Neden ama !! Neden ben !!!

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
HAYATTA BAZEN YAŞADIĞIMIZ KÖTÜ OLAYLAR ,TECRÜBELER ,UMMADIĞIMIZ ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞARIZ. :gitme::sinifsinif:
YADA BEKLENTİLERİMİZ OLMUŞTUR AMA GERÇEKLEŞMEMİŞTİR. O ANKİ PSİKOLOJİ İLE SANKİ KENDİMİZİ SEÇİLMİŞ GİBİ HİSSEDERİZ.
NEDEN BEN ?NİYE BEN ? DERİZ...
KİMİMİZ BU SORUYU SORMUŞTUR senağlama KİMİDE İSYAN OLARAK NİTELEMİŞTİR. :1ninca:
PEKİ SİZ HİÇ BU SORUYU SORUP BELLİ BİR SÜRE SONRA CEVAPLARINIZI ALDINIZMI.. :lepi:
DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. alkisalkisalkis

valla ben kendi hatalarım yüzünden yanlışlara düştüğümü düşünüyorum...
adım atmadan önce 2 kez düşünemediğimden malesef estemedgm şeyler olmuyo degil...
ama bazen iyi ki de yaşamışım diyorum yerimseniben bi deneyim oluyo ve aynı hataya düşmüyosun...
neden ben neden ben diye kendimi yersem sinir hastası olur çıkarım mazallah

neden ben neden ben dediysemde,yine ben çözmüşümdür sıkıntımı,,her ne kadar başkaları sebeb verdiysede.:mymeka:
bizde çoğunluk parasal sıkıntı olmuştur,oda eşimin sürekli batışı,iflası,hatta kaptırışı.
ne üzüntüler sıkıntılar yaşadıysamda,niye benim değilde niye bizim başımıza geliyor dediğim çok oldu,ama kul akıllı olmayınca ne yapsın halik.
artık isyan etmiyor ,kızıyorum.oda sucluya tabii..kabullendikmi acaba..fisfisfis

Son düzenleme:
Yaradanın hikmetinden sual sormak haddime mi düşmüş diye susup oturuyorum ben..
Her neden diye sorguladığımda kendimi..

Günahlara kefarettir gönüldeki keder , niyetler halis olunca ameller olmaz heder. Biraz daha sabreyle neler göreceksin neler , Mevlam ihmal değil , imtihan eder..

ben "NEDEN BEN" yerine "GEREKLıYMıŞ Kı BEN" diyorum.ALLAH'ın haşa şüphesiz bir bildiği vardır.

yaşadığımız her yaşanmışlığın bir sebebi var yaşadığım en kötü olaya bile baktığımda onun bir sebep için yaşandığını gördüğümde anladım bunu.

insan ne yaparsa kendine yapar ben buna inanıyorum

ve kötü bi olay olduğunda üzülmüorm hayatta her zaman sevinç yok

hem üzüntüler olmasa sevinçlerin değeri olur muydu?

mutlaka herkesın neden ben dedıgı zamanlar olmuştur
ama elimizden bir şey gelmıyor cogu zaman......
allahıma bırakıyorum
yaradan o ve ondan ıyı kimsede düşünemez........
her ne kadar isyan yada o anki tepkiyle neden desem bile.......
sıgınacagım yer yine yaradan oluyor.......
hayırlısı bu demekten baskada bır sey gelmıyor elımınden

neden ben dıye ısyan etmem..
ettırsemde demekkı gercekdende bogazıma gelmısdır hersey..
guzellıkler yaşayınca nedenını aramıyo ısem kotu durumdada cok aramamaya calısırım..

ısyan değil ama neden diye yaşadıklarımı sorguladığım çok zaman olmuştur benim.
Ben kendimi en acı şekilde eleştirebilen de bir yapıya sahibim,bunu yaparak çok daha fazla üzebiliyorum kendimi.
Ama artık nedenini nasılını sorgulamıyorum yaşadıklarımın.
Sebeplerini düşünürüm elbet bunun muhakemesini yaparım içimde.
Ancak bunların haricinde neden ben ? şeklinde bir düşünce kalıbının içine sokmuyorum kendimi artık.

ben çok sorarım,ne ettimki bunları yaşadım diye..
annemi kaybettiğimde birde 4.5 aylık karnımdaki bebeğimin kalbi durduğunda sormuştum bunu,neden diye..:sinifsinif:
gene döndüm o günlereakannehir

ben çok sorarım,ne ettimki bunları yaşadım diye..
annemi kaybettiğimde birde 4.5 aylık karnımdaki bebeğimin kalbi durduğunda sormuştum bunu,neden diye..:sinifsinif:
gene döndüm o günlereakannehir

Ahh canım başın sağolsun ;
bende annemi kaybedeli bir yıl oldu
Ozaman ve daha sonra oğlum rahatsızlandığı zaman bende çok sormuştum bunu kendime bunalıma girmiştim resmen .. Etrafımdaki insanlara bakmış neden onlar değilde ben demiştim bir süre..
Sonra Daha kötü durumda olanları , daha büyük hastalıkları çekenleri görünce de Allahım daha büyük ,dermansız dert vermesin diye dua ettim. Yaradanın takdiri sorgulanmaz....

Sordum tabi neden niçin daha ne kadar devam edicek bunlar diye...
ısyan etmek değildi benim ki ama sorup dururdum kendi kendime...
Düşünürdüm bulamazdım sebebini...
Şimdi düşünüyorumda tek sebebi sınanmamız ve büyük konuştuğumuz laflar.
Evet yaşam bi sınavsa biz insanlar binbir türlü testlerden geçmek zorundayız... Dilimizin söylediği laflar ise en büyük nedenimiz... diye düşünüyorum...

ısyan etmem asla
Bi olay canımı çok yakmışsa dua ederim onun yerine
Allahım sen büyüksün sen en doğrusunu bilirsin benim de yüzümü güldür şu acılarımı dindir diye
Annem bu huyuma hayrandır herkese anlatır bizim kız hiç isyan etmez diye
Bunun faydasını çok gördüm şükürler olsun ki Rabbim her duamı kabul etti

böle bi durumu hemen hemen herkes yaşamaştır sanırım.
hayat her zaman istediğimiz gibi gitmez,bazen bizi üzecek olayalar yaşarız.
benim de böle yaşadığım şeyler oldu.o an "neden ben" desem de daha sonra bu durumun aslında hiç de o kadar üzülecek bir durum olmadığını anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…