• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bu kadar acele ediyorlar

Annem hiç bir şey istemiyorum mal da mülkte toprakta onların olsun
Görüşmeyeceğim konuşmayacağım bu iş bitince dedi
Bende saygı duydum

işte bu fikri değişmesin diye acele ediyorlar

acısı ile dayıya kalsın der, çevre ile konuşup kafası karışmasın diye bir an önce işlemler bitsin modundalar

acelesi yok

ne işlemi yapılacakmış

bir şehir efsanesi var

veraset ilamı çıkarılıp veraset intikal vergisi ödenmezse çok büyük cezası var diye

böyle bir şey yok yani ceza var da öyle atla deve değil

ama insanlar buna takılıyor

sonra veraset belgesi noterden tek kişinin gitmesi ile çıkıyor zaten gitsin dayı çıkartsın

bildirimleri vs yapsın

sonra da telefon elektrik su vs ne varsa üzerine gidilir kapatılır

mal mülk paylaşılacaksa da önümüz yaz, kafayı toplar paylaşırlar, satarlar ne yapacaklarsa yaparlar

acil değil anneniz vekalet vermesin

ama atıyorum X yerdeki Y tarla satılacaksa sadece bunu belirterek vekalet verilebilir, vekaleti verirken vekalet vereceği kişiye de gerek yok, dayı olmadan gider istediğiniz içerikte vekalet verirsiniz içiniz rahat eder
Dayımda aynı yerde değiliz zaten annem mecbur tek gidecek

Annanem üstünde müşterek tapular varmış. Müşterek tapularla ilgili de dedemin bilgisi var. Dedemde ölürse bir an önce tapuları paylaşmak istiyorlar.

Hersey halledilir ama bu kadar acele etmeleri çok itici geliyor.
Bir de açık açık dedende ölürse diyorlar

Ben yengeye sen niye bu kadar düştün bu evlerin peşine derdim sanırım.
Birşey konuşulacaksa dayınızla anneniz konussun ona ne oluyor?

Anneniz vekalet falan vermesin ayrıca.
Hiçbirseyde de feragat etmesin.

Yengeme şikayet eden Dayım
Hem de gömdüğümüz gün

Suan dünya uzerindeki kac insanin huyu duzgun ki?
Dayiniz da onlardan biri, ölüye saygisi yok. Yas tutana saygisi yok.
Bu yastan sonra degismez. Annesi ölmusken derdi miras olan adamla da vakit harcamaya degmez.

Noterden sanirim veraset ilami cikartacak. Tek kisi yeterli, gitsin cikartsin. Bir sure bu konulari dusunmeye hazir olmadiginizi, hazir olsaniz da onceliginiz bu olmadigi icin biraz erteleyeceginizi söyleyin.

Dayımda aynı yerde değiliz zaten annem mecbur tek gidecek

Annanem üstünde müşterek tapular varmış. Müşterek tapularla ilgili de dedemin bilgisi var. Dedemde ölürse bir an önce tapuları paylaşmak istiyorlar.

Hersey halledilir ama bu kadar acele etmeleri çok itici geliyor.
Bir de açık açık dedende ölürse diyorlar

haaa dede de var

ben dede yok, mal mülk anneannedeydi sandım

bu müşterek tapular kiminle müşterek

anneanne üzerine de dayıya mı geçirilecek, başka akrabalarda mı hakkı olan

sonuçta dede var biliyor da artık siz de dayı da biliyor

kimse bu müşterekler herkes biliyorsa neyi geçirecekler

zaten 1/4 ü dedenin 3/4 ü de kardeşlerin

dede de ölürse kardeş sayısına bölünecek dede de ölürse diye neden çekiniliyor

Başınız sağolsun,mekanı cennet olsun anneannenizin.
Dayınıza,yengenize vs vekalet vermeyin,atli mı kovalıyor bu ne acele? Anneniz toparlansın şayet oda isterse satışa gidersiniz ama kesinlikle vekaletname vermeyin,belli ki annenizin bu durumundan yararlanmaya çalişıyorlar şu an.

Ondan mı diyorsunuz ?

bence öyle

şimdi babası sağ, klasik erkek egemen toplum

"sen başka yerdesin zaten, oğlum buradaki malı mülkü alsın" deyince anneniz babasına hayır diyemez

ama babası da vefat ederse "ölüm hak miras helal, ver benim de payımı" derse diye acele ettiriyor

haaa dede de var

ben dede yok, mal mülk anneannedeydi sandım

bu müşterek tapular kiminle müşterek

anneanne üzerine de dayıya mı geçirilecek, başka akrabalarda mı hakkı olan

sonuçta dede var biliyor da artık siz de dayı da biliyor

kimse bu müşterekler herkes biliyorsa neyi geçirecekler

zaten 1/4 ü dedenin 3/4 ü de kardeşlerin

dede de ölürse kardeş sayısına bölünecek dede de ölürse diye neden çekiniliyor
Şöyle mal mülk anaanede

Annanemin tapuları kardeşleri ile müşterek 3 kardeşler toplamda 15 kadar da tapu var

Tapular müşterek ya dedem annanemin kardeşleri ile anlaşsın bazı tapulardan onlar feragat etsin bazı tapulardan biz feragat edelim diyor. Anlaşabilecek olan kişi de dedem çünkü bizim diyaloğumuz yok annanemin kardeşleri ile
Dayımda ısrarla bir an önce anlaşsınlar iş bitsin derdinde

bence öyle

şimdi babası sağ, klasik erkek egemen toplum

"sen başka yerdesin zaten, oğlum buradaki malı mülkü alsın" deyince anneniz babasına hayır diyemez

ama babası da vefat ederse "ölüm hak miras helal, ver benim de payımı" derse diye acele ettiriyor
Ondan mı bilmiyorum da
Annemde zaten çok aşırı istemiyor hatta dedeme Ağzıyla bile dedi
İstegiğin çocuğuna kalsın diye
Reddi miras yapabileceğini de söyledi
Ona rağmen ısrar ediyorlar.

Yasal süreçlere hakim birisi değilseniz anne babanız varken asla ağzımızı bile açmayın. Sadece annenize destek olun, hiç bir şey için acele etmemesi gerektiği konusunda sadece annenize telkinlerde bulunun. Olurda yenge, dayınızla bu konuda müdahil olursanız ağzımızdan çıkacak en ufak bir yanlış kelime dağ olur, altında ezilirsiniz. Bırakın büyükler istediklerini yapsınlar.

Merhaba

Benim Annanem on gün kadar önce ani bir şekilde öldü hiç beklemiyorduk şoktayız. Annem ilaç vs almak zorunda kaldı sakinleşmesi için

Annanem Cuma öldü Pazartesi notere gidelim diye tutturdular Dayım ve yengem.
Bizde halledilir o işler önce bi acımızı yaşayalım 2 gün olmadı dedik.
Devamlı yengem arıyor annene söyle hemen evleri satalım iyi değilse dayına yetki belgesi versin diye
Bende annemle konuşun dedim. Ama annemde kendini iyi hissetmiyor.

Dayım ve yengem neden bu kadar acele ediyor olabilir ?
Annesi ölmüş biri 2. Gün notere gidelim diye tutturmak normal mi ?
Olaya biz mi duygusal yaklaşıyoruz.
Malesef bu konuları cenaze evinde bile konuşanları duydum çok ayıp gerçekten ölüye saygı yok diriye saygı yok, ne bu acele

Şöyle mal mülk anaanede

Annanemin tapuları kardeşleri ile müşterek 3 kardeşler toplamda 15 kadar da tapu var

Tapular müşterek ya dedem annanemin kardeşleri ile anlaşsın bazı tapulardan onlar feragat etsin bazı tapulardan biz feragat edelim diyor. Anlaşabilecek olan kişi de dedem çünkü bizim diyaloğumuz yok annanemin kardeşleri ile
Dayımda ısrarla bir an önce anlaşsınlar iş bitsin derdinde

bu durumda ok

anlaşsınlar

şunu şunlara vereceğiz, bunu bunlara vereceğiz diye konuşulsun

iş tapu aşamasına gelsin de anneniz atlar gider ya da işte tek tek tapudaki hangi taşınmaza, ne işlem yapılacaksa ona göre verir vekaleti

yani konuşmak için de köy yerinde vekalet gerekmez ki

bu durumda ok

anlaşsınlar

şunu şunlara vereceğiz, bunu bunlara vereceğiz diye konuşulsun

iş tapu aşamasına gelsin de anneniz atlar gider ya da işte tek tek tapudaki hangi taşınmaza, ne işlem yapılacaksa ona göre verir vekaleti

yani konuşmak için de köy yerinde vekalet gerekmez ki
Tapular şu an tüm kardeşler tarafından kullanılıyormuş
Hepsi müşterek ama birinde annanemin buğdayı dikili
Diğerinde büyük teyzenin zeytini dikili vs vs
Oradan götürü desteği ve tarım işlemlerinin devam edebilmesi için anneminde onayı gerekiyormuş
Dayımın dediği bu

40'ı çıksın sonrasında gidersiniz. (anneannenizden kimseye maaş falan kalmayacak değil mi?) 3 ay içinde halledilir. Sakın yetki belgesini kimseye vermeyin. Kalbiniz bi kendine gelsin sonrasında hakkıyla paylaşılır ölüm hak miras helal. Geçe de bırakmamak gerek uzadıkça sürünüyor araya soğukluklar giriyor.

Tapular şu an tüm kardeşler tarafından kullanılıyormuş
Hepsi müşterek ama birinde annanemin buğdayı dikili
Diğerinde büyük teyzenin zeytini dikili vs vs
Oradan götürü desteği ve tarım işlemlerinin devam edebilmesi için anneminde onayı gerekiyormuş
Dayımın dediği bu

bu işlerle uğraşanlar varsa yazarlar

doğru olabilir bu tarz konular

sonuçta her tarla için ayrı ayrı kararı verip size de iletsinler, anneniz ona göre versin vekalet

yani anneannenin fiilen olan tarlanın anneannede kalıp dede, dayı ve anneye intikaline, X yerdekinin teyzeye devrine vs

aslında vefat sonrası paylaşmak bunun için önemli

yani anneanne zamanında paylaşsaydı kendi kardeşleri ile malını, teyzenin zeytini vs sizlere dert olmaz, anneannenin malı olan tarla ile işlem yapılır olur biterdi

Yoo duygusal düşünmüyorsunuz ani bir ölümden bahsediyorsunuz olmasa bile insan hemen mal mülk derdine düşmez ki. Benim 93 yaşında dedem vefat etti kac ay sonra mallar hakkinda konuşuldu.

Back
X