Ne zaman geçecek..

Silikon göğüs ucu kullanın. Avent'in var ve epey kullanışlı, yaralar geçinceye kadar isinize yarar.
Sonra tekrarlamiyo mu peki o yaralar cunku ben 1 hafta sadece sagdim(sonunda mastit oldum) tam gecti emzirmeye baslayinca ayni basa dönduk

Kizlar iyi aksamlar,

Bebegim olali 27 gün oldu
Devlete gittim normal dogum diye ama buyuk bi travma yasayarak(ve doguramayarak tamamen benimle ve bebegimle alakali) ozele gectim sezeryan oldum
Ailelerle ugrastim 3 gun boyunca herkes tepemde emzir emzir diye gezdi ama kimse nasil emzirmem gerektigini anlatmadi

3 gun sonra kontrolumuzde sarilik oldugumuzu ogrendik
Bu arada goguslerm emzirmeden acimaya basladi
Sonra hastanede yattik 2 gun ciktik kontrolde yine sarilik yukselms deken 10 gun gecti dustu kurtulduk, ama hala var biraz
Bu arada gogus yaralarim cok kotu oldu parca parca koptu kan topladi patladi oglum emdi o kani..

Emziremedim sagayim dedim beceremedim mastit oldum
Ates sitma halsizlik acilar derken sanirim psikolojim bozuldu

Emzirmek istemiyorum ama ayni zamanda da cok istiyorum..

Ne zaman gecicek bu acilarim ? 40 cikinca duzelir diyolar sizlerin ne zaman gecti ?
Bende de olmuştu meme ucu yarası lanolin merhem kullanmıştım, bebeği emzirebiliyorsunuz o merhemle ve cidden çok iyi geliyor. Bir kaç güne toparlanmıştı. Bence size adam akıllı destek olan yönlendiren biri olmamış maalesef çevrenizde, daha çok kuru kalabalık etmişler.. Doktorunuz vitamin vermiştir almamazlık etmeyin. Vücut kendini aslında çok çabuk toparlıyor dünyaya yeni bir insan getirdiğinizi düşünürsek, sadece biraz sabır ve zaman.

Sonra tekrarlamiyo mu peki o yaralar cunku ben 1 hafta sadece sagdim(sonunda mastit oldum) tam gecti emzirmeye baslayinca ayni basa dönduk
Hayır,bir kez yara oluyor epey de zorluyor ama gectikten sonra bir daha olmuyor belki bazi ufak catlaklar oluyor ama o siddetli aci bir daha yasanmiyor. Oglum 2.5 yasinda neredeyse ve hala emziriyorum dislerden sonra yasadim bazen sıkıntı onun dışında hiç yasamadim.

Kremler bi ise yaramiyo gogusu dinlendirmek te ise yaramiyo tek care surekli emzirmek sanirim ona da yurerk gerek:110:

Benim bahsettiğim krem yaraya iyi gelmişti biraz. Bebek o sen ne kadar doğru emzirsen de o emmeyi yeni öğreniyor o yüzden yara oluyor. Biraz dişini sık birkaç güne geçecek göğsünün acısı. Süt için de insanların söylediklerine kulak asma. Ben de göğsümün acısından ağlayarak emziriyordum bebeğimi. Annem geçenlerde bana "sütün vardı sen vermedin çocuğa" dedi. Haftaya ikinci doğumum olacak ve ben ilk emzirmem dahil hiç birinde kimseyi yanımda istemediğime karar verdim.

Biraz sabır, dişinizi sıkın biraz.
Bunların hepsi geçiyor..
Geciyo mu gercekten. Duymak istedigim sey bu sanirim hic gecmicek gibi cunku. Zindan oldu hersey psikolojim bozuldu evde is bile yapamiyorm acimdan

gerçekten tek çare sürekli emzirmek, ağlayarak da olsa yerleri tekmeleyerek de olsa emzirmek ancak öyle hafifliyor acısı. ben de 28 günlük anneyim şuan çok hafif sızlama kaldı sadece yara oldu kanadı iyileşti, ben surekli çocuğun ağzına sokuşturdum acısı cabuk gecsin diye :KK48:sezaryen doğum yaptım ameliyattan çok korkmama rağmen, o yüzden kendimi biraz zor toparladım ama şuan iyiyim yanımdaki herkesi gönderdim. kızımla gündüzleri de geceleri de tek başıma ilgileniyorum arada kayinvalidem yardıma yıkamaya vs geliyor o da ben cagirirsam. emin ol yalnızlık bütün yorgunluğa rağmen daha güzel. 15. günümde yalnız kalmaya hazırdım. Bebeğini sağlıkla büyüt canım kimseyi de kafana takma
28 gunde gecti mi yani bnm hala açik yaralar kan toplayan yer kabuk tuttu her emzirdigimde tekrar aciliyo yara bide sanki gogus ucum bitti gibi tutamicak diye korkuyorum

20 dakika bi göğüs 20 dakika diğer göğüs emzirilmeli. Eğer emdikten sonra uyuyorsa, günde 3 ve üstü 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa, her bezi çişliyse doyuyordur. Doymayan çocuk ağlar rahat uyumaz. Ne yazık ki şu an doyduklarını anlamıyorlar. Eğer kusuyorsa fazla geliyordur sonradan verdiğiniz.
Kakasi sorunlu bu ara ama cisini guzel yapiyo uykusu da gaz sorunu olmadikca bu iki gundr de kusmaya basladi ama 20 dk emziriyo muyum onu bilmiyorm acidan hic bi yana bakamiyorm emzirirken

28 gunde gecti mi yani bnm hala açik yaralar kan toplayan yer kabuk tuttu her emzirdigimde tekrar aciliyo yara bide sanki gogus ucum bitti gibi tutamicak diye korkuyorum

evet canım geçti sayılır yanlış tuttuğunda hala bazen acıyor ama yara olmuyor tekrar. ben sadece buzdolabında beklettigim hindistan cevizi yağını göğüs pedine sürüp onu koyuyordum emzirme aralarında. bir de sütüm geç geldi, var mı yok mu bilmeden 2 saati filan beklemeden sürekli emzirdim sütüm gelsin diye. ancak öyle iyileşti

Bende de olmuştu meme ucu yarası lanolin merhem kullanmıştım, bebeği emzirebiliyorsunuz o merhemle ve cidden çok iyi geliyor. Bir kaç güne toparlanmıştı. Bence size adam akıllı destek olan yönlendiren biri olmamış maalesef çevrenizde, daha çok kuru kalabalık etmişler.. Doktorunuz vitamin vermiştir almamazlık etmeyin. Vücut kendini aslında çok çabuk toparlıyor dünyaya yeni bir insan getirdiğinizi düşünürsek, sadece biraz sabır ve zaman.
Evet fazlasiyla kalabalik ettiler iki tarafta diger tarafa yikmak istedi sanki yukmsuz hibi bende kimseye firsat vermedim dogumdan 3 gun sonra hastaneye yattim eve gelincede kimdeyi istemedim yanimda. Ama herkes su an ders verme pesinde sık emzirmezsem sarilik olurmus falan.. ne kadar erkne verilen tavsiyeler

Evet fazlasiyla kalabalik ettiler iki tarafta diger tarafa yikmak istedi sanki yukmsuz hibi bende kimseye firsat vermedim dogumdan 3 gun sonra hastaneye yattim eve gelincede kimdeyi istemedim yanimda. Ama herkes su an ders verme pesinde sık emzirmezsem sarilik olurmus falan.. ne kadar erkne verilen tavsiyeler
Bu tavsiyeyi doktorda hemşireler de söylüyor zaten. Siz hemşirelere ve doktorunuza sorun bence. Kimseden hayır beklemeye gerek yok.

Hayır,bir kez yara oluyor epey de zorluyor ama gectikten sonra bir daha olmuyor belki bazi ufak catlaklar oluyor ama o siddetli aci bir daha yasanmiyor. Oglum 2.5 yasinda neredeyse ve hala emziriyorum dislerden sonra yasadim bazen sıkıntı onun dışında hiç yasamadim.
Masallah rabbim size bagislasin
Peki emzirdikce geciyo mu yaralar yani ara vermesem yada silikon uc kullanmasam cunku mama versem bi ogun emzirmesem sonraki ogun korkudan emziremiyorn o yuzdn ara vrrmesem daha mi iyi olur

Benim bahsettiğim krem yaraya iyi gelmişti biraz. Bebek o sen ne kadar doğru emzirsen de o emmeyi yeni öğreniyor o yüzden yara oluyor. Biraz dişini sık birkaç güne geçecek göğsünün acısı. Süt için de insanların söylediklerine kulak asma. Ben de göğsümün acısından ağlayarak emziriyordum bebeğimi. Annem geçenlerde bana "sütün vardı sen vermedin çocuğa" dedi. Haftaya ikinci doğumum olacak ve ben ilk emzirmem dahil hiç birinde kimseyi yanımda istemediğime karar verdim.
Artik bende emzirirken yanimda kimseyi bulundurmuyorum enzirip emzirmedigimden de bahsetmiyorm ama mastit olunca anladi tabi herkes durumu

Masallah rabbim size bagislasin
Peki emzirdikce geciyo mu yaralar yani ara vermesem yada silikon uc kullanmasam cunku mama versem bi ogun emzirmesem sonraki ogun korkudan emziremiyorn o yuzdn ara vrrmesem daha mi iyi olur
Geçiyor yaralar. Göğüs ucu alışıyor dayanıklılaşıyor. Belki 1 ay daha zorlar. Sonra çok keyifli olacak inşallah. Lanolinli kremlerden öneririm.

Bu tavsiyeyi doktorda hemşireler de söylüyor zaten. Siz hemşirelere ve doktorunuza sorun bence. Kimseden hayır beklemeye gerek yok.

sizin ilk bebeğiniz mi olacak bilmiyorum hayırlısıyla kucağınıza alin inşallah evladinizi, eğer daha önce yaşamadıysanız eminim siz de göreceksiniz ki herkes bu konularda uzman. insanin sinirini bozmak için anlaşmış gibi davranıyorlar sütün mü yok, sütün yaramıyor öyle emzir böyle emzir yastık koyarsın emzirirken niye yastık koyuyorsun diyen bile oluyor. Allah lohusalarin çevresindeki herkese akıl fikir versin gerçekten

Geçmiş olsun öncelikle gogus ucu yarası bende de olmuştu çok fena bi acıydı anlıyorum sizi zeytinyağını onerebilirim bende kullandım, çok faydalı oldu ve tabiki zor da olsa bolca emzirmek.mastit de lohusalikta oluyor sut fazla olduğu için ama sonrasında 40 çıkınca tekrarlamiyor siz de de oyle olur diye tahmin ediyorum çünkü sut de azalıyor ve bir de mastit ben genelde sutu makinayla çektiğimde oluyordu bebekler daha kuvvetli emip bosaltıyorlar göğsü bence o yuzden bu dönem emzirmeye uğraşın derim.Bebisinizle birlikte sağlıklı gunler dilerim :)

Kakasi sorunlu bu ara ama cisini guzel yapiyo uykusu da gaz sorunu olmadikca bu iki gundr de kusmaya basladi ama 20 dk emziriyo muyum onu bilmiyorm acidan hic bi yana bakamiyorm emzirirken
karnı gayet güzel doyuyor belli. Bebeği doğru pozisyonda tutup emzirdiğinizden emin olun. Nasıl emzirilmesi gerektiği konusunda yardımcı olan doktorlar hemşireler var, destek alabilirsiniz. Kaka çok önemli bi mevzu çocuk doktorunuzla görüşün mutlaka.

evet canım geçti sayılır yanlış tuttuğunda hala bazen acıyor ama yara olmuyor tekrar. ben sadece buzdolabında beklettigim hindistan cevizi yağını göğüs pedine sürüp onu koyuyordum emzirme aralarında. bir de sütüm geç geldi, var mı yok mu bilmeden 2 saati filan beklemeden sürekli emzirdim sütüm gelsin diye. ancak öyle iyileşti
Ben ped kuĺanmiyorm onlar yuzunden bu kadar tahris oldu zaten temiz bez kullaniyorum

sizin ilk bebeğiniz mi olacak bilmiyorum hayırlısıyla kucağınıza alin inşallah evladinizi, eğer daha önce yaşamadıysanız eminim siz de göreceksiniz ki herkes bu konularda uzman. insanin sinirini bozmak için anlaşmış gibi davranıyorlar sütün mü yok, sütün yaramıyor öyle emzir böyle emzir yastık koyarsın emzirirken niye yastık koyuyorsun diyen bile oluyor. Allah lohusalarin çevresindeki herkese akıl fikir versin gerçekten
Benim 2. olacak nasipse, daha deneyimli olmam gerekiyor değil mi? Ama sanki sınav öncesi çalıştığım her şeyi unuttum denir ya şuan aynen o durumdayım :D Valla benim sağım solum belli olmaz biraz tersimdir öyle her kafadan ses çıkmasından da hoşlanmam, annem dışında kimsenin tecrübesine de güvenmiyorum, o güveni veremediler ilk bebekte :) Doğum sonrası annelik hormonlarının salgılanacağı zamanı bekliyorum :) Teşekkür ederim güzel temenniniz için. Siz de sağlıkla(fiziksel&ruhsal) büyütün inşallah...

Back
X