Neden bilmiyorum ama zoruma gitti..

Bence o bekar olduğundan maaşını size bağlasın nede olsabekar. Hey Allahm ikide bir bekarda bekar, bekarin harcamasi yok mu? Belki ilerde alacağı mal, mülk için para yapıyor? Belki düğününe bişeyine biriktiriyor? Bunun hesabını tutmak sana mı kaldı?
Borc diye aldiğin parayı ödemeden tekrar para istemeye utanmıyorsun hiç zoruna gitmiyor ama kardeşinin lafı zoruna gidiyor ?
Tesisatcıyı bence bilerek onun yanında cağırdın ödetmek için. Çok cirkin.

Benım zruma gtmezdı heralde ya sureklı borc alıp alışkanlık halıne getrme dıye yapmıstır durumunızun olmadıgını bıldıgı ıcın 200 tl yı deglde 60 tl yı ıstemıs bence brdaha borc alırken verecegınız tarıhı syleyıp ısteyın o da byle zr durumda kalmasın onun ıcınde zor olmstr ıstemek bence

Benim zoruma giderdi. Borç almışsınız durumu iyiyse daha sonrada verebilirsiniz ertelenebilir. Kardeşiniz de yapmıyosa bunu el gibi, üzülür insan. Ben arkadaşıma 200 TL borç verdim durumu kötüydü ne zaman paran olursa ver acele etme dedim. Bir yıl oldu neredeyse. Ne var yani ne aç kaldım ne açıkta.

Kimseden borç almayın bu devirde yani 20000 deseniz alınır borç ev arsa vs alırsın vadesi olur ödersin

200 tl borç mu olur nerede ise herkesin maaş kartı kredi kartı var acilde harcama oradan Çek neden kardeşden istenir

Burada çok yazdım son 5 tl yi eşimle bölüşüp ile gittiğim oldu ama kimseden borç almadım tesisatını da çağırmam param yoksa ay sonuna kadar

Akıtıyorsa kapat vanayı altına koy leğen vs vs ama kimseye bel bağlama

Kardeş arasında lafı olmaz denebilir kardeşim yok bilemem ama mesela Görümcemin düğün zamanı eşimin ablası kurupastaları teslim al demiş eşime iyi hoş

bir gittik parasını da vermemişler tam emrivaki cebimizde o kadar para bile yok

Karttan çektik vs düğün geçti tatilde vs de birlikte idik iki ay sonra verelim parayı dediler almadık bizden olsun dedik ama biz onların notunu verdik

Ki düğün hediye elbise vs zaten bizim hesapları bozmuştu bir de bu parayı ödemek zorunda kalmak hiç hoşumuza gitmedi

Gelirimiz onlara göre çoktu belki ama bizim de kendimize göre hesabımız vardı

Elbette ki zor günlerimizde kardeşler birbirine destek olmalı, buna ben de katılıyorum.
Ancak konu sahibi kardeşinden daha önce de borç para isteyip geri ödememiş. Kardeşi konu sahibini ziyarete gittiği gün, konu sahibi eve tesisatçı çağırıyor ve yine borç para isteyip tesisatçı parasını kardeşine ödetiyor. Cidden çok rahatsız edici bir davranış. Bir nevi emrivaki yapmış oldu. Hani konu sahibi söz verdiği gibi aldığı parayı geri verse belki kardeşi o parayı geri istemeyecek bile ama sürekli borç borç deyip geri ödemeyince insan ister istemez kullanıldığını düşünür.

kardeşinin kenara para atması, senin ona borcunu ödememe sebebin olmamalı. borç borçtur. annende babanda olsa borç borçtur. eğer borcunu zamanında ödemezsen insanlar senin onları kullandığını düşünür.
gerçekten çok paraya sıkıştıysan kardeşinin 1-2 ay ertelemesini rica edersin. sonuçta onunda kendi özel hayatı var.

Paranız yok ama usta çağırıyorsunuz.
Bence kardeşinizin de buna bozulması lazım.
Ödemek zorunda değil ki, ona mı güvenerek çağırdınız?

Ben kardeşinizi haklı buldum.
Borç olarak almışsınız.
Borcunu istemesi abes bir durum değil yani.

Kenara para koyduğuna göre var demek ki bir sebebi. Onun parası sizi hiç ilgilendirmez. İkide bir evli olmadığını vurgulamışsınız. Sadece evlilerin mi masrafı oluyor? Kardeşiniz size para yedirmek zorunda değil kusura bakmayın.

kım olsa zoruna gıder ama borc olarak aldıgnız bıseyı beklemesı ve ıstemesı normal... onun da kendıne gore harcaması ve bırıkımı vardır... evlı ya da bekar olması olayı degıstırmıyor...

kardeşinde olsa onunda kendine göre bi birikimi var demekki borç olarak almışsın ödemen gerekir zoruna gitcek bişey yok

borç alıyosan ödemen gerekir.kardeşin haklı.
ayrıca kardeşin diye senin masraflarını ödemesi gerekmez.

alışkanlık haline getirmişsiniz kardeşiniz haklı.. eşiniz görümcenize verse nasıl tepki verirdiniz merak ettim

kardeş bile olsa bu şekilde tek taraflı maddi olarak bir kişiye yüklenmeyi hoş görmüyorum ben
ablam abim farketmez ihtiyacım olur da alırsam hemen veririm. çünkü sonuçta kardeş de olsa onun da kendine ait ihtiyaçları var.
senin kadar onun da paraya ihtiyacı var.
onun maddi durumu daha iyi diye parasını size vermek zorunda değil...

herkeste kardeşinizi haklı bulmş şaşkınlk içindeyim, dunya ne hale gelmş! kardeşler arası da olur mu hiç böyle şeyler ! hem de durumuda iyiymiş , çok ayıp bayanlar

Yani evleriniz ayrı, hesabınız ayrı tamam da kazancı olan bir insan kardeşini 60 lira için ele borçlandırmamalı Ben hiç kıyamam kardeşlerime diyemem, param olmasa da diyemem, bilirim ki olduğunda verirler borçsa da.. İş başka dostluk başka denir de para başka kardeşlik başka lafını da ilk kez duydum. 60 lira için hem de.. Dediğin gibi bekarsınız da.. Bir beklentiye girmeyin bundan sonra kardeşinizden. Eli sıkı demek ki, kenara attığı paralarla bir planı vardır. Umarım tekrar ona borçlanmak zorunda kalmazsınız..

Ben genel bir yorum yapacağım.Kardeşlerim benim her şeylerim olduğundan borç diye bir şey olamaz,benim eşyam,param aynı zaman da onlarındır ,her türlü veririm .Gocunmam .Elim çok bol olsa da ,sıkışık da olsam ,ihtiyacı var ise veririm.
Eğlence için,savurmak için ayrı ama ,öyle verilmez tabi

alışkanlık haline getirmişsiniz kardeşiniz haklı.. eşiniz görümcenize verse nasıl tepki verirdiniz merak ettim
Yalnız bekar bu insanlar. İki kardeş de bekarmış.

Olmasa da bir insan sıkışırsa kardeşse verilir tabi. Ben hiç karışmazdım o hesaplara, eşim kardeşinin evindeki tamir işine para verse iki kardeş halleder aralarında derdim, almak istese geri ayıp alma derim aksine.

Hem söz konusu meblağlar bu kadarken bu laf edilir mi çok ayıp geliyor bana. Bizde biri diğerinin evine gidince bir ödeme gerekse herkes birbiriyle kavga eder ben ödeyeyim diye. Tamirci dahil. Hele ki bir kardeşin geliri diğerinden daha iyiyse. Biri sıkışık bir dönemden geçiyorsa da, beraberken elini cebine asla atmaz, attırılmaz, ona da diğer kardeşler destek olur ufak da olsa elden ne geliyorsa. Ben kardeşime böyle bir laf ettiğimi hayal dahi edemiyorum. Savuruyorsa savurma derim, tembih ederim sık sık, ama yine sıkışırsa ve bende varsa yine veririm, sıkışık olduğunu biliyorsam da asla geri almam. Ben sıkışırsam onda varsa ancak alırım geri ödediğinde, yoksa kalsın at kenara derim. Ondan çok yadırgadım bu kardeşi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…