Neden bitti ki ?

en büyük hatamız cok kızınca sevdigimiz insanları kötülemektir hele de sevgili ya da eş veya aile...ben kolay kolay eşime kızınca başkasıyla paylaşmam kimseye anlatmam ben unuturum ama onlar unutmaz..
bir arkadasım vardı sürekli erkek arkadasıyla tartışır bana anlatırdı onun onu sevmediğini maaşı için birlikte oldugunu iddia ederdi ama sürekli de barışırdı hatta küsken baskalarıyla takılırdı ve sonunda gitti o çocukla evlendi mutlu mu hayır hiç...şimdi olayın senle ilgisi yok tabi ama ben arkadasımın bu tutarsızlığından ondan cok soğudum arkadaslığımı bitirdim merhaba merhaba şimdi kırk yılda bir görsem...
senin arkadasın kıskançlığından mı küsmüş yoksa sana olan inancını m ıyitirmiş bilemem onu en iyi sen anlarsın ..ama sana tavsiyem evlenecceğin kişiyi iyi seç bir de cok anlatma kime olursa olsun..insanalrın senin ilişkine saygısı kalmaz.

en büyük hatamız cok kızınca sevdigimiz insanları kötülemektir hele de sevgili ya da eş veya aile...ben kolay kolay eşime kızınca başkasıyla paylaşmam kimseye anlatmam ben unuturum ama onlar unutmaz..
bir arkadasım vardı sürekli erkek arkadasıyla tartışır bana anlatırdı onun onu sevmediğini maaşı için birlikte oldugunu iddia ederdi ama sürekli de barışırdı hatta küsken baskalarıyla takılırdı ve sonunda gitti o çocukla evlendi mutlu mu hayır hiç...şimdi olayın senle ilgisi yok tabi ama ben arkadasımın bu tutarsızlığından ondan cok soğudum arkadaslığımı bitirdim merhaba merhaba şimdi kırk yılda bir görsem...
senin arkadasın kıskançlığından mı küsmüş yoksa sana olan inancını m ıyitirmiş bilemem onu en iyi sen anlarsın ..ama sana tavsiyem evlenecceğin kişiyi iyi seç bir de cok anlatma kime olursa olsun..insanalrın senin ilişkine saygısı kalmaz.

Bu fikre kesinlikle katılıyorum. Benzer bir örnek de bende mevcut:

Benim bir arkadaşım var, yeni evli sayılır. Ayda bir aynı senaryo;
Beni bir gün arayıp eşinden şikayet edip ağlıyor, ikinci gün boşanacağım diye arıyor. :2:
Aradan 1 hafta geçiyor o sürede beni aradığı yok çünkü bir sorunu yok, arıyorum nasılsın, çok mutluyum süperim. :39:
Ne güzel sorunlarınızı halletmenize sevindim diyorum bana cevabı: ne sorunu? ha o mu, yok be ciddi bişey değildi. :30:
Bu kez kendimi kötü hissediyorum madem ciddi değildi ben senin için neden bunca endişelendim kocanı dahi arayıp bağırıp çağırmak istedim, neden saatlerce seni teselli ettim?
Her neyse demem o ki bence sen fazlasıyla erkek arkadaşından bahsettin o da yanında oldu, zaten sen de böyle olduğunu belirtmişsin, sonra da hiçbir şey olmamış gibi onunla bunları paylaşmamışsın evlenmek istediğini söylemişsin. O da haliyle sana biraz kızmış.

Ben açıkçası arkadaşının sevgilinden hoşlandığını zannetmiyorum, kıskandığını da düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bir arkadaşıma ben de bunun benzeri bir davranışta bulundum, yıllardır birlikte olduğu biri var, şikayet eder durur, bir sürü sorun yaşadılar en sonunda kızı hırpalamış, kavga esnasında bir tokat atmış. Günlerce ağladı, bir yandan çalışıp bir yandan kulağımda telefon günlerce dinledim.

Sonra bir sabah aradı, çok romantik bir gece geçirdiklerini ve barıştıklarını anlattı benim de sonunda tepem attı, bir daha bana sevgilinle ilgili tek kelime etmeyeceksin dedim, sana tokat atmış bir adamı bağışladın bence onursuzsun dedim, bu benim görüşüm, küsmedik ama epeyce mesafeliyiz şimdi. Geçen mesaj atmış çok kafam bozuk, bir yemek yiyip dertleşelim diye, benim derdim bana yeter dert dinleyecek halim yok dedim. Ve kesinlikle dinlemem bundan sonra. O adam aklıma geldiğinde ömrümün sonuna kadar o kıza attığı tokat gelecek, onlar istedikleri kadar iyi olsunlar. Diyeceğim o ki kişilik meselesidir bazı şeyler, böyle insanlar bana dostlukta da sağlam gelmiyor, sizin probleminizi bilemem ama arkadaşının belki böyle kriterleri vardır. İlla kıskanıyor ya da sevgilinde gözü var demek olmaz bence.

Son düzenleme:
bir de olaya su acıdan bakmak lazım bazen siz cok sevince karşı tarafın kötü yanlarını görmezsiniz ama arkadaslarınız göreilir illa sizi kıskanacakları anlamına gelmez ..siz yine de etraflıca düşünün taşının...sevgilinizi ölçün tartın ..arkadaşınızı da tabi..

Ben arkadaşıma karşı sevdiğim insanı kötülemedim. Aslında ona ders vermek istedim sadece kıskançlık krizleri yüzünden bunalmıştım. Aramızda bahsettiğiniz gibi ciddi olaylar olmadı Allaha şükür. Ayrılma nedeni mi arkadaşımda biliyordu sadece kıskançlık. Zaten araları iyi değildi farklı düşünceleri sahiptiler anlaşamıyorlardı sevgilimi bu yüzden kötülediğine eminim. Ayrıldığım dönemde de kızgın olduğumdan sözlerine birşey demiyordum art niyet aramıyordum.

Aslında arkadaşımla sorunlarımızı karşılıklı olarak paylaşırdık. Ben sürekli tek taraflı dert yanan birisi değilim. Geçmişte de onun eski sevgilisi ile arasında çok problemler oldu ayrıldılar ki bu sorunu beraber konuşarak paylaşarak aştık onu sürekli teselli ettim.

Bir arkadaşıma ben de bunun benzeri bir davranışta bulundum, yıllardır birlikte olduğu biri var, şikayet eder durur, bir sürü sorun yaşadılar en sonunda kızı hırpalamış, kavga esnasında bir tokat atmış. Günlerce ağladı, bir yandan çalışıp bir yandan kulağımda telefon günlerce dinledim.

Sonra bir sabah aradı, çok romantik bir gece geçirdiklerini ve barıştıklarını anlattı benim de sonunda tepem attı, bir daha bana sevgilinle ilgili tek kelime etmeyeceksin dedim, sana tokat atmış bir adamı bağışladın bence onursuzsun dedim, bu benim görüşüm, küsmedik ama epeyce mesafeliyiz şimdi. Geçen mesaj atmış çok kafam bozuk, bir yemek yiyip dertleşelim diye, benim derdim bana yeter dert dinleyecek halim yok dedim. Ve kesinlikle dinlemem bundan sonra. O adam aklıma geldiğinde ömrümün sonuna kadar o kıza attığı tokat gelecek, onlar istedikleri kadar iyi olsunlar. Diyeceğim o ki kişilik meselesidir bazı şeyler, böyle insanlar bana dostlukta da sağlam gelmiyor, sizin probleminizi bilemem ama arkadaşının belki böyle kriterleri vardır. İlla kıskanıyor ya da sevgilinde gözü var demek olmaz bence.

Sevgilimle aramda böyle bir sorun olsa zaten yüzüne dahi bakmam o kim ki beni dövecek. ellerini kırarım :)
Dediğiniz durumda bende olsam bende mesafe koyardım arkadaşıma sonuçta sadece iyiliğimi düşündüğüm için yapılmış bir hareket. Çok düşündüm bunları hak edecek ne yaptım diye ama hatamı bulamıyorum. Arkadaşımın uzun süredir tutarlı ilişkisi yok ve bizde artık ciddi düşünüyoruz yorumlarda düşüncemi onaylar nitelikte artık sadece kıskandığını düşünüyorum.

bir de olaya su acıdan bakmak lazım bazen siz cok sevince karşı tarafın kötü yanlarını görmezsiniz ama arkadaslarınız göreilir illa sizi kıskanacakları anlamına gelmez ..siz yine de etraflıca düşünün taşının...sevgilinizi ölçün tartın ..arkadaşınızı da tabi..

bu konuda çok düşündüm canım. Sözleri yüzünden hiç bir açıklamada da bulunmadı. Söyleyeceğini söyledi kapattı telefonu. Artık bende aramıyorum. Kendisibilir.

tek sebebi var sevgilinden hoşlanıyordu. yanyana gelmek istememeside ikinizi birlikte görmek istemediğinden olsa gerek

Kesinlikle onunla arkadaşlığınızı bitirmenizi tavsiye ederim. Sevgilinizden hoşlanmamak değil onunki bal gibi de hoşlanıyormuş!
Bence onunla görüşmemeniz için çok güzel bir fırsat bu.
Artık kimseye güven olmuyor ne yazıkki :14:

tatlım o zaman sen kararını verecek sevgilin veya arkadasını seçeceksin ki sen seçmişsin zaten sevgilini arkadasını arama ararsa da bence mesafeni koru...ilişkini en iyi sen bilirsin dilerim sevgilinle evlenir ve mutlu bir hayat geçirirsiniz..

Back
X