Nebevi beslenme

hanmeli

bebekli anne zayıflıyor :)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
5.283
5.270
398
Bu sene 2019... Benim için çok şey değişecek gibi.. başlangıç henüz.. değişimlerden biri de tabii ki sağlıklı beslenme arayışı..

Doğumdan hemen sonra sağlıklı beslenmeye başladım çok hızlı bir giriş yaptım emzirdiğim için de kaçamak yapsam dahi çok sarsılmadım.. 15 kilo kadar gitti..
Ve tabii ki bu işlerin amaları vardır....
Ama bu son bir kaç haftadır hiç dikkat etmiyorum. Şımardım resmen kilo verince.. nasılsa emziriyorum bahanesi ile de yedikçe yiyorum..
İsra israf... Başka bir şey değil..
Ara öğünlü diyet yaparak zayıfladım ama artık o şekilde devam etmek istemiyorum.. 2 ana bir ara olabilir 2 ana olabilir belki 1 ana öğün gibi olabilir.. kısaca acıkınca yiyerek.. öğün aralarının. En az 5 saat olarak inşallah haftada şu an 2 gün oruç tek öğün olarak.. ve bu beslenmeyi ömür boyu devam ettirmek istiyorum..
Orada burada bozmak istemiyorum israf her yerde israftır.. tıka basa yemek yemek vücudumu yormak istemiyorum..mizacıma göre beslenip vücudumu dinlemek istiyorum..

Ek gıdaya yeni başladı bebeğim ona örnek olmak onun peşinde rahatça koşmak oyunlar oynamak için ona da yemek yemenin sadece sağlık için olduğunu zevk için yemek yemeyi değil de acıkınca yemek yenmesi gerektiğini öğreterek.. örnek olarak bu şekilde de yaşayarak devam etmek istiyorum...

İnşallah başlıyorum..

19 mart...

hedef 1 ; 3 lt su içilmesi
hedef 2 ; 2 ana bir ara öğün yapılması
hedef 3 ; 10 bin adım atılması

Son düzenleme:
Teşekkür ederim 😊 İnşallah niyetimizi aldık bakalım ♥️

Hayırlı sabahlar ♥️
Bugün yoldayım o yüzden güzel besleneceğimi sanmıyorum.. yarın sabahtan itibaren çok güzel olacak her şey inşallah 15 kilo gitti demkki ben bu işi yapabiliyorum.. bir beş daha vereyim.. ama en önemlisi artık israf etmeden vücudumın ihtiyacını bilerek en önemlisi karışık değil de tek çeşit gibi beslenmek istiyorum..

Tartılmayı hiç istemiyorum.. 68 lerdeyimdir kesin.. ki 65 e inmiş kadınım ben 🤷 bu kaçamaklar daha önemlisi karışık ve sağlıksız beslenmek hem kilomu arttırdı hem egzamalarımı...
2019..2019 6 şu rakamlarla sana giriş yapacam dedim yaptım yine 6 lı rakamlala bitirince. Semi ama Max 63 min 60 olarak 😊 daha azı yakışmaz bana boyun 1.68

Tartılmayı hiç istemiyorum.. 68 lerdeyimdir kesin.. ki 65 e inmiş kadınım ben 🤷 bu kaçamaklar daha önemlisi karışık ve sağlıksız beslenmek hem kilomu arttırdı hem egzamalarımı...
2019..2019 6 şu rakamlarla sana giriş yapacam dedim yaptım yine 6 lı rakamlala bitirince. Semi ama Max 63 min 60 olarak 😊 daha azı yakışmaz bana boyun 1.68
Spor yapıyorsan kilo daha çabuk gidiyor. Ben spor yapmayınca veremiyorum. Ben de 17 kg verdim. 66 kg şu an. Leslie yapıyorum. Dün de yürüyüşe başladım. Bugün de gideceğim inşallah.

Spor yapıyorsan kilo daha çabuk gidiyor. Ben spor yapmayınca veremiyorum. Ben de 17 kg verdim. 66 kg şu an. Leslie yapıyorum. Dün de yürüyüşe başladım. Bugün de gideceğim inşallah.
Yapıyorum canım yapmaz olur muyum hiç 🤸
Leslie yaptım squatgirl vs YouTube den istediğim videoyu açıp yaptım ama ben hep değişiklik arayan biriyim.. o yüzden hep değiştirdim şimdi hergğn 10 bin adım atıyorum bazen 20 oluyor vs.. ama bu Leslie gibi yerimde satarak yürümek dizlerime zarar verdi maalesef.. dışarı daha çok çıkmaya çalışıcam artık 😊 yaz da geliyor neyse ki deniz falan derken güzel olacak herşey 😊

Sen de kendinden bahseder misin 😊neler yaptın zayıflamak için daha ne kadar yolun var planların projelerin neler 🤗

Doğumdsn çıktım hemen sağlıklı beslenme yoluna girdim süt olsun diye bol bol su...
Şu bir ay öncesi belki daha fazla sütüm çok azaldı.. su 3lt iç iç iç.. yok yok olmuyor.. bebeğim doyuyor ama emerken ağlıyor az geliyor diye çok sık emiyor falan derken ben tatile gittim tabii diyet vs bozdum ye ye ye.. ve bir güzel sütlendim...
Hani su süt yapardı 🙄
Yedikçe sütüm taştı 😅
Eşimle bir bayram havası 🕺

Yani belki bünye vs.. bana su değil yemek süt yapıyor.. kendi abimde doktor onunla da konuştum evet su süt yapar ama güzel beslenmen lazımkş kaliteli süt olsun dedi..
Bebeğim çok şükür kilosu iyi ama öyle tombik değil...
Bir arkadaşım hiç dikkat etmedim ye Allah ye.. bebeği 10 kilo.. 10 kilo bebekmi olur.. doktora gitti doktor obez olduğunu söylemiş ve anneye diyet verdi.. dediğine göre sütü çok kalorili çünkü kendisi çok kalori alıyor..
Kendşmş onunla kıyaslayınca evet ben Max 1200 alırdım.. az dı.. bazen 700 vs.. süt azaldı..
Şimdi di bakalım inşallah azaltmadan dengeleri korunan lazım.. bebeğim 5 ayı bitirdi ufaktan ek gıda alıyor tadımlık şöyle yaz sebzesi meyvesi çıksın doyurucu öğünler de yapmayı planlıyorum...

Bir de bu arada.. annenin yediği ne kadar önemli ya...
Bebeğimin ilk doğduğu günden itibaren büyük tuvaleti dahşl gazı bile kokmazdı.. ama şu bir haftadır 🙄 aman aman.. çok fena.. nedeni ben..
Çünkü karışık yedim hele ki sucuk.. 🙄 anladınız işte.. ne kadar önemli aslında düzgün beslenmek küçücük bebeğimiz bile etkileniyor...

Konu başlığı altında hiç bir şey yazmadım..
Bir iki kelam edicem olursam..

Şu bu o diyetisyen dinlemekten gına geldi..
Baktım ki en güzeli peygamber efendimiz.. sav..
Bir kaç gün denedim açlık çok güzel bir şey.. beyinde niyetle bitiyormuş iş..
İnşallah hafta da 2 gün oruç tutarak tek çeşit yiyerek.. az ama öz olup sütümü kontrol ederek.. dikkat ederek başlamak istiyorum..
O şekilde beslenmek bana çok faydalı geliyor hele ki egzama.. bela bana bela şu an elimin üstü yara bere.. kanlar içinde sırtımda da başladı hemen düzelmem lazım..
Hemen yarın olsun artık..
Yarın diyorum çünkü ben yalnız iken dikkat edebiliyorum.. şu an annemlerleyim o yüzden olmuyor.. yoldayız bakalım eve az kaldı artık ♥️

Karışık yediğim zaman hayat kalitem düşüyor haftasınu kötü beslendim, gazman oldum çıktım kendimden iğreniyorum gerçekten. Tuvalette bile kaliteli boşaltım yapıyor insan güzel beslenince :)))

Karışık yediğim zaman hayat kalitem düşüyor haftasınu kötü beslendim, gazman oldum çıktım kendimden iğreniyorum gerçekten. Tuvalette bile kaliteli boşaltım yapıyor insan güzel beslenince :)))
Aynen 😂 kısaca özetlemişsin 😂

Yapıyorum canım yapmaz olur muyum hiç 🤸
Leslie yaptım squatgirl vs YouTube den istediğim videoyu açıp yaptım ama ben hep değişiklik arayan biriyim.. o yüzden hep değiştirdim şimdi hergğn 10 bin adım atıyorum bazen 20 oluyor vs.. ama bu Leslie gibi yerimde satarak yürümek dizlerime zarar verdi maalesef.. dışarı daha çok çıkmaya çalışıcam artık 😊 yaz da geliyor neyse ki deniz falan derken güzel olacak herşey 😊

Sen de kendinden bahseder misin 😊neler yaptın zayıflamak için daha ne kadar yolun var planların projelerin neler 🤗
75.8 den 66ya düştüm. İlk bir iki hafta dikkat ederek sonra eliptik bisiklet çevirerek ve yaklaşık iki aydır da Leslie yaparak verdim. Günde 2 saate yakın spor yapıyorum genelde yapmaya çalışıyorum. Hedefim 54-55 kg inşallah. Saat yediden sonra yememeye çalışıyorum. Ben bu süreçte abur cubur yemeden genelde dikkat ederek verdim. Geçen yıl nisanda 83,6dan haziran sonuna kadar her gün yürüyerek ve eliptik bisiklet çevirerek 11 kg vermiştim. Yaz tatilinde devam ettiremedim. Sadece arada yürüyüş yapabildim. Tatilde ve otele de gidince iki ayda3 kilo alarak döndüm. Yeşil elma limonlu çay içiyorum öğün aralarında. Detoks çayı. En önemlisi bence akşam 7den sonra yememek ve spor. Yani ne kadar az yesem de sporsuz olmuyor.

Bugün güzel geçti elhamdülillah 😍
10 bin adımımı tamamladım
Full ev temizledim hiç oturmadım bugün 😊oğlumda örümcek le arkamda bıdır bıdır gezdi 😉
Şimdi kahve yaptım yanına atıştırmalık attım oh 😊 gün sonu 😃

Evet çok güzel yazmışsınız 😂ve ben bu saatte yiyorum 😂
İki öğün yaptım bugün sabah ve öğle bu da ara oldu..

Bugün de güzel geçti..daha ikinci öğünün yemedim 10 bin adımı tamamlayıp yicrm iyice acıkmayı bekliyorum.. yarın oruç tutucam inşallah sahur yapmıcam..
Çok hurma yedim bugün sayısını ben bile bilmiyorum 😂

Bu arada kilom 67.5..66.6 idi 2 hafta lık kaçamaklra rağmen çok iyi 😂
Umarım hızlıca 65.0 görürüm çok istiyorum.. şu boğazımı tutmam lazım

Ben de 66'da takıldım. Saat 18.30 itibari ile akşam yemeğimi yemiş ve sofradan kalkmıştım. Sabaha kadar hiç bir şey yemek yok. Yarın akşam da aynen devam. Sadece çay içerim.

Back
X