandiktan sonraki hayatinin planlarini yap... eminim o zaman hersey daha kolay ve daha mantikli olacak..

Cok zor bi durum canim allah yardimcin olsun...

esine donersen tekrar ailen kabul etmeyecek anladigim kadariyla... bana esin mi ailen mi diye sorarsan kesinlikle ailen derim... o kadar sans vermissin esine, bence kapat o defteri ve yeni bir gelecek kur kendine.. kendi kendini motive et, hayatta sadece 'evlenmek' secenegi yok.. kendin de guzel seyler basarabilirsin.. bir is bulup calissan, veya kurslara gitsen? Ailen belki bu konularda destek olur sana.. ne mezunusun bilmiyorum ama tekrar okumayi denesen? Olmayacak bisey degil..

belirli bir sure sonra kendi ayaklarinin uzerinde durursun ve cocuguna cok daha guzel bir gelecek sunarsin.... evlenmek yada bosanmak yerine bosandiktan sonraki hayatinin planlarini yap... eminim o zaman hersey daha kolay ve daha mantikli olacak..

saolun.evet dönersem ailemde artık bıktığı için bizi uzun bir süre göremezsin diyolar.hep denedim olmuyor.hep ben kendimden ödün verdim ama insan gerçekten bir yere kadar dayanıp sabrediyor.
üniversite mezunuyum.ama uygun bir iş bulamadım hiç eşimde hep engelledi önümü.bir iş bulumutum güzel güzel çalışıyordum ordanda çıkamam sebep oldu.

bende artık kendi hayatımı kurmak istiyorum.zor buluyoum ama yaşadıkları daha zor.

çünkü ailen sana güvenmiyor
ilk konunu 3 aylık evliyken açmışsın sorun gene alkol gene dayak
aradan 3 sene geçmiş alkol ve dayak devam ediyor sen ailenin evi ve kocanın yanı arasında git gel yapıyorsun su yolu yapmışsın üstelik kendi evinde yok kayınvalidenin yanına taşınmışsın üstüne birde çocuk yapmışsın
ailen sanada kocanada evliliğinede inanmıyor güvenmiyor doğal olarak
bu hayat böyle gitmez
baştan belliymiş ne olduğu zaten
ailende sana baskı yapar çokta haklılar elbette ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen diyorlardır
kocanı istiyorsan onlara yansıtmayacan dövsede sövsede tası tarağı toplayıp anana sığınmayacan onların boynunu eğmeyecen
anana babana sığınıyorsan kocandan vazgeçecen

Back
X