• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yazsam bilemedim

aysegulxxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2017
31
13
3
Merhaba, 22 yaşındayım ve bir senelik evliyim. Eşimin işi nedeniyle doğuda bir şehirde yaşıyoruz. Ailelerimiz farklı şehirde dolayısıyla birbirimizden başka kimsemiz yok diyebilirim.
Severek ve isteyerek evlendim. Aramızda çok yaş farkı yok, buna rağmen eşim beni aciz bir bebek gibi görüyor. İlk zamanlar bu konu üzerinde hiç durmadım. Ama zaman geçtikçe artık bende kendimi öyle görmeye başladım.
Evimin altındaki markete bile yalnız gidemez oldum bütün gün boyun sadece temizlik yemek yapıp ağlıyorum. Onunla bu konuyu defalarca konuştum, gerek tartışarak gerek sakince ama hiç bir sonuca varamadık.
Bir sene içerince belki on defa bile dışarı çıkmamışızdır, çıktığımız zamanlardada ya suratı asık diye ya karşıdan karşıya geçerken dikkat etmedim diye kavga edip eve dönmüşüzdür.
Nasıl olduysa dün akşam arkadaşı davet edince eşleriyle birlikte yemek yedik, ama kadınlar hiç birşey anlatmadığım halde halime o kadar acıdılar ki ağlamamak için kendimi tuttum ama nasıl tuttuğumu bi ben bilirim sonrada uyuyakalmışım bende anlamadım nasıl uyudum. Bunun üzerine arkadaşı "yenge hiç dışarı çıkmıyor galiba, öyle görünüyor " demiş. Çok utanıyorum, kendimi yabani hayvan gibi görüyorum.
Artık ne yapacağımı bilemez haldeyim komşularla tanışayım belki bu şehire alışırım dedim olmadı.. Önce hep evde olduğum için rapunzel diye dalga geçtiler, sonra konuşmadığım için sıkılıp gittiler. Onlarda haklı dedikleri gibi kendinden aciz bi insan oldum çıktım. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Dört buçuk aylık hamileyim, hastaneye tek gitmem gerekti ilk defa evden tek başıma çıktım gelene kadar her yerde ağladım, sabahları eşimi işe gönderdim arkasından ağladım, gece uyudu yarın gidicek diye ağladım, annemi babamı özledim tek başıma gidemeyeceğim için ağladım, artık gözlerim ağlmaya o kadar alıştı ki iyi birşey olsa bile ağlıyorum.
Sizlere içimi dökmek istedim, okuyan okumayan herkese teşekkür ederim.

Hamilelikten biraz da o ağlamalar, bende bir kere seyire gidecekti bavulunu verirken hüngür hüngür arkasından ağlamıştm. Eşin tek başına bir yere gitmene izin vermiyor mu?

o yemege gittiginiz eşleri kahve içmeye davet edin, eşinizle bebegimize bir seyler bakalım mı? diye dısarı cıkarın.. akşam o geldiginde bugun cok sancım tuttu yemegı dısarda yıyebılır mıyız ? deyin.. boyle boyle alıstırın, arkadas edinin. Sehirlerde meslek edindirme kursları var halk egitimlerin. Bedava. Onlara başlayın. Size sizden baska kimseden fayda yok.
Önce siz kendinize acımayı bıraksanız?

o yemege gittiginiz eşleri kahve içmeye davet edin, eşinizle bebegimize bir seyler bakalım mı? diye dısarı cıkarın.. akşam o geldiginde bugun cok sancım tuttu yemegı dısarda yıyebılır mıyız ? deyin.. boyle boyle alıstırın, arkadas edinin. Sehirlerde meslek edindirme kursları var halk egitimlerin. Bedava. Onlara başlayın. Size sizden baska kimseden fayda yok.
Önce siz kendinize acımayı bıraksanız?
Haklısınız sorun zaten benim bu hale gelmem birşeyleri düzeltmek için çabalıyorum en ufak birşeyde çöküyorum yine

Evet burada yabancıyız diye istemiyordu, şimdide ben çıkamıyorum.
Hep o baskılar yüzünden insanın hevesi kalmıyor...
Ama sen artık bi adım at kendıne gel ve cevre yapmaya bak, yoksa kapandıkca içine kapanırsın,sonrası sinir stres tamamen özgüvenini kaybetmeden sosyalleşmeye çalış..

İnsan o kadar evin içine kapanır kalır mı ya. Bagımlı olma ona, boşver. Kendin ufak tefek yürüyüşler yapsana. Doğu deyip geçmemek Laz'ım, bazı mahalleler gerçekten tuhaf ama bazı yerler batıdan güzel. Kötü mahalledeyseniz taşının. Tanıştığın kadınları dışarı çağır. Halk eğitim merkezi en mantıklısı. Yaparsın başarırsın. Kısıtlama kendini.

Hamilelikten biraz da o ağlamalar, bende bir kere seyire gidecekti bavulunu verirken hüngür hüngür arkasından ağlamıştm. Eşin tek başına bir yere gitmene izin vermiyor mu?
İlk zamanlar izin vermiyordu şimdi birşey diyeceğini düşünmüyorum zaten hiç öyle birşey teklif etmedim. Ne zaman geçti acaba ağlamalar☺️

peki kendi memleketinizde durum nasıl? doğu diyorsun ne kadar doğu hangi şehirdesin ve bulunduğun şehirde savaş filan mı var da eşin bu kadar korkak davranıyor?

Hep o baskılar yüzünden insanın hevesi kalmıyor...
Ama sen artık bi adım at kendıne gel ve cevre yapmaya bak, yoksa kapandıkca içine kapanırsın,sonrası sinir stres tamamen özgüvenini kaybetmeden sosyalleşmeye çalış..
Gerçekten öyle ilk zamanlar balkona bile çıktığım zaman tedirgin olurdu istemezdi sanki şimdi karışmıyor ama iş işten geçti artık ben istemiyorum hiç birşey evim gerçekten kocaman ben sadece bi odasında perdeleri kapatıp öyle oturuyorum.

Üzerine gitmen lazım. Market olur hastane olur kendini zorlayarak çık. Esinle iletisimin nasıl? Seni yargilamayacaksa onunla dertles. Destek versin eve kapatmak yerine. Nasıl bi yerde yaşıyorsun avm falan ypk mu?

peki kendi memleketinizde durum nasıl? doğu diyorsun ne kadar doğu hangi şehirdesin ve bulunduğun şehirde savaş filan mı var da eşin bu kadar korkak davranıyor?
İnsan o kadar evin içine kapanır kalır mı ya. Bagımlı olma ona, boşver. Kendin ufak tefek yürüyüşler yapsana. Doğu deyip geçmemek Laz'ım, bazı mahalleler gerçekten tuhaf ama bazı yerler batıdan güzel. Kötü mahalledeyseniz taşının. Tanıştığın kadınları dışarı çağır. Halk eğitim merkezi en mantıklısı. Yaparsın başarırsın. Kısıtlama kendini.
çok teşekkürler

Orada normal davranıyor buradaki gibi değil, Batmanda yaşıyorum sessiz sakin bi şehir benim gördüğüm kadarıyla inanın neden böyle davrandığını ben bile anlamıyorum

İlk zamanlar izin vermiyordu şimdi birşey diyeceğini düşünmüyorum zaten hiç öyle birşey teklif etmedim. Ne zaman geçti acaba ağlamalar☺️
Benim 5 aya kadar devam etti herşeye ağlardm kendime de sinir olurdum niye ağlıyorum diye :D ilk zamanlar neden izin vermiyordu peki ? Şimdi ne değişti ?

Üzerine gitmen lazım. Market olur hastane olur kendini zorlayarak çık. Esinle iletisimin nasıl? Seni yargilamayacaksa onunla dertles. Destek versin eve kapatmak yerine. Nasıl bi yerde yaşıyorsun avm falan ypk mu?
Çok konuştum bu konu için sadece acıyor bana komşularla falan tanış dedi o kadar.

Gerçekten öyle ilk zamanlar balkona bile çıktığım zaman tedirgin olurdu istemezdi sanki şimdi karışmıyor ama iş işten geçti artık ben istemiyorum hiç birşey evim gerçekten kocaman ben sadece bi odasında perdeleri kapatıp öyle oturuyorum.
Ben iyi anlıyorum seni..
kapının önüne bile çıkmak istemiyorsundur,
Ama böyle yapmaya devam edersen
Psıkolojın çöker bak hamilesinde hayattan zevk almaya bak,
Mutlu anneler mutlu çocuklar :KK51:

Benim 5 aya kadar devam etti herşeye ağlardm kendime de sinir olurdum niye ağlıyorum diye :KK70: ilk zamanlar neden izin vermiyordu peki ? Şimdi ne değişti ?
Bende öyleyim hep ☺️ Yabancı bi şehir olduğu için herhalde öyle söylerdi. Konuştum sürekli anlattım derdimi oda anlayış gösterdi galiba yada artık alıştığımı düşünüyor bilemedim

Ben iyi anlıyorum seni..
kapının önüne bile çıkmak istemiyorsundur,
Ama böyle yapmaya devam edersen
Psıkolojın çöker bak hamilesinde hayattan zevk almaya bak,
Mutlu anneler mutlu çocuklar :KK51:
Çok teşekkür ederim yalnız olmadığını bilmek güzel gerçekten

Bende öyleyim hep ☺️ Yabancı bi şehir olduğu için herhalde öyle söylerdi. Konuştum sürekli anlattım derdimi oda anlayış gösterdi galiba yada artık alıştığımı düşünüyor bilemedim
O da bir bakıma haklı ama seni dışarı çıkarması gerekiyor. Neyse bundan sonra en azından ufak tefek bakkal market vs gitmeye bak . Öyle evde otur otur olmaz. Yarın bir gün bebek olacak o zaman insan bir süre eve tikilmak zorunda kalıyor..eşinle kaç yaş farkı var ?

Back
X