Neden bu insanlar bu kadar çıkarcı?

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
123
Bayadır konu açmıyorum .
Çözümü farklı yollarla denedim olmuyor.

İnsanlardan soğudum . Şöyle ki benim 10 senelik çok yakın(!) bir kız arkadaşım var.
Uzatarak sizi boğmayacağım.
Başka bir şehirde okudum tekrar memleketime döndüm ve kolayca arkadaş edinebilen birisi de değilimdir.
Ne zaman arabayla bir yere gidilecek olsa , ne zaman paraya ihtiyacı olsa , ne zaman gece eğlenmesinden bizde kalacak olsa aramızdan su sızmaz .

Ama gelin görün ki kendisi çalışıyor ve farklı bir arkadaş grubu edindi , gittiği yerlere davet etmiyor.
Ne zaman bana yazsa biliyorum ki bir çıkarı var.
Hep fedakarlık yapan taraf benimdir her konuda ailede ilişkilerde arkadaşlıklarda.
Artık kendimi geri çekmeye çalışıyorum deniyorum ama olmuyor . Yine yardım istediğinde yardıma koşacak bir Ladypenny var çünkü . Kız bunu çok iyi biliyor.
Ben anlamıyorum ne ara bu kadar çıkarcı maddiyatçı insanlar oluverdik.
Ondan başka kız arkadaşım da yok maalesef.Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Bence kişiye hiç haber vermeden onunla olan tüm bağınızı koparın, bıçak gibi kesin gitsin. Kimsenin arkadaşlığına ihtiyacınız yok bence insan yalnızken de mutlu olmayı öğrenmeli inanın kimseye eyvallahınız olmuyor. Hem bir şey diyim hayatınızdan kim giderse daha iyisi mutlaka gelir inanın buna...

Onu da deniyorum ama ben yalnız kalmaktan nefret ediyorum. Bu yaştan sonra birisine de gidip arkadaş olalım mı demek çok saçma geliyor.
Çalışmıyorum da babam çalışmana gerek yok diyor tüm gün evdeyim akşam erkek arkadaşlarımla çıkarsam çıkıyorum. Ama üzülüyorum istemsizce. Yaptığım yanlış bir şey de yok ki.
Evlensem, nedimem olacak kız yok :) çok kötü bir durum.

Siz de çıkarcıymışsınız.
Sırf ondan başka kız arkadaşınız olmadığı içim ona rest çekemiyormuşsunuz gibi geliyor bana.
Buna çıkarcılık demeyelim. Ben insanları kolayca silebilen birisi değilim. Aradan o kadar sene geçmiş yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi hiç birdenbire böyle olması çok üzüyor beni .

Bazıları böyle sadece çıkar ilişkisi kurar. Böyle insan çok ama herkes de böyle değil, çıkarcı insanlarla samimi olma olsun bitsin. Kullanıldığını hissettiğin insanlardan uzaklaş, iyi hissettiklerinle yakınlaş.

Bu yaştan sonra birisine de gidip arkadaş olalım mı demek çok saçma geliyor.

Böyle derseniz zaten aklı başında kimse yanaşmaz, hakikaten saçma olur.
Arkadaşlıklar, ortak alanlarda, ortak işlerde-uğraşlarda ortaya çıkan bir şey.
Bu yüzden okul arkadaşlarımız olur, bu yüzden "Bilmem ne kursu"ndan, fitnesstan-spordan, diyetten vb. arkadaşlar olur. Gündelik bile olsa, zaman doldurur. Zamanla da kimi sağlamlaşır.

Arkadaş istiyorsanız, edinin.
Eh olmaz diyorsanız da ben bu arkadaşlıkta bir sorun göremiyorum.
Kız sizi kullanıyor, siz de tek o olduğu için, onun arkadaşlığını satın alıyorsunuz. Basit.

Buna çıkarcılık demeyelim. Ben insanları kolayca silebilen birisi değilim. Aradan o kadar sene geçmiş yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi hiç birdenbire böyle olması çok üzüyor beni .
Üzülecek bişey yok niye kendini kullandırasın? Muhtelemen arkadaşın hep böyleydi ama sen yeni gördün bunu. Koy mesafeyi gitsin başka arkadaş bulursun.

Madem çalışmaya ihtiyacın yok.hobi edin,kurslara git, spora git öyle ortamlarda güzel arkadaşlıklar kurarsin.Yeni çevre edindin mı arkadaşını silmek daha kolay olur.

Bana gayet normal geldi arkadaşın. İnsanların gerek yaşadığı ortam, gerek okulu, gerek işi vasıtasıyla çevresi değişir, arkadaşları değişir. Birbirinizi her gün görmüyorsanız, zaten ultra samimi bir arkadaşlığınız yoksa, aranızın soğumasından daha doğal bir şey yok. Sen o kişiye saplanıp kalmışsın, çünkü başka sosyal çevren yok. "Arkadaş olalım mı" lafından bile sosyal olarak biraz tuhaf olduğun anlaşılıyor. Zira yetişkinlerin arkadaşlığı "arkadaş olalım mı" sorusuyla başlamaz. O en geç ilkokul çocuklarında görülür. O kızdan başka herkese kapalı olman senin sorunun. İnsanlar her arkadaşıyla her gün görüşmez veya her yere çağırmaz. Demek ki seninle arada başka vesilelerle görüşmeyi tercih ediyor, bilemiyorum. Çok rahatsızsan mesafe koy, gerçi görünüşe göre zaten mesafeli bir arkadaşlığınız var. Bence biraz kendini geliştirebilirsin, sosyal olarak falan.

Benim 20 senelik arkadasim hain çıktı. Malesef senelere bakmiyor bu işler. Allah islah etsin ona kalirsa birde ben hataliyim

Saçma sapan ilişkilerde arkadaşlıklarda zaman kaybetmektense yalnız olmayı yeğlerim.
Ayrıca nedime olayı bizim kültürümüze ait bir şey değil, bu yüzden olmaması eksiklik değil.

İnanın bende sırf bu yüzden arkadaşımla bağımı kesmek zorunda kaldım.çevremdekiler bana görmüyor musun seni kullanıyor diyorlardı hep, aldırış etmiyordum.şu an yapayalnızım ama huzurlu ve mutluyum.anladım ki, farkında olmadan maddi ve en çokta manevi olarak baya zarara uğramışım.

görüşme olsun bitsin

benim ablamda böyle benden başka arkadası yok yıllardır 7 sene önce evlenerek ayrıldım evden o da hemen evlendi yine böyle devam etti. sürekli beni yormaya başladı çağırırım gelmez giderim nie çağırmadın der. götürürüm her arkadaşıma mana bulur sonraki buluşmamıza asla gelmez. artık o da anladı hayatında ilk defa komşuları olmaya başladı bir kaç arkadaş edinmeye başladı. bence sende öyle yap

İnsanların bazıları vericidir
Bazıları alıcı..

Herkesin çevresinde bu iki türden de vardır muhakkak.
Belki bu yüzden alıcı insanlara tahammüllü davranılabilir bir nebze.

Senin çevrende sadece alıcı tip olduğu için
Verici tiple haşır neşir olmadığından şu an sana zor geliyor olabilir.

Biraz çevreni genişletsen
Çok değil bi iki kişiden bahsediyorum.

O zaman bu arkadaşın arada bir arayıp sana ihtiyaç duyduğunu hissettirmesi
Ona yardımcı olmak falan
Belki hoşuna bile gidebilir.

Görmezden gelmen daha kolay olur.
"Ya bu da böyle bi insan" dersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…