Neden böyle :(

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
:mad:ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım :deli:
Bu bebek niye böyle hiç anlamıyorum. Pusete koyuyorum 10 dk duruyosa ağlamaya başlıyo.
Kucağa alıyorum susuyo.
Bu saatte yarım yamalak kahvaltı yaptım. Tam 1 saat uyutmaya çalıştım 5 dk sonra uyandı. Yanıma aldım pusetin içinde biraz durdu mızmızlanmaya başladı. Artık dden sinirlerim bozulmaya başladı ağliycam resmen. Uykusuzluktan gözleri kapanıyo ama yok uyumuyo :bicak:
Dün gece 23 den beri 4 kez emzirdim uyuyana kadar. 1 bucukta uyudu.
Artık istemsizce gerilmeye başladım. Emziğe alıştırmak istemiyordum bugün bütün gün uğraşıcam alışması için çünkü mızmızlanması bitmiyor.
Böyle değildi gayet sakin uslu bir bebekti niye bu şekilde oluyor anlam veremiyorum.
Bana yapışık resmem memeden ayrılmıyo saat başı emiyo. Bitek kanguruda uzun süre duruyor.
:mad:Emzirirken bile ayakta emziriyorum.

Son düzenleme:
Daha küçük annesi 4 aydan sonra düzene girmeye başlıyor. Geçecek merak etme. Sen gerildikçe uyumaz bebek tecrübeyle sabit. Öyle durumlarda hemen babaya pasla karnının tok olduğuna eminsen.

Benim eşim kulağına ninni falan söylerek, benim saatlerce uyutamadığım bebeği 5 dakikada uyuturdu :)

Kaç aylık. Büyüme atağına girmiş olabilir bebeğin bu dönemler gelip geçici biraz dişini sıkacaksın eşin annen kv vs varsa yakının da en azından 2 saat ilgilenmelerini isteyebilirsin. Kolay değil maalesef eşiniz destek oluyor mu?

Daha küçük annesi 4 aydan sonra düzene girmeye başlıyor. Geçecek merak etme. Sen gerildikçe uyumaz bebek tecrübeyle sabit. Öyle durumlarda hemen babaya pasla karnının tok olduğuna eminsen.

Benim eşim kulağına ninni falan söylerek, benim saatlerce uyutamadığım bebeği 5 dakikada uyuturdu :)
Babada da durmuyor bi salata yapiym diye versem 5 dk sonra bas bas bağırmaya başlıyo.
3 ayda düzelir diyorlardı yok ya düzelme filan.

Kaç aylık. Büyüme atağına girmiş olabilir bebeğin bu dönemler gelip geçici biraz dişini sıkacaksın eşin annen kv vs varsa yakının da en azından 2 saat ilgilenmelerini isteyebilirsin. Kolay değil maalesef eşiniz destek oluyor mu?

Annem başka şehirde oraya gittim ama orda bile benden başkası sakinleştiremiyor. 3 aya yaklaştı.
Emzirirken ayaktayım,uyuturken ayaktayım,yemek yerken ayaktayım. Başka türlü yemek yiyemiyorum resmen. Ya başım dönmeye başladı artık onunla ilgilenmekten resmen aç kalıyorum.
Bir bebek pusette niye ağlar ya? Arabada bile aynı. Ve sağlık sorunu yok çok sağlıklı bir bebek.

bebeğin ağlama saatlaerini kontrol et hep aynı saatlerde düzenli ağlıyorsa bebeğin koliktir yani (gaz sancısı çekiyordur)
birde emzik hayat kurtarır bence :KK70:
Benimkini kurtarmıyo malesef. Almıyor yani ne yaptıysam bir türlü alıştıramadım. Ya bugün resmen reçele batırdım yine atıyo ağzından :110: o derece çaresizim düşün yani. Ki ben emziğe karşı olan biriyim.

bebeğin ağlama saatlaerini kontrol et hep aynı saatlerde düzenli ağlıyorsa bebeğin koliktir yani (gaz sancısı çekiyordur)
birde emzik hayat kurtarır bence :KK70:
Evet kolik sancısı çekti ama bu yaptığı şuan kolik sancısı yüzünden değil resmen mızmızlanıyor.
Kucağa alındığında susuyorsa bir sorunu yok demek ki.

Annem başka şehirde oraya gittim ama orda bile benden başkası sakinleştiremiyor. 3 aya yaklaştı.
Emzirirken ayaktayım,uyuturken ayaktayım,yemek yerken ayaktayım. Başka türlü yemek yiyemiyorum resmen. Ya başım dönmeye başladı artık onunla ilgilenmekten resmen aç kalıyorum.
Bir bebek pusette niye ağlar ya? Arabada bile aynı. Ve sağlık sorunu yok çok sağlıklı bir bebek.
Canım benim ilk kızım da belki yalnış bulanlar olabilir ama çok nadir kucağıma aldım kızımı emziriyordum gazını çıkartıyordum sonra küçük bir minder yatağı vardı sert ama onun üstünde yatiriyordum hiç sesi çıkmazdı ben de onun yanına yatıyordum mutfakta isim varsa aynı şekilde yatağı yemek masasına koyuyordum işimi yapıyordum. Çok mu kucağa alisti bebeğin acaba ya da seni emzik niyetine kullanıyor olabilir.

Canım benim ilk kızım da belki yalnış bulanlar olabilir ama çok nadir kucağıma aldım kızımı emziriyordum gazını çıkartıyordum sonra küçük bir minder yatağı vardı sert ama onun üstünde yatiriyordum hiç sesi çıkmazdı ben de onun yanına yatıyordum mutfakta isim varsa aynı şekilde yatağı yemek masasına koyuyordum işimi yapıyordum. Çok mu kucağa alisti bebeğin acaba ya da seni emzik niyetine kullanıyor olabilir.

Ben gazı olduğu için ağladığında kucağıma aldım her seferinde.
Ama sakin olduğunda hep ya koltukta uzanarak tuttum yada pusetinde tuttum. Kucağa alışmaz dediler 3 aya kadar bende bana ihtiyacı olduğu için aldım hep.
Uyuturken kucakta. Onu değiştirmek istiyorum artık. Kendi kendine uyumaya alıştırmam lazım ama bilmiyorum buna sabrım var mı bu aralar pek sabrım kalmadı.
Anneme gittiğimde bile kimsede uzun süre durmuyor. Hele ki ben odadan çıkıyorsam.
Umarım düzelir bu durum :(

Çocuğum falan yok ama dışarıdan bakınca dikkatimi çektiği için yazmak istedim.
Biraz sakin olmaya çalışsanız nasıl olur? Bebek madem kucakta durmak istiyor iş yapamıyorsunuz bağlayın bebeği kendinize? İsmini hatırlayamadığım bezler var ya upuzun sarıyosun çocuğu vücuduna.
Onları deneyebilirsin. Hareketle gazı atması da kolay olur hem

Aklıma elektrikli salıncaklar geldi alsanız belki sever rahat edersiniz. Biraz mızmız olacak galiba.

Merhaba canım. yazdıklarını okuyunca 1 yıl önceki halim aklıma geldi. benim bebeğimde öyleydi. ailemiz çok kalabalık ve sevecendi. kucağa çok alıştı. daha 1 aylıkken bile koltuğa oturduğumu anlıyodu çığlığı basıyodu ayağa kalkınca susuyodu. evi geziyoduk bütüngün nöbetleşe. ne yazıkki bunun çaresi zaman. aylar geçtikte ilgisi başka şeylere geçiyor oyuncaklar, çizgi filmler, müzik, veya başka bir çocuk vs. o zaman rahatlıcaksın. ama emziğe alıştır muhakkak yoksa memenden ayrılmaz tok olsa bile orda durmaya çalışıyolar. çok fenalar.

Çocuğum falan yok ama dışarıdan bakınca dikkatimi çektiği için yazmak istedim.
Biraz sakin olmaya çalışsanız nasıl olur? Bebek madem kucakta durmak istiyor iş yapamıyorsunuz bağlayın bebeği kendinize? İsmini hatırlayamadığım bezler var ya upuzun sarıyosun çocuğu vücuduna.
Onları deneyebilirsin. Hareketle gazı atması da kolay olur hem

Ben genelde çok sakinim son iki gündür geriliyorum.
Yoksa sinirli filan veya gergin değilim. Ama artık saatlerce aç kalıp sürekli emzirdiğim için elim ayağım titriyor.
Ve ister istemez de geriliyorum.
Kanguru kullanıyorum.

Merhaba canım. yazdıklarını okuyunca 1 yıl önceki halim aklıma geldi. benim bebeğimde öyleydi. ailemiz çok kalabalık ve sevecendi. kucağa çok alıştı. daha 1 aylıkken bile koltuğa oturduğumu anlıyodu çığlığı basıyodu ayağa kalkınca susuyodu. evi geziyoduk bütüngün nöbetleşe. ne yazıkki bunun çaresi zaman. aylar geçtikte ilgisi başka şeylere geçiyor oyuncaklar, çizgi filmler, müzik, veya başka bir çocuk vs. o zaman rahatlıcaksın. ama emziğe alıştır muhakkak yoksa memenden ayrılmaz tok olsa bile orda durmaya çalışıyolar. çok fenalar.
Ben de öyleyim oturamıyorum emzirirken bile gezmemi istiyor. Çünkü gazı varken öyle yapıyordum. Alışmış demek ki.
Çok nadir oturarak emziriyorum.
Ve evet mememe yapışık resmen uyumak için emmek istiyor her saat başı emziriyorum. Uzaması lazım aslında emme süresi. Emziğe alıştırmak için pek uğraşmadı verdim ama istemeyince çok üstünde durmadım. Bugünlerde resmen inat ettim uğraşıcam uyanık olduğu sürelerde.

oglum 2 aydan 2 yasina giricek jameya amma daha 1 ay oldu sutten keseli yemin ederim yakami yeni yeni birakiyor aynen dedigin gibi bebekken mizmiz beni emzik niyetine kullanirdi sinirin dayanmaz cok iyi anliyorum soyleki dogumdan.sonra gobek fitigi cikti acilen ameliyay oldum oglum 4 aylilken hastanede bir gun yatip acilen ciktim cunku durmadi oglum hiç dinlemeden emzirmeye devam ettim az aglamadim masanin uzerine.koyup emzririken cektigim agridan ama geciyor bunlar zor.surecler esinin destegi cok onemli yemene cok dikkat et ne olur gucten dusersin o zaman isler zorlasir cok uzun yazdim ama bil istedim yasaniyor bu süreçler

Aklıma elektrikli salıncaklar geldi alsanız belki sever rahat edersiniz. Biraz mızmız olacak galiba.

Bana da öyle geliyor mızmız bir çocuk olucak:(
Karnı tok altı temiz pusete koyuyorum 10 dk snra mızmızlanıyor.
Şarkı söylüyorum oyuncak koyuyorum üstüne sallıyorum dikkatini çeksin diye yok.
Kucakta duruyor. Öyle mutlu yani. Sürekli de kanguruda tutamıyorum havalar sıcak Sucuk gibi oluyorum. Duşa da giremiyorum.

Evet kolik sancısı çekti ama bu yaptığı şuan kolik sancısı yüzünden değil resmen mızmızlanıyor.
Kucağa alındığında susuyorsa bir sorunu yok demek ki.
Kokunu seviyor demek ki.Zor biliyorum ama sinirlenmemek lazım kendini öyle güvende hissediyor olmalı.benm bebeğim de sadece kucağımda uyuyordu herkes alıştırma kötü olur çok yorar kucağından inmez dediler çok yoruldum uykusuzluktan ağladığım da oldu ama inan geçiyor bu günler şuna 6 aylık ve ben bugün ilk defa yanına yatağa uzanıp ninni söyleyerek bakışarak uyuttum imkansız değil o nasıl istiyorsa öyle yap doğruyu beraber bulacaksınız

Ben genelde çok sakinim son iki gündür geriliyorum.
Yoksa sinirli filan veya gergin değilim. Ama artık saatlerce aç kalıp sürekli emzirdiğim için elim ayağım titriyor.
Ve ister istemez de geriliyorum.
Kanguru kullanıyorum.
jameya acaba kucakta ayakta uyutmaya mi alistirdin boyle cok zor.olur sana.peki bebek arabasında duruyormu alip gezdirdigin zaman napiyor hic uyudugu oluyir mu vallahi annelik zor kirk cesit yol bulmaya calisiyorsun değil mi ama uzun sureli ac kalman hic iyi degil senin zaten.uykusuzluk cekiyorsun beslenmen gerek

Back
X