Bebek Beslenmesi ne yersem yiyeyim süt olmuyor...:(((lütfen yardııımmm..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

öncelikle ağlamayı ve üzülmeyi bırakmalısın..
oğlunun mutlu bir anneye ihtiyacı var ,süt vericiye değil.
ben de doğduğundan beri mama takviyesiyle+sütümden emziriyorum. süt olayı biraz yapı meselesi. herşeyi denediysen ve gene aynıysa "ne yapalım bunun rızkı da bu kadarmış" diyeceksin. az da olsa emsin sakın bırakma,ne kadar içerse şifadır. annenin sütü olduğu halde emmeyi reddeden bebekler de var.
sakin ol ,oğlun sağlıklı olduğu için sevin.. etraftan gelen sözlere aldırma. oğluşunla en güzel günlerinizi mutsuz geçirme

canım konunu okuyunca 3 ay önceki halimi görür gibi oldum.çok ağladım sütüm yok diye. 20 gün sütüm hiç yok denecek kadar azdı hemen hemen 1 buçuk aya kadar mama verdim kızıma.şimdi bile hala arada veriyorum olsun napalım aç kalmasın bir damla bile olsa anne sütü alsın. sen de hiç stres yapma güzel beslen bol su iç ve sık sık emzir.en güzel süt getirme yolu emzirmek ve emin ol sütün gelecek gelmez diye birşey yok. ama az ama çok o bünye meselesi benim de sütüm öyle oluk oluk değil ama ilk zamanlara göre hamdolsun çok iyi.
moral çok önemli sakın stres yapma sağlıklı her annenin sütü olur dediğim gibi sık sık emzir ardına mama ver ki doysun çocuk.
emin ol sütün artacak canım tecrübemle söylüyorum sağlıkla büyüt bebişini inşallah...

Evet canim kızlar haklı söylemişler.önce stres yapma.benim oğlumun kırkı çıkmadı daha.en başta için için ağlıyordum.niye gelmiyor niye olmuyor bu süt diye.senin de yaptığın gibi dereotu helva sütlü tatlılar vs. herşeyi denedim.gelmedi.sonra tv izlerken bi çay tarifi verdiler.bir çorba kaşığı rezene,1 çorba kaşığı anason,1 tatlı kaşığı kimyon tohumu,bi tutam ıhlamur,bi tutam isirgan otu kurusu.bu karışımı demlikte 5-6 dk demle.aklına geldikçe ic.birde uyu.bebeğin uyudukukca.mümkün olduğunca en az 2 saat uyu.ben uyuyamazsam eğer süt asla olmuyor.kızların söylediği çoğu yiyecek bebeğimde gaz yapıyor.ben şimdi süt olayını atlattım ama bebeğimin kolik sancıları onu hiç uyutmuyor.işte şimdi bende bunla uğraşıyorum.

öncelikle sütüm olmuyor diye düşünmeyeceksin sonra dinlenemne dikkat edeceksin ve birde maltana içecegi özellikle ananaslısı bende çok süt yaptı yaptı ama benimde kzıım inat ediyor içmiyor malesef

Son düzenleme:
Sutum yok diye dusunmeyin diyorsunuz ama her saat basi emmek isteyen bir bebeginiz varsa ve her ellediginizde gogusler yumusaksa nasil dusunelim? Bebegin kkilo alimi iyi ancak her saat emince iyi kilo almasinormal. Yanlis mi dusunuyorum. Yardim lutfen. Helva, uzum, dut suyu , komposto gibi seyler yedikce de kilolardan kurtulamiyorum.

Kısır döngü gibi bu.Sütü olmayanlara neden tatlı önerilir?Çünkü tatlı su içirtir.Su içerseniz sütünüz olur.Sütünüz olunca sevinip daha çok tatlı yiyip daha çok su içersiniz.Dolayısıyla doğum kilolarınızı veremediğiniz gibi daha da kilo alırsınız.Birkaç tane çocuğunuz olsa hepsinden kalan kilolarla sağlığınıza zarar verecek kadar şişman olursunuz.Şeker hastası olursunuz,tansiyonunuz çıkar,kolesterol tavan yapar.Süt ne memenin büyüklüğüne bağlıdır ne tatlı yemeye.Sütün -yanılmıyorsam- %95'i su olması lazım zaten.Kendinizi hiç sıkmayın,bol bol su için.Bol bol bebeğinizi ve geçireceğiniz günleri düşünün,büyüsün onu şuraya götürücem şunu yapıcam bunu yapıcam gibi.İnanın işe yarıyor.Sadece kendinize olan inancınızı yitirmeyin.Allah'ın izniyle bebişleriniz de siz de çok sağlıklı olursunuz inşallah,cümle alemle birlikte biz de inşallah..

benimde yemediğim içmediğim şey kalmadı beyaz üzüm, pekmez ,süt ,bol su ,koyu ayran,komposto ,süt arttırıcı çay herşeyi bol bol içtim ama olmadı bünye meselesi dedi doktor oğlum şimdi 3 aylık 40ına kadar emzirebildim mama takviyeli..şimdi sadece mamayla besleniyor elimden geleni yaptım ama olmayınca olmuyor demekki oğlumun karnı doyuyor mutlu ya bu bana yeter

cnm inşlh atlatmışsındır bu sıkıntını ama olmadımı olmuyor bende neler yaptım ama 10 cc anca çıkıyordu bizimkidegelmediği için emmek istemedi.sağar çıkardığım o bir damla sütü içirdim hep ama 3 aydan sonra o 10cc bile çıkmaz oldu karamsarlığa düşme rahat ol.bu arada benim sütüm gelmiş güya süt yolları tıkanmış çocuk emmediği için.sonrada geri kaçtı sütüm..

Bebek saat başı bile emse kilo alımı iyi olmayabilir canım.Her bebeğin stili başka ben bunu anladım.Benim kızımda seninki gibi saat başı emiyor gece 4 saat uyanmadan uyuyor.Memede sabahları fazla süt oluyor asla bir kerede 1 memeyi bitirmiyor.Yani doğuştan iştahsız.Az az sık sık beslenmeyi tercih ediyor.Bende sütüm mü yetmiyor diyordum ama kilo alımı normal süt yeterli diyor dr.Zaten yetmeseydi sabah dolu memeyi boşaltırdı diye düşünüyorum.Memeler akşam saatlerinde fosluyor tabiki.Ama yinede gece uyuması aç olmadığını düşündürüyor.Artık içim rahat bebeğim 3 aylık oldu ancak rahatlayabildim.Dönem dönem birden azalıyor işte ozaman bende eyvah sütüm yetmiyor diye geliyorum foruma.Humana still tee yada vitamalt içmeni öneririm.Vitamalt içersen gün içerisine bölerek iç daha iyi oluyor.

yıl 2012 genç annelerin biraz daha bilinçlenmesi lazım bence
bir defa yediğin tatlı süt yapmaz o eskilerden kalma yanlış bir bilgi
ne kadar çok sıvı tüketirsen o kadar çok sütün olur doktorlar bol bol sıvı şeyler tüketmeli emziren anneler diyor ne bilim,doğal meyve suları,boll su,çorba vs. beslenemelisiniz bence

çocuk doktorunun yanında çalışan biri olrrak söylüyorum arkdaşım bak tavsiyem şudur..benmde bebeğim 3 ayına gireek şkür stm fazla ve sağıyorum dolapta saklıyorum o derece örnek olsun die sölyorum bunu...
yapaağın şu en az 5 litre suyu içeceksin ..aralarda rezene iç ve havuç YEE..elinde varsa humanın emziren annelere adlı çayı var onuda iç üstne o kutuyu bitir..sonra bebeğini emzzir..ağladımı mamayı ver AMA mamayı az verecenn bak oda açlığını azıvık gierecek kadar..sonra bu işlermden sonra senin yapacağın önemli iş göğsün 15 dk sağmak st gelsin gelmesin kardeşim sağaaksın 15 dk erinme üşenme..ve bunu her gün dzenli yap bak gör stn artmıyormu..ha bu arada rahat relax tatlım
.BAK BİZE Bİ HASTA GELDİİİİİ ALTINI ÇZİUYORUM BU OLAYIN KADIN DOĞUM YAPTI VE SÜTÜ GELMEDİ TOOPLAM KAÇ GN BİŞİLİOMSUN 3 GÜN VE O KADRIN O 3 GN BOYINCA BEBEĞİ AĞLADI AÇLIKTAB YİNEDE GÖĞSZN VERDİ VE AZICIK NMAMA VERDİ ODA AÇLIĞINI GİDERMEK İÇİN ŞİMDİ İKİ YAŞINA KADAR EMZİRİO..HEPİMİZİN SORUNLARI VAR BENİM SÜTÜM FAZLA AMAM BEBEĞİM EMMİYOR YANİ STÜ OLNINDA SORUNBU OLUO OLMAYANINDA TAKMA KAFANA BİRDEEE STRES YAPMICAN RAHAT OL...

Bir haftadir denemeler yapiyorum hatta suttum bir gun boyunca gitti hic gelmedi. Omrumden omur gitti nerdeyse. Sukurler olsun ki geri geldi. Bu bir haftadir denemelerimden ogrendigim : vitamalt, vitamalt, vitamalt. Aksam yemekten sonra yavas yavas yatana kadar iciyorum sabaha karsi goguslerim patlayacak gibi oluyor. Boza falan iciyordum biraktim artik. Bir arkadas tavsiye etmis bir siseyi gune yayarak icin diye. harika bir fikir. Bir de motilium diye bir ilac. Cocuk doktorumuz verdi. Bir hafta gunde3 kere sonraki hafta 2 kere sonraki hafta gunde bir kere iciyorum. Her emzirmeden sonra 5 dak sagiyorum. Sadece 5 dak yeterli. Tabiiki diger olmazsa olmazi unutmuyorum su, no stress ve dinlenme. Geceleri sutun cok gelmesi uyumamdan dolayi. Gunduzleri bebek uyudukca ben de uyumaya calisiyorum. 5 dak uyuklar gibi yapmak bile fayda etti.

Arkadaslar 3,5 aylik bir kizim var ve gram mama vermedim henuz cok sukur.ilk once sutum gelmiyor diye dusunmeyin moral cok onemli sonra uyku uyku en cok sut yapan sey ve su tabiki sadece su icerseniz sutunuz besleyici olmaz ben her gun bir bardak komposto ve bir parca et yedim ilk iki ay ve cok fazla su iciyorum.uyudugum zaman sutum cok artti.uyku cok onemli.birde gogusleri bosaltmak lazim gogus bosaldikca daha cok sut uretiyor.bebegi sik sik emzirin sut gelmesede emzirin emzirdikce gelicektir.Allah hepimize kolaylik versin.cok zor donemler sabir gerekiyor.

Arkadaslar 3,5 aylik bir kizim var ve gram mama vermedim henuz cok sukur.ilk once sutum gelmiyor diye dusunmeyin moral cok onemli sonra uyku uyku en cok sut yapan sey ve su tabiki sadece su icerseniz sutunuz besleyici olmaz ben her gun bir bardak komposto ve bir parca et yedim ilk iki ay ve cok fazla su iciyorum.uyudugum zaman sutum cok artti.uyku cok onemli.birde gogusleri bosaltmak lazim gogus bosaldikca daha cok sut uretiyor.bebegi sik sik emzirin sut gelmesede emzirin emzirdikce gelicektir.Allah hepimize kolaylik versin.cok zor donemler sabir gerekiyor.

Kompostu , Hindistan cevizli lokum iyi oluyormuş birde süt artırıcı çaylar var içinde çemenotu,tarafın vb bırcok baharat olan

bol bol pekmez sulandırıp içmenizi öneririrm. ayran ,meyve ,bulgur(gazda yapar) ,kefir , nar ve humana çayı sütü ciddi miktarda arttırıyor. özellikle humana still ve pekmezi sulandırıp içerdim sütüm bol bol gelirdi.ve tabi bebeği sık sık emzirmek

Slm arkadaşlar.. benim bebeğim şuan 9 aylık.. ilk aylar sütüm çok olmasına rağmen emmek istemedi.. ben hiç bir şekilde mama vermedim.. direttim emzirmeye devam ettim.. şimdi sadece geceleri emiyor ama olsun..
ben annemin tariflerini size söyleyeyim benimsütümü inanılmaz arttırdı..
kuru dut,kuru kayısı ve kuru üzüm(sarı renk olan) bunları şekerli yada şekersiz farketmez komposto yap günde 5-6 kase iç.. inanılmaz süt yapıyor.. ayrıca soda, kefir, şeftali gayet güzel süt yapar..valla annemin tarifleri sayesinde bizim sülaledeki bayanların sütü hep çoktu :)
bol bol dinlenin.. bebişiniz uyudukça sizde uyuyun..ben gün içinde mutlaka et yerdim yani protein süt arttırıyor...
birde annem hep derki sütünün yetip yetmediğini anlamak istiyorsan: bebeğini emzirirken diğer göğsünden süt geliryorsa sütün yetiyo der.. Göğüslerin yumuşaması çok normal arada öyle olur ama sütün yetmediği anlamına gelmez...
herkese iyi akşamlar....

hoşaf iç gunde 7.8 bardak ama kendisinide ye. dökme hoşafın kaba bölümünü yani.
bebekteki gazıda bayagı indiriormuş dr dedi. rezene ıc bide bol bol.i ve sakın üzülme üzüntü sütü birebir kesiyor:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…