- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Teşekkür ederim , inşallah bu korkuları mi yenebilirim.Acı çekme korkusu, acıdan daha büyüktür herzaman emin olun. Hele 20’lik diş hiç de korkulacak bir şey değil. Böyle böyle gidip geldikçe korkularınız azalır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Ya çok sağolun böyle yorumlar beni gerçekten rahatlatıyor:)Korkacak birşey yok. Dördünü de ameliyatla aldırdım. Üsttekiler nispeten daha kolaydı. Alttakiler yemek yerken 1-2 gün sıkıntı yaptı alt çene tabi sürekli hareket etmesi gerekiyor falan. Ameliyat aşamasında zaten birşey hissetmiyosun. Tok karnına git :)
Benimkiler çıkmamıştı gömülüydü yan yatık vaziyetteydi :)Ya çok sağolun böyle yorumlar beni gerçekten rahatlatıyor:)
Cesaretleniyorum , inşallah benimki de ağrısız geçer .
Hatta benimkinin yarısı çıkmış gözüküyor doktor daha kolay olacağını söyledi.
Bu korkular benim hayatımı zorlaştırıyor ufak şeyler gözümde büyüyor büyüyor...Ben hastaneden oldum olası korktum. Başkasına iğne vurulurken görünce bile fenalaşırım. En son kan aldırdım kendime gelemedim attım kendimi sedye bulup. 2 tane yirmilik dişim var çekilecek gidemiyorum. Öğrencilerime aşı yapıldı 3 4 velimden yardım istedim.
Bu korkuları yenmek için okudum çabaladım ama geçmedi. Sanırım çocuklukla alakalı bir şeymiş. Çocukken çok hasta olur ve hasteneye gidermişim sürekli iğne falan. Etkilenmişim.
Ama nasıl geçecek bilmiyorum. Yalnız değilsin kısacası..
Aynen zaten benin hayatımi zorlaştıran acılar değil , acı çekecek olma korkusu bu korku beni yaslandiriyor :)Ay aynı ben :)
Hayatımda ilk defa kanal tedavisi yaptırdım geçen hafta .öyle korkuyordum ki ,bak şimdi acıyacak ,şimdi çığlık aticam diye diye işlem bitti :) habire acı bekledim ama bişey olmadı .tamamen benim dişçi fobimdenmis. Korkma kolayca atlatırsın .
Amin amin inşallahben dördünü birden aldırmıştım. alınan gün baş ağrısı vardı, o da ağrı kesici ve biraz uykuyla halloluyor. yanaklarımın şiştiğini de hatırlıyorum. dördü birden olunca yemek yerken biraz sıkıntı olmuştu. ama ağrıdan falan değil. şişlik olunca ağzınıza aldığınız lokmalar ufacık oluyor ve tabi katı birşey yiyemiyorsunuz. ama genel olarak zor bi süreç değil bence. kişiden kişiye değişir tabi. inşallah siz de kolaylıkla atlatırsınız.
Öncelikle çok çok geçmiş olsun .Ben daha da fenaydım senden.
Yıllardır bu korkum yüzünden antidepresan kullandım çok ileri boyuttaydı çünkü.
İğne , kan , ameliyat , doğum ,,,,,,,kabusum olmuştu.
Hayatta evlenmem çocuk doğuramam asla ve asla diodum.
Bu korkularım başladığında bigün genel cerraha hemoroidimi gösterdim bana ameliyat dedi.aklım çıkmıştı ama yaşadığım sıkıntı çok büyüktü.
Doktora korku durumumu anlattım.
Aşırı korku durumum var hatta tedavi görüyorum nasıl geçecek bu aşırı korku durumum diye sormuştum.oda bana; yaşaya yaşaya geçecek demişti.dediği oldu.
Hemoroid ameliyatı oldum.
Hamile kaldım kürtaj olmak zorunda kaldım.
Tekrar hamile kaldım dış gebelikmişim iç kanama ile acil laparoskopik ameliyat oldum.
Tekrar hamile kaldım sezeryan oldum.bütün gebelik boyunca göbeğimden iğne attım doğuma kadar ayrıca kalçadan sayısız iğne yedim bu süreçte(progestan iğnenin acısı bi başka)
Sayısız kan aldırdım.
Sayısız vajinal muayne oldum(en korktuklarımdandı)
Şimdi gram korku kalmadı
Evet ya o koltuk bile çok ürkütücüDişçi koltuğunu görünce tansiyonum düşüyor rengim atıyor şuan bile sıkıntı geldi bana
Dikiş atılacak ufak çaplı bir ameliyat denebilir.Ameliyat mı sadece çekim mi?
Ben sadece çekim için gittim, minik bir iğne vurdu, on dakika sonra çağırdı doktor. 'şey,henüz uyuşmadi ama' dedim, 'bir kontrol edeyim' dedi. Ben uyusup uyusmadigina bakacak zannederken on saniyede abandi çekti dişimi.
Ne ağrı ne sizi.
Hiç de korkacak birşey değil kesinlikle yirmilik diş çekimi. Buradan tüm KK hanımları duysun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?