Neden böyle davrandı? Haksız olan taraf ben miyim?

cimcimelif

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
712
418
18
33
Merhaba kızlar...
Benim üniversite dönemimde çok samimi bir arkadaşım vardı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ailesi uzakta yaşıyordu ben de memleketimde okuduğum için ailemle yaşıyordum. Bize geliyordu sık sık. Yani her gün görüşüyorduk. Yalnız kalmasın diye yanına biraz erken gidiyordum beraber vakit geçiriyorduk. Sonra bir gece hastalanmış sınıftan birini aramış hastaneye gitmişler. Bu arada benim evim de uzak ama arasaydı gece ailemle hastaneye gotururduk. Hafta sonu beni aradı hastalandım dedi bende yanina gitmek için hazırlandım ama annem izin vermedi bana yardım edeceksin gidemezsin dedi. Arkadaşıma gelemeyecegimi söyledim. Diğer gün bana ağzına geleni söyledi. En yakın arkadaşım degilmissin. O yüzden hastalandigimda seni aramamışım zaten... Bir sürü şey... Sonra kalbim kırıldı bir daha onu görmek istemedim. Ona karşı içimde sogukluk oldu. Çok çabaladı yalnız hissettim o yüzden öyle konuştum dedi. Aramız düzelecek gibiydi. O sırada sınıftan başka bir kızla konuşuyordum. O kızla konuşma dedi o kızı sevmiyorum dedi.Kıza düşman oldu. Sonra durup dururken bana da düşman oldu. Selamımı bile almadı. Okulda bizi görünce burnu havada geziyordu. Mezuniyet günü annemi görmüş bir merhaba diyememiş. O kadar evimize geldi kaldı. Kendimde suç arıyorum ama kendime göre haklıyım. Ne yaptım bu kıza bilmiyorum. Sizce anlattığım kadarıyla neden böyle davranmış olabilir? Haksız olan taraf ben miyim?

Haksız değilsin .

Fazla ilgi bekleyen , şımarık bir arkadaş klasiği . Bir de bu kızların ya benimsin ya toprağın sahiplenmesi de saçma .

Onla konuşma , şunu arama .

Bu kadar baskılı arkadaşlıklardan ömrün boyunca uzak dur bence , sadece bu kız değil .

Haksız değilsin .

Fazla ilgi bekleyen , şımarık bir arkadaş klasiği . Bir de bu kızların ya benimsin ya toprağın sahiplenmesi de saçma .

Onla konuşma , şunu arama .

Bu kadar baskılı arkadaşlıklardan ömrün boyunca uzak dur bence , sadece bu kız değil .

Demek ki beni kendinden kurtardı:)

Anneniz hasta arkadaşınıza gitmenize ona yardım edin diye izin vermiyo ama selam vermedi diye siz bozuluyosunuz.

Ben arkadaşınızı kırgın buyüzdende agresif gördüm kız haklı

Üniverstede ailesinden uzak olan kızlar arkadaşlarını aile gibi görüp beninsedikleri için beklentileri de yüksek oluyor. Bence çokta büyütülecek bir mevzu değil.

yani beni aile gibi gördü ama sonradan bağlar koptu öyle mi?
Ailesi gibi görmüş evet. Hasta olduğunda gitmeyince de çok kırılmış. Ama senin gitmemen bir arkadaşlığı bitirecek boyutta büyük hata değil. Bu kadar büyük tepki göstermesi seni başka arkadaşından kıskanması falan tamamen ailesinden uzak olduğundan dolayı seni aşırı benimseyip ailesinin yerine koyduğunu gösteriyor. Aslında çokta kötü niyet görmedim ben. Biraz sana bağımlı olmuş

Ailesi gibi görmüş evet. Hasta olduğunda gitmeyince de çok kırılmış. Ama senin gitmemen bir arkadaşlığı bitirecek boyutta büyük hata değil. Bu kadar büyük tepki göstermesi seni başka arkadaşından kıskanması falan tamamen ailesinden uzak olduğundan dolayı seni aşırı benimseyip ailesinin yerine koyduğunu gösteriyor. Aslında çokta kötü niyet görmedim ben. Biraz sana bağımlı olmuş

Ben bunları anlayamadım çünkü hiç ailemden ayrı yaşamadım. Birbirimizi anlayamamışız demek ki.

Ben zaten her gün kızın yanındaydım. O benim hiç bir durumuma kosmadi. Benim ona bozulmam lazım.

Bunları yazmadığın için bilemem.
Yakın zamanda arkadaşım değil kardeşim olarak gördüğüm kişiyi sırf ihtiyacım varken yanımda değil diye çıkardım hayatımdan ve hiçbirzamanda giremeyecek.

Bunları yazmadığın için bilemem.
Yakın zamanda arkadaşım değil kardeşim olarak gördüğüm kişiyi sırf ihtiyacım varken yanımda değil diye çıkardım hayatımdan ve hiçbirzamanda giremeyecek.

Bence herkesin kendine göre işleri var. Her şey karşılıklı olmalı. Annem gitme dediyse annemi dinlemek zorundayım. Hayatımın merkezinde ailem var çünkü. O arkadaşım özel anlarimda beni ektiginde ses etmediğim için onun da anlayış gostermesini beklerdim.

Annenizin göndermemesi bana çok saçma ve yanlış geldi.

Sarma dolma yapmak için insan hasta birine koşmaz mı yaa.. arkadaşınız haklı. Annenize sen Karışma, gidicem demeliydiniz

Bence herkesin kendine göre işleri var. Her şey karşılıklı olmalı. Annem gitme dediyse annemi dinlemek zorundayım. Hayatımın merkezinde ailem var çünkü. O arkadaşım özel anlarimda beni ektiginde ses etmediğim için onun da anlayış gostermesini beklerdim.
Özel anlarinizda ne olmuş, onu bilemeyiz tabii.
Ama o gelmediyse ve siz de intikam olsun diye gitmediyseniz de zaten aranizda dostluk yok

Haklısınız.
Saçma sapan bir tavır sergilemiş.
Ne o öyle liseli ergenler gibi.
Zaten takındığı tavrın yanlış olduğunu anlayınca geri adım atmış ama sonraki durum da saçmalık ben o kızı sevmiyorum onunla konuşma nedir allasen ? Çocuk gibi haller... Hiç sevmem

Annenizin göndermemesi bana çok saçma ve yanlış geldi.

Sarma dolma yapmak için insan hasta birine koşmaz mı yaa.. arkadaşınız haklı. Annenize sen Karışma, gidicem demeliydiniz

Annemi kıramam zaten her gün onun yanindaydım. Her gel dediginde yalniz kalmasın diye gidiyordum. Bu arada intikam olsun diye gitmemezlik yapmadım. Öyle seyleri umursamiyorum. Bana öyle sözler sarfedince icim soğudu.

Haklısınız.
Saçma sapan bir tavır sergilemiş.
Ne o öyle liseli ergenler gibi.
Zaten takındığı tavrın yanlış olduğunu anlayınca geri adım atmış ama sonraki durum da saçmalık ben o kızı sevmiyorum onunla konuşma nedir allasen ? Çocuk gibi haller... Hiç sevmem

Sizce sonraki tavrı kıskançlık yüzünden mi?

Her gün onun yanindaydim. Ayrıca bu hastalık soğuk algınlığı. Ayağa kalkmış oyle ciddi bir durum degil. Annemi bile ondan az görüyordum.
Gece kalkıp hastaneye gittiğine göre o kadar da basit değilmiş demek mi. Bak bende şehir dışında okudum üniversiteyi. Aileden ayrı olanlar orda ki arkadaşlıkları aile yerine koyarlar ve aynı ilgiyi beklerler. Ben bir kez gece hastane gidecek kadar hastalandım o gece yurt arkadasım yanımda sabahladı saat 6 ya kadar 9 da vizesi olmasına rağmen. Aradan geçti 5 yıl aramızda 500 km var ama Can'ım ciğerim. Sizin kopuş noktanız bu hastalık olmuş bence

Gece kalkıp hastaneye gittiğine göre o kadar da basit değilmiş demek mi. Bak bende şehir dışında okudum üniversiteyi. Aileden ayrı olanlar orda ki arkadaşlıkları aile yerine koyarlar ve aynı ilgiyi beklerler. Ben bir kez gece hastane gidecek kadar hastalandım o gece yurt arkadasım yanımda sabahladı saat 6 ya kadar 9 da vizesi olmasına rağmen. Aradan geçti 5 yıl aramızda 500 km var ama Can'ım ciğerim. Sizin kopuş noktanız bu hastalık olmuş bence

Ben dışarıda okumadığım için bilemiyorum. Empati de yapamıyorum bu konuda. Bir serumla iyileştiyse sorun yoktur diye düşündüm. Nasıl olsa yanına gideceğim diye düşündüm. Annemi de yıkıp gidemezdim. Demek ki böylesi hayırlısıymış.

Back
X