Ne zormuş bu evlilik kurumunu sağlıklı yürütmek..bana bi akıl verin lütfen..

malesef bizde saygı hep tek taraflı, gelin kan kusup kızılçık şerbeti içtim demeli, kadınlar bile böyle düşündükçe bişey değişmez, ama allahtan arkadaşın sorunları çok derin değil gibi, aynı çatı altında insan annesiyle bile anlaşamıyo sınırlara müdehale yüzünden...

Kimse biz izin vermedikçe bize karşı saygısızlık edemez. Daha önceki mesajımda da dediğim gibi, bana saygı göstermeyecek bir ailenin oğluyla aşkımdan ölsem evlenmem. Yani bu, en başından bu tür davranışlara izin vermemek anlamına geliyor. Baştan tavır konmalı, tavır konamayacak bir eş adayı ise, yol gösterilmeli. Gitsin kendi yoluna, kendi gibi bir kız bulsun evlensin. Dünya üzerinde vazgeçilemeyecek erkek ya da kadın yoktur. Bir insan yeter ki onurunu yitirmesin, kendini ezdirmesin, sınırlarını çizsin ve ihlal edilmesine izin vermesin. Böyle düşününce karşısına da ona uygun insanlar çıkar. Ama bizim tipik Türk kızlarımızın en büyük hayali koca bulmak, koca adayı gerçekten de ideallerindeki erkek mi, ailesi nasıl, bunlar ikinci planda kalıyor. Yeter ki evde kaldı demesinler, başı bağlansın v.s... Oysa ki bir insan, ideal eşini bulamayacaksa yalnız yaşasın daha iyi, o daha az yıpratıcı en azından... Kadınların çoğu, tüm bir ömrü kendisini anlayamayan bir eşle ve çekmek zorunda olduğu bir aileyle geçiriyor. Ne uğruna? El alem ne der diye mi? Ne saçma, ne akıl dışı! Ve ne yazık o giden ömürlere!

Kimse biz izin vermedikçe bize karşı saygısızlık edemez. Daha önceki mesajımda da dediğim gibi, bana saygı göstermeyecek bir ailenin oğluyla aşkımdan ölsem evlenmem. Yani bu, en başından bu tür davranışlara izin vermemek anlamına geliyor. Baştan tavır konmalı, tavır konamayacak bir eş adayı ise, yol gösterilmeli. Gitsin kendi yoluna, kendi gibi bir kız bulsun evlensin. Dünya üzerinde vazgeçilemeyecek erkek ya da kadın yoktur. Bir insan yeter ki onurunu yitirmesin, kendini ezdirmesin, sınırlarını çizsin ve ihlal edilmesine izin vermesin. Böyle düşününce karşısına da ona uygun insanlar çıkar. Ama bizim tipik Türk kızlarımızın en büyük hayali koca bulmak, koca adayı gerçekten de ideallerindeki erkek mi, ailesi nasıl, bunlar ikinci planda kalıyor. Yeter ki evde kaldı demesinler, başı bağlansın v.s... Oysa ki bir insan, ideal eşini bulamayacaksa yalnız yaşasın daha iyi, o daha az yıpratıcı en azından... Kadınların çoğu, tüm bir ömrü kendisini anlayamayan bir eşle ve çekmek zorunda olduğu bir aileyle geçiriyor. Ne uğruna? El alem ne der diye mi? Ne saçma, ne akıl dışı! Ve ne yazık o giden ömürlere!

yok başlık sahibi için söylemiyorum ama bizim kadınlar eziyet çekmeye kadınlık, evi çekip çevirmek, evinin hanımı olmak, kadın olmak falan diyorlar, ne alakası varsa.. sanki zevk alıyorlar bundan içten içe, kültürümüzde acı çektikçe yücelirsin falan ya...
sonrada hep başkaları için yaşadıklarından, aslında kabul etmeselerde hep içlerinde biriktirdikleri, hep bişeyler içlerinde kaldığı için ya hasta oluyor ya da kendi kaynanalarından daha beter bi kaynana oluyorlar ama çoğunlukla ikisi birden

ay bu yorumun başlık sahibi arkadaşımla alakası yok yanlış anlaşılmasın tekrar, genel bi yorum oldu

Son düzenleme:
bence sen sorun çıkarıyorsun birinci olayda eşine demiş bana kapı süsü alsana diye sen niye kızıyosun sana dememişki ki üstelik sen kapıda bekleyip onların senin kapından geçerken ne dediğini mi dinliyorsun bu bence uygun olmayan bir davranış ikinci olayda ise teşekkür etmiş arkasından takılmış kendince aynı lafı annen ya da kardeşi,n dese belki hoşuna bile gidecekti böyle şeylere takılıp sorun yaratma böylelikle ilişkinize en çok da kendine edersin

canım allah kolaylık versin sana benim kayın validem uzakta oturuyo ama aynı apartmanda otursak bile benimki kesinlikle böyle şeyler yapmaz:) kayın validemi çok seviyorum.....:71:

canım allah kolaylık versin sana benim kayın validem uzakta oturuyo ama aynı apartmanda otursak bile benimki kesinlikle böyle şeyler yapmaz:) kayın validemi çok seviyorum.....:71:

zaten arkadaş da bu başlığı sizin kayınvalidenizi ne kadar sevdiğinizi öğrenmek için açmıştı. öğrendik hepimiz mutlu olduk. la havle. ifrit oluyorum böyle yorumlara.

arkadaşım sen de kocanı dideceksen ayrı eve çıkmak için dit. bu işin başka çıkar yolu yok, dert sahibi olursun. kafaya takma diyolar, kimisi takar kimisi takmaz bu yapı meselesidir. takma demekle insan takmamayı başaramıyor ne yazık ki.

bence sen sorun çıkarıyorsun birinci olayda eşine demiş bana kapı süsü alsana diye sen niye kızıyosun sana dememişki ki üstelik sen kapıda bekleyip onların senin kapından geçerken ne dediğini mi dinliyorsun bu bence uygun olmayan bir davranış ikinci olayda ise teşekkür etmiş arkasından takılmış kendince aynı lafı annen ya da kardeşi,n dese belki hoşuna bile gidecekti böyle şeylere takılıp sorun yaratma böylelikle ilişkinize en çok da kendine edersin

ya bi de ben bunu anlamıyorum. aynı lafı annem kardeşim dese hoşuma gider tabi, çünkü onlar anam ve kardeşimdir. ama bu kayınvalide, annemden alınmayacağım her lafı onun söylemeye hakkı yokki??? annem bana sıpa der inek der yeri geldi mi şakayla karışık argo da kullanır, e anam söylediğinde alınmıyorum diye aynını kayınvalide de mi yapsın bana yani? neyle neyi yanyana koyuyosunuz Allah aşkına? kayınvalide kendi evladıyla değil geliniyle konuşuyor, elbette ki lafına dikkat edecek. zeka özürlü mü bu insanlar da onların bu kadar saygısızlıklarına tahammül etmek zorundayız?

hatta sizin dilinizden konuşayım, anamdan babamdan görmediğim yerilmeyi hakareti neden kayınvalideden görmek zorundayım? bakalım o kayınvalide kendi kızı olsa öyle der miydi???

ya bi de ben bunu anlamıyorum. aynı lafı annem kardeşim dese hoşuma gider tabi, çünkü onlar anam ve kardeşimdir. ama bu kayınvalide, annemden alınmayacağım her lafı onun söylemeye hakkı yokki??? annem bana sıpa der inek der yeri geldi mi şakayla karışık argo da kullanır, e anam söylediğinde alınmıyorum diye aynını kayınvalide de mi yapsın bana yani? neyle neyi yanyana koyuyosunuz Allah aşkına? kayınvalide kendi evladıyla değil geliniyle konuşuyor, elbette ki lafına dikkat edecek. zeka özürlü mü bu insanlar da onların bu kadar saygısızlıklarına tahammül etmek zorundayız?

hatta sizin dilinizden konuşayım, anamdan babamdan görmediğim yerilmeyi hakareti neden kayınvalideden görmek zorundayım? bakalım o kayınvalide kendi kızı olsa öyle der miydi???

:46: olay budur...

çok takıyorsun, duysan da umursama, geniş ol rahat ol, sen dalga geç içinden:35:bak benim açtığım konuyu belki okumuşsundur, artık duymuyorum onları:63:, çünki değer vermiyorum onlara söyledikleri hiçbir söz benim için bişey ifade etmiyo benim inandığım tekşey kendi düşüncelerim doğrularım, hani bir tabir vardır işyerinde patron fırçası yiyerek umursamamayı öğrendiğinde söylenilen kaşarlanmak tabiri, bende kaşarlandım bunların arasında, alıştım yani insan bunada alışıyormuş :27:

Hiç o kadar emin olmayın bence..
Benim de kayınvalidemle çok nötr bir ilişkim vardır.. Ayda 1, bazen 2 defa gideriz. Onlar zaten çok daha nadiren gelirler, çalışıyoruz diye pek rahatsız etmek istemediklerini söylerler. Aslında sebep bu değildir, diğer oğluna Allahın günü gider çünkü.. Ama benim de işime geldiğinden, hiç sesimi çıkartmam..

Yani şimdiye kadar ne bir tartışmamız, ne birbirmizin işine karışmışlığımı yoktu aslında.. Ama eşimin rahatsızlığı nedeniyle 1 hafta evimde kaldı, oğluna baktı. İlk günler değişiklik iyi geldi bana da, ev işlerine, yemeğe falan yardım etmesi yükümü hafifletti. İşten gelip hazır yemek bulmak falan çok iyiydi. Ama sonra sonra çok rahatsızlanmaya başladım durumdan valla, ne yalan söyleyeyim..

Eşime bişey anlatıcam, yanımızda kayınvalide.. Bir yorum yapıyor, sanki eleştiriyormuş gibi geliyor bana.. Azıcık daha kalsa kötü olacaktık kesin..

Mevlam k.validesiyle beraber yaşayanlara sabırlar versin..

kayınvalideyle aynı evde yaşamak kabus gibi bişey olsa gerek... benimki başka şehirde olmasına rağmen yetiyor ordan herşeye karışacak illa, eşimi her gün arıyor allah bilir kaç kere, o açmassa telefonu beni arıyor, oğlum nerde diye, ben de açamassam ev telefonunu arıyor. uygun muyuz değil miyiz umrunda değil. olabildiğince mesafeli olmak lazım resmiyeti korumak çok önemli yoksa tepemize binerler

yeni evli olduğunuz için bu kadar takıyorsunuz bence biraz büyütüyorsunuz eşinizden aynı hassatiyeti beklemeniz de boşuna çünkü onun ailesi olduğu için ne söyleseler bi kulağından girer ötekinden çıkar..size anneniz dese onun dediklerini güler geçersiniz öyle düşünün her taktığınız şeyi eşinize yansıtmayın bence bi süre sonra herşeyden şikayet eden dırdırcı bi kadın durumuna düşersiniz sonra büyük bi sorun bile olsa eşiniz sizin büyüttüğünüzü düşünür...olaylara dışardan bakmaya çalışın dediklerini duymamaya çalışın ne bileyim belki dışardan konuşmak kolay diyeceksiniz siz ne kadar önemserseniz onların dediklerini o kadar üzülürsünüz benden söylemesi

arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum.sağolun yardımcı olmaya çalıştığınız için.galiba biraz fazla abartıyorum.herşeyi çok irdelememek lazım.yoksa ömür geçmicek (sadece kaynana için demiyorum genel olarak).evliliğin stresi ,sorumluluğu ,iş güçte etkiliyo galiba insanı.birde 5 aylık evliyim daha alışamadım.biraz zaman diyorum kendime.bu arada eşimden Allah razı olsun gerçekten çok iyi ve düşünceli bir insan.sadece şu konularda biraz daha anlayış istiyorum ondan.(gerçi oda benden anlayış bekliyor.boşver abartma bunları diyor.)başka öyle büyük problemlerimiz yok kaynanaylada.ama sınır çok önemli.altlı üstlü o sınırı koymak biraz zor ama başarmaya çalışıyorum.herkesin kendi düzeni var...bu arada bu siteyi çok seviyorum.başkalarının deneyimlerinden de,fikirlerinden de yararlanmak iyi geliyo insana..

yok başlık sahibi için söylemiyorum ama bizim kadınlar eziyet çekmeye kadınlık, evi çekip çevirmek, evinin hanımı olmak, kadın olmak falan diyorlar, ne alakası varsa.. sanki zevk alıyorlar bundan içten içe, kültürümüzde acı çektikçe yücelirsin falan ya...
sonrada hep başkaları için yaşadıklarından, aslında kabul etmeselerde hep içlerinde biriktirdikleri, hep bişeyler içlerinde kaldığı için ya hasta oluyor ya da kendi kaynanalarından daha beter bi kaynana oluyorlar ama çoğunlukla ikisi birden

ay bu yorumun başlık sahibi arkadaşımla alakası yok yanlış anlaşılmasın tekrar, genel bi yorum oldu

Gözlemleriniz çok doğru, aynen katılıyorum.

ben anlattıklarında bir art niyet yada kötü bişi bulamadım kapı süsünü beğenmiş ne var bunda araba konusundada şaka yapmış sana bence sen çok alıngansın daha yeni evliyim diyosun bence evliliğinde konuşcak çok şeyin var kaynanan dışında onları konuş eşinle daha güzel vakit geçir şikayet etceğinee ttlım

bende tam bunları yazacaktım evet aynen arkadaşa katılıyorum,kadın bişey dememişki...

olur böyle şeyler takma kafana. eşini de üzmüş olursun kendini de. ne belalı kaynanalar var canım. yeni evlisin hassassın ama zamanla alışırsın umursamamayı öğrenirsin. mutluluklar :71:

takılacak bişey yok bunda canım ya üzme kendini.....daha neler var sen laf sokma görmemişsin inşallahta görmezsin benimki olsa bırak benim yanımdaki arkadaşıma bile laf sokar ilk defa görsede bir anlatsam benimkini gider kayınvalidene sarılır öpersin emin ol:50:biz uzak şehirlerdeyiz gerçi artık görmüyorum kendisini şükür:nazar:eşler çok yıpranıyor benimki tavrını koyar ama biyerde aile eşin napsın kendi huzurunu bozma inan bunda bişey yok :71:beterin beteri var

malesef bizde saygı hep tek taraflı, gelin kan kusup kızılçık şerbeti içtim demeli, kadınlar bile böyle düşündükçe bişey değişmez, ama allahtan arkadaşın sorunları çok derin değil gibi, aynı çatı altında insan annesiyle bile anlaşamıyo sınırlara müdehale yüzünden...

aynen canım ya, yazdıklarında ne güzel dile getirmişsin :46::46::46:

Kaynanayla altlı ustlu oturmaya basta razı geldıysen boyle ıvır zıvırlara takılmayacaksın.
Adı ustunde kaynana! ötsün ötsün dursun, cenesi yorulunca susar elbet.

canım sonuçta kayınvalidenin huyunu suyunu bilmiyorsun yeni evlisin.elbette her söylediği şeyi yanlış anlayabilirsin.ama ortada öyle büyütülecek bir mevzu yok.birde altlı üstlü oturuyormuşsunuz.herzaman yüzyüze bakacaksınız.hem bunlar için neden eşine surat asıyorsun.oda hep bir arada olacağınız için sıkıntı yapıyor belki kendisine ileride daha çok problem olursa diye.
belki ileride kayınvalidenin çok dırdırını çekersin bilemem ama belkide yuvarlanıp gidersiniz bunuda bilemem.ikisinin olmasını sağlayacak senin ve kayınvalidenin tavırları.buradan ona bir şey yapamayacağımıza göre olay sende bitiyor.
araba sürmeye bilmeseydin dediyse gider birlikte öğrenirdik sonrada hergün bir yere gezmeye giderdik de :27: mesela yani.ben abartarak söylüyorum.
aynısını senin annende diyebilirdi sana ozaman gücenmezdin yada arkadaşında diyebilirdi ama o sonuçta bir kayınvalide bazı sevmediğin huylarıda varsa söyledikleri sana iğneleme gibi gelir.(AYRICAAA annem der istediğini o diyemez lafına da ben hasta oldum.burada söz konusu olan laf 'sağol hastaneye getirdiğin için yordum seni ama sende araba kullanmayı bilmeseydin''ne KÜFÜR etmiş ne de aşağılamış.kimseden hiçbir laf duymaya bir insanın tahammülü yoksa o insan bırakın kaynanayı hiçkimse ile geçinemez.ortadaki hakaret olsa buradaki kimsenin tepkisi ''amann ne olacak sanki'' olmaz.Bir kadın kayınvalide oldu diye o kadın dünyanın en kötü kadını olacak anlamına gelmez.benim annemde kayınvalide bizlerde Allah nasip ederse birgün kayınvalide olacağız.ağızımızdan her çıkan lafı karşı taraf yanlış anlasa hayat çekilmez olur.ve sadece kayınvalide diye de bir insanın her lafından kusur aramakta anlamsızdır.konu sahibine değil bu lafım genel olarak söylüyorum.her insanın muhakkak ki patavatsız bir lafı ters bir sözü olur.ama kusur aramak yerine fırsat verilse belki de büyük problemler yaşamadan insanlar geçinebilir.ha o şansı verdiğiniz halde karşıda ki anlamıyorsa ozaman her şeyi yapmakta haklısınızdır.ama ufacık şeyden de amann kaynana işte kötü konuşsun dursun KONUŞUR SUSAR demekte saygısızlıktır!insan birazda pat diye ortalığı birbirine katacağı yerde orta yolu bulmayıda bilmeli.konu sahibine değildir lafım genel olarak söylüyorum.)
arkadaşım sende kendini kimseye kendini ezdirme hakkını yedirme ama bunları yapmayacağım diye de boşuna huzursuz etme kendini ve eşini.bunlar büyük meseleler değil.
ne kaynanalar var.ha senin yuvanı yıkmaya kalkıyorsa sana sürekli beddualar ediyorsa,evinde huzur bırakmıyorsa,yüzü gülmüyorsa,kocanı doldurup üzerine gönderiyorsa vsvsvsvsvs..bu forumda hepsinin örneği var.bunları yapsa tamam ama bunlar için kendini üzme.

Son düzenleme:
Back
X