benim oğlumda 2 aylıkken öyle bir dönem geçirdi, aynı şekilde ablamın kızıda bir kaç ay önce (oda 2.5 aylıktı)
sanırım bu dönemsel birşey. O sıralarda eşim annem yanımda kimse yoktu. Çocuk kaka yapamıyordu bir türlü. Dr a gittik, serm gibi birşey soktu arkadan, tıkanıklık yok dedi. Film çektiler kaka gözükmüyor demişti. o zaman el kadar bebeğe film çektiği için çok kızmıştım dr a, oda ayrı bir konu. Neyse, bir ilaç yazdı ama sonradan söyledi ki, günde 7 kere ile 7 günde bir kaka yapması normal dedi. O gün 5 gün olmuştu. Bende ilacı vermedim, fitilde vermemiştim. ama hergün zeytinyağı ile uyarıp karnına masajlar yapıyordum, ılık suda poposunu bekletyrdum. 8.gün sabahı kendiliğindenyaptı.
Ablamın kızı ise, 2 günde bir sürekli fitille yapıyordu oda çok strs olmuştu bu yüzden ama aynı şeklde onunda 10 gün kadar sürdü sonra kendiliğinden düzeldi.
Herbebekte aynı olmasada genelde belli dönemlerde benzerr sorunlar yaşıyorlar. 2. ayda bir kabızlık sorunu oluyor,3 ayda da emmeui bırakma çabası, 10 gün kadar süren huysuzluk ağlama çığlık hırçınlıkları oluyor. Dr 3. ayın bebeklerde dönüm noktası old söylemişti. Çoğu şeyi reddediyor ve düzenini bozup değiştruor. Uyku düzenimiz altüst olmuştu 3.aydan sonra geceleri 18kere falan kalkıyordum. hala arada yapıyor. Ve ben çalışıyorum...
Yeterki sağlıklı olsunlar, sizin sorununuz da geçer. Birinin nasihat vermesi kolay hatta sinir bozucu olabiliyor, çok iyi bilirim ama sadece sabırlı olun ve stres yapmayın daha da çıldırıyorlar yoksa.