• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zormuş bu evlilik kurumunu sağlıklı yürütmek..bana bi akıl verin lütfen..

ttuugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
57
0
86
İstanbul
biz kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz.az önce kaynanamın dışarıdan sesi geliyodu.kapı süsü almştım kapıma.onunla ilgili kocasına dert yanıyodu benle ilgili..bu süsten banada al getir sanki ne olur diye.bana laf vuruyo yani.bi söyleyiş tonu vardı.bir sitem bir sitem.neyse..olayı söyleyişini ben duydum..
eşime dedim duydun mu diye.duymamış.niye böyle söylüyo dedim.o da yakınmıyodur şakayla karışık demiştir diyo.ama kulaklarıma mı inanayım ona mı?ben surat asıp oturdum.niye dert yanıyolar diye.(birde yeni evliyim hep böyle olaylar oluyo.bıktım artık ben kaynanadan bu lafları duymak için mi evlendim.sanki eşimle değil ailesiyle evlendim.oysa ne mutluyduk 6 senedir.)neyse eşim gitti uyumaya.bende yanına gittim konuşmaya.hep benim ailemle ilgili şikayet ediyosun.senin ailenle ilgili ben bunları söylesem hoşuna gider mi dedi.sen kimseye kapı süsü almak zorunda değilsin niye bu kadar takılıyosun diyor.sen surat asıyosun benim içinde olduğum durumu anlamıyosun.ben ne yapabilirim diyor.ama elimde değil bende çok takıyorum.ne gerek var gece gece kapımdaN geçerken öyle yüksek sesle şikayete..YANİ OFF.

sadece bu olay olsa neyse 2-3 güne bir olay oluyo.geçen hafta doktara götürdüm arabamla.bana gelmiş diyoki " bende yoruyorum seni hep diyo" devamındaki cümle "ama napalım sende araba kullanmayı bilmeseydin " lafa bak ya.bunu eşimle paylaşmadım.o da haklı ailesi anlıyorum.onları kötüleyemez.ama ben napıyım içim içimi yiyip gidiyor.

sadece bu olay olsa neyse 2-3 güne bir olay oluyo.geçen hafta doktara götürdüm arabamla.bana gelmiş diyoki " bende yoruyorum seni hep diyo" devamındaki cümle "ama napalım sende araba kullanmayı bilmeseydin " lafa bak ya.bunu eşimle paylaşmadım.o da haklı ailesi anlıyorum.onları kötüleyemez.ama ben napıyım içim içimi yiyip gidiyor.

sadece teşekkür etse yüreğine inecek herhalde, illa arkasından bi ama gelmeli
:27:
eşine de yazık valla napsın, sen ona surat assan ne değişecek anne neden kapımdan geçerken yüksek sesle konuşuyosun diyemez ya
kaynan kıskanıyo anlaşılan, işin çok zor valla, hep beraberken kaynanan bi laf ettiğinde eşin seni kolluyosa çok takma bence
aynı çatı altında bu problemler hiç bitmeyecek biliyorsun değil mi?

çok fazla takıyorsun kafana...
bukadar takma bence ciddi söylenmemiştir..,kapı süsünde belki gerçekten sitem etmiştirçç,
onları hiç düşünmüyorsanız eğer..
keşke ilk aldığınızda beğendiyseniz sizede alalım falan deseydiniz.
demekki hoşuna gitmiş ve sizde onu düşünmeyince üzülmüş ve sitem etmiş işte..
bukadar abartmayın daha nelerle karşılaşacaksınız bunlara üzülürseniz ilerde yaşayabileceğiniz olası durumları nasıl kaldıracaksınız..:68:

umursama onları... Evet biraz zor ama umursama... benim eşimin ailesi de öyle... teşekkr etmezler, iğnelerler... ben sadece eşime şikayet ettiğimle kalırım... Bu da beni onun gözünde küçük düşürür... Bende takmamaya çalışıyorum... Ama inan içten içe kendimi yiyip bitiriyorum... Eşim sürekli onlar cahil deyip avutuyor kendini... En son 2. çocuğuma hamile kalınca bana telefonda aynen şunları söyledi bağırarak : "Sen salakmısın, ben eflin okula başlayana kadar size çocuk yapmak yasak demedimmi!?"
Resmen şok oldum... bişey diyemedim.. ağzım açık kaldı... Eşim yine onlar cahil dedi kapattı konuyu... Biz ne kadar onlara saygı göstermeye çalışsak da onlar kendilerini soğutuyolar... Boşver.. Takmamaya çalış... duymazdan gel... kendine yaparsın benim gibi... ben artık umursamamaya çalışacağım..

cnm ilk önce yeni evliymişsin tebrik ediyorum.Her ailede bi şekilde sorunlar yaşanıyor,senin de sorunun kayınvaliden sanırım.Napcan bazı insanları da öyle kabul etmek lazım :1:
Sen kimseye kapı süsü almak zorunda değilsin,bazı şeyleri duymamazlıktan gel söyler söyler en sonunda susar.Konuşsan yine sen kötü olacaksın.Eşine söylensen eşinle aranda soğukluk olacak.En güzeli takma.Gerçi sana bu öğütü veren bi aynaya baksın :9: Bende herşeyi takarım maalesef

Sende benim gibi çok takıyorsun kafana benim kaynanada altta bana laf edemezde zırt pırt çıkar evime geçen sitem ettim azıcık kendisini 2 gündür çıkmıyor çok rahatım bakalım ne kadar sürecek:82:Takma bence boşver söylensin dursun ince düşünceli biri değil demek ki teşekkür edeceği yerde laf ediyor kıskançlıkta vardır

Tipik koca işte..
Direk ben senin ailene desem hoşuna gider mi?
Ben annene söylesem sen kırılmazmısın?
Ben baban a öylemi davranıyorum..
Hep soruya soru..
Birşeyi anlamıyolar bizim kız anneleri babaları bize yapılanı yapmıyolar asla damatlarına..
Hepsi aynı canım köküne kibrit suyu..
Anlayışlısı yok daha ben göremedim varsada bize denk gelmedi galiba:42:

Son düzenleme:
ben anlattıklarında bir art niyet yada kötü bişi bulamadım kapı süsünü beğenmiş ne var bunda araba konusundada şaka yapmış sana bence sen çok alıngansın daha yeni evliyim diyosun bence evliliğinde konuşcak çok şeyin var kaynanan dışında onları konuş eşinle daha güzel vakit geçir şikayet etceğinee ttlım

Alışmalısın bu eski kaynanalar yeni nesil gelinleri tuhaflıyor ve kıskanıyor çünkü kendilerini çok ezdirmişler kocası için toplum ne der için ama ben ne istiyorum sorusunu hiç kendilerine sormamışlar hep başkaları ne istiyorsa onu yapmışlar yaşlanıncada bol bol şikayet

biz kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz.az önce kaynanamın dışarıdan sesi geliyodu.kapı süsü almştım kapıma.onunla ilgili kocasına dert yanıyodu benle ilgili..bu süsten banada al getir sanki ne olur diye.bana laf vuruyo yani.bi söyleyiş tonu vardı.bir sitem bir sitem.neyse..olayı söyleyişini ben duydum..
eşime dedim duydun mu diye.duymamış.niye böyle söylüyo dedim.o da yakınmıyodur şakayla karışık demiştir diyo.ama kulaklarıma mı inanayım ona mı?ben surat asıp oturdum.niye dert yanıyolar diye.(birde yeni evliyim hep böyle olaylar oluyo.bıktım artık ben kaynanadan bu lafları duymak için mi evlendim.sanki eşimle değil ailesiyle evlendim.oysa ne mutluyduk 6 senedir.)neyse eşim gitti uyumaya.bende yanına gittim konuşmaya.hep benim ailemle ilgili şikayet ediyosun.senin ailenle ilgili ben bunları söylesem hoşuna gider mi dedi.sen kimseye kapı süsü almak zorunda değilsin niye bu kadar takılıyosun diyor.sen surat asıyosun benim içinde olduğum durumu anlamıyosun.ben ne yapabilirim diyor.ama elimde değil bende çok takıyorum.ne gerek var gece gece kapımdaN geçerken öyle yüksek sesle şikayete..YANİ OFF.

Bence bütün bunları evlenmeden önce düşünecektiniz. Kayınvalidenizle aynı apartmanda oturacağınızı evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Neden böyle bir saçmalığa razı geldiniz? Bu ülkedeki evliliklerin çoğu, vıcık vıcık akraba ilişkileri ve ümmet halindeki yaşam yüzünden bitiyor. Çekirdek ailenin kutsallığına ve mahremiyetine bu şekilde gölge düşürülüyor. Bazı insanların tek derdi çocukları ve onların eşleriyle uğraşmak, sonuç ya boşanma ya da mutsuz evlilikler.
Ben aşkımdan ölsem, böyle bir ümmet yaşamına razı gelmez, evlenmezdim. Her zaman mesafe korunmalı, yoksa iyiyken kötü oluyorsunuz... İyiliği korumak adına araya mesafe koyulmalı.
Şimdi siz hem kabul ediyorsunuz hem de kayınvalidenizin söylediği her söze takılıyorsunuz ve en kötüsü de bunları eşinize söylüyorsunuz. Bunlar huzursuzluktan başka şeye yaramaz. En iyisi, siz eğer o evliliği yürütmek isteğindeyseniz, kayınvalidenizin sözlerini duymazdan gelin, çok duymazdan gelinmeyecek gibi sözleri olursa iki laf yapıştırırsınız susar. Saygı da bir yere kadar. Sonuçta hem büyüğe saygı olmalı hem de küçüğe, başka türlü bir saygı anlayışı tanımıyorum ben. Size saygısızlık yaparsa cevabını almalı, o zaman devam edemez. Ama bu yazdıklarınız gibi ufak tefek laf dokundurmaları için cevap vermeye değmez, gülün geçin. Sözlerini espri gibi algıladığınızı belli eder şekilde espri ile cevap verin. Yapabileceğiniz başka bir şey yok.

Tipik koca işte..
Direk ben senin ailene desem hoşuna gider mi?
Ben annene söylesem sen kırılmazmısın?
Ben baban a öylemi davranıyorum..
Hep soruya soru..
Birşeyi anlamıyolar bizim kız anneleri babaları bize yapılanı yapmıyolar asla damatlarına..
Hepsi aynı canım köküne kibrit suyu..
Anlayışlısı yok daha ben göremedim varsada bize denk gelmedi galiba:42:

Var anlayışlıları ama onlar klasik Türk erkeği modeli değiller. :) Hem klasik Türk erkeği ile evli olmak isteyip hem de daha farklı davranmasını beklemeyin. Adamlar ataerkil normlarla büyütülmüşler, başka türlü davranamıyorlar, eşleri olsanız da sizden önce kendi anne babaları gelir, dile getirmeseler de bu hep böyle. Ne yapsanız 'el kızı' olarak kalırsınız. Herkesten önce eşim gelir diyen ve bunu gösteren adam daha moderndir, belki başka açılardan size uymaz, belki beğenmezsiniz. :) Bu yüzden seçim yaparken terazinin iki kefesine size göre artılarla eksileri koymak lazım, sizin için vazgeçilmez olan ne? Mesela bazı kadın kıskanılmaktan kısıtlanmaktan hoşlanmaz, kişiliği özgüveni gelişmiştir, kimsenin güdümüne girmez. Bazısı da bayılır kıskanılmaya, mesela "beni o kadar seviyor ki dekolte kıyafetler giymeme izin vermiyor" der hatta bununla böbürlenir. :))) Evlenmeden önce, "evleneceğim adam ailesine düşkün olsun, biraz maço olsun, evin maddi sorumluluğunu üzerine alsın, bana da çok güzel baksın" v.s. diyorsanız, o zaman ailesiyle ilişkisinin tam da bu şikayet edeceğiniz tarzda olacağını bilin. Aksini 35 senelik ömrümde bir defa bile görmedim.

Bence bütün bunları evlenmeden önce düşünecektiniz. Kayınvalidenizle aynı apartmanda oturacağınızı evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Neden böyle bir saçmalığa razı geldiniz? Bu ülkedeki evliliklerin çoğu, vıcık vıcık akraba ilişkileri ve ümmet halindeki yaşam yüzünden bitiyor. Çekirdek ailenin kutsallığına ve mahremiyetine bu şekilde gölge düşürülüyor. Bazı insanların tek derdi çocukları ve onların eşleriyle uğraşmak, sonuç ya boşanma ya da mutsuz evlilikler.
Ben aşkımdan ölsem, böyle bir ümmet yaşamına razı gelmez, evlenmezdim. Her zaman mesafe korunmalı, yoksa iyiyken kötü oluyorsunuz... İyiliği korumak adına araya mesafe koyulmalı.
Şimdi siz hem kabul ediyorsunuz hem de kayınvalidenizin söylediği her söze takılıyorsunuz ve en kötüsü de bunları eşinize söylüyorsunuz. Bunlar huzursuzluktan başka şeye yaramaz. En iyisi, siz eğer o evliliği yürütmek isteğindeyseniz, kayınvalidenizin sözlerini duymazdan gelin, çok duymazdan gelinmeyecek gibi sözleri olursa iki laf yapıştırırsınız susar. Saygı da bir yere kadar. Sonuçta hem büyüğe saygı olmalı hem de küçüğe, başka türlü bir saygı anlayışı tanımıyorum ben. Size saygısızlık yaparsa cevabını almalı, o zaman devam edemez. Ama bu yazdıklarınız gibi ufak tefek laf dokundurmaları için cevap vermeye değmez, gülün geçin. Sözlerini espri gibi algıladığınızı belli eder şekilde espri ile cevap verin. Yapabileceğiniz başka bir şey yok.

malesef bizde saygı hep tek taraflı, gelin kan kusup kızılçık şerbeti içtim demeli, kadınlar bile böyle düşündükçe bişey değişmez, ama allahtan arkadaşın sorunları çok derin değil gibi, aynı çatı altında insan annesiyle bile anlaşamıyo sınırlara müdehale yüzünden...

çok saçma geldi bana, evine ne alırsan aynısından kaynanana da almak zorunda değilsin, sitem etmeye hiç hakkı yok, hastaneye götürme meselesindede takılacak bişey yok, öylesine bi laf işte,espri yapmış:9:

karşılıklı oturmak ne kadar da zor olmalı!
her şeye rağmen esprili bir kaynanaız olduğunu düşünüyorum. :52:
ben olsam o süsü ona verirdim.

Allah başka dert vermesin....

içimden sizinle ilgili bunun dışında bir yorum yapmak gelmedi...cidden Allah gerçek dert vermesin...

ben anlattıklarında bir art niyet yada kötü bişi bulamadım kapı süsünü beğenmiş ne var bunda araba konusundada şaka yapmış sana bence sen çok alıngansın daha yeni evliyim diyosun bence evliliğinde konuşcak çok şeyin var kaynanan dışında onları konuş eşinle daha güzel vakit geçir şikayet etceğinee ttlım

cnm bende sana katılıyorum ben yerinde olsam anne ben alırken sana da almayı akıl edemedim mademki beğendin bunu al sen ben yine alırım derim götürür kapısına takarım... biraz idareci olalım o insanlarda yılların yorgunluğu var...

bence kaynanan zararlı modellerden değil.gül geç duyduklarına da aldırma.
eşine de her konuda şikayet etme bence.bazı şeyleri kendi içinde çözümlemeye çalış bazılarını da direkt kaynananla konuşarak çözümlemeye çalış.
burda çok daha felaket kaynana modellerini okudum bence sen doğru mesafe ve uygun davranışla seni el üstünde tutmalarını sağlayabilirsin.çünkü kaynanan kötü niyetli birine benzemiyor.

canım baslığına okadar katılıyorum ki
bende de aynı durum neyseki ben çok uzaktayım onlaradan ama işte ramaız bozuluyor esimle ve suratlar yerlerde ne yapcan basa gelen cekiliyor
ama şimdi ki aklım olsa asla evlenmem bana göre deilmiş gercekten bunu çok iyi anladım

arkadaşlara katılıyorum.sen fazla alıngansın
böyle ufak tefek konulara takılma eşine hiç lafını bile etme.boşuna evinde hursuz olursun
biraz vurdumduymaz olmakta her zaman fayda var canım:31:

bende artniyetli bi davranış göremedim anlatıklarınızda
sanki siz söylenen sözlerde bi artniyet arıyosunuz,
boşu boşuna yuvanızı huzursuz ediyosunuz
kapı süsü için niye laf çarpıttığını düşünüyosunuzki,çok mu ulaşılmaz ,çok mu pahalı, çok mu özel bişeydir bu,yani neyi var kıskanılacak onu anlamadım,
insanlar neler yaşıyo ne hakaretler,ne yalanlar ne iftiralarla başa çıkmak zorunda bırakılıyo,
alıngan olmayın bu kadar

Back
X