Neden bu kadar korkuyorum?

Tokiarika23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
2.225
5.075
88
Iyi geceler kadınlar kulubünün güzel kadınları :)
Evet benim derdim deyimle canımın çok çok az olmasi , ne zaman hastaneye gitmem gerekse acaba canım yanacak mi diye kara kara düşünürüm .
Ve yarın 20lik diş ameliyatı olacağım ama şimdiden stresden sancılar girmeye başladı . Neden bu kadar korkuyorum korkudan uyku uyuyamadım.
Bende herkes gibi olmak istiyorum hatta sırf bu yüzden disimi aldırmaktan vazgeçtim ama eşim başka yolu yok yarın gidicez diyor
Böyle korkularını ýenebilen oldu mu ?
Ve bu dis olayı gerçekten anlatıldığı kadar sancılı mi ???

Teşekkür ederim , inşallah bu korkuları mi yenebilirim.

Korkacak birşey yok. Dördünü de ameliyatla aldırdım. Üsttekiler nispeten daha kolaydı. Alttakiler yemek yerken 1-2 gün sıkıntı yaptı alt çene tabi sürekli hareket etmesi gerekiyor falan. Ameliyat aşamasında zaten birşey hissetmiyosun. Tok karnına git :)

Ya çok sağolun böyle yorumlar beni gerçekten rahatlatıyor:)
Cesaretleniyorum , inşallah benimki de ağrısız geçer .
Hatta benimkinin yarısı çıkmış gözüküyor doktor daha kolay olacağını söyledi.

Ben hastaneden oldum olası korktum. Başkasına iğne vurulurken görünce bile fenalaşırım. En son kan aldırdım kendime gelemedim attım kendimi sedye bulup. 2 tane yirmilik dişim var çekilecek gidemiyorum. Öğrencilerime aşı yapıldı 3 4 velimden yardım istedim.
Bu korkuları yenmek için okudum çabaladım ama geçmedi. Sanırım çocuklukla alakalı bir şeymiş. Çocukken çok hasta olur ve hasteneye gidermişim sürekli iğne falan. Etkilenmişim.
Ama nasıl geçecek bilmiyorum. Yalnız değilsin kısacası..

Bu korkular benim hayatımı zorlaştırıyor ufak şeyler gözümde büyüyor büyüyor...
Artık kurtulmak istiyorum , herkes gibi gidip işlemimi yaptırıp çıkıp gelmek istiyorum ...
Evet ben de zayıf biriyim çocukken sık sık hastaneye giderdim bende ...

Ay aynı ben :)

Hayatımda ilk defa kanal tedavisi yaptırdım geçen hafta .öyle korkuyordum ki ,bak şimdi acıyacak ,şimdi çığlık aticam diye diye işlem bitti :) habire acı bekledim ama bişey olmadı .tamamen benim dişçi fobimdenmis. Korkma kolayca atlatırsın .

Aynen zaten benin hayatımi zorlaştıran acılar değil , acı çekecek olma korkusu bu korku beni yaslandiriyor :)
Bazı insanları o kadar kıskanıyorum ki anlatamam gözü kara hiç birseyden etkilenmeyen insanları keşke bende öyle olsam diyorum:)

ben dördünü birden aldırmıştım. alınan gün baş ağrısı vardı, o da ağrı kesici ve biraz uykuyla halloluyor. yanaklarımın şiştiğini de hatırlıyorum. dördü birden olunca yemek yerken biraz sıkıntı olmuştu. ama ağrıdan falan değil. şişlik olunca ağzınıza aldığınız lokmalar ufacık oluyor ve tabi katı birşey yiyemiyorsunuz. ama genel olarak zor bi süreç değil bence. kişiden kişiye değişir tabi. inşallah siz de kolaylıkla atlatırsınız.

bütün 20likleri ameliyat ile aldırdım, 2 tanesi problem olmuştu yanağımdan çıkmaya çalışıyordu diş sonrasında onda da ilaçla geçiyor zaten. Dişin yapısına bağlı oluyor genelde. Bir tanesinde de doktor çekmiş dişimi farkında bile değildim, ne zaman çekeceksiniz demiştim dişi göstermişti :) O korku elbette oluyor ama fazlası zarar , bende korkmuştum öncesinde nasıl olacak diye ama bir bakıyorsun bitmiş bile

Ben daha da fenaydım senden.
Yıllardır bu korkum yüzünden antidepresan kullandım çok ileri boyuttaydı çünkü.
İğne , kan , ameliyat , doğum ,,,,,,,kabusum olmuştu.
Hayatta evlenmem çocuk doğuramam asla ve asla diodum.
Bu korkularım başladığında bigün genel cerraha hemoroidimi gösterdim bana ameliyat dedi.aklım çıkmıştı ama yaşadığım sıkıntı çok büyüktü.
Doktora korku durumumu anlattım.
Aşırı korku durumum var hatta tedavi görüyorum nasıl geçecek bu aşırı korku durumum diye sormuştum.oda bana; yaşaya yaşaya geçecek demişti.dediği oldu.
Hemoroid ameliyatı oldum.
Hamile kaldım kürtaj olmak zorunda kaldım.
Tekrar hamile kaldım dış gebelikmişim iç kanama ile acil laparoskopik ameliyat oldum.
Tekrar hamile kaldım sezeryan oldum.bütün gebelik boyunca göbeğimden iğne attım doğuma kadar ayrıca kalçadan sayısız iğne yedim bu süreçte(progestan iğnenin acısı bi başka)
Sayısız kan aldırdım.
Sayısız vajinal muayne oldum(en korktuklarımdandı)
Şimdi gram korku kalmadı

Aynı durum bende de vardı ama bir ara baya hasta olmuştum alıştım sanırım :) sonucta herseyin başı sağlık, ve o iğne acıları falan saglıgımız icin :) Doktora ‘ sonunda iyi olucam ‘ dusuncesiyle gitmeliyiz bence :) şimdiden gecmis olsun..

Amin amin inşallah

Öncelikle çok çok geçmiş olsun .
Umarım bende bir gün yenebilirim bu korkuyu gerçekten insanı yaslandiriyor

Ameliyat mı sadece çekim mi?
Ben sadece çekim için gittim, minik bir iğne vurdu, on dakika sonra çağırdı doktor. 'şey,henüz uyuşmadi ama' dedim, 'bir kontrol edeyim' dedi. Ben uyusup uyusmadigina bakacak zannederken on saniyede abandi çekti dişimi.
Ne ağrı ne sizi.
Hiç de korkacak birşey değil kesinlikle yirmilik diş çekimi. Buradan tüm KK hanımları duysun :)

Dikiş atılacak ufak çaplı bir ameliyat denebilir.
Ya inşallah dediginiz gibi korkuların yersizdir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…