ne zormus bu isler bitse de kurtulsam diyorum bazen

askzor

canımın içi sevdiğim ♡ Kızlarım ❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.471
En iyi cevaplar
1
2.846
333
31
Merhaba kızlar

Konuya nasıl nerden baslasam bilemiyorum.

Agustos da düğünüm var nasipse.ikimiz de aynı memleketteniz köyler farklı sadece.
Ama adetler o kadar farklı ki anlatamam.

Küçümsemek istemiyorum ama köyleri çok geri kalmış.
Örneğin düğünleri kız erkek ayrı ayrı oluyormuş
Piyanist tutulmuyor
Kameraman fotoğrafçı yok
Davul köye hiç girmemis vs vs

Bunlar bize ilk düğün konuşmaya geldiklerinde ben ve nisanlim düğünü karışık istediğimizi söyledik. Tamam dediler biraz tartışmalı olsa da.
Agustos da konuşulmuştu bu konu.

Birazdan gene konuşmaya gelecekler
Köylerinde karışık düğün olamazmis bayanlar içerde erkekler dışarda oynayacakmış
Erkeklere piyanist var kadınlara yok
Normalde kız evinde çalınacak davulu da erkek tarafı tutması gerekiyor ilk evet dediler şimdi niye biz tutuyoruz diyorlar.

Yani bu şekilde baştan evet denip sonradan çoğu şeyden vazgeciyorlar.

Normalde nisanlim da benim gibi istiyordu ama ailesi onunda aklını celmis.

Tamam onların köyündeki adete karisamayiz bu zamana kadar hep böyle olmus.onlara normal geliyor
Ama ben ordaki düğünde hiç mutlu olmayacağım niye yapılıyor ki saçma geliyor hepsi

Haksız miyim sizde akıl verin bana nplur nasıl bir yol.izlemem lazım?

Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar

O değil de sen bu kadar kısıtlamalı ailede nasıl nefes alacaksın ben onu düşündüm

Ayrıca bu kadar söz verilip dönme daha şimdiden başladı ise ileriyi pek aydın göremedim doğrusu yalan yok güvensiz bir aile inşallah yuvana da yansımaz ama yansıyacaktır Emin’im kafa belli

Bende bunu düşünüyorum sürekli biz aman tartışma olmasın diye herşeye evet dedikçe iyice azittilar

Evet haklisin cnm. Bizim düğündede böyle çatıalar olmuştu malesef. Kına bizim adete göre, düğün onların adetine göre olmuştu. Herkes bu karara saygı duydu ve sorun olmadi.

Ya alınmada bunlar bizde öyle adet yok deyip düğünü ucuza getirmeye çalışıyorlar galiba. Davul yok müzik yok o yok bu yok. Bana göre her sey zaten sacmada sizin arzunuz isteginiz var ise hepsini de yapmak zorundalar. Muziksiz davulsuz düğün mü olur. Uzaylı mı bunlar?

Yani gerdeğe girecek iki kişi için kutlama yapmak bana da mantıklı gelmiyor haklı o koydekiler.
Bence direk yatak odasına girin siz
Her şeye evet mi dediniz acaba anlaşabilmek için?
Sen bir kez gelinlik giyeceksin o halde herşey gönlünce olmalı.
Geline bak ne kadar suratsız derler bu kez de.. Hazır daha nişanlıyken iyi ölç tart.
Herşeyine müdahale eder bunlar yarın evlenince.

Başlar hep aynı başlıyor nedense önce her şeye evet sonra her şeye hayır oluyor. Sonunu hiç hayırlı görmüyorum bir kere evleniyorsun davulsuz düğün olacağına hiç yapmasınlar daha iyi

Siz kendiniz için anlayış bekliyorsunuz ama karışı tarafın herşeye tamam demesini istiyorsunuz. Sonra da bana bir iğne bile almadılar diye söylenirsiniz
Herşey karşılıklı.

İnşallah anlaşma sağlanır. Böyle başta anlaşmazlık olan evlilikler çok mutlu ilerleyemiyor. Bi tarafın istediği olacak sonuç olarak. Düğünden sonra laf sokmalar vs vs oluyor. Keşke böyle olmasa ortak noktalar bulunsa. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama hayalindeki bi düğün ile evlenmek tabiki hakkın.

Allaha şükür şimdilik orta nokta bulundu gibi
2 gün düğün olacak bir gün bizim orda bir gün onlarda.
Herkes kendi adetlerini yapacak .
Davulu tutacaklar
Eşyalar ortak olacak

Bu şekilde istemediğin bir düğün yapmaktansa hiç düğün yapmayın daha iyi. Zaten bana oldum olası saçma gelir bu düğün işleri de adet diye yutturuyorlar yıllardır insanlara. Yapmasan ne olur yani... Bir sürü insanın gönlünü hoş etmeye çalışıyorsun kimseye yaranamayip bir de üstüne bir sürü gerginlik yok bizim adet böyle yok sizin adeti yapamayız yok kız tarafı yok erkek tarafı bık bık bık..

Hepiniz haklısınız gerçekten.
Ama ışte insan bazen bazı şeyleri kabullenmek zorunda kalıyor

Rabbim hakkımızda hayırlisini göstersin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…