Ne zaman gelecek bebeğim:((((

kuzum87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
118
42
98
İstanbul
Kızlar ben 38+2 günlük hamileyim. Kızım olacak inşallah. Ama gelmiyor bir türlü. Kızlar erken gelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum. Annem benim ve kız kardeşimin 10 gün erken doğduğumuzu söylüyor. Birde erken gelmesini kilosundan dolayı istiyorum. Bebeğim geçtiğimiz cuma günü yani 37+3 de 3400gr geldi. Doktorum 22 mart a kadar normal sancıyla gelirse normal doğum ile dünyaya gelir diyor. Ancak gününü doldurursa ya da geçirirse 4000 gr ı geçeceğini bu yüzden de sezaryen gününe karar vermemiz gerektiğini söyledi. Ben sezaryen olmayı hiç ama hiç istemiyorum. Dua ediyorum bu hafta doğsun diye. Normal doğum yapanlar kaçıcncı haftada yaptınız ya da tanıdıklarınızdan bildiklerinizi benimle paylaşırmısınız???

Bence kendini şimdiden sıkıntıya sokma, doğumda normal olan zaman dilimi zaten 38-42.haftalar arasında. Birde ultrasonda görülen kilo kesin bir kilo değil, 500gr oynayabiliyormuş son zamanlarda.
Ben daha 25.haftadayım tabi ama annem bizleri hep geç doğurmuş, kızlar erken gelir diyorlar ama sen takılma bunlara, bebeğin geleceği zamanı biliyor.
Hem daha 40 haftayı bile doldurmamışsın.
Bi arkadaşımın 2 kızı var, ilkini erken doğurdu 2.sini geç.
Bol bol yürüyüş yap, imkanın varsa, hareket çok önemliymiş.

doğru söylüyorsun herkesin farklı tabi. Ama normal olmasını istiyorum. Dediğin gibi bol hareket ediyorum hergün yarım saat de yürüyorum.hayırlısı artık.

doğru söylüyorsun herkesin farklı tabi. Ama normal olmasını istiyorum. Dediğin gibi bol hareket ediyorum hergün yarım saat de yürüyorum.hayırlısı artık.

Canım benim annemde geç doğurmasına rağmen hepsini normal doğum yapmış. Arkadaşımda da bebek kakasını yaptığı için acil sezaryene almışlar.
Normal istiyorsan doktorunu zorla, 4 kilo doğuran yokmu hiç. Kilonun dışında bir sorun yoksa araştır ve doktorunu zorla derim.
Bende normal doğum istiyorum, kilosu fazlada olsa denemek istiyorum, başarabileceğimi düşünüyorum.
Ama eğer bir sıkıntım olurda sezaryen olmak durumunda kalırsam da doğum süreci başlayınca, sancılar gelince sezaryene alsın ki, bebeğim o süreyi değerlendirmiş olsun. Vaktini doldursun.
Rabbim hayırlısıyla normal doğumu kolaylıkla yapabilmeyi nasip etsin.
Bence kafanıza takmayın. Madem hareketde ediyorsunuz, bence normal doğumda bir sıkıntınız olmaz Allahın izniyle

Bende sizin gibiyim, sezaryenden deli gibi korkuyorum birde normal doğumla doğurmak istiyorum bebeğimi.
Ama herkesin dediği şu, doğum dediğimiz planlamakla olmuyor. O yüzden ben elimden geleni yaparım, süreci planlarım, doktora ne istediğimi açıkça anlatırım, bilinçlenirim, duamı ederim sonrası Rabbime kalmış.
Yarın doğum kursuna başlicam inşallah. Nefes egzersizleri falan. Birde bilen birilerinde destek almak çok önemli. Çünkü doktora herzaman herşeyi soramıyorsun.
Dün akşam yürüyüşe başladım, çok yürümedim ama benim için büyük adımdı.
Kendi kiloma dikkat etmeye çalışıyorum. Bebeğim için yararlı şeyleri yiyeyim, benden çok o beslensin istiyorum.
Ama bu hafta detaylı ultrasona girdim, kordonu boynunu iki kez çevrelemiş dedi, sıkıntı yaratırsa sezaryen olabilir dedi.
Çok moralim bozuldu ama sonra düşündüm gelen herşey Rabbimden dimi.
İnşallah rahat, kolay, normal doğumla bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Habersiz bırakma

ben de bugün sadece nst ye bağlanmak için gittim doktora. bulunduğum ilçede gittim kendi doktoruma değil. doktorum bana sadece nst ye git bağlan dedi.çünkü normal muayenem haftaya. bugün bağlanddım. beni nst ye bağlayan doktor muayene de etti. ultrasona da girdim.doktor nst normal dedi bana da senin gibi bebeğin boynuna kordon dolanmış dedi. bende korktum ya bebeğin boğazını sıkarsa bebeğime bişey olursa diye. sordum bi sakıncası var mı diye şu an için bir sıkıntı olmadığını ama doğum anında eğer sıkıntı yaratırsa doğumun sezaryene döndürülmesi gerekeceğini söyledi. ben yinede kendi doktorumu aradım kordon dolandığını söylediklerini söyledim o da hemen gel bi muayene edeyim dedi. apar topar bugün doktoruma gittim tekrar. baktı sadece boynunun arkasında kordon göründüğünü ama boynuna dolanık olup olmadığını bilemeyiz dedi. hem öyle de olsa bi sıkıntı olmaz korkma dedi. eğer bebeğin hareketlerinde bir azalma olursa işte ozaman korkmamız gerektiğini gecikmeden gitmem gerektiğini söyledi. yani kordon dolanmış olmasından korkma. ben az daha bugün sezaryene giriyprum modunda eşimi çağırıyordum. benim gibi evham yapma.annemin dediğine göre ben de kız kardeşim de boynumuza kordon dolanık doğmuşuz hem de normal. sende bebeğinin hareketlerine dikkat et. azalma olursa ihmal etme. ama bunun dışında bir şey yoksa kafana takma. normal doğabilir.bu arada bugün bebeğim tam 3680 gr geldi.üstelik ben 3 haftadır bir gram bile kilo almamışım. hep bebek almış. inşallah 4000 i geçmeden normal doğar.

kuzum87 6 ay once senın yazdığın herseyı ben dusuyordum.hatta forumda da yazmıstım.kızım 41.haftanın sonunda 4 kg normal dogdu 2012 eylulde.Allah mutlaka yardım ederı.insallah kolay saglıklı bı dogum nasıp eder.hıc korkma ve bol bol yuruyus yap ama kendını yormadan.cok faydasını gorursun.

teşekkür ederim yorum yaptığın için. yürüyorum her gün en az yarım saat.şu an 38+6 dayım. inşallah dediğin gibi olur normal olmasını çok istiyorum. bekliyorum her an sancım gelir diye. bugün tam 9 ayım bitti. 9 günüm kaldı doğuma.hayırlısıyla gelsin inşallah.siz de hamilesiniz sanırım. hayırlı doğumlar nasip etsin Allah.

Tatlım hiç korkma. 2 gün önce normal doğum yaptım, benimde kız. 40+2 de geldi.
Son hafta da 4 kg dedi beni de korkuttu doktor ama 3.600 doğdu.
Bizimde problemimiz geç geldi diye mi bilmiyoruz ama kakasini yemiş diye yoğun bakımda yatiyor

Teşekkür ederim canım. Benim doktorumda senin sölediklerini söledi. Büyümesi yavaşlar, hareketleri azalıra ozaman sıkıntı olur dedi.
Hatta annemde senin dediğini dedi, benim kardeşimde kordon boynunda doğmuş hemde normal doğumla. İnşallah sende de sıkıntı olmaz. Hiç kafana takma, Allahın izniyle normal normal doğurcaz bu bebekleri

ne güzell normal olmuş hayırlı olsun. bebeğinizle bir ömür mutlu olun inşallah. yoğun bakımda olmasına çok üzüldüm Allah ım şifasını verir inşallah bir an önce. benim şu an 38+ 6 da. eğer gününü doldurursa doktorum 4 kiloyu geçer diyor. o yüzden korkuyorum bir an önce normal yoldan gelsin diye bol bol hareket ediyorum yürüyorum.ya tabi ultrasonun yanılma payı da varmış ama maalesef bu doktorun söylediği kilo da doğuyormuş hep. napalım artık hangi türlü doğacaksa doğacak bişekilde. hayırlı yoldan hayırlısıyla gelsin bebeklerimiz. teşekkürler yorumun için. bebeğin bir an önce iyileşsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…