Ne zaman stres yapsam arkasında şiddetli bir hastalıkla baş başa kalıyorum.

Çalışmayı düşünmüyorum çalışmak için kpss den iyi puan almak lazim ona o kadar emek veremem özel sektör kötü

işte bir amacınız hayat gayeniz yok sizi motive edicek.
evde kurup kurup duruyorsunuz demek ki.
ne demek ona o kadar emek veremem.
gencecik yaşınızda hayata bir yerinden tutanayım yerine ailemden uzağa taşındık yalnız kaldım diye kafaya takmak daha mı kolay peki?
doyduğun yer demişler. sizde orada bir hayat kurmaya bakacaksınız yavaş yavaş.

Aura sırasında benimds gözümü kapatıp yatıp dinlenmem gerekiyor görmüyorum sonra yavaş yavaş geçiyor. Yapmanız gereken hissettiğiniz anda hemen ilacı içmek daha da şiddetlenmeden. Hafif bulanıklık görmede farkettiğim an ben ilacı içiyorum
Benim cok hızlı ilerliyor şimdi biraz öğrendim önünü alabiliyorum

Çalışmayı düşünmüyorum çalışmak için kpss den iyi puan almak lazim ona o kadar emek veremem özel sektör kötü
Çalışmazsınız sıkılırsınız. Ya kpss çalışın ya girin bir işte çalışın.ikisini de hayır diyerek,tüm gün evde oturarak sikilmaniz normal.siz biraz zora gelemiyorsunuz sanırım.

Bende yakın zamanda zona olduğumu öğrenmiş biri olarak yazıyorum, hayat maalesef çoğu zaman istediğimiz gibi akmıyor. Bulunduğumuz şartlarda mutlu olmaya çalışmaktan başka çaremiz yok, kendi kendimizi strese sokmamamız gerekiyor. İngilizce online derslere yazılabilirsiniz, bir kitap bir kahve alıp takılın, ilginiz varsa sosyal medya hesabı açıp ilginizi çeken bir konuda blog yapın, bazı kurslara yazılın, spora başlayın vs vs boş kalmayacağınız uğraşlarınız olsun :)

Stres hayatın bir parçası
Kendinize bu kadar eziyet etmeyin
Eğer baş edemiyorsanız stresle yardım alın

Ayrıca evlenmeden önce eşinizin mesleğini ve sıklıkla yanlız kalacağınızı biliyordunuz değil mi ?

Bu ara bende de stresten garip garip döküntüler, baş mide ağrısı, kocaman sivilceler olmaya başladı.
Stres yapma diyorlar ama bu elimde olan bir şey olsa zaten böyle olmaz.
Bana serin havada yürümek iyi geliyor sürekli kapalı kalmak baş ağrısını tetikliyor. Park falan varsa arada yürüyüşlere çıkın.

Tam aksine kendisi motive oldu dimi ya ben çok takıyorum diye cevap yaptı…Ben büyük görünen dertlerini küçük görmesini sağlayıp rahatladım..sizi ilgilendirmez
Motive olmadı. Simdi kendini çok yetersiz hissedecek.

Acı eşiği fazla düşük insanlar var. Gerçekten fazla strese gelemiyorlar. Mesela ben sinirlensem, üzülsem, kızsam beynim bildiğiniz kapanıyor, bazen bayılıyorum bazen uyuşuyorum, düşüp kalıyorum öyle. O gün pek hayrım olmuyor. Kimisi dünyanın derdini çeker tık demez, kimisi de böyle pat pat patlar. Yineleyen depresyon var bende, tedavi ile bir yere kadar gidiyor, tekrarlıyor. Konu sahibinde ondan olabilir. Yanlış anlamayın bu bir tepki mesajı değil, beni de çoğu kişi anlamıyor, çünkü bilmiyorlar.

Birde çalışıp çalışmamakla çok ilgisi yok stresin

Ben yoğun tempo çalışıyorum bu yıl stresten kafayı kaldıramıyorum.
Tatilde iyiydim iş başladı tomar tomar saçım dökülüyor.
Zaten stresli biri bebek yaparsa yada çalışmaya başlarsa daha fena olur bence

Birde çalışıp çalışmamakla çok ilgisi yok stresin

Ben yoğun tempo çalışıyorum bu yıl stresten kafayı kaldıramıyorum.
Tatilde iyiydim iş başladı tomar tomar saçım dökülüyor.
Zaten stresli biri bebek yaparsa yada çalışmaya başlarsa daha fena olur bence
Çalışmak yerine göre rahatlatabilir de, çocuk yapmak başlı başına sıkıntı olur. Bunca kadın boşuna lohusa depresyonuna girmiyor. Doğum yapmadan önceki ve sonraki halim kesinlikle aynı değil. Çok fazla panik halim var benim mesela.

Stres kaynaklı tabi ki ama birazda kendi çabamızla üstesinden gelmeliyiz. Bakın burda bir sürü konu açılıyor sırf ailelere yakın diye insanlar diken üstünde..

Siz de ne güzel ailelerden, tantanalarından uzaksınız. Size bir önerim var madem evdesiniz zamanınız bol o zaman neden okumuyorsunuz? Bu sene oturun çalışın sınava girin hayalinizdeki bir bölümü okuyup bitirin. Elinize bir meslek geçsin. Çocuk olmadan işe başlar kendi paranızı kazanırsınız. Hiç olmaz demeyin insanlar neler başarıyor bir bilseniz..

Çalışmak yerine göre rahatlatabilir de, çocuk yapmak başlı başına sıkıntı olur. Bunca kadın boşuna lohusa depresyonuna girmiyor. Doğum yapmadan önceki ve sonraki halim kesinlikle aynı değil. Çok fazla panik halim var benim mesela.
Aynen bazısına çalışmak iyi gelebilir ama bebek iyi gelmez.
O stresin üstüne aileden ayrı doğum,uykusuzluk, bu defa toptan eve hapsolma gelir.

Stres kaynaklarimi anlattığımda yakınlarımın söylediği tek sey aman ne stres yapıyorsun keyfine bak akışına birak diyorlar bu benim için bir teselli değil. 1.5 yıllık evliyim. 6 ay önce il değişikliği yaptık ailemden uzak bir sehirdeyiz ortalama 500 km sık gidip gelemiyorum. Bu şehire alışamadım. Bir sürü Arkadaş edindim ama yabanci insanlar sonuçta. Eşim görevi nedeniyle sık sık nöbet tutuyor 36 saat yaklaşık eve gelmiyor gelince aksam 6 gibi geliyor sabah 8 de yeniden gidiyor. Cok fazla yalniz kalıyorum. Çok bunaliyorum. Bir sürü hobi edindim ama onlar yeterli olmuyor. Çocuğumuz da yok. Yalniz kalmaya alışkın değilim cok stres yapıyorum. Her stres yaptığımda bir den ortaya hastalik çıkıyor aniden bu ilerlemis derecede. Kil dönmesi ameliyatı oldum bir anda çıktı. Aurali migren atakları geçirdim şiddetli bir şekilde görme kaybı yaşayarak defalarca. Şimdi de mide ağrım var aşırı. Uyuyamıyorum hiç bişey yapamıyorum ağrıdan. Ne yapacağımı bilmiyorum 😓
adamada yazık , mutlu olmak için evlenmiş, dert almış kendine. mesleğini az çok tahmin ediyorum . bol stresli nöbet sonrası eve gel dertle karşılaaş . psikoloğa görürünün

Stres kaynaklarimi anlattığımda yakınlarımın söylediği tek sey aman ne stres yapıyorsun keyfine bak akışına birak diyorlar bu benim için bir teselli değil. 1.5 yıllık evliyim. 6 ay önce il değişikliği yaptık ailemden uzak bir sehirdeyiz ortalama 500 km sık gidip gelemiyorum. Bu şehire alışamadım. Bir sürü Arkadaş edindim ama yabanci insanlar sonuçta. Eşim görevi nedeniyle sık sık nöbet tutuyor 36 saat yaklaşık eve gelmiyor gelince aksam 6 gibi geliyor sabah 8 de yeniden gidiyor. Cok fazla yalniz kalıyorum. Çok bunaliyorum. Bir sürü hobi edindim ama onlar yeterli olmuyor. Çocuğumuz da yok. Yalniz kalmaya alışkın değilim cok stres yapıyorum. Her stres yaptığımda bir den ortaya hastalik çıkıyor aniden bu ilerlemis derecede. Kil dönmesi ameliyatı oldum bir anda çıktı. Aurali migren atakları geçirdim şiddetli bir şekilde görme kaybı yaşayarak defalarca. Şimdi de mide ağrım var aşırı. Uyuyamıyorum hiç bişey yapamıyorum ağrıdan. Ne yapacağımı bilmiyorum 😓
Benimki de eğitimde subay olacak inşallah, görev dediğiniz muhtemelen polis veya asker eşiniz. Valla tek dersiniz bunlar olduğu için benim şuan içim ferahladı siz ise bunlara stres yapıyorsunuz. Tek derdiniz ailenize uzak olmak sanırım yani yoksa hobiler arkadaşlar komşular gayet keyifli, zaman alan ve eğlenceli şeyler. Aileniz bu kadar önemli ise neden tayin olan bir eş seçtiniz kendinize keşke biraz kendinizi tanıyarak bir karar verseydiniz. Eşinize de haksızlık ediyorsunuz böyle olayı büyüterek. Adam geceli gündüzlü çalışıyor siz evde yalnızım deyip habire fenalaşıyorsunuz. Bu arada o migren atakları ve mide ağrısı psikolojik. Yakın bir arkadaşım için de böyle doktor doktor gezdik ne bu mide ağrısı baş ağrısı ayak ağrısının sebebi diye. Evet sürekli ağrılar çekiyordu ama psikolojik olduğuna ikna olduk en son çünkü kaç hastane gezdik, fizyolojik hiçbir şey ortada. Psikolojik destek alıp biraz rahatlamaya çalışın olmadı ailenizin yanına dönün böyle yaşam kalitesi sıfıra dayanır

Meditasyon, nefes egzersizi, çekim yasası, arkadaş edinmeye çalışmak, kişisel gelişim kitapları. Dediğiniz gibi bir hayata geçtim ve başta çok stres oldum ama şimdi hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum bu dediklerimi yapmam sayesinde🙏🏻

Meditasyon, nefes egzersizi, çekim yasası, arkadaş edinmeye çalışmak, kişisel gelişim kitapları. Dediğiniz gibi bir hayata geçtim ve başta çok stres oldum ama şimdi hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum bu dediklerimi yapmam sayesinde🙏🏻
Arkadaşlarım var bayağı hemde ama bazen geceleri yalniz kalinca çok bunaliyorum. Spora başladım umarim iyi gelir teşekkür ederim güzel yorumunuz için burda yazan birçok kişi eşime acıdı oysa ki ben eşimle ilgili hicbir problemimi anlatmamisken 😂😊

Ya baş edemiyorum ki saatlerce görme kaybi bulanti kusma çok kötü oluyorum mr cektirdim bir sürü ilac aldim ama hic bana misin demiyor
Psikiyatrik destek alabilirsiniz. Bende sizin durumunuza benzer dönemden geçtim. Ve tedavi çok iyi geldi. Sürekli baş ağrım vardı o yok artık. Çok hasta ve uykusuzluk olmayınca agrimiyor. 2 sene hergun basım agrirdi. Çok bölümlere gittim. En son psikiyatrik tedavi ile düzeldi.

Psikiyatrik destek alabilirsiniz. Bende sizin durumunuza benzer dönemden geçtim. Ve tedavi çok iyi geldi. Sürekli baş ağrım vardı o yok artık. Çok hasta ve uykusuzluk olmayınca agrimiyor. 2 sene hergun basım agrirdi. Çok bölümlere gittim. En son psikiyatrik tedavi ile düzeldi.
Psikiyatrik ilaçlar mi kullandığıniz. Psikiyatriler genelde ilaç veriyor ya

Psikiyatrik ilaçlar mi kullandığıniz. Psikiyatriler genelde ilaç veriyor ya
Evet psikiyatrik ilaçlar ama korkmayın bağımlılık yapmiyor. Ben 2 sene kullandım ve bitti. İşinin ehli doktor olursa tedaviyi güzel duzenlerse sifa olur. Ben sizden de agirdim ağır depresyon geçirdim. Uzamış lohusa sendromu deniyor. Uyku uyumuyor yemek yemiyordumm gündelik işler yapamıyordum. Kahvaltı sofrasıni akşam kaldirdigim olurdu o derece idim. Çok şükür tedavi önce uykumu sonrada ruhsal durumumu düzeltti. 2012 de bitti tedavim.

Back
X