Neden böyle :(

oyun halisi ben de düşünüyorum. bir de zaten biliyosundur ama uyku rutini oluşturmak gerekiyormus, örnegin her gece banyo masaj emzirme vs. gibi. gece uykuları düzene girerse gündüz uyumaması okadar koymuyor.
belki soranlar olmuştur ama doymuyor olabilir mi. eğer doyduğundan eminsen sürekli emzirme bence, kucakta sallama yada farklı bir yöntemle uyutmayı dene. bu bahsettiğim kitapta yöntemler var. özelden atarım sana
Tamam at özelden bana. Yani doyuyor diye düşünüyorum.
Biraz sürelerin uzamasını istiyorum. Biraz daha uzarsa sanki rahatlicak gibime geliyor belki de sık emdiği için rahatsız oluyor.

Ben 1 haftalıkken emzige alıştırdım çokta rahat ettim. Gece uykusu olsun başkasının kucağında olsun emzik yetiyordu ona. Bebekler ilk aylarında sürekli cok cok emmek istiyorlar. Şimdi 13 aylık sadece uykuya dalma evresinde veriyorum emziği dalınca kendi çıkartıyor zaten. Gün içinde hiç aramıyor. Hala benide emiyor.

Ben orda hata yaptım işte vermek istemedik eşimle. Ama keşke ilk günden verseydim diyorum. Gerçi alışmayam hiç alışmaz ama neyse :) şimdi uğraşıcam.

Bebek işte adı üstünde :) tek tavsiyem, bu minik kendini kurtarana kadar kardeş yapmayın. Benim içinse artık çok geç :KK49:

Yeğenim 8 ay boyunca sabaha kadar, sonra da akşama kadar ağladı, tüm binayı ayağa kaldırıyordu, ne banyo ne sallama hiç bir şey etki etmedi, 40’na gelmeden memeyi reddetti zaten, biz sünnet ettirince biraz rahatladık, denk mi geldi yoksa etki etti mi bilmem.

Yeğenimden 4 ay büyük kızım vardı, gayet uslu, ağlamayan sızlamayan mutlu bi bebekti, sanırım çocuğun huyu bu, zaman çabuk geçiyor, hepsini unutacaksınız merak etmeyin.

Ne istiyorsa onu vermek en güzek çözüm. Çok emsin, kucağında dursun. Bitişik yaşamaya alışmaya çalış bir süre. Bağımsızlığını kazanacağı çok büyüme atağı yaşayacak zaten. Daha çok çok küçük. Emzik için baskı kurma bence.

Neden güvensiz hissetsin ki hep yanındaykm hep sakin yaklaşıyorum. Genelde mutlu sakin bir bebekti. Anneme gittim geldim huy değiştirdi.
Orda hiç durmadı zaten.
Gaz sorunu dışında bir problemi yoktu normalde.
Güvensiz hissetmesinin yanında olmanızla alakası yok ki/ eğer bir bebek bırakıldığında ağlıyorsa kendini güvensiz hissediyor demek. Yanlış anlamayın ama buraya sürekli konu açıyorsunuz onun yerine çeşitli kitaplar mı okusanız? Mesela instagramda tevhide dadıyı takip edebilirsiniz. Baldan Anneyi takip edebilirsiniz.
Herkesin çocuğu farklı farklı. Ama tek doğru yöntem var onu da bilen kişilerden öğrenip uygulamanız daha mantıklı bence.

Ya bi de emzik öcü değil. Ben bebeğim doğar doğmaz verdim. Şimdi dışarı çıkınca veriyorum. İstemediği zaman kendisi atıyor zaten. O kadar pimpirikli olmayın.

Güvensiz hissetmesinin yanında olmanızla alakası yok ki/ eğer bir bebek bırakıldığında ağlıyorsa kendini güvensiz hissediyor demek. Yanlış anlamayın ama buraya sürekli konu açıyorsunuz onun yerine çeşitli kitaplar mı okusanız? Mesela instagramda tevhide dadıyı takip edebilirsiniz. Baldan Anneyi takip edebilirsiniz.
Herkesin çocuğu farklı farklı. Ama tek doğru yöntem var onu da bilen kişilerden öğrenip uygulamanız daha mantıklı bence.
Hepsini takip edip okuyorum. normalde gündüz hiç uyumasa gece 12 den sonra uyurdu. Bu saatte hala uyumuyor 3 kez yerine koydum uyandı yine.
Okuyup uygulamak yetmiyor malesef .
Buraya konu açarak zaten birşey halletmek için açmış olmuyorum yazıp sakinleşmek için yazıyorum.
Yanlış anlamayın ama bebeğiniz sakin diye herkesin bebeği bir olmaz.
İlk zamanlar benimki de sakindi.
Emziğe de öcü olarak bakmıyorum.

Yardım alabileceğim kimse yok ki :). Bu durumdan hiç şikayetçi olmadım bu zamana kadar. Ben genelde sabırlı sakin biriyim ne kadar zorlansam da sakin kalırım ama son zamanlarda çok yıprandım.
Kimsede durmuyor. Anneme gittim 1 hafta kaldım ama orda bile benim dışımda kimsede sakinleşmedi. Annem neler yaptı ayakta bile salladı susmadı,ben alınca sustu :))
bebegin anne kokusuna ihtiyaci var. o yüzden susmaz. :) 3 aydan sora o kokuyu unutur ya.
ben o sorunu yaşamadim çok şükür ama kokuyu alinca kendine geçiyo :Dmutlu oluyo işte.

Sağlıklı bir bebek diyorsun,
o zaman sana ihtiyacı var demek ki, boşver işlerin kalıversin, sen de onla sakinleşmeye çalış.
bir de ben dua ederdim, (felak nas ayetel kursi) ben faydasını gördüm, sakinleşirdi yavrucak.

Bebek kucaga alisir diye bir sey yok. Oyle olsa benimki kucagimdan inmezdi:)) donemsel degisiyor yavrular. Bebegin 6 ay yani emdigi vaya mama aldigi surece ana kucagina ihtiyaci vat. Zaten 6 ay ana kucagi adinda puset denen seyde yator miyor muyuz:)) ama uyku aliskanligi edinebilir4. Aydan itibaren. Ben ugrasmadim. Biz 2 aylikken oyun halisina yatirdik sevdi benimki. Saplarini soktum Hali duruyor hala halisindaki hayvanlari inceler:)) yatagina donence taktik ilk zamanlar 10 dakka aciyorduk, buyudukce 20 dakika falan actik orda oyaladik. Emzik emmedi, hala emmez dislik niyetine isirir. Biberona 8.ayda alisti. Gogsumde emerek uyumayi seviyor. Bundan mahrum etmedim. Yemege yumurta kirdim yedim ama o orda mutluydu esirgemedim. Mutlu aane= mutlu bebek. Is stresinden bu ara biraz sert cikislarim oldu be egime. Benim yaptiklarimi bana yapiyor. :(( tatilde ikimizde sakinleriz insallah. Buyudi bitti diye bir sey yok. GaZ bitiyor. Rahatliyorsun. Somdi yasina girecek kendine vurmaya basladi. Beni boyle cezalandiriyor veya 1 yas sendromu. Ama evlat guzel sey :)))))

Sağlıklı bir bebek diyorsun,
o zaman sana ihtiyacı var demek ki, boşver işlerin kalıversin, sen de onla sakinleşmeye çalış.
bir de ben dua ederdim, (felak nas ayetel kursi) ben faydasını gördüm, sakinleşirdi yavrucak.
Bugün kendi doktoruna götürücem bakalım ne diyecek. En son kolik krizi geçirdiğinde acile gitmiştim bir sorun yok dediler.
Bende ayetel kursi yi okuyorum hep. Bol bol okuyorum. Bide ninni söyleyince sakinleşip uyuyor kucağımda :) yerine koyar koymaz başlıyor yine :))

Bugün kendi doktoruna götürücem bakalım ne diyecek. En son kolik krizi geçirdiğinde acile gitmiştim bir sorun yok dediler.
Bende ayetel kursi yi okuyorum hep. Bol bol okuyorum. Bide ninni söyleyince sakinleşip uyuyor kucağımda :) yerine koyar koymaz başlıyor yine :))
Benim gb kucaginda iyice dalmasini bekle. Muzik aciyorum dalana kadar kucagimda gogsumde takiliyor:)) 11 aylik artik kollarim zor tasiyor:)) pek tavsiye edilecek bir sey degil ama benim yontemim bu :)))

Bebek kucaga alisir diye bir sey yok. Oyle olsa benimki kucagimdan inmezdi:)) donemsel degisiyor yavrular. Bebegin 6 ay yani emdigi vaya mama aldigi surece ana kucagina ihtiyaci vat. Zaten 6 ay ana kucagi adinda puset denen seyde yator miyor muyuz:)) ama uyku aliskanligi edinebilir4. Aydan itibaren. Ben ugrasmadim. Biz 2 aylikken oyun halisina yatirdik sevdi benimki. Saplarini soktum Hali duruyor hala halisindaki hayvanlari inceler:)) yatagina donence taktik ilk zamanlar 10 dakka aciyorduk, buyudukce 20 dakika falan actik orda oyaladik. Emzik emmedi, hala emmez dislik niyetine isirir. Biberona 8.ayda alisti. Gogsumde emerek uyumayi seviyor. Bundan mahrum etmedim. Yemege yumurta kirdim yedim ama o orda mutluydu esirgemedim. Mutlu aane= mutlu bebek. Is stresinden bu ara biraz sert cikislarim oldu be egime. Benim yaptiklarimi bana yapiyor. :KK43:( tatilde ikimizde sakinleriz insallah. Buyudi bitti diye bir sey yok. GaZ bitiyor. Rahatliyorsun. Somdi yasina girecek kendine vurmaya basladi. Beni boyle cezalandiriyor veya 1 yas sendromu. Ama evlat guzel sey :)))))
Allah bağışlasın,evet çok güzel birşey:)
Sert çukuşlarınızı yapmayın nolur :( çok üzülür. Stres yapınca istemsizce olabilir ama ona kızmayın.
Ben genelde kendime sinirleniyorum sakinleştiremediğim için ama onu bile anlayıp o da geriliyor.
Çok sabır gerekiyor sadece bazen benim de sabrım tükeniyor. Ama napalım böyle böyle büyüyorlar :)

Benim gb kucaginda iyice dalmasini bekle. Muzik aciyorum dalana kadar kucagimda gogsumde takiliyor:)) 11 aylik artik kollarim zor tasiyor:)) pek tavsiye edilecek bir sey degil ama benim yontemim bu :)))
Bende böyleyim zaten :) başka türlü uyutmayı denemedim zaten gazı çıksın diye uğraşana kadar en az 15 dk duruyor kucakta. Ama tam dalsa da yerine koyduğum zaman uyanıyor..

Kuzum benim:)
kaç aylık bu arada?
bak yatırdığında yanına senin kokun olan sana ait bir şey bırakırsan o da işe yarar yani bende yaramıştı.

Back
X