Ne zaman düzelicem ben?

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.331
16.359
248
Merhaba arkadaşlar.
Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum.
Sabah akşam risperdal ve lityum kullanıyorım.
öğlen akineton.
Ama hala ağır depresyonum var. Hiçbişey yapasım yok. Sadece uyumak istiyorum.
Lityym değerim 1 hafta once 0,72 ydi.
Benzer durumu yaşayan arkadaşlar, ne zaman düzeldiniz?
Reçetemde duygudurum bozukluğu yazıyor.
Litfen bana yardım edin, 7 aylık bebegim var, ona bakamıyorum….
Lütfen konum burda açık kalsın diğer yerde dönüş alamadım

İlaçla terapiyi beraber götürmeniz daha iyi olur. İlaç kimyasallarınızı düzeltse de siz depresif dönemde her şeyden soyutlandığınız için sosyal hayatınıza geri dönmekte zorlanabilirsiniz. Nasıl başa çıkabileceğiniz ve neler yapabileceğinizin desteğini almanız tedavi sürecinizi hızlandırır. Online terapi alabilirsiniz gidemiyorsanız.

Merhaba arkadaşlar.
Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum.
Sabah akşam risperdal ve lityum kullanıyorım.
öğlen akineton.
Ama hala ağır depresyonum var. Hiçbişey yapasım yok. Sadece uyumak istiyorum.
Lityym değerim 1 hafta once 0,72 ydi.
Benzer durumu yaşayan arkadaşlar, ne zaman düzeldiniz?
Reçetemde duygudurum bozukluğu yazıyor.
Litfen bana yardım edin, 7 aylık bebegim var, ona bakamıyorum….
Lütfen konum burda açık kalsın diğer yerde dönüş alamadım
Geçmiş olsun, bu zaman alan bir süreç, kendinize baskı yapmayın ki uzamasın..

Yürüyüş, bitkilerle ilgilenmek, eğlenceli şeyler izlemek iyi gelir. Enerjinizi düşüren size iyi gelmeyen her şeyden uzaklaşın imkanınız doğrultusunda..

Depresyon öyle ha deyince düzelecek bir durum değil, keşke olsa. Arkadaşlar yazmış terapi ile birlikte yürütürseniz salt ilaçtan daha faydalı olur.

İlaçlar ve terapi yardımcı olur ama zaman alır, süreci hızlandırmak sizin elinizde, eğer sizi sürekli yorgunluk ve uyku isteğinizin biyolojik fiziksel bir sebebi de varsa o zaman başka ama sadece psikolojik olması üzerinden konuşacağım. Duygudurum bozukluğu gerçekten hayatı çok etkileyen bir hastalık bazı dönemleriniz aşırı coşkulu bazıları yoğun depresif geçer. Bu tedaviye sıkı uymanız ilaçlarınızı almanız önemli ama aynı zamanda kendinizi siz tanıyorsunuz sizi mutsuz eden her şeyden uzaklaşmanız lazım. Mutlu olduğunuz anları düşünün o günlerin şartlarını yakalamaya çalışın. İnsanın uyanınca hevesle yapacağı bir aktivitesi olayı işi vs yoksa herşey gereksiz ve anlamsız gelir. En önemlisi evladınız için kendinizi mutlu etmelisiniz ki siz iyi olun o da sağlıklı ve mutlu büyüsün

Depresyondayken evlenip çocuk yaptıysanız bence çok güçlüsün
Ben normal ruh haliyle yapmakta zorlandım

İlaca ne zaman başladınız? Etki bir kaç hafta sonra başlıyor tamamen iyileşmek ise bir kaç ay sürüyor. Çok geçmiş olsun, geçecek merak etmeyin.

Yani 2 sayfa boyunca yazılmış aslında. Daha nasıl bilgi istediğinizi çok anlayamadım. 2 gün su içmeseniz böbreklerinizi eski rayına sokmanız bile haftalar aylar alırken neden psikolojik konularda bu kadar acelecisiniz?

Zor. Farkındayım. Ben de depresif dönem geçirdim ilaç kullandım hiçbir şeyin anlamı olmadığını düşündüğüm dönemdi, ağırdı. Ama biraz sürece inanmalısınız. Beyin salak bir organ ne denirse densin, siz mutlu olmasanız da gülümseyin bir süre sonra mutlu olduğunuzun sinyalleri de gidecek beyne. Çocuğunuz da var onunla aktiviteler yapmaya çalışın. Hayatınızı yoluna sokmaya çalıştıkça emeklerinizin karşılığını da alacaksınızdır ilaçla beraber. Ama keşke terapiye başlasanız.

niye terapi düşünmüyorsunuz bir çekingeniz varsa önce online terapi ile başlayın

Back
X