Ne yapsam 🤔

İlişkinizin dinamiklerini görün.tek tek konulara takılmayın.Genel olarak o ne derse oluyor,siz sadece denileni yapıyorsunuz.kendisiyle ilgili konulara zaten kendisi karar verecek o tamam.ama ortak konulara da o tek başına karar veriyor.Hatta sizinle ilgili ehliyet gibi konulara da o karar veriyor.kırmak istemem ama pardon siz o evde neciliksiniz? Ne bir isteğiniz dikkate alınıyor,ne bir sözünüz dinleniyor.Heralde ev arkadışısınız.
Bunları konuşunca ne diyor? Mesela benim aklıma gelmez sen kendin para iste mi diyor?Yoo başka her hayalini destekliyorum sadece arabaya hayır mı diyor?yoksa ne var canım alt tarafı önemsiz şeyler mi diyor
Evet bütün her şeyin özeti tam olarak bu.Kusursuz anlamışsınz anlatmak istediklerimi.Ben bazen düşünemiyorum sen iste para lazım olunca der.Araba en büyük zaafı olunca karışmami istemiyor.Ama kendi ağzıyla diyor evde hakimiyet kendisinde olmalıymış.Evet ehliyet almayı çok istiyorum ya bu konuda Destek olmuyor istemiyor ehliyetim olsun araba süreyim.

Hayır bence siz tamamen yanlış anlamissinz yazdıklarımı.Aldatma yok metres yok lütfen kelimelerinize dikkat edin.!
Çok özür dilerim ama bu anlattığınız belirtilerden aldatma var gibi gözüküyor . Sizden telini saklaması herseye şifre koyması sizi bu kadar kısıtlaması kendisi ile ilgili bir durumu örtbas etmek için gibi .

Fazlasıyla sindirilmişsiniz. Siz eşinizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için evine aldığı bir köle değilsiniz. Bir hayatı ORTAK paylaşıyorsunuz. Öncelikle bunun bilincinde olun.

Hiç birşey için izin ve ya talep etmek zorunda değilsiniz. Onun olan herşey aynı zamanda sizin.

Çok yanlış bir evlilik sürdürüyorsunuz. Acilen şartlarınızı düzeltin böyle olmaz.

Bizde maaş eve gelir, bende toplanır. Eşim gerektikçe alır. Çünkü kendisi cebindeki parayı bilmez sonra ne oldu bu paraya der. :işsiz:
Sorun da burda zeten ben de dursun diyorum ama paranın bende durması onun için eziklik sanırım.Para bende güç bende diye düşünü yor herhalde.

Evet çalışıyordum bir ay öncesine kadar benim cafe de çalışmam evliliğimi bitiriyordu.O dedi çık işten ben de çıkmam dedim soluğu adliyede aldık.Bosanacaktik.fakat ben çıktım işten ve geri barıştık.Eşim istiyor ki calisacaksam kadınların olduğu bir yer olacakmış.Aile baskısı da çok.eşime karın şunu yapmasın şunu giymesin hemen eşim bana uyguluyor onların dediklerini.
bitsin zaten böyle bir adamla evli kalınır mı?çok net gözü de dışarda zaten.kendine biraz saygın varsa derhal işe gir, izin istemeyi bırak, istemiyorsa gitsin kapı orda.adama göbeğin mi bağlı.

Sorun da burda zeten ben de dursun diyorum ama paranın bende durması onun için eziklik sanırım.Para bende güç bende diye düşünü yor herhalde.

Tamam da siz aynı hayatı paylaşıyorsunuz. Evlilik demek sen ben diye birşeyin olmaması demek. Bu şekilde sizi kendisine mecbur bırakarak amiyane tabirle “terbiye” etmeye çalışıyor farkında mısınız? Masaya yumruğunuzu vurun, hakkınız olan herşeyi talep edin. Aksi takdirde daha çok sindirilirsiniz.

İlaveten yukarıda bir arkadaşa kızmışsınız ama bu aşırı gizleme durumu bir işler karıştırdığına delalet bilginiz olsun.

Evet çalışıyordum bir ay öncesine kadar benim cafe de çalışmam evliliğimi bitiriyordu.O dedi çık işten ben de çıkmam dedim soluğu adliyede aldık.Bosanacaktik.fakat ben çıktım işten ve geri barıştık.Eşim istiyor ki calisacaksam kadınların olduğu bir yer olacakmış.Aile baskısı da çok.eşime karın şunu yapmasın şunu giymesin hemen eşim bana uyguluyor onların dediklerini.

Siz şimdi ne istiyorsunuz ben anlamadım? Belli ki evliliğine devam etmek istiyorsanız eşinizin koyduğu kurallara uymak dediklerini yapmak zorundasınız siz de yapmışsınız bu güne dek ne dediyse bu şekilde evliliğiniz yürümüş. Eşiniz değişmez sizde de ona resti çekecek cesaret yok ayrıca aileyi hiç karıştırmayın eşiniz çocuk değil kendi aklıyla hareket edecek olgunluğa sahip değilmiş madem bu tamamen onun suçu

Boşansaydınız o zaman, ki eşinizin boşanacağını hiç sanmıyorum. Gözünüzü korkutmak istemiş ve başarılı olmuş.
Sizi birey yerine koymayan adamla evli kalınca daha mı iyi oldu peki? Şimdi ne yapsanız adamın iznine tabi olacaksınız, kendiniz kabul etmişsiniz bunu.
Adamın bir lafıyla işten çıkabiliyorsanız ehliyetsiz de oturabilirsiniz bence.

Şunu "eşim çalışmama izin vermiyor" diyen her kadının konusuna yapıştırmak istiyorum:

23_agustos_1990_159-712x1024.webp

1990'da, 29 sene önce kadınlar çalışmak için eşlerinden izin almak zorunda kalmamak için imza kampanyası başlattılar ve o maddeyi kaldırttılar. Benim için, sizin için uğraştılar...
Birileri hak mücadelesi verirken başka birilerinin o hakları elinin tersiyle itmesi çok üzücü.

Boşansaydınız o zaman, ki eşinizin boşanacağını hiç sanmıyorum. Gözünüzü korkutmak istemiş ve başarılı olmuş.
Sizi birey yerine koymayan adamla evli kalınca daha mı iyi oldu peki? Şimdi ne yapsanız adamın iznine tabi olacaksınız, kendiniz kabul etmişsiniz bunu.
Adamın bir lafıyla işten çıkabiliyorsanız ehliyetsiz de oturabilirsiniz bence.

Şunu "eşim çalışmama izin vermiyor" diyen her kadının konusuna yapıştırmak istiyorum:

Eki Görüntüle 2276953

1990'da, 29 sene önce kadınlar çalışmak için eşlerinden izin almak zorunda kalmamak için imza kampanyası başlattılar ve o maddeyi kaldırttılar. Benim için, sizin için uğraştılar...
Birileri hak mücadelesi verirken başka birilerinin o hakları elinin tersiyle itmesi çok üzücü.

:KK9: konu sahibi zaten sindirilmiş ondan yana ümidin yok lakin paylaştığınız yazıyla fazlasıyla gurur duydum.

Çalışmanızı istemiyor,çünkü ona bağımlı kalmanızı istiyor.Gözünüz falan açılır mazallah.Sizin üzerinizdeki hakimiyetini kaybetmekten korkuyor olmalı.Onun şartları varsa sizinde olmalı.Bu türle mücadele zaman, sabır ve politik olarak kazanılabilir.Akıllı,sabırlı ve özgüvenli olmalısınız.Yumuşak geçişler yaparak yavaş yavaş yontabilirsiniz ancak.Fevri çıkışlar yaparsanız herşey daha da sarpa sarar.Yalnız,bu telefona şifre koyma ve tek kendi fotoğraflarını koyma meselesinden ufak çaplı bir kriz çıkartmanız gerekir.Ne demek?size bu kadar kısıtlama getirip, kendi gizli saklı işler peşinde koşamaz öyle.Bu konudan başlayın önce,sonra siz de kendi isteklerinizi bir bir hayata geçirme yoluna gidin.

Kusura bakmayın ama telefon sakşanıyor bekar gibi takılıyorsa aldatma vardır ,fiziki değilse bile henüz flörttür ,çocuk yapmayın ,peşine düşün ,sizi işten çıkarma sebebi de emin olun sosyal hayattan uzaklaştırmaktır

:KK9: konu sahibi zaten sindirilmiş ondan yana ümidin yok lakin paylaştığınız yazıyla fazlasıyla gurur duydum.

Yanlış hatırlamıyorsam davayı açan kadın eşinden boşanmak istediği için adam kadının çalışma iznini iptal etmiş.
Boşanacak cesareti kalmasın diye ya da giderayak daha çok zarar verebilmek için.
Sayesinde bu saçmalığa son verilmiş.

Konu sahibi çalışmasına "izin" vermeyen adama verdiği tek bir tavizle bütün ipleri eline bırakmış farkında değil.
Bazı konularda fedakarlık olmaz. Silkelenip kendine gelir umarım.

Hanımlar merhaba.Arkadaşım olmadığı için sizlerin fikirlerini alıp,görüşlerinizi okuyarak kendime yön vermeye çalışıyorum.Yine bir hatta birkaç derdim var .Iki yıllık evliyim ve eşim bir ay önce yeni bir telefon aldı.Iki yıldır şifre falan koymazdı telefonuna.Fakat şimdi Galeri bile şifreli bana telefonunu zor veriyor.Önceden kızardı sosyal Medya hesabım var diye fakat şimdi kendisinin iki üç tane sosyal medya hesabı var.Önceden profilinde ikimizin fotoğrafı varken şimdi heryerde kendisinin tek başına fotoğrafları var.Sanki bekar gibi.Neden fotoğrafımız yok dediğimde ise ben karımı Kimseye göstermek istemiyorum diyor.Kendisi uzman çavuşlugu kazandı eğitime gidecek.Araba almayı düşünüyor bana fikrimi sormuyor bile.Şimdi asgari ucretliyiz fakat uzman olunca bu para iki katı olacak .Sanki para onu değiştiriyor.Ben istemezsem para vermez,Senin de bir ihtiyacın olur mu demez.Bende o vermeyince istemeye çekiniyorum.Kendisi har vurup harman savururken ben hep para biriktirmeye çalışıyorum.Bakıyorum çevreme koca parası yemeyi bilen bayanlar oluyor tabi bu tabirimi yanlış anlamayın.Ama gerçekten çok şaşırıyorum nasıl oluyor da kredi kartları banka kartlarını alabiliyorlar eslerinden hayret ediyorum.Bende istiyorum mesleğe geçince evim arabam olsun ehliyetim olsun.Fakat bunlara izin yok.Ehliyet alayım deyince bozuluyor istemiyor.Bana yardım edermisiniz?
Ne yapsam nasıl davransam iyi olur bilmiyorum.Fikir ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Yalan konuşamam koca parası yiyorum hatta espiride yaparım kocama çok yiyim de sonradan gelecek olursa ona kalmasın derim ama benimki de ehliyet araba işine karşı çünkü beni iyi tanır heyecanlı panik bi karakterim var o araba kullanırken bile müdahale ederim senide karşı tarafı da riske atmayalım der para konusunda da ondan daha hesapçı tutumlu olduğum için güvenir para kredi kartı maaş kartı hiç kısıtlama getirmez belki güven sorunu vardır eşinde önce bunu bi öğren bakalım..sonra da o şifre olayınada çok takılma benim eşimde son 1 yıldır şifre koydu ama şifreyi açarken gördüm gizli gizli bakarım bişey yok hatta söyledimde şifre niye var zaten bakıyorum dedim hatta arşive kadar maillere kadar geçmişini bile bulur bakarım yok bişey adam akıllı telefonun tüm özelliklerini kullanmak istiyor

Ben bir cafe de çalışıyordum bir ay önce çıktım işten.Eşim kıskanıyor çalışmamı istemiyor.
Ne biçim insan bu ya erkek bide insan karısına para vermezmi madem çalıştırmıyo, saçmalamasın, aylık bi harçlık tutarı belirleyin onu sana versin her ay ister birikim yaparsın istersen alışveriş hakkın o senin

Yalan konuşamam koca parası yiyorum hatta espiride yaparım kocama çok yiyim de sonradan gelecek olursa ona kalmasın derim ama benimki de ehliyet araba işine karşı çünkü beni iyi tanır heyecanlı panik bi karakterim var o araba kullanırken bile müdahale ederim senide karşı tarafı da riske atmayalım der para konusunda da ondan daha hesapçı tutumlu olduğum için güvenir para kredi kartı maaş kartı hiç kısıtlama getirmez belki güven sorunu vardır eşinde önce bunu bi öğren bakalım..sonra da o şifre olayınada çok takılma benim eşimde son 1 yıldır şifre koydu ama şifreyi açarken gördüm gizli gizli bakarım bişey yok hatta söyledimde şifre niye var zaten bakıyorum dedim hatta arşive kadar maillere kadar geçmişini bile bulur bakarım yok bişey adam akıllı telefonun tüm özelliklerini kullanmak istiyor
Teşekkürler.Başka tarafa çekmeden güzel bir şekilde anlayıp,fikir ve görüşlerinizi paylaştığınız için.Burda malum isteyen istediği tarafa cekiyo yazılanları.

Genç arkadaşım siz,'işten çıkmazsan boşanırız' tehditine boyun eğerek zaten ipleri adamın eline vermişsiniz.
Ehliyet ve araba kullanmak sizin daha sonraki sorunlarınız olmalı zira evlilik dinamikleriniz sağlıklı değil.

Telefona şifre koyma işi de kulağa hiç hoş gelmiyor.
Eşiniz şu anda sizi aldatmıyor bile olsa, birşeylere niyetleniyor olabilir bu ihtimali gözardı etmeyin.
Aldatma davalarını takip eden özel dedektifler, telefona şifre koyma ve telefonu ortada bırakmamayı bu konularda en önemli gösterge kabul ediyorlar.

Eşinizin bu baskın tavrıyla başedebilir misiniz?
Emin değilim.
Size tavsiyem çocuk için acele etmeyin.

Kendi kıskandığı için çalıştırmayacak ama telefonuna şifre falan koyacak kendisi.
İyiymiş.
Bu adamlara bu hakkı siz veriyorsunuz ama.
O telefonu münasip bir yerine sokardım görürdü o şifreyi.

Getir bakalım nereye ne harcadın hesabımızı kitabımızı bilelim diyip oturtun bi. Bir de izin almayı acilen bırakın..

Ben bir cafe de çalışıyordum bir ay önce çıktım işten.Eşim kıskanıyor çalışmamı istemiyor.

Eşiniz psikolojik sorunları yüksek seviyede seyreden bir hasta.
Birincisi o çalışmanızı sizi kıskandığı için değil sizin ona bagimli olmanizi arzu ettigi icin istemiyor.

Ikincisi siz evlisiniz yani eşisiniz,izin verme vermeme mevzusu köle-sahip ilişkisinde olur.
Bir isteğiniz olursa esiniz buna sıcak bakar ya da bakmaz ama neticede evlilik bir denge birliği olduğu için sizin isteklerinize sırt çeviremez ya da görmezden gelemez.

Üçüncüsü bu gidişata göre sizde de bağımlı kişilik yapısı zuhur edecek kısa sürede ve onsuz nefes alamıyorum psikolojisine gireceksiniz,kendinize gelin ve bir an önce kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başlayın.

Son düzenleme:
Back
X