Ne zaman geçecek..

Böyle göğüs catlamalari için kremler var onlardan al ii gelir..
Ve bni çocuk da Sarilik olmuştu bn iki günde geçirdim zaten o ara çocuklar uykudan kalkamiyor siz onu uyandurmayi deneyin olmazsa bile sutunuzu sağın biberonla zarzor ağzına kâtip içirin ve en önemlisi emzirseniz yada sagsaniz bile sütü iki saate bir doyurun bebeği .
Bnm çocuğum en üst sınıra gelmişti bn iki günde en alta bu şekilde indirdim doktor bile iki günde basarinca şok oldu ☺
Ama göğüs acısı normal biraz dayanın bnm ilk haftadan sonra acım başlamıştı sıcak pansuman yapın biraz masaj yapın ii gelir inş bebeğiniz sağlığına kavuşur
Bu biraz dikkat istiyor
Sariligimiz gecti sukur doktor yavas yavas atar vucuttan demisti oyle de oluyo ayaklardn gobektn fln cekildi renk gozlerde var simdilik o da gidiyo sukur
Yaralar buyuk dert gercektn amma nazlisin fln diyolar ama nazdan degil bu

Onu duymustm ama artik oyle umutsuzm ki hic bisey demeiuorum
Sansliymissiniz ne destk gordm ne baska biseu bi basimaydim hep esim haric kimse yok yanimda..
Eger sorun cikariyorlarsa yaninda olmasinlar zaten.aslinds tek basina olmak iyidir bebeginle.daha cabuk uyum saglarsin bebekli hayata.tahin yagini mutlaka dene.yaralarin gecerse daha rahat edersin emme isini halledersin en azindan

Memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamını verin bebeğin ağzına. Yanlış emzirmeden dolayı meme ucu yaraları oluyor. İlk 1 hafta göğüslerin alışma süreci oluyo sonrasında geçiyo acısı. Saf lanolin içeren kremler kullanın göğüs ucunuza. Hatta çıkarmaya gerek olmayanlardan kullanın ki acınızı hafifletsin.

Ben ilk oğlumda aldığım pompadan memnun kalmamıştım. Bu defa avent aldım ve gayet verimli. 2 göğsümü yarım saat demeden boşaltıyo. Manuel olmasına rağmen çok iyi. Zaten bebek emmesine en yakın pompa oymuş doktorlar tavsiye ediyor.

Bol bol sağıp buzluğa atın. Emzirdikten sonra sağarsanız eğer sütünüz de bollaşır..

Sağlıkla büyütün yavrunuzu..

Sariligimiz gecti sukur doktor yavas yavas atar vucuttan demisti oyle de oluyo ayaklardn gobektn fln cekildi renk gozlerde var simdilik o da gidiyo sukur
Sacmaliyorlar yaa.. en sinir olduğum şey. Naz ne ya acı acıdır ..
Takma canım bol su iç sütüne iyi gelir normalde emziren biri günde en az üç lt şu içmeli bol bol yemeğini ye kısma ve kiloyu takma bn şuan verdim baya almıştım bir yılda gitti ..
Sen yinede sariliga dikkat et yine yine yükselebilir tamamen geçmeden bırakma peşini
Çatlak kremi al doktor bile yazabilir ama baya acılı oluyor

Kizlar iyi aksamlar,

Bebegim olali 27 gün oldu
Devlete gittim normal dogum diye ama buyuk bi travma yasayarak(ve doguramayarak tamamen benimle ve bebegimle alakali) ozele gectim sezeryan oldum
Ailelerle ugrastim 3 gun boyunca herkes tepemde emzir emzir diye gezdi ama kimse nasil emzirmem gerektigini anlatmadi

3 gun sonra kontrolumuzde sarilik oldugumuzu ogrendik
Bu arada goguslerm emzirmeden acimaya basladi
Sonra hastanede yattik 2 gun ciktik kontrolde yine sarilik yukselms deken 10 gun gecti dustu kurtulduk, ama hala var biraz
Bu arada gogus yaralarim cok kotu oldu parca parca koptu kan topladi patladi oglum emdi o kani..

Emziremedim sagayim dedim beceremedim mastit oldum
Ates sitma halsizlik acilar derken sanirim psikolojim bozuldu

Emzirmek istemiyorum ama ayni zamanda da cok istiyorum..

Ne zaman gecicek bu acilarim ? 40 cikinca duzelir diyolar sizlerin ne zaman gecti ?

Benim de göğüslerim yara olmuştu. Göğüs kremleri hiç bir işe yaramadı. Be... yara kremi kullandım o iyi geldi yalnız bebeği her emzirişimde yıkıyordum önce. Stres yapma iyi dinlenmeye çalış. Sarılık için de geçmiş olsun bebişe.

Doğru pozisyonda doğru emzirdiğinizden emin misiniz
Öne doğru eğilmeyin, bebeğin ağzına kahverengi kısmı verin
Bir de bebekte dil-dudak bağı varsa o da sebep olabilir

Çok konuşmasınlar onu diyenler
Nasıl acıyor yaşayan bilir
Çok konuşan salakları takma kafana

Eger sorun cikariyorlarsa yaninda olmasinlar zaten.aslinds tek basina olmak iyidir bebeginle.daha cabuk uyum saglarsin bebekli hayata.tahin yagini mutlaka dene.yaralarin gecerse daha rahat edersin emme isini halledersin en azindan
Denicem tesekkur ederim. Yaralarim yuzunden kambur gibi geziyorum evde sirf camasirim degmesinde acimasin diye

Memenin ucunu değil kahverengi kısmın tamamını verin bebeğin ağzına. Yanlış emzirmeden dolayı meme ucu yaraları oluyor. İlk 1 hafta göğüslerin alışma süreci oluyo sonrasında geçiyo acısı. Saf lanolin içeren kremler kullanın göğüs ucunuza. Hatta çıkarmaya gerek olmayanlardan kullanın ki acınızı hafifletsin.

Ben ilk oğlumda aldığım pompadan memnun kalmamıştım. Bu defa avent aldım ve gayet verimli. 2 göğsümü yarım saat demeden boşaltıyo. Manuel olmasına rağmen çok iyi. Zaten bebek emmesine en yakın pompa oymuş doktorlar tavsiye ediyor.

Bol bol sağıp buzluğa atın. Emzirdikten sonra sağarsanız eğer sütünüz de bollaşır..

Sağlıkla büyütün yavrunuzu..
Ben emzirdiktn sonra sagiyorm ama onu da veriyorum doymamistr diye cunku ne emdi ne kadar emdi acidan hesaplayamiyorm

Bebeginiz hayirli olsun, saglikla buyutun insallah.
Benim hemsire bi arkadasimda gormustum, ilk bebeginde sizinle ayni sorunlari yasamis. Ikinci bebegini emzirme ucu gibi birseyle emziriyordu 30 gunluk filandi o ara bebek. Tam ismini bilmiyorum, bi arastirin isterseniz

Sacmaliyorlar yaa.. en sinir olduğum şey. Naz ne ya acı acıdır ..
Takma canım bol su iç sütüne iyi gelir normalde emziren biri günde en az üç lt şu içmeli bol bol yemeğini ye kısma ve kiloyu takma bn şuan verdim baya almıştım bir yılda gitti ..
Sen yinede sariliga dikkat et yine yine yükselebilir tamamen geçmeden bırakma peşini
Çatlak kremi al doktor bile yazabilir ama baya acılı oluyor
Kilo da bi dert tabi.. kendimi hic bi sekilde begenmiyorum artik kilolu yarali daginik biri gelirse banyo yapabilen birine döndm

Silikon göğüs ucu kullanın. Avent'in var ve epey kullanışlı, yaralar geçinceye kadar isinize yarar.

Benim de göğüslerim yara olmuştu. Göğüs kremleri hiç bir işe yaramadı. Be... yara kremi kullandım o iyi geldi yalnız bebeği her emzirişimde yıkıyordum önce. Stres yapma iyi dinlenmeye çalış. Sarılık için de geçmiş olsun bebişe.
Kremler bi ise yaramiyo gogusu dinlendirmek te ise yaramiyo tek care surekli emzirmek sanirim ona da yurerk gerek:110:

Doğru pozisyonda doğru emzirdiğinizden emin misiniz
Öne doğru eğilmeyin, bebeğin ağzına kahverengi kısmı verin
Bir de bebekte dil-dudak bağı varsa o da sebep olabilir
Bilmiyorum dogru mu kimse gostermedi acikcasi.. bag yokta damaklari cok keskin emme.bittikten sonra oyun olsun diye galiba gicirttiyo resmen damaklariyla

Çok konuşmasınlar onu diyenler
Nasıl acıyor yaşayan bilir
Çok konuşan salakları takma kafana
Iste acisi bi dert millete laf anlatmak bi dert. Her gelen emziriyo musun diye soruyo hastsligimi duyan emzir emzir diyo cocugun gunahina girme diyen bile cikiyo sanki ben cok memnunmusjm gibi

Kremler bi ise yaramiyo gogusu dinlendirmek te ise yaramiyo tek care surekli emzirmek sanirim ona da yurerk gerek:110:

gerçekten tek çare sürekli emzirmek, ağlayarak da olsa yerleri tekmeleyerek de olsa emzirmek ancak öyle hafifliyor acısı. ben de 28 günlük anneyim şuan çok hafif sızlama kaldı sadece yara oldu kanadı iyileşti, ben surekli çocuğun ağzına sokuşturdum acısı cabuk gecsin diye :KK48:sezaryen doğum yaptım ameliyattan çok korkmama rağmen, o yüzden kendimi biraz zor toparladım ama şuan iyiyim yanımdaki herkesi gönderdim. kızımla gündüzleri de geceleri de tek başıma ilgileniyorum arada kayinvalidem yardıma yıkamaya vs geliyor o da ben cagirirsam. emin ol yalnızlık bütün yorgunluğa rağmen daha güzel. 15. günümde yalnız kalmaya hazırdım. Bebeğini sağlıkla büyüt canım kimseyi de kafana takma

Ben emzirdiktn sonra sagiyorm ama onu da veriyorum doymamistr diye cunku ne emdi ne kadar emdi acidan hesaplayamiyorm
20 dakika bi göğüs 20 dakika diğer göğüs emzirilmeli. Eğer emdikten sonra uyuyorsa, günde 3 ve üstü 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa, her bezi çişliyse doyuyordur. Doymayan çocuk ağlar rahat uyumaz. Ne yazık ki şu an doyduklarını anlamıyorlar. Eğer kusuyorsa fazla geliyordur sonradan verdiğiniz.

Bebeginiz hayirli olsun, saglikla buyutun insallah.
Benim hemsire bi arkadasimda gormustum, ilk bebeginde sizinle ayni sorunlari yasamis. Ikinci bebegini emzirme ucu gibi birseyle emziriyordu 30 gunluk filandi o ara bebek. Tam ismini bilmiyorum, bi arastirin isterseniz
Silikon gogus ucu sanirim bahsettiginiz sey. Onuda arastirmistim ama almadim o ucu olmayanlar icin diye biliyodum

Back
X