Ayrıca, benim adet kanını pis görmem, birikmiş demem kitleleri arkama alıp bilimsel gerçeklik budur diye dayattığım anlamına mı geliyor ki cahili olduğunuz konu diye bilmişlik taslıyorsunuz?
Endometriuma ait doku parçaları ve bir miktar kandan ibarettir gelen kan, rahim temizdir yumurtlama döneminin akabinde gerçekleşir diye ekleme yapsam kk kadınları aydınlanacak mı?
Adet döngüsünün tertemiz bir mevzu olduğunu abartarak nakleden bir kesimi eleştirirken, ironi ile karışık bir üslup kullandım ki bunun için açıklama yapmak zorunda olmak da oldukça can sıkıcı. Evet yüzyıldır bize söylenen "birikmiş kanı atıyorsun erkekler de hacamat yapmalı pis kanı atmak için" bilgisine ithafen o cümleyi kullandım. Maksat, dişiliği olur olmadık her mevzuda yüceltmeye çalışan güruha, adetin pis bir şey olduğunu dayatmaya çalışan güruhun dili ile yanıt vermekti. Oldukça cahil bir insan olmama rağmen- sizin tabiriniz ile-ironik bir yazıyı anlamayacak kadar sığ olmadıklarını düşündüm yazarken. Yanılmışım, kısmen de olsa.
Cevap verdiğim yazıyı da okursanız, giysiye bulaşmış adet kanında bahsedildiğini anlarsınız. Evet o kan pistir benim için. Giysiye bulaşmış herhangi bir leke de pistir hatta. Pedin üzerinde uzunca zaman bekleyen kan da pistir hatta ve kokar. Tek tek açıkladım kendimi yeterli geldi mi size?
Mevzunun başını sonunu bilmeden, sanal dünyadaki atışmalardan bahsedildiğini anlamadan herhangi bir ithamda bulunmadan önce bir kez daha düşünürsünüz umarım. Saygılar.