Ne yapsamda kaynanayı alt etsem

elgur

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
136
48
18
Kızlar yardım edin köşeye sıkışmış durumdayım ne gapacağımı bilmiyorum bu kaynanayla..

benim 1 ay sonra düğünüm olacak inşallah ama nerde oturacağım mobilyalarım kısaca hiçbirşeyim yok..
Neden derseniz benim nişanlımın ailesi arsa aldılar 3katlı ev yapacaklar durumları iyi şuan oturdukları ev dokuz daire bi dairesinde büyük kaynana sekizindede gelinler oturuyor kaynanamda bu gelinlerden biri...

Ben çok yeni nişanlıyken kaynanam sen gel benim oturduğum dairede otur eşya almayalım 1 sene sonra yeni yapacağımız evine yeni eşya alırız yeni evine uygun olur kirayada çıkma boşuna dedi eşyaların harap olmasın bende diğer gelinin evine gideceğim dedi. Eltim kaynımın teyze kızı akraba evliliği yan. Kaynatamında tırları var hep yolda. tamam dedim ne kadar salakmışım git gel apartmandaki inşanları tanıdım.

Geçenlerde eltim aradı kimsenin haberi yokmuş birtek bana söyledi kaynatam ev bakmış 2+1 bize alıcakmış kredi başvurusumda bulunmuş ama bu bi sır eltimden başka kimse benim bildiğimi bilmiyor bende ağzımı açamıyorum eltime laf gelmesin diye o apartmanda oturamam ben açık bi bayanım gelin gideceğim aile ile uyuşamıyırum..

Asıl meseleye gelelim benim be yapmam lazım ki o binada oturmayayım eltimde hiç istemiyor kaynanasının bi sene onda olmasını bende istemiyorum o binada oturmayı kiraya çıkamayız nişanlım kira vermek istemiyor hadi ikna ettim diyelim bu sefer ben suçlu olucam başta kabul ettin neden fikrinden döndün dicekler tatsızlık çıkacak ben bilsem binanın böyşe olduğunu kabul esermiydim hiç napcam akıl verin bir ay sonra düğünüm var ev alma işide yattı sanırm

arsaya ev yaptırmakdan vazmı gectilerki.

baştan neden kabul edersinki. durumalrıda iyilermiş. bi kira veremiceklermiydi.
eşyalarının alınmamasıda ayrı bi sacmalık olmuş.
gidip yaşıcaksın sanırım korkarım o evde.

Cok karisik olmus ama anladigim kadariyla siz once k.validenizin evinde oturacaksiniz, k.valideniz eltinizde kalacak, eltiniz bunu istemiyor ve k.valide de bi taraftan oturacaginiz binadan ev alamaya calisiyor sonra da vazgeciyor oyle mi?
En mantiklisi kiraya cikmak.
Sorana da sizi yerinizden yurdunuzdan etmeyeyim, hem de eltimin de duzeni bozulmasin bizim yuzumden, diye tatli tatli anlatirsiniz.
Azicik asiniz kaygisiz basiniz.

Kızlar yardım edin köşeye sıkışmış durumdayım ne gapacağımı bilmiyorum bu kaynanayla..

benim 1 ay sonra düğünüm olacak inşallah ama nerde oturacağım mobilyalarım kısaca hiçbirşeyim yok..
Neden derseniz benim nişanlımın ailesi arsa aldılar 3katlı ev yapacaklar durumları iyi şuan oturdukları ev dokuz daire bi dairesinde büyük kaynana sekizindede gelinler oturuyor kaynanamda bu gelinlerden biri...

Ben çok yeni nişanlıyken kaynanam sen gel benim oturduğum dairede otur eşya almayalım 1 sene sonra yeni yapacağımız evine yeni eşya alırız yeni evine uygun olur kirayada çıkma boşuna dedi eşyaların harap olmasın bende diğer gelinin evine gideceğim dedi. Eltim kaynımın teyze kızı akraba evliliği yan. Kaynatamında tırları var hep yolda. tamam dedim ne kadar salakmışım git gel apartmandaki inşanları tanıdım.

Geçenlerde eltim aradı kimsenin haberi yokmuş birtek bana söyledi kaynatam ev bakmış 2+1 bize alıcakmış kredi başvurusumda bulunmuş ama bu bi sır eltimden başka kimse benim bildiğimi bilmiyor bende ağzımı açamıyorum eltime laf gelmesin diye o apartmanda oturamam ben açık bi bayanım gelin gideceğim aile ile uyuşamıyırum..

Asıl meseleye gelelim benim be yapmam lazım ki o binada oturmayayım eltimde hiç istemiyor kaynanasının bi sene onda olmasını bende istemiyorum o binada oturmayı kiraya çıkamayız nişanlım kira vermek istemiyor hadi ikna ettim diyelim bu sefer ben suçlu olucam başta kabul ettin neden fikrinden döndün dicekler tatsızlık çıkacak ben bilsem binanın böyşe olduğunu kabul esermiydim hiç napcam akıl verin bir ay sonra düğünüm var ev alma işide yattı sanırm
Kira vermek istemiyorsa neden evlenip sorumluluk alıyor?
Bence önce bunu sorgula.

Eltinin de ne dediğine güvenme bence belki kayınvalide kendisinde olmasın diye gözünü korkutuyordur. Konunu tam anlamadım ama bir sıkıntın varsa nişanlınla düzgünce konuş. Açık-Kapalı olayı ise sorun olmamalı sonuçta artık gelin gitmişsin o aileye sıkıntı olsa aileler birleşmezdi.

Madem uyuşamadığınız bir aile,neden evlilik planları yaptınız o zaman..

eltinle aranızda sır olan konuyu anlamadım, ama bence açık olmakta fayda var, nişanlına kiraya çıkmak istediğini söylemelisin, insan beşer şaşar, önce tamam dedim ama sonra mantıklı gelmedi dersin, seni seviyorsa problem çıkaracağını sanmam

eltinle aranızda sır olan konuyu anlamadım, ama bence açık olmakta fayda var, nişanlına kiraya çıkmak istediğini söylemelisin, insan beşer şaşar, önce tamam dedim ama sonra mantıklı gelmedi dersin, seni seviyorsa problem çıkaracağını sanmam
eltimle aramda sır olan sey kaynatamın nişanlımla bana ev alacağı konusu kimseye söyleme demişler dünya iyisidir eltim oda dayanamamış bana söyledi bende haberim yok gibi davranıyorum kn gün oldu hala ses soluk yok ev konusundan

arsaya ev yaptırmakdan vazmı gectilerki.

baştan neden kabul edersinki. durumalrıda iyilermiş. bi kira veremiceklermiydi.
eşyalarının alınmamasıda ayrı bi sacmalık olmuş.
gidip yaşıcaksın sanırım korkarım o evde.
Arsaya ev olucak ama o ev olana kadar ben kaynana evinde o diğer gelinde kesin gelir bende kalır o ya varya yemin ediyorum kan kusturutoe bana

Sevgi herşeye çözüm değil maalesef :( Bence sen değil ailen devreye girecek. Annen baban kızım ayrı evde oturacak orada oturmasını uygun bulmadık diyecek gerekirse düğünü erteleyeceksin. Sorun çıkacağı belli senin içinde rahat değil niye bile bile bu işe giresin ki. Desinler döndü diye sonuçta sen çekeceksin bir derler iki derler susarlar.

• Beğen
Reactions: anu
eltimle aramda sır olan sey kaynatamın nişanlımla bana ev alacağı konusu kimseye söyleme demişler dünya iyisidir eltim oda dayanamamış bana söyledi bende haberim yok gibi davranıyorum kn gün oldu hala ses soluk yok ev konusundan

belki hesap kitapları uyuşmamıştır, eltin söylemese iyiymiş boşu boşuna beklentiye girdin

Bir sene cok uzun bir zaman, evine her giren her cikan ulu orta belli olacak. Kaldiki cancaazim, uzgunum, kaynana tas catlasa 2 hafta size cicim haftalarina izin verir, ardindan pat kapinda biter, evimi ozledim diger gelinde rahat edemedim diye. Al basina belayi.

Kiralik bi ev buldun buldun, bulamadin 3 ay sonra 'kaynanamla anlasamiyoruz' topikleri acabilmek icin ceyizinde bir laptop gotur derim.

ev almalarında ne gıbı kotu bısı var anlamadım

Nasıl bi mantık yürütüyorsunuz siz anlamıyorum ben. 1 senelik bir süreç varsa ben gene alırım eşyamı standart olarak (Fazlasına kaçmadan) tutarım evimi otururum. 1 sene sen ne diye kaynananın eski eşyalarını kullanasın ki. Hem o verilen sözlerin hiç biri tutulmaz emin ol. O 1 sene olur sana 5 sene, eltinde kalıcam der 2 gün sonra çıkar gelir burası benim evim burda kalıcam der. Sen hatayı baştan kabul etmekle yapmışsın sonra eltine ev alınacağını duyup uyanmışsın ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok üzgünüm, düğüne kalmış 1 ay :KK14:

Kaynatanız niye size ev alıyor orasını anlamadım ben? Of ne biliyim karışık konu, mesela bir tane müstakil ev yapıyorlar, niye orası direk size kalsın ki kimbilir kaç kişi bekliyordur orayı. ÜStelik onların yaptığı evlerden birinde yaşarsanız söz hakkı hep onlarda olacak. Tıpke kaynananızın direk eltinizin evine yerleşebilmesi gibi. Bence nişanlınızı ikna edin. Krediyle mrediyle bir ev alıp oraya yerleşin, kira gibi borç ödeyin. Belki evlenir evlenmez yeni eşyalara kavuşamazsınız ama en azından evlilik boyunca kafanız rahat olur, size karışabilme imkanları daha az olur.

Ev alma fikri kafanıza yatmasa bile nişanlınıza çıtlatın, kira ödemek yerine böyle yapalım diye. Belki kaynatanızın size ev alacağını ağzından kaçırır, siz de böylelikle bu konuda yorum yapabilirsiniz eltinizi karıştırmadan.

Bir sene cok uzun bir zaman, evine her giren her cikan ulu orta belli olacak. Kaldiki cancaazim, uzgunum, kaynana tas catlasa 2 hafta size cicim haftalarina izin verir, ardindan pat kapinda biter, evimi ozledim diger gelinde rahat edemedim diye. Al basina belayi.

Kiralik bi ev buldun buldun, bulamadin 3 ay sonra 'kaynanamla anlasamiyoruz' topikleri acabilmek icin ceyizinde bir laptop gotur derim.
Sen cok ciddisin :))) ben ölmüşüm ağlayanım yok ya ben ev bulsamda başta esya almıcaz dedik düğünü yakın tarihe aldılar

Back
X