• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Bu Kadar Değersizim?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese merhaba.
Konuya nereden başlayacağım tam olarak bilmiyorum ama durum bu. Etrafımdaki değer verdiğim insanlardan değer görmüyorum. Dün doğum günümdü. Eşim unutmuş çok üzüldüm. Kendisi iyi biliyor benim için önemli olduğunu. Bir de neyin var modun düşük diye sorup duruyordu akşam. Sonra hatırladı. Oysaki şu anda yaşadığımız şehirden 1000 km uzaktaki eski iş arkadaşlarına bile pasta, çiçek, hediye falan gönderir özel günlerinde (Tam gününü bilmez ama mutlaka whattsap durumdan görür). Bugün öğlene kadar bekledim birçok kez fırsatı olmasına rağmen birşey yapmadı. Öğlen geliyor işe en azından gelirken bir çiçek falan alır dedim yok. İş arkadaşlarını hatırlattığımda burada çiçeksepeti olsaydı çoktan gelirdi çiçeğin diyor. Yani şurdan 2 km uzağa gidip çiçekçiden alıp gelemiyor vakit bulamıyormuş. Buna benzer o kadar çok değersiz hissettirdiği durum var ki. Az önce de ablam aradı. Biz toplam 3 kardeşiz anne babamız hayatta değil. Dün benim doğum günümü tlf edip kutladı mutlu da oldum. Küçük kardeşimizin de birkaç hafta sonra doğum günü. Ablam bana ona hediye alma görevi verdi. Bana diyor ki sen internetten bak onun da ağzını ara istediği birşeyi benim kartımdan sipariş et. Kendine de birşeyler alırsın. Birşeye ihtiyacım yok sağol dedim ama çok üzüldüm. Bugüne kadar bana hiçbir şey almadı, benim çocuğuma da hiçbir doğum gününde hediye almaz. Yeğenlerime hem doğum günlerinde hem aklına estikçe hediyeler alır. Çok seviyor biliyorum ama sanki ben ve çocuğum yabancıyız kardeşim ve çocukları onun öz ailesi. Bu arada 3'ümüzün de maddi durumu iyi. Kardeşim ve ben eşit seviyedeyiz. Ablam x10 gibi. Maddiyattan ziyade düşünülmemek, önemsenmemek beni üzen. Bazen kendimi geri çekeyim istiyorum ama hayatta birbirimizden başka kimsemiz yok ki diyorum sonra.
Bu durumlara benzer etrafımdaki insanlardan sürekli değersizlik görüyorum. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Bazen dağ başında tek başıma yaşamak istiyorum.

Kendinizi basitleştirirseniz kimse sizi değer vermeye layık görmez. Ben çok yaptım ,sen yapma diye söylüyorum. Eşine normal zamanda yaptığın ufak şeyleri biraz yapmamaya başlasan iyi edersin. Doğum günün kutlu mutlu olsun.
Çok teşekkür ederim.
En yakınlarım bile benim için özenmeye gerek duymuyor. Çok seviyorum onları ve elimden gelen herşeyi seve seve yapıyorum ama böyle zamanlarda çok kırılıyorum.

çok trip atmadan net bi şekilde kendinizi ifade edin üzüldügünüzü hissettirin. basit bi şekilde cocuk gibi beklentide değilde hatırlanmak istediginizi güzel dille anlatın. anlayışla karsılayacaklardır sanırım

Kişiliğinizi bilemem ama çok mu vericisiniz, çevreniz sizden ala ala vermeyi unutmuş olabilirler. Kendinizi biraz geriye çekin, siz de ablaniza yeğenlerinize almayın hediye, gönül koyarlarsa da, siz de bana almadığınız için aramızda böyle şeylerin lafı olmaz diye düşünmüştüm dersiniz.

Eşinize gelince, eşlerin birbirinin doğum gününü unutma gibi bir lüksü yok maalesef. Hele ki kırk kat el eski arkadaşlara hediye gönderen bir adamsa. İlla hediye çiçek değil, bir sarılma bir iyi ki varsın bile yeterli, yeter ki hatırlasın. Eşinize de az verici olun, çorabını kendi bulsun mesela ya da gömleğini ütülesin, varlığınızın kıymetini anlasın azıcık.

Önce sen kendine değer ver lütfen olur mu? Kimseden hediye vs bekleme… Sen değerlisin her şeyden önce. Git kendine hediye al,pasta al,üfle ve kutla… Ne bileyim canın ne istiyorsa! Kimseye de değerinden fazlasını bahşetme. Değmiyor çünkü,tecrübeyle sabit. Kendinle mutlu olmaya başladığında kimseye ihtiyacın kalmayacak.

Şahane yılların,yolların olsun bu arada :) Dertsiz,tasasız biriksin yılların… Kutlu olsun doğum günün… 💕

Dogum gununuz kutlu olsun. Ben hatirlatiyorum dogum gunumu bazen bi ay oncesinde basliyorum hatirlatmaya beklenti icinde oldugumu anliyorlar ona gore davraniyorlar. Ama sadece dogum gunu pastasi aldiklarinda bile mutlu oluyorum sadece unutmalarini engellemek birazda eglence amacli biliyor musun dogum gunume su kadar kaldi diyorum sabah neseli kalkip bugun benim dogum gunusum diyorum. Beklentilerinizi acik bir dille anlatin esinizede kardeslerinize de.

Ben olsam eşi bir süreliğine kapı önüne koyarım, çiçek gönderdiği arkadaşında kalsın mesela. Ya da iste eşinden kredi kartını, çiçek , parfüm, altın/pırlanta, kıyafet ne istiyorsan git al akşam hediye paketlerini diz senin almadığın hediyeleri senin adına aldım hödük de. Eşiniz gerçekten hödük, 1000km uzaktaki adamı düşünüp evdeki insanı düşünmemek gerçekten abes. ben olsam net yüzüne vururum, bir hediye almayı beceremedin mi derim. kendimi eşşekbaşı yerine koydurmam asla. İşin sırrı burda, kendimi eşşek yerine koydurmam ben, bu gerçekten içdünyamda da böyle o yüzden kimse bana yamuk yapmaya kalkışmaz bile yamuğu yapan lafı/tekmeyi yer.

Kişiliğinizi bilemem ama çok mu vericisiniz, çevreniz sizden ala ala vermeyi unutmuş olabilirler. Kendinizi biraz geriye çekin, siz de ablaniza yeğenlerinize almayın hediye, gönül koyarlarsa da, siz de bana almadığınız için aramızda böyle şeylerin lafı olmaz diye düşünmüştüm dersiniz.

Eşinize gelince, eşlerin birbirinin doğum gününü unutma gibi bir lüksü yok maalesef. Hele ki kırk kat el eski arkadaşlara hediye gönderen bir adamsa. İlla hediye çiçek değil, bir sarılma bir iyi ki varsın bile yeterli, yeter ki hatırlasın. Eşinize de az verici olun, çorabını kendi bulsun mesela ya da gömleğini ütülesin, varlığınızın kıymetini anlasın azıcık.

Evet maalesef çok vericiyim. Sanırım ne olursa olsun ben affederim, umursamam falan zannediyor özellikle ablam. Eşim benim için çok önemli olduğunu bile bile unutuyor.

Çok üzücü.
Eşinin başkalarına hediye alırken sana bunu yapması bilemiyorum çok ayıp.
Ablanda aynı.
Ben olsam ablamla mesafe koyarım ne olursa olsun.
Eşine de söyle lütfen.
Kendimi degersiz hissettirdiğin için teşekkür ederim de ve çık dışarı güzel bir yemek ye al çocuğunu da.
Pasta da üfleyin.
Doğum günün kutlu olsun ❤️❤️

Ben olsam eşi bir süreliğine kapı önüne koyarım, çiçek gönderdiği arkadaşında kalsın mesela. Ya da iste eşinden kredi kartını, çiçek , parfüm, altın/pırlanta, kıyafet ne istiyorsan git al akşam hediye paketlerini diz senin almadığın hediyeleri senin adına aldım hödük de. Eşiniz gerçekten hödük, 1000km uzaktaki adamı düşünüp evdeki insanı düşünmemek gerçekten abes. ben olsam net yüzüne vururum, bir hediye almayı beceremedin mi derim. kendimi eşşekbaşı yerine koydurmam asla. İşin sırrı burda, kendimi eşşek yerine koydurmam ben, bu gerçekten içdünyamda da böyle o yüzden kimse bana yamuk yapmaya kalkışmaz bile yamuğu yapan lafı/tekmeyi yer.
Hayır hayır bu çok çirkin bir şey.
Hödük falan .
Hiç bunlara gerek yok ve zaten çok ayıp bence.
Ayıba ayıpla karşılık verilmez.
Hanfendi zaten belli ki naif ve duygusal biri
Bu şekilde çirkinleşmez.

Vallaha böyle durumlarda heralde esimi biraz paylardim. Elalemin dogum gününü hatirlayip hediye ayarlap, esini es gecene de bir cift lafim olurdu. Ben artik gercekten kimseden hediye beklemiyorum. Eskidendi o. Artik istedigimi ve begendigimi kendim aliyorum. Cünkü siz ne kadar ince düsünseniz baskalari o kadar düsünmüyor. Insanin kendisine hediye aldirmak da hediye olmuyor. Al hadi birseyler de beni ugrastirma demek. Siz kendinize deger verin ilk önce. Insanlara hödüklüklerini de yüzüne söyleyin. Cicek sepetiymis. Isteyen gayet hediye ayarliyor, hic kivirmasin

Kolay ulaşılabilir olabilir misiniz biraz kaşın kendinizi geri çekin kendinize siz çok değer verin önce etraf ta size çok değer verecektir

Tavsiye veremedim, sizden farkım yok o konuda.

Ama iyi ki doğdunuz, nice güzel yaşlara demek istedim. Kendinize çiçek alın, hediye alın. Ben öyle yapmıştım, hediyeme ve çiçeğime kart bile yazdım.

Kimse yoksa, ben daha ölmedim demekti bir nevi...

Back
X