Ne zaman ve neden boşanılır 2

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
Herkese iyi günler diliyorum. Bir önceki konumun devamı niteliğinde bir konu açmak istedim. Çünkü artık iyice sıkışmış ve çıkmazda hissediyorum kendimi. Eşimin hakaret dolu sözlerinden, onun ailesi ile olan uzaklığımdan, yıllardır mutlu olamadığımızdan bahsettim. Bir aydır yine kavgalıyız. Her hareketimden anlam çıkarıyor. Anlam çıkaracağı hareketler de yapıyorum galiba bilerek. Annesiyle konuşuyorum ama çok sıcak degil mesela. Kendimi çok kötü bir insan olarak hissetmeye başladım. Eşim kötü sözler söylediğini ama bunların sebebinin ben olduğumu, onun hatası olarak elimde sadece sözlerinin olduğunu söylüyor. Yani sormak istiyorum. Hakaret, bağırıp çağırmak, aşağılamak bir sorun değil midir? Bunları söyledin deyince de onlar sadece söz, sen her zaman şekle önem verirsin, yüzeysel bir insansın diyor. Kafayı yemek üzereyim. Bana karşı içinin rahat olduğunu, istersem boşanabileceğitimizi, benden güle oynaya boşanacağını söylüyor

Narsist mi kendisi

Bakın onun yaptığı tamamen sizi manipüle etmek
yaşmış çocukmuş bunları boş verin bu adam ömrünüzü yer sizin ben olsam boşanırım

Narsist mi kendisi

Bakın onun yaptığı tamamen sizi manipüle etmek
yaşmış çocukmuş bunları boş verin bu adam ömrünüzü yer sizin ben olsam boşanırım
İyilik yapıp yüzüme vuruyor. Dedim ki yıllarca senin ailenle aramızı düzeltmenin yolu sorunu konuşmak. Yok ama konuşturmadı. Onları cam fanusun içine koydu. Ben de kinlendim maalesef. Yaptığı baska iyilikleri güzellikleri gözüm görmedi. Düzeltemedim. Toparlayamadim. Kendimi çok suçluyorum. Üzüntüye bağlı kronik bir hastalığım var

İyilik yapıp yüzüme vuruyor. Dedim ki yıllarca senin ailenle aramızı düzeltmenin yolu sorunu konuşmak. Yok ama konuşturmadı. Onları cam fanusun içine koydu. Ben de kinlendim maalesef. Yaptığı baska iyilikleri güzellikleri gözüm görmedi. Düzeltemedim. Toparlayamadim. Kendimi çok suçluyorum. Üzüntüye bağlı kronik bir hastalığım var
üzüntüye bağlı kronik bir rahatsızlığım var diyorsunuz O zaman bu adam sizin celladınız konumunda farkında mısınız verin yolunu gitsin yani Allah selamet versin

Çok enteresan bir düşünce biçimi gerçekten. Ne diyeceğimi bilemedim.
Psikolojim çok bozuk sanırım. Ama hayatım boyunca çok da iyi olmadı. Normal düzenli bir ailede büyümedim. O da benim bu psikolojik sorunumu çekmek zorunda değil sanki değil mi

Psikolojim çok bozuk sanırım. Ama hayatım boyunca çok da iyi olmadı. Normal düzenli bir ailede büyümedim. O da benim bu psikolojik sorunumu çekmek zorunda değil sanki değil mi
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil bu hayatta. Ne siz onu ne o sizi.

Ama sorunlarınızı ailenize yıkmayı bırakın. 30’lu yaşlarda olduğunuzu tahmin ediyorum. Evet ailelerimiz bir yere kadar bizim hayatımızı ve kişiliğimizi şekillendiriyor ama bir yaştan sonra bu bizim elimizde. Nasıl bir insan olacağımıza biz karar veririz.

Bak konunuzu okumadım
İnsan kendisini mutsuz hissediyorsa boşanır
Tek sebep mutsuz olmak bu da yeterli ve en büyük sebep.
Bir hayatımız var
Küçük olarak görülen sorunlar biriktikçe birikip insanı daha derin mutsuzluklara sürükler.

Ben yaşımdan yalnız kalmaktan, çocuğum olmamasından dolayı geri duruyorum
Çocuksuz olmak boşanma sonrası sizin için büyük avantaj, kavga etmek hakaret duymak yalnız kalmaktan daha iyiyse hayatı iki tarafa da zehir etmeye devam edin. Belli ki artık dayanamıyorsunuz birbirinize

Bak konunuzu okumadım
İnsan kendisini mutsuz hissediyorsa boşanır
Tek sebep mutsuz olmak bu da yeterli ve en büyük sebep.
Bir hayatımız var
Küçük olarak görülen sorunlar biriktikçe birikip insanı daha derin mutsuzluklara sürükler.
Yalnızlıktan sevilmemekten o kadar çok korkuyorum ki

Bosanmak icin ille dayak yenek gerekmiyor. Siddetin her turlusu onur kiricidir. Bu fiziksel siddet de olabilir, psikolojik siddet de. Ki psikolojik siddrt insani yavas yavas kisiliksizlestirir, ruh dengesini bozar, depresyona sokar. Hakaret, kufur, asagilama psikolojok siddet. Ve evet onur kirici. Ve bosanma nedeni.

Bosanmak icin ille dayak yenek gerekmiyor. Siddetin her turlusu onur kiricidir. Bu fiziksel siddet de olabilir, psikolojik siddet de. Ki psikolojik siddrt insani yavas yavas kisiliksizlestirir, ruh dengesini bozar, depresyona sokar. Hakaret, kufur, asagilama psikolojok siddet. Ve evet onur kirici. Ve bosanma nedeni.
Onların sadece sözden ibaret olduğunu söylüyor. Benimkinin ise davranıştan. Yani sözün değersiz olduğunu. Öze önem vermeyen bir insan olduğumu söylüyor. İyice kafam karışıyor. Ben çok büyük bir sevgi ihtiyacı, korunma, önemsenme ihtiyacı ile evlendim. Sorunlu bir ailem vardı. Fakat yumuşak bir şekilde anlatmadı bana sorunlarını. Ailesiyle ilgili bir şey olduğunda güzelce konuşmadı. Hep bağırdı. Hakaret etti. Şimdide eğer sen gerçekten sevseydin sözlerime rağmen aileme sıcak davranırdın diyor. Böyle midir doğrusu?

Back
X