Ne yapsam?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
:KK12:sürekli soru sorar oldum her şey ne kadar ğüst üste geldi:KK12:
Durum şu bebeğim 84 günlük oldu. Kontrolümüz vardı 24 günde 600 gr almış. Ben dün ve bir önceli gün sütümü sağdım 60 cc ve 90 cc çıktı ya da arasında bir değer çıktı ve yetmeyeceğimi düşünüyorum doktorumuz 90 cc ona yeter diyor fakat bana yetmez gibi geldi ve az bir kilo almış sanki siz böyle bir durum yaşadınız mı? Mama takviyesi yapmayı düşünüyorum doktorumuz hayır diyerek karşı çıktı çok kararsız ve üzgünüm sizler böyle bir ey yaşadınız mı ve ne yaptınız? Doktorumuz mamaya karşı bir adam fakat aç bırakmaz herhalde bebeğimi ama bana az geliyor süt şuan ne yapsam bilemedim.

Bebeğinizin kilo alımı normal sınırlar içerisinde,
Bebek huysuzluk belirtisi göstermiyor/açlıktan uyuyamama vs durumu söz konusu değilse,
Eğer kakasını/çişini de yapıyorsa, çok kurcalamayın :)
Doktorunuzu dinleyin.
Sağdıcınız süt ile emdiği süt miktarı aynı olmaz, bebek daha iyi vakumlar.
Kendi yediklerinizi düzenleyin, bebeğiniz alerjik değilse çiğ kuruyemiş, tahin, bol yeşillik, bol su :)
Sağlıkla büyütün.

Kilo almasını istiyorsan daha çok emzir hazır sütün geliyorken. Neden sagdin, emmiyor mu? Bir de senin sagdiginla bebeğin emdiği bir değil. O doyuyordur merak etme. Geceleri iki saate bir al emzir. Mamayı dusunme bence de.

Bence içtiğiniz su miktarını artırın
Süt artıran çaylardan malt içeceklerden alıp için mutlaka
Emzirdikten sonra emzirdiğiniz göğsünüzü sağın sütünüz artacaktır
Mama bencede vermeyin süt için savaşın olmazsa ozaman düşünürsünüz

Bebekler sağılan sütten yaklaşık yüzde 30 daha fazla süt çekerler..
Doktorunuzu dinleyin.
Bebeğinizin midesi henüz çok küçük ve 1 kilo aldıysa gayet iyi besleniyordur..

Bebeğinizin kilo alımı normal sınırlar içerisinde,
Bebek huysuzluk belirtisi göstermiyor/açlıktan uyuyamama vs durumu söz konusu değilse,
Eğer kakasını/çişini de yapıyorsa, çok kurcalamayın :)
Doktorunuzu dinleyin.
Sağdıcınız süt ile emdiği süt miktarı aynı olmaz, bebek daha iyi vakumlar.
Kendi yediklerinizi düzenleyin, bebeğiniz alerjik değilse çiğ kuruyemiş, tahin, bol yeşillik, bol su :)
Sağlıkla büyütün.
Sütüm olmadığını anladığımda huysuzluk yapıyor o da ama mama verince yapmıyor t':) mama verince sadece daha rahat uykuya daldığını gördüm o kadar yoksa süresi aynı uykus süresi. Her şeyler yiyorum içiyorum evde çok şükür süt yapıcı yiyeceklerden yok yok ama neden böyle oldu bilmem dinlenemedim herhalde ondan oluyor. Teşekkür ederim

Kilo almasını istiyorsan daha çok emzir hazır sütün geliyorken. Neden sagdin, emmiyor mu? Bir de senin sagdiginla bebeğin emdiği bir değil. O doyuyordur merak etme. Geceleri iki saate bir al emzir. Mamayı dusunme bence de.
Geceleri sürekli kalkıyor zaten 1,5 2 saatte emiyor gündüzde öyle ama çok sık emzirdiğimde sütüm olmuyor ya . Sağma sebebim göğüslerimde bir doluluk hissetmedim ondan dolayıydı öyle çıkınca birkaç sefer sağdım.

84 günlük bebek zaten ne kadar içebilir ki
Ki yetmese anlarsınız emme bitince ağlar yani daha istediğinin farkına varırsınız mama için acele etmeyin derim

Bence içtiğiniz su miktarını artırın
Süt artıran çaylardan malt içeceklerden alıp için mutlaka
Emzirdikten sonra emzirdiğiniz göğsünüzü sağın sütünüz artacaktır
Mama bencede vermeyin süt için savaşın olmazsa ozaman düşünürsünüz
Bir sürü süt yapıcı çay içiyorum bir ara çok şükür iyiydi sütüm ama bu iki gündür çok yok. Ama suyu artırsam iyi olacak terlediğim içinde gidiyor olabilir su

Geceleri sürekli kalkıyor zaten 1,5 2 saatte emiyor gündüzde öyle ama çok sık emzirdiğimde sütüm olmuyor ya . Sağma sebebim göğüslerimde bir doluluk hissetmedim ondan dolayıydı öyle çıkınca birkaç sefer sağdım.
Ne kadar su icersem sütüm o kadar çok oluyordu. Bulgur, soğan, tahin falan filan bilmiyorum belki az da olsa ise yariyordu ama en çok süt yapan şey su. Ama şu da var, göğsün çok dolunca çok fazla onsut oluyor. Bebek emerken hemen doyuyor ve yağlı süte ulasamadan bırakıyor memeyi. Yani çok dolarsa biraz sagip sagip oyle ver memeni bence. Önemli olan yağlı sütü icmesi

84 günlük bebek zaten ne kadar içebilir ki
Ki yetmese anlarsınız emme bitince ağlar yani daha istediğinin farkına varırsınız mama için acele etmeyin derim
Sürekli emiyor çekiyor gelmiyor tutmuyor çünkü ama ağlamıyor demek ki azda olsa dediğiniz gibi geliyor kı ağlamıyor. Bence de biraz daha bekleyeyim kilosunu göreyim bebeğimin

Mama verirseniz sütünüz azaldıkça azalacaktır. Tecrübe ile sabittir. Doktorunuzu dinleyin. Mücadele edin ve saha sık emzirin bol su için. Allah bağışlasın

Ne kadar su icersem sütüm o kadar çok oluyordu. Bulgur, soğan, tahin falan filan bilmiyorum belki az da olsa ise yariyordu ama en çok süt yapan şey su. Ama şu da var, göğsün çok dolunca çok fazla onsut oluyor. Bebek emerken hemen doyuyor ve yağlı süte ulasamadan bırakıyor memeyi. Yani çok dolarsa biraz sagip sagip oyle ver memeni bence. Önemli olan yağlı sütü icmesi
Öyle çok dolduğunu hatırlamıyorum ya yanı dolu dolu olmuyor hiç ki .

Mama verirseniz sütünüz azaldıkça azalacaktır. Tecrübe ile sabittir. Doktorunuzu dinleyin. Mücadele edin ve saha sık emzirin bol su için. Allah bağışlasın
Amin sağolun vermeyeceğim sürekli emsin bakalım inşallah daha çok olur bu malt içeceklerden de alayım bakayım iyi yorumlar var umarım artar

Öyle çok dolduğunu hatırlamıyorum ya yanı dolu dolu olmuyor hiç ki .
Daha çok küçük. Emdikce artacak. Bir annenin sütü bebeğinin ihtiyacı olduğu kadardır. Öyle çok çok sütü olan insan nadir yani. Anlatırlar benim sütüm fışkırıyordu falan diye duyma onları hiç. Seninki normal olan. Büyüsün artacak sütün. Sonra da yavaş yavaş azalacak.

Bir sürü süt yapıcı çay içiyorum bir ara çok şükür iyiydi sütüm ama bu iki gündür çok yok. Ama suyu artırsam iyi olacak terlediğim içinde gidiyor olabilir su
Sağabiliyorsanız emzirdiğiniz göğsünüzü iyice sağın tamamen boşaltın sütünüzü bayağı faydası oluyor

Daha çok küçük. Emdikce artacak. Bir annenin sütü bebeğinin ihtiyacı olduğu kadardır. Öyle çok çok sütü olan insan nadir yani. Anlatırlar benim sütüm fışkırıyordu falan diye duyma onları hiç. Seninki normal olan. Büyüsün artacak sütün. Sonra da yavaş yavaş azalacak.
Ya bunkadar mucizevi aslında işte içimi çürüttüm söylenenlerle. Böyle devam edeceğim ve sanırım dinlenince daha iyi süt oluyor bayram temizliği derken yordum kendimi en iyisi dinlenmek

Ya bunkadar mucizevi aslında işte içimi çürüttüm söylenenlerle. Böyle devam edeceğim ve sanırım dinlenince daha iyi süt oluyor bayram temizliği derken yordum kendimi en iyisi dinlenmek
Uyuyup uyanınca goguslerin dolmuş olacak. Sen ne temizlikle falan uğraşıyorsun. Bebeğinden önemli mı? Gün içinde fırsat buldukça bir iki saat uyu ki sütün gelsin.
Benim ilk günler sütüm gelmedi. Üç gün sonra falan geldi sanırım. Bu arada benim KV almış oğlunu yanına anlatıyor. Benim sütüm şöyle boldu böyle boldu. Düşünebiliyor musun? Bu nasıl bır düşüncesizlik? Allah'a şükür ertesi sabah kalktim, goguslerim olmuş taş. Sonra bebeğim emdikce çoğaldı sütüm. Tıka kulaklarını duyma kimseyi. Çok sinir olursan da şöyle lafını, kendi kendini yeme. Ben keşke o zaman iki çift laf etseydim diye çok kızıyorum kendime.

Back
X