- Konu Sahibi Kardelenfzt13
-
Ben 24 yaşındayım,dönüp bakıyorum hayatıma,hep etrafımda çıkarcı insanlar arkadaşlarım olmuş,en kötüsüde benim onlara yaptıgım o kadar fedakarlıktan sonra çıkarları bitince beni bir kenara atmaları...
Üniversitede 2 arkadaşım oldu yakın,biri ev arkadaşımdı,o kadar çok fedakarlık yaptım ki,salagım çünkü ben safım,hep sen iyilik yap denize at sana yakışan bu diye diye kendimi kullandırdım,en son dayanamadım yatay geçişle başka üniversiteye geçince beni her yerden engelledi.
Bir digeride onun o kadar sorunlarını dinlememe ragmen senelerce,ben hasta olsam bile onun dertleriyle ugraşmama ragmen benimle iletişimi birden kesti ayrı şehre gidince
Yeni arkadaşlarım var ama hala hep dertlerini anlatan taraf karşı taraf oluyor,bir gün olsun senin ne derdin var diyen yok,hep dinliyorum hep dertlerne çare buluyorum
Sıkıldım bu durumdan ne yapmam lazım
Aynı dertten muzdarip olan bir arkadaşım var.İlk dinlediğimde yeni tanıştığımız için inanmıştım.Ben 24 yaşındayım,dönüp bakıyorum hayatıma,hep etrafımda çıkarcı insanlar arkadaşlarım olmuş,en kötüsüde benim onlara yaptıgım o kadar fedakarlıktan sonra çıkarları bitince beni bir kenara atmaları...
Üniversitede 2 arkadaşım oldu yakın,biri ev arkadaşımdı,o kadar çok fedakarlık yaptım ki,salagım çünkü ben safım,hep sen iyilik yap denize at sana yakışan bu diye diye kendimi kullandırdım,en son dayanamadım yatay geçişle başka üniversiteye geçince beni her yerden engelledi.
Bir digeride onun o kadar sorunlarını dinlememe ragmen senelerce,ben hasta olsam bile onun dertleriyle ugraşmama ragmen benimle iletişimi birden kesti ayrı şehre gidince
Yeni arkadaşlarım var ama hala hep dertlerini anlatan taraf karşı taraf oluyor,bir gün olsun senin ne derdin var diyen yok,hep dinliyorum hep dertlerne çare buluyorum
Sıkıldım bu durumdan ne yapmam lazım
Çok arkadaşım oldu tabi hala konuşurum ama yakın arkadaşım daha samimi olduğum arkadaşım 2 tane oldu,digerleri normal arkadaşımdıKoskoca üniversite hayatınız boyunca sadece iki arkadaşınız mı oldu? O dönemde insan Yen'i insanlarla tanışır hobiler oluşturur bu sayede başka başka çevrelere girer ve çok farklı dostlar edinir. Siz sadece iki kişiyle dost olursanız onlar sizden siz omlardan sıkılırsınız tabii ki. Bi de niye gerçek dostluğu dert dinlemek acı paylaşmak sorun çözmek yardım etmek gibi elem dolu duygularla değerlendiriyorsunuz ki. Dostluk beraber eğlenmek mutlu anlar biriktirmek birbirini geliştirmek filandır aynı zamanda. Derdimde yanımda olan ama sıkıcı tek yönlü insanlarla nereye kadar vakit geçirebilirim mesela tatile giderken aaa bu zor gün dostu deyip sıkıcı bi insanın yanına gitmem. Sadece Dostlarınıza ne kadar verici olduğunuzu değil ne kadar ilgi çekici eğlenceli başkasının hayatına renk katan biri olduğunuzu da düşünün ben neden yalnızım diye üzülürken
Sizin bu durumu yanlış kişilerde örnek görmeniz benim öyle olduğum anlamına gelmiyor,gerçekten ağır oldu hakkıma girdiniz açıkçası,ben zaten kendimi sorguluyorum suçu karşıma atmıyorum ki,siz bazı şeyleri bilmeden yargılayamazsınız bu kadar kırıcı olmamalısınız,ben yaptıgım iyiligin onda birini bile anlatmadım ki kendini övüyor şu bu oluyor denmesin diyeAynı dertten muzdarip olan bir arkadaşım var.İlk dinlediğimde yeni tanıştığımız için inanmıştım.
Daha sonra kızı gerçekten tanımaya başladıkça anladım neden millet ondan kaçıyor.
Kız kıskanç hem de çok ağır.
Çok iyi kalpli yardım eder en kötü anında yanında olur ama arkadaşlarının her şeyini kıskanıp bozma potansiyeli var.Çünkü insanlar ona sırlarını veriyor yakın sanıp o da bunları kullanıyor.
ayrıca çok kapasitesi geniş biri de değil.Akıllı görünen biri ama aslında gram zeka yok,saçma sapan konuşur.Böyle insanlardan da kaçılır yani.Onlar da yaptıkları iyilikleri de abartarak millete anlatır,çok seviyor olduğu insanın kuyusunu kazar.
Her bu tarz konu gördüğümde kesinlikle suçun konuyu açanda olduğundan eminim.
Sürekli kazıklanıyorsan ya hak ediyorsundur ya da iddia ettiğin gibi hiç iyi değilsindir.
Ama kimse kendi suçunu kabullenmek istemez.
Ya da şöyle bir durum da söz konusu olabilir,denginizi seçmiyorsunuzdur arkadaş olarak.Kafa yapıları zıt insanlarla anlaşmak zordur.İyi olmak herkesle iyi arkadaşlıklar kurulacağı anlamına gelmez.
Çok ağır olduysa kusura bakmayın ama bire bir yaşadığım durumdur.
Haklısın kesinlikleDinlemekten vazgeçin mesela.
Zorundamısınız yada bittiyse birşey anlatacam diyin
Tabi güveniyorsanız değilse uzaklaşın.
Aynende öyle oldu,hep verici taraf oldum üzülen tarafta ben oldumKimseyi hayatınızın merkezine koymayın bence arkadaşlıkta sınırlarınız olmalı.
Hep verici tarf olursanız üzülürsünüz
Çok doğru söyledinizİyi insan her heryerde iyi insandır.. bizler değişmeyiz değişirsek onlardan ne farkımız kalır ki ,, o yüzden sen doğru yoldasın bi söz var ya varsın sanan eğri sansın sen kendini bildiğin sürece doğru insansın yalnızlık daha iyi emin olun ben çok seviyorum kendimle olmayı
yargı yok ki yorumumda.Sizin bu durumu yanlış kişilerde örnek görmeniz benim öyle olduğum anlamına gelmiyor,gerçekten ağır oldu hakkıma girdiniz açıkçası,ben zaten kendimi sorguluyorum suçu karşıma atmıyorum ki,siz bazı şeyleri bilmeden yargılayamazsınız bu kadar kırıcı olmamalısınız,ben yaptıgım iyiligin onda birini bile anlatmadım ki kendini övüyor şu bu oluyor denmesin diye
Ben bir insanla tartıştım dediğim zaman bile çevremdekiler şaşırır,sen tartışıyorsan vardır sebebi derler,kırıldım bu tavrınıza bilmeden herşeyi yargılamışsınız sert bir dilleAynı dertten muzdarip olan bir arkadaşım var.İlk dinlediğimde yeni tanıştığımız için inanmıştım.
Daha sonra kızı gerçekten tanımaya başladıkça anladım neden millet ondan kaçıyor.
Kız kıskanç hem de çok ağır.
Çok iyi kalpli yardım eder en kötü anında yanında olur ama arkadaşlarının her şeyini kıskanıp bozma potansiyeli var.Çünkü insanlar ona sırlarını veriyor yakın sanıp o da bunları kullanıyor.
ayrıca çok kapasitesi geniş biri de değil.Akıllı görünen biri ama aslında gram zeka yok,saçma sapan konuşur.Böyle insanlardan da kaçılır yani.Onlar da yaptıkları iyilikleri de abartarak millete anlatır,çok seviyor olduğu insanın kuyusunu kazar.
Her bu tarz konu gördüğümde kesinlikle suçun konuyu açanda olduğundan eminim.
Sürekli kazıklanıyorsan ya hak ediyorsundur ya da iddia ettiğin gibi hiç iyi değilsindir.
Ama kimse kendi suçunu kabullenmek istemez.
Ya da şöyle bir durum da söz konusu olabilir,denginizi seçmiyorsunuzdur arkadaş olarak.Kafa yapıları zıt insanlarla anlaşmak zordur.İyi olmak herkesle iyi arkadaşlıklar kurulacağı anlamına gelmez.
Çok ağır olduysa kusura bakmayın ama bire bir yaşadığım durumdur.
Anlıyorum sizi,sizde haklısınız iyi günleryargı yok ki yorumumda.
alınganlık da başlıca özelliğiniz ,anlamadan savunmaya geçer o da hep.
Ben arkadaştan bahsettimBen bir insanla tartıştım dediğim zaman bile çevremdekiler şaşırır,sen tartışıyorsan vardır sebebi derler,kırıldım bu tavrınıza bilmeden herşeyi yargılamışsınız sert bir dille
Siz böyle biri konu açsında kötü yorum yapayım saldırayım tarzındaki kişilerdensiniz sanırım,sizde haklısınız böyle mutlu oluyorsunuzBen arkadaştan bahsettim
Siz de diyorsunuz ki hatam nerede,bunlardan biri varsa sizde ayna olma amaçlıydı,sanırım oldum.
siz aynı o dediğim arkadaş gibisiniz ,yazdıklarımı iyi okuyun,o sizin aynanız.Siz böyle biri konu açsında kötü yorum yapayım saldırayım tarzındaki kişilerdensiniz sanırım,sizde haklısınız böyle mutlu oluyorsunuz
Sadece gülüyorum inanın size,o kadar :)) sizin gibi tanıdığım insanlar var benimde,sizde aynı onlar gibisiniz :))siz aynı o dediğim arkadaş gibisiniz ,yazdıklarımı iyi okuyun,o sizin aynanız.
Keşke az önce de gülüp geçseydinizSadece gülüyorum inanın size,o kadar :)) sizin gibi tanıdığım insanlar var benimde,sizde aynı onlar gibisiniz :))
Haklısınız,bazı gereksiz insanları önemsememeyi öğrenmeliyim,konumu ne kadar doğru açtığımı bir kez daha anladımKeşke az önce de gülüp geçseydiniz
evet benim sizin gibilere yaptığım gibiHaklısınız,bazı gereksiz insanları önemsememeyi öğrenmeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?