ne zaman test yapmalıyım nolur fikir verinnnnn

sureyya06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
421
283
53
35
8 yıllık evliyim.3 kez tüp bebek yaptırdım.1 kez hamilelik gerçekleşti ama düşükle sonuçlandı. rabbimin mucizelerine çok inanıyorum.her ay umutla bekliyorum.24-28 arası adet görüyorum.bugün adetimin 29.günü ve olmadı. kasıklarımda ağrı ve gerginlik hissediyorum. 1 kaç kezde ağzımdan metal tadı geldi.rüyamda erkek bir bebeğim varmış.ve tıpkı babasına benziyo.o rüyadan sonra hamile olduğum hissi var içimde.psikolojikte olabilir ama hep öyle hissediyorum.sizce nezaman test yaptırayım.nolur bu mübarek cuma vakti dua edin.

adet günün 1 gün geçmiş sanırım.bence kan testi yaptırmalısın çünkü adetten 1 hafta öncesine kadar sonuç veriyor diye biliyorum.hatta şuan eczaneden idrar testi alsan da sonuç verir.

adet günün 1 gün geçmiş sanırım.bence kan testi yaptırmalısın çünkü adetten 1 hafta öncesine kadar sonuç veriyor diye biliyorum.hatta şuan eczaneden idrar testi alsan da sonuç verir.

işyerindeyim şuan akşamın olmasını istiyorum hemen ama zamanda geçmiyoki. tabi bide negatif sonuç almaktan korkuyorum. evliliğimde sorunlar var.eşimden dolayı çocuğum olmadığı için sürekli problem çıkarıyorum.hatta 1 yıldırda sürekli boşanmaktan bahsediyorum.eşim ailesine çok düşkün.ayrı şehirlerde oturuyoruz ama sürekli telefonla görüşüyorlar.bunu çok problem ediyorum.bi çocuğum olsa herşey yoluna girer.hiç bir şeyi takmam kafama.

hakkında hayırlısı olsun.inşallah hamilesindir.

evet beklemek zor oluyo ama erkendende öğrensen doktor keseyi görmeden bebek hakkında herhangi birşey söylemiyor.Yani keseyi görmeden hamilesin demiyorlar.ki keseyide 6.haftada falan görüyosun rahat rahat.
Arkadasın dediği gibi istersen kan testi yaptıra bilirsin ama ben önce idrar testinde pozitif görmeden kan testi yaptırma taraftarı değilim ama tercih senin tabi.

varmı yokmu aşamasını atlattıktan sonra 6.haftayı beklemek bu kadar zor olmasa gerek.bildiğim kadarıyla en son adetin ilk gününden hamilelik sayılıyo dimi.yani bugün hamile olduğumu öğrensem 4 haftalık olacak kese içinde 2 hafta daha beklemek gerekecek ki bu dediğim gibi zevkli bi bekleme olur.idrar testi bildiğim kadarıyla en erken 4-5 günlük adet gecikmesinden sonra belli oluyor dimi.ayy nelerin hesabını yapıyorum ya inşallah umutlarım boşa çıkmaz

birde bişey soracağım size 3-4 akşamdır eşimi ilişki için sürekli oyalıyorum belki hamileyimdir diye.bu durumda ilişkiye girmemde sakınca olabilirmi

Evet adet tarihinden itibaren sayılıyo.
ben adet günüm 1 gün geçince yapmıştım test pozitif çıkmıştı.Ama kimisinde çok geç belli oluyo.
Sen istersen bir tane test al yarın sabah ilk idrarınla yap.İnşallah pozitif çıkar.Çıkmazsa ve adet olmazsanda bi kaç gün sonra tekrarlarsın.(doktorlar idrar testi için 1 hafta pozitif çıkarsada ondan sonra kan testi yapın diyorlar)
İlişki için bişiy diyemicem ben hamile olduğumu öğrendim ilk doktor muayenesine gidene kadar ara verdik.Doktor sorun yok diyince normale döndü herşey :)(ilk gebeliğim kalp atışı duyulmadığı için kürtaj olmuştum bende.Oyüzden tedbirli davranmak istedim)

Son düzenleme:

inşallah canım çok teşekkür ederim.akşam eve giderken alayım bakalım yarın durum neyi gösterecek.geçmiş olsun sanada ama anladığım kadarıyla şuan çocuğun var.

saol kürtajı geçen sene oldum.Şimdi hamileyim 20 haftalık.
Ben Bebe Tİme diye bi markayı almıştım.Her iki gebeliğimdede 1 gün gecikmede pozitif çıkmıştı.

Miratech ve Laboquik markalarda iyi diye biliyorum.
Ama dediğim gibi sabah ilk idrarla yapmam önemli.gün içinde su falan içince testte yanılma oranı yüksek oluyomuş.Bilgine.

Son düzenleme:

ayy ne güzel karnın bayağı belidir dimi.kızmı erkekmi.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.acısını göstermesin.

inşallah canım çok teşekkür ederim.akşam eve giderken alayım bakalım yarın durum neyi gösterecek.geçmiş olsun sanada ama anladığım kadarıyla şuan çocuğun var.

merhaba.
bugün akşam saat 5.30 da yaptık testi.tek çizgi çıktı ((.ama hala adet olmadım.kasık ağrım var.sizce test doğru sonuç vermemiş olabilirmi.çok umutlanmıştımmmm

testi sabah ilk idrarınla yap.Çünkü gün içinde içtiğin su vb yanıltabilir.

gerek kalmadı canım dün adet oldum. çok umutlanmıştım.çok üzüldüm.şimdi o kadar kafam karışıkki bu şartlarda evliliğe devam etsemmi bilmiyorum.dün akşam ayrılmak istediğimi söyledim eşime.o istemiyo.

anladım cnm,hayırlısı.Bebek yüzündenmi ayrılmak istiyorsun eşinden anlamadım?

buda bir sebep ama başka sorunlarımızda var.eşim ailesinin bize müdahale etmesini bir türlü çözemedi.çok pasif davranıyo bu konuda.ailesiyle ayrı şehirlerde oturmamıza rağmen sürekli telefonla görüşür.biz oturur şöyle yapalım böyle yapalım diye plan yaparız oda onlara bahseder ve mutlaka karşı çıkarlar eşimde vazgeçer.onların etkisinde çok kalıyo.ben bu duruma müdahale etmek istediğimdede beni ailesini istemediğimle suçlar.8 yıldır hep aynı meselelerde sorun çıkar ve bir türlü çözmez.ee haliyle benimde konuşmalarım son 1-2 yıldır çok sertleşti.çok kırıcı oluyorum ağır konuşuyorum ama bendede sabır kalmadı.ona göre hiç sorun yok bana göre hepsi birer sorun.evde çoğu zaman konuşmayız.bişey paylaşamıyoruz.çünkü sonu hep kavgayla sonuçlanıyor.

ben eşimle kafa kafaya verip karar almaktan yanayım ki evliliklerde öyle olmalı ama o hep ailesiyle karar verir.ev almaya kalktık 3 yıl önce ailesi az daha sabredin diye eşimi ikna ettiler onunda şimdi öyle bir amacı yok.çünkü ailesi onlardan para isteyeceğimizi düşünür.
oysa diğer eltime sürekli yardım ederler ve o bizden sonra evlenmesine rağmen ev araba vs.sahibi oldular biz yerimizde sayıyoruz.eşim bunu gördüğü bildiği halde müdahale etmez.yani çok pasif davranıyo.ailesi konusunda beni hep karşısına aldı.çocuğum olsa hiç biri umrumda olmaz o bana yeter diyorum ama oda olmayınca diğer sorunlar daha ön plana çıkıyo

Eşlerden herhangi birinin aile konusunda fazla pasif kalması gerçekten evliliklerde sorun yaratıyor.Zor bir durum gerçekten.Allah yardımcın olsun.Eşinle iyice konuşup sakiince durumu iyice anlattın ve bu sebepten dolayı ayrılmak istediğini söylediğin halde herhangi birşey söylemiyorsa oturup senin iyice düşünmen lazım.Boşanmakda kolay bi iş değil sonuçta yuvanı dağtmak falan.Ama bebeğim olsaydı hiçbirini takmazdım diye düşünme ozaman dahada büyük sorunlar çıkabiliyor.Aile herşeye karışmak isteyebilir vs....

defalarca kez konuştum bak bizi mutsuz eden sebepler bunlar çözümde sende bunlardan kurtulmadığın sürece mutlu olamayız diye.ama değişen hiç bir şey olmadı.evdede çok sorumsuz.üzerine düşen hiç birşeyi yapmaz.evin bütün yükü bendedir.1-2 ay önce babasını aradım.oğlunuz çok sorumsuz hiç bişey yapmıyo vs diye tüm şikayetlerimi söyledim.bana haklısın biz onu öyle yetiştirdik,benim oğlumun huyu öyle biz oraya gelecez gelince konuşuruz çözülmeyecek sorunlar değil onlar dedi geldiler konuştular güya ama değişen hiç bişey olmadı benim babasını arayıp şikayet ettiğimi öğrenince babasından oda benim babamı aramış kızınız bana karşı çok saygısız ağır konuşuyo vs.diye babamda kimseyi karıştırmayın oturun kendiniz çözün acaba niye senle ağır konuşuyo onun sebeplerini öğren demiş ki babamda onu çok iyi tanıyo.eşimin çocukluğundan beri her işini anası yapmış onu hazıra o kadar alıştırmışki şimdi bile herşeyi onlardan bekliyo.ya onların ölmelerini bekliyeceğim düzelmesi için yada ayrılacağım.bilmiyorum arkadaşım kafam çok karışık.dün adet olunca gün boyu düşündüm ya niye kahrını çekiyorumki diye akşam gelince söyledim ben ayrılcam diye bağırdı çağırdı ayrılamazsın vs diye sanırım bu sürecide zorlaştıracak.adam gibi konuşup ayrılamayacağım.bende öyle herkesle yüzgöz olmayı hiç sevmem. anası çok beter bi kadın.nefret ediyorum ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…