ne zaman kurtulucam bu sigara içme isteğinden?

kalmer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
299
17
118
evet kızlar sigara içme isteğinden vazgeçemiyorum bir türlü.7 sene kuvvetli bir sigara içiciliğinin ardından bebek düşündümüz için saigaradan vazgeçtim.gebelik dönemim boyunca bir tane bile içmedim.şu ana emziriyorum bebeğim 6 aylık ama ben hala isteğimden vazgeçemedim.emzirme dönemim biter bitmez içecem sanırım.bebeğim için içmekte istemiyorum.eşimde kullanmıyor ve çok kızıyor sigara içmeme.var mı benim gibi olan?sağlıkçıyım üstelik sigara yüzünden nefes alamayıp gelen binlerce hastaya tedavi yapıyorum ona rağmen kurtulamıyorum bu illetten.

emzirme döneminden sonra içicem sanırım diyorsanız içersiniz
kafada bitiyor herşey ne güzel bırakmışsınız bence başlamayın..
bende içiyorum ama ben sizin kadar uzun süre bırakmadım..
sizin gibi bırakabilseydim başlamazdım..

doğru söylüyorsunuz da inşallah başlamam.bu kadar zamandan sonra başlamak biraz akılsızlık olur başlarsam çok pişman olucam onu da biliyorum.kafada bir bitse...

bu kadar birakmissiniz ne güzel
tekrar baslamayin bence
esinizde icmiyormus ne guzel
darisi benim basima insallah bende birakmak istiyorum ama basaramadim henuz

Sen sigara içmekle kalmıyor evladını da pasif içici yapıyorsun.
Yazık günah o çocuğa...

Oku bakalım belki fikrin değişir...

Pasif içiciliğin çocuklar üzerindeki etkisi
1.** *Pasif içici çocukların astım olma riski %50 daha fazla oluyor.
2.** *Alerji riski çoğalıyor. Besin alerjisi, deri reaksiyonları %4 oranında artıyor.
3.** *Boğaz enfeksiyonları, sinüzit, faranjit, geniz eti ve bademcik sorunları çok sıklıkla görülüp sürekli tekrarlıyor.
4.** *Akciğer fonksiyonları yavaşlıyor. Zatürre ve bronşit olma riski çoğalıyor.
5.** *Kulak enfeksiyonları artıyor.
6.** *Kanser riskini arttırıyor. Özellikle lösemi ve lenfoma gibi hastalıkların görülme riski artıyor.
7.** *Sigara dumanına maruz kalan çocukların ileride obezite riski artıyor.
8.** *Sigara dumanı ile büyüyen bebekler daha az uyur, huysuzlanır ve çabuk hastalanırlar.
9.** *Emzirme döneminde sigara içen annelerin çocukları, fiziksel ve bilişsel olarak olumsuz etkilenip gelişimleri geri kalıyor.
10.** *Pasif içime maruz kalan çocukların kandaki cotinin miktarı çok yüksek çıkıyor. Cotinin maddesi de damar çeperlerini daraltıp kalp krizine neden oluyor.

ben 12 sene sigara içtim
günde bir paket
sonra bırakmak istedim ama olmadı
en sonunda 171 i aradım
onların yardımıyla bıraktım
1,5 senedir içmiyom
ben bile bıraktım yani

7 senenin ardından bırakıp tekrar içerim galiba demek ;

içersiniz demek.

hersey beyinde bitiyor cidden

Cevabini vereyim size gercekten istediginiz zaman.
Destek, nikotin bandi vs vs hikaye,
Uzun yillar tiryakisi olan ben 7 aydir icmiyorum kokusu bile beni rahatsiz ediyor, yanimda icildigi zaman bogulacakmisim gibi oluyorum, yillardir etrafima verdigim insanlari rahatsiz ettigim icin, sigarayi yillarca icip vucuduma zarar verdigim icin o yillarima aciyorum aciyoru aciyorum, simdi rahat nefes aliyorum, sabahlari agzimda o pis aci tatla uyanmiyorum, dinc oluyorum, saclarim mis gibi kokuyor

Evim pis kokmuyor, cocugum sigaraya maruz kalmiyor, cildim daha canli parlak ohhhhhhhhh ne guzelmis sigarasiz hayat herkese temiz hava sahasi diliyorum:)))) yeterki iste arkadasim insanoglunun isteypte basaramayacagi hicbir sey yoktur:))))))))))

Merhaba Once bilinc altinizda sizi sigara icmeye iten sebep nedir bunu bulmaya calisin ve uzerjne gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…