• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyleyim? Benim yaşadıklarımın benzerini yaşayan var mı?

Corona sonrası uzamış ek semptomlar olabilir. Altta yatan bi sebep var mı diye araştırmak gerekir o ayrı ama bazı şikayetler uzayabilir.

Vertigo testi nasıl oluyor acaba bir açıklayabilir misiniz rica etsem?

Doktorunuzun hangi tanı ile ilaç başlamıştı.
Terapinize devam ediniz ama psikoloğa gidiyorsanız bir ara psikiyatrist kontrolüne de gidiniz ilaç ihtiyacınız var mı diye.

Geçmiş olsun umarım yakın zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Ani hareketler yaptırarak vertigoyu test edebiliyorlar. Bazı hareketler var.
Terapiye devam edicem evet ama terapi bitince düzelmezsem de tabiki dediğiniz gibi ilaç desteği almak için psikiyatriyede giderim.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ❤️

Tek gözünüz ya da gözleriniz kızarıyor mu? Virüse yakalandıktan sonra babam ve dayımda oldu baş ağrısı ile birlikte. Babamın beynindeki 3 kılcal damarı, dayımın iki kılcal damarı tıkanmış. Nörolojiye gittiniz mi? Bi de tansiyon kontrolü yapın. Covid tansiyon da çok etkiliyor. 3 gün boyunca babamın burnu kanadı tansiyondan. Kulunç ağrısı zaten geçmedi ne annemde ne babamda.
Aaa inanmıyorum şok oldum şuan. Tansiyonum çok değişken bazen düşük bazen yüksek hiç sabit olmuyor.
Norolojiye yarın gideceğim randevum yarın sabah.

Tek gözünüz ya da gözleriniz kızarıyor mu? Virüse yakalandıktan sonra babam ve dayımda oldu baş ağrısı ile birlikte. Babamın beynindeki 3 kılcal damarı, dayımın iki kılcal damarı tıkanmış. Nörolojiye gittiniz mi? Bi de tansiyon kontrolü yapın. Covid tansiyon da çok etkiliyor. 3 gün boyunca babamın burnu kanadı tansiyondan. Kulunç ağrısı zaten geçmedi ne annemde ne babamda.
Gözümde kızarma vs. Olmuyor yok sadece garip bir koku geliyor arada ağır bir koku

Bu riski nasıl alayım ilaç epilepsi krizlerini önleyen bir ilaç doktor vertigo testi bile yapmadı doğru düzgün
Baska doktora gidin baska ilaçta verir bende vertigo oldum vertigo krizi gecirmisim tansiyonu alt üst etti 16 12 hastanede serum falan taktılar. Vertigoyla yere bile egilemiyorsun, düşüyorsun. Ilacını kullanmadan da iyilesemiyorsunuz. Benim ilacın adi farklıydı diye hatırlıyorum

Ani hareketler yaptırarak vertigoyu test edebiliyorlar. Bazı hareketler var.
Terapiye devam edicem evet ama terapi bitince düzelmezsem de tabiki dediğiniz gibi ilaç desteği almak için psikiyatriyede giderim.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ❤️
Bazı manevralar ile tedaviden teşhise gidilebilir evet. Ama direk vertigo testi diye adlandırmak çok uygun olmaz. Baş dönmesinin vasfını konuşarak hasta hikayesine göre değerlendirdiği için doktorunuz çok şüphelenmemiş demek ki vertigodan o nedenle gerek görmemiş. Nörolojiye gidecekmişsiniz zaten çok iyi yapıyorsunuz.

Çok çok geçmiş olsun 🌺

Öncelikle tabiki evvelden beridir bir panik durumum vardı hep bastırır önemsememeye çalışırdım. Taki bu yıl artık ne bastıracak güç ne önemsemeyecek sağlıklı ruh kaldı bende. 3 aydır böyleyim. Korona olduk ailece çok ama çok zor günlerdi annem babam hastenede yattı ben evde tek ağla sızla çok ağırdı. Sonra herşey yavaş yavaş düzeldi annemler iyileşti karantinamız bittiği gün dışarı çıktım çok istediğim küpeler vardı kuyumcuya gittim onları almak için birazda dolaştım o gün soğuk girdi ve kuluşlarıma eve geldiğimde 5 saat 150 nabızla bekledim. Sonra ertesi gün kolum kalmadı kuluç girdi dedik kas gevşedici falan sürdük. Sürekli yatıyordum. Tam bu zaman başladı baş dönmelerim ama şöyle bir dönme sanki başımın em tepesinden birşey bastırıyor ayaklarımın altı deprem gibi kayıyor. Yüzümü yıkarken banyoda dengemi sağlayamadığıöı biliyorum. Sonra biraz düzeldi gibi oldum sonra tekrar tekrar derken dışarı çıkmamaya başladım piskolojim bozuldu ağlama krizlerim başladı. Paniklemeler vs. Biraz güç toplayıp doktorlara gitmeye başladım kan verdim belki vitamin eksikliği vardır diye yok sadece b12 eksikliği çıktı, göz doktoruna gittim gözlük numaram büyümüştür diye yeni gözlük numarasına geçtim ama gene aynıyım, kulağa gittim vertigodan şüpheleniyordum aslında doktor vertigo testi bile yapmadan ağır bi ilaç verdi kullanmadım çünkü çok ağır yan etkileri vardı. Tegratol ilacın adı.epilepsi krizkeri için kullanılan bir ilaç. Böyle terapi alıyorum yarında norolojiye randevu aldım sosyal hayatım sıfır. Üniversitesi sınavına giremesim en can dostlarımın düğünü oldu gidemedim. O kadar sıkıntılar çektim ki hala bir çaresini bulamadık. Allahtan ümit kesilmez ama benim yaşadığımı yaşanlar var mı merak ediyorum ne olabilir bu neden olabilir?
Ben anemiyim bu yaşadıklarını yaşıyorum. Baş dönmesi düşecek kadar. Gebelikte mesela kalp carpintim olmustu ama tiroid çıktı. Bende 2 ay önce korona oldum smdi tekrar kalp carpintim var ama tiroidmi yoksa korona alakalimi salı günü doktora gideceğim kanım sürekli düşük demir eksikliği ve B12 eksikliği çekiyorum vücudum üretmiyor takviyede alamıyorum mecbur ne ilaç verirseler içiyorum. Yan etki falanda olmuyor. Doktor biliyor sonuçta neyimiz var diye ona göre yazıyor bence kullanmalısın ilaçları fayda etmezse ona göre başka tedavi uygulanır

Vertigoyu cok rahat anlıyorlar, ben 2 kere muayene oldum. Parmağını sağa sola hareket ettirdiginde bile gözünüzle takip ederken gözleriniz kayar. Doktor gozunuzde kayma olacak mi diye izler. Basinizi sağa sola cevirir kafanızı şahitler gozlerinizi izlerler vs vs

Gözümde kızarma vs. Olmuyor yok sadece garip bir koku geliyor arada ağır bir koku
Kesinlikle ihmal etmeyin ben bu durumun psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Covid virüsü tehlikeli bi virüs maalesef. Vücutta hasar bıraktığı değişken yerler oluyor.

Back
X