Aşılama Ne zaman çocuk yapacaksınız sorusuyla nasıl baş ediyorsunuz?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Resmen insanı çileden çıkarıyorlar demi. Benimde sabrım tükenmek üzere böyle cevaplar vermeme az kaldı belki kolay bı yolu vardır diye sorayım dedim ama insanlar bundan anlıyor terslenmeyi hakediyorlar.
İnan bana böyle tedavi falan görsem direk söylerdim tedavi oluyorum nasip falan diye ama benim sorunum vajinismustu kimseye bir şey diyemiyordum bir de ısrarla sorulunca çileden çıkıyordum haliyle

Yetmiyor bu cevap kimseye. Bir sorun var ve mutlaka öğrenmeliyim diye sormaya devam ediyorlar. Karşı tarafı kırabilecekleri umurlarinda bile değil
Bu yolda cok kırıkdığım için
Kırmaktanda cekinmedigim zamanlar oldu..
Sen hem vücut hem psikolojik olarak bir tedavi içindesin ve senin duygularını hiçe sayip her istediklerinı sormasınlar bir zahmet...
Allah ne zaman verirse dersin kapatırsın kırmak istemiyorsan..
Ama onlar inançsız gibi sorun hanginizde diye sorarlar

İnan bana böyle tedavi falan görsem direk söylerdim tedavi oluyorum nasip falan diye ama benim sorunum vajinismustu kimseye bir şey diyemiyordum bir de ısrarla sorulunca çileden çıkıyordum haliyle
Ben kimseye özel hayatıyla ilgili sorular sormadım bu yaşıma kadar. Merak etmedim. Belki de bu yüzden kendi hayatımla ilgili bilgileri de pek paylaşmam. Anlatsam bu seferde noldu ne yaptınız sorusu başlayacak

Çevreme nasip , Allah ne zaman isterse o zaman diyorum .Birdaha da soramıyorlar .Ailelerimiz sorunumuzu , tüp bebek denemesi yaptığımızı biliyor .özellikle eşimin ailesi artık hiçbirşey sormuyor bu sebeple .Yakın akrabalarımla da görüşmüyorum zaten .Kimse de umrumda değil Artık ya , bi kaç kez soranlara tüp deniyoruz olmuyor Demişliğim var .Dünyanın sonu değil Ya , ne yapalım 🤦‍♀️İnsanların acı çektikleri yerden yakalamayı çok iyi biliyor bazı insanlar ..

Ben tüp bebeğe başlıyorum. Herkes de biliyo zaten. Öncesinde de hadi filan diyen olmadı yakınlarım aklıselim kişiler şükür. Geçen alakasız biri 3 yıllık evliyim deyince e niye çocuk yapmıyon yapsana dedi. Ben de aa tamam yarın yapıyım ben hemen dedim. Bozuldu. Ben tabi zevkten dört köşe oldum. Bence durumunuzu biraz çıtlatın tedavi oluyoruz deyin. Bunda ayıp günah bir şey yok. Bilsinler sormasınlar.

Ben kimseye özel hayatıyla ilgili sorular sormadım bu yaşıma kadar. Merak etmedim. Belki de bu yüzden kendi hayatımla ilgili bilgileri de pek paylaşmam. Anlatsam bu seferde noldu ne yaptınız sorusu başlayacak
Evet haklısın zaten sorulmamalı. Hatta şöyle bir incelik var dinimize göre yolda karşılaştığın insana nereye gidiyorsun ya da nerden geliyorsun bile denmez. Ama bizim milletimiz meraklı. Hiç üstlerine vazife olmayan şeylere burunlarını sokarlar maalesef

Bu yolda cok kırıkdığım için
Kırmaktanda cekinmedigim zamanlar oldu..
Sen hem vücut hem psikolojik olarak bir tedavi içindesin ve senin duygularını hiçe sayip her istediklerinı sormasınlar bir zahmet...
Allah ne zaman verirse dersin kapatırsın kırmak istemiyorsan..
Ama onlar inançsız gibi sorun hanginizde diye sorarlar
Gerçekten öyle. Utanmasalar daha ne soracaklar kim bilir. Kalbim kırık tedavim için stres yaşamam kafaya takmamam lazım ama kafa bırakmadılar.

Herkese merhaba
Eşimde ve bende olan sağlık sorunları nedeniyle henüz çocuk sahibi olamadık. Evleneli neredeyse 1 yıl oldu ve tedavi oluyoruz. Bu sorundan kimseye bahsetmek istemedik ama özellikle yakın çevremizin sürekli hadi çocuk yapmıyor musunuz demesinden çok sıkıldım. Gerçekten artık birine patlayabilir ve kalp kırabilirim. Zaten üzücü bir durumun içerisindeyiz. Nedense herkes üzerine vazife olmamasına rağmen merak içerisinde bu soruyu soruyor. Bende şuan aşılama tedavisi gördüğüm için bu başlık altına yazmayı uygun gördüm. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Kimsenin yanına gitmiyorum. Özellikle kadınlardan oluşan gruplara. Eşli olunca soramiyorlar da tek bulunca sıkıştırıyorlar.

Ben tüp bebeğe başlıyorum. Herkes de biliyo zaten. Öncesinde de hadi filan diyen olmadı yakınlarım aklıselim kişiler şükür. Geçen alakasız biri 3 yıllık evliyim deyince e niye çocuk yapmıyon yapsana dedi. Ben de aa tamam yarın yapıyım ben hemen dedim. Bozuldu. Ben tabi zevkten dört köşe oldum. Bence durumunuzu biraz çıtlatın tedavi oluyoruz deyin. Bunda ayıp günah bir şey yok. Bilsinler sormasınlar.
Geçen yıl eşimin 1 yıllığına yurtdışında çalışma durumu oldu. Eğer olsaydı ben de annemin yanında kalacaktım. Bunu öğrenen bi komşu teyze "kııız fırsat bu fırsat hemen hamile kal da anana büyüttür çocuğu" dedi. Ben şok 😅😅😅

İyi demişsiniz. Evet ayıp günah değil biliyorum. Ama sadece paylaşmak istemiyorum sevmiyorum bunları anlatmayı. Anlatsam bitmez ki sorular emin olun sadece şekil değiştirir.

Herkese merhaba
Eşimde ve bende olan sağlık sorunları nedeniyle henüz çocuk sahibi olamadık. Evleneli neredeyse 1 yıl oldu ve tedavi oluyoruz. Bu sorundan kimseye bahsetmek istemedik ama özellikle yakın çevremizin sürekli hadi çocuk yapmıyor musunuz demesinden çok sıkıldım. Gerçekten artık birine patlayabilir ve kalp kırabilirim. Zaten üzücü bir durumun içerisindeyiz. Nedense herkes üzerine vazife olmamasına rağmen merak içerisinde bu soruyu soruyor. Bende şuan aşılama tedavisi gördüğüm için bu başlık altına yazmayı uygun gördüm. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Umarım en kısa zamanda çift çizgiyi görürsün bende 11 aylık evliyim 1ay sonra tekrar doktora gidicez yapamadık bizde bende bi sıkıntı yokta eşim sperm testi verecek bakalım halırlısı. Bana da soruyorlar düşünmüyoruz diyorum doğudayız imkanlar kısıtlı batıya gelince diyorum bazende öfke patlaması yaşıyorum ama en iyisi daha düşünmüyoruz deyin boşverin konuşurlar ne dersen de

Gerçekten öyle. Utanmasalar daha ne soracaklar kim bilir. Kalbim kırık tedavim için stres yaşamam kafaya takmamam lazım ama kafa bırakmadılar.
Bırakmazlar canım birini susturdum dersin yeni birisi çıkar..
Soranları geçiştir gitsin..önemseme..

Sen tedavine odaklan güzel şeyler düşün..
Meraklarıyla seni yipratanlara fırsat verme..

Inşallah hakkinizda hayırlısı olsun ⚘

Geçen yıl eşimin 1 yıllığına yurtdışında çalışma durumu oldu. Eğer olsaydı ben de annemin yanında kalacaktım. Bunu öğrenen bi komşu teyze "kııız fırsat bu fırsat hemen hamile kal da anana büyüttür çocuğu" dedi. Ben şok 😅😅😅
Teyzeeler teyzeeler 🤪🤪

İyi demişsiniz. Evet ayıp günah değil biliyorum. Ama sadece paylaşmak istemiyorum sevmiyorum bunları anlatmayı. Anlatsam bitmez ki sorular emin olun sadece şekil değiştirir.
Tedavi oluyoruz deyin konuşmak istemiyoruz deyin net bir şekilde bir defa devamı gelmez. Deyin kurtulun.

Daha evlenmeden önce net bir şekilde çocuk istemediğimi-hazır olmadığımı söylemeye başlamıştım keza evlenince de konusu geçtiğinde aynı şekilde net cevaplar verdim. Bir süre sonra zaten sorulmuyor.
Evliliğimin 1. Senesinde isteyerek hamile kaldım bu sefer herkes şok. Hani düşünmüyordun diye.. Kısmet dedim konu kapandı. Benim kendi annem bile bilmiyordu çocuk düşündüğümüzü. Stres altına girmek istemedim.
Zira hamile kalmadan önce yakın arkadaşıma söyleme gafletinde bulundum 2. ay hani yok mu birşeyler kafasına girdi. 🤦🏻‍♀️ Neyse ki o ay hamile kalmışım yoksa söylediğime çok pişman olurdum.

Herkese merhaba
Ayy en nefret ettiğim soru. Çok hadsizce geliyor bana bu soru, sanki bakkaldan sipariş veriyoruz töbe töbe😅 bir de anlamadığım inançlı insanlar nasıl bu soruyu sorabiliyor, bizim elimizde mi sanki? kimseye böyle bişey sormadım, bana sorulmasını da hiç sevmezdim. Artık öyle bi hale gelmiştim ki yakın çevrem hariç kimseyle görüşmüyordum sırf bu soruyu sormasınlar diye. Düşünmüyoruz diyip geçiyordum yada eşim istemiyor diyordum, bazen terslediğim de olurdu. Şimdi geçti gitti o günler. İnşallah sizin de geçecek. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah hayırlı zamanda🤗

Back
X