Neden Bu Kadar Sabırsız ve Bencil Olduk?

SheZofren

.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
6.112
6.886
198
Bugün başıma gelen bir olay beni oldukça sinir etti. Ben böyle şeyleri kafama çok taktığım için paylaşmak istedim.

Bebeğimi anneme bıraktım ve pazara çıktım. Pazar çok kalabalıktı. Bir anne 10 yaşlarındaki yürüme ve zihinsel engelli oğlu ile pazara çıkmış. Neyse bu anne önünde tekerlekli sandalye (hem yürüme hem zihinsel engelli oğlu) ile arada kalmış. Yanında bir kaç engel var. Kimse yer vermediği için geçemiyor geriden görüyorum ve önünden geçen kimse takmıyor. Çocuk durduğu yerde rahatsız olduğu için bağırmaya başladı, anne telaşlı, ben oraya gelince önümdeki adam geçti durdum hemen kadında geçecek ya en fazla bekleyecekleri bir kaç saniye arkamdakilerin, 55 yaşlarında bir teyze gördüğü halde "geçsene kızım ne bekliyorsun?" diye bağırdı. Ardından bir kaç kadın sesi daha "hadi be yürüsene" diyorlar. Ben de "bir saniye bekleyin, görmüyor musunuz bayan çocuğunu geçiriyor" dedim. Teyzenin surat aynı avatarımdaki gibi oldu "hıh" dedi kafasını çevirdi. Millet öfledi pöfledi. Kadın en fazla 10 sn de geçmiştir, ama o insanların hal ve hareketleri öyle üzdü ki beni, gözlerim doldu.

Belki kadının çocuğunu bırakacak kimsesi yok ya da çocuk hep evde o da pazara çıksın hava değişimi olsun diye çıkardı. O teyzeye o insanlara o kadar kızdım ki. Sonra kadın geçince insanlar ne kadar sabırsız olmuş dedim. Cevap bile vermediler.

Kadının o durumunu gören koca koca adamlar bile önünden geçip gidiyor. Hepimizin çocuğu engelli olabilirdi ve ya ilerde ne olacağının garantisi var mı? Kendimiz de aynı şekilde olabilirdik.

Mesela otobüste hamilelere, çocuklulara, engellilere bile yer vermekten aciz olmuşuz.
Ne ara bu kadar sabırsız olduk?
Bir insanı bir kaç sn bekledik diye ömrümüzden ömür gitmez ki.
Yıllardır üyeyim ilk defa konu açıyorum ve boğazım düğümlendi.
O annenin bakışları telaşı gözümün önünden gitmiyor. :KK43:

Son düzenleme:
Insanlarin cogu boyle. Sevgisiz saygisiz. Trafikte otobuste markette. O kadar simariklar ki iki dakika hicbir seyi beklemeye taakatleri yok. Ondan sonra avrupa amerika neden boyle. Cunku adamlarda insana saygi sevgi var.anneler cocuklarina bunu ogretiyor. Cok sahit oldugum olaylar var marketlerde, cocuk butun reyonu bosaltiyor oyun olsun diye annesi topla demiyor yada gel beraber toplayalim demiyorda aman birak toplarlar diyip geciyor. Sonra cocuklarda algi karmasasi doguyor ve saniyorlar ki herkes onlarin usagi onlar super ustunler vs. ee bu kisir dongu boylelikle gidiyor.

Hep diyorum okullarda haftada en az 2 saat adabi muaseret dersi konulmali.

Benzer içerikte konum var, ulan sanki 2 dakika geç gitseler ölecekler. Otobüse binerken falan itişip kakışmalar, hızlı binemeyeni itelemeler falan her gün aynı teraneyi yaşıyorum.
Çok sinirli bir toplumuz, geçen gün tramvay o kadar dolu ki ayakta durabilen şanslı o derece. Teyzenin biri bana öyle bakıyor ki görsen, ulan sanki ben oturuyorum da bu ayakta bekliyor sanarsın. Kuytu köşemi bile kıskandı manyak karı, napayım yani tavanda mı gideyim deli karı? Ayakta duranı bile kıskanıyor üşütük:KK53:
Şu toplum içinde yaşamayı bilmeyenlerin hepsini ülke dışına sürseler ne iyi olur:KK53:

sonra da engelliler neden topluma katılamıyor diyorlar

toplumda kabul etme sorunu var da ondan

kesinlikle o çocuğu annesi belki de topluma karışması için çıkardı ve bence en doğrusu da bu

Kiyamam ya.
Insanlar insaliktan cikmislar cok aci gercekten.
Ins sizin gibi duyarli insanlar cogalir:KK43:
kesinlikle canım ve yaşlı başlı insanların böyle davranması çok acı
Medeniyet bilmeyen insanlar ...
neden bu aralar bu kadar çoğaldılar anlamıyorum
medeniyet yoksa vicdanları da mı yok :(

İnsanlık ölmüş, hepimizin başı sağ olsun.
aynen malesef
Insanlarin cogu boyle. Sevgisiz saygisiz. Trafikte otobuste markette. O kadar simariklar ki iki dakika hicbir seyi beklemeye taakatleri yok. Ondan sonra avrupa amerika neden boyle. Cunku adamlarda insana saygi sevgi var.anneler cocuklarina bunu ogretiyor. Cok sahit oldugum olaylar var marketlerde, cocuk butun reyonu bosaltiyor oyun olsun diye annesi topla demiyor yada gel beraber toplayalim demiyorda aman birak toplarlar diyip geciyor. Sonra cocuklarda algi karmasasi doguyor ve saniyorlar ki herkes onlarin usagi onlar super ustunler vs. ee bu kisir dongu boylelikle gidiyor.

Hep diyorum okullarda haftada en az 2 saat adabi muaseret dersi konulmali.
kesinlikle bence de önceden bu kadar değildi sanki son zamanlarda daha bi bencil daha bi sabırsız olduk
çocuk yetiştirebilmek de çok önemli
sonra egosu yüksek sadece kendini düşünen insanlarla doluyor çevremiz

Benzer içerikte konum var, ulan sanki 2 dakika geç gitseler ölecekler. Otobüse binerken falan itişip kakışmalar, hızlı binemeyeni itelemeler falan her gün aynı teraneyi yaşıyorum.
Çok sinirli bir toplumuz, geçen gün tramvay o kadar dolu ki ayakta durabilen şanslı o derece. Teyzenin biri bana öyle bakıyor ki görsen, ulan sanki ben oturuyorum da bu ayakta bekliyor sanarsın. Kuytu köşemi bile kıskandı manyak karı, napayım yani tavanda mı gideyim deli karı? Ayakta duranı bile kıskanıyor üşütük:KK53:
Şu toplum içinde yaşamayı bilmeyenlerin hepsini ülke dışına sürseler ne iyi olur:KK53:

hele o otobüse binme yarışları insanı çileden çıkarır :)
teyze tavanda gitmeni istiyordu herhalde :)

Bir kesim engeli sadece bedende sanıyor, bu kesimin en tipik örneği hıh diyen o duygusal engelli kadın, halbuki hepimiz birer engelli adayıyız, evde işte okulda tatilde yolda vs başımıza gelebilecek bir kazaya bakar,bu ne hava bu ne kibir

kesinlikle hepimiz engelli adayıyız, bir de görmeseler de hadi yürüsene deseler neyse göre göre bile bile takmıyor insanlar.

Aynı şeyi geçen sene bebeğimle pazara gıttığımde yaşadım..

Ozaman kızım 1 bucuk yasındaydı..mecbur bebek arabasıyla pazara gıtmem lazım..yanımda da iki yeğenım (8-9 yasındalar)

Sonuçta herkesin pazar arabası var..tek arabalı insan ben değilim..giderken bi an sıkısıklık oldu ve birileri sinirlendi 'pazara da bebek arabasıyla mı gelinir miş!'

herkes herşeyi ne çok biliyor..ben pazara gıdım çocuğu eve mı kitliiim?!

Çocuk halleriyle yeğenlerim bağırmaya başladı..pardon biz naaapsaydık bebeği evde mi bıraksaydık! Siz ne biçim insansınız!

Ben çocukları zor susturdum..onlar kadar kafası basmayan insanların karşısında..

Ben hiç kınamıyorum o insanlara nedense...
beyinleri engelli çünkü hem hoşgörüye hem iyiniyete karşı.
oysa hoşgörü ve iyi niyet insanı o kadar mutlu ediyorki,
bu eksikliklerinin farkında değiller maalesef
Aynı şeyi geçen sene bebeğimle pazara gıttığımde yaşadım..

Ozaman kızım 1 bucuk yasındaydı..mecbur bebek arabasıyla pazara gıtmem lazım..yanımda da iki yeğenım (8-9 yasındalar)

Sonuçta herkesin pazar arabası var..tek arabalı insan ben değilim..giderken bi an sıkısıklık oldu ve birileri sinirlendi 'pazara da bebek arabasıyla mı gelinir miş!'

herkes herşeyi ne çok biliyor..ben pazara gıdım çocuğu eve mı kitliiim?!

Çocuk halleriyle yeğenlerim bağırmaya başladı..pardon biz naaapsaydık bebeği evde mi bıraksaydık! Siz ne biçim insansınız!

Ben çocukları zor susturdum..onlar kadar kafası basmayan insanların karşısında..

neden bebek arabasıyla gidilmezmiş?
ben de annem evde olmadığı zaman hava da soğuk değilse bebeğimle çıkıyorum pazara
evde bebek var diye pazara da mı çıkmayalım?
ufacık bebeğe bile katlanamayan duygusuz insanlara da ben katlanamıyorum.
aferin yeğenlerine:KK9:

Malesef öyle.kimse kimseyi anlayıp da ona göre hareket etmiyor .herkes kendi işine göre hareket ediyor.ben heryere eşimle kendi aracimizla giderim.geçen toplu taşıma aracına bindim kucağimda kızım ve hamileyim hiic kimse oralı bile olmadı .toplumumuzun bilinçlenmesi gereken o kadar konu varki birlikte refah huzur içinde yasayabilmemiz için.

Kadın kadını bile anlamıyor.aklıma geldi şimdi kizimada hamileyken son aylarda bir okula oğlumu götürdüm 23 nisan kutlamalarını izletmek için kadınlar sırada oturuyordu rica etsem az kayıp yer acar misiniz dedim az kaysalar bende oturabilecegim senin için tıkış tıkış mi oturalım dediler kaymadilar ya şoka girdim dedim yazıklar olsun size.

Malesef öyle.kimse kimseyi anlayıp da ona göre hareket etmiyor .herkes kendi işine göre hareket ediyor.ben heryere eşimle kendi aracimizla giderim.geçen toplu taşıma aracına bindim kucağimda kızım ve hamileyim hiic kimse oralı bile olmadı .toplumumuzun bilinçlenmesi gereken o kadar konu varki birlikte refah huzur içinde yasayabilmemiz için.

Kadın kadını bile anlamıyor.aklıma geldi şimdi kizimada hamileyken son aylarda bir okula oğlumu götürdüm 23 nisan kutlamalarını izletmek için kadınlar sırada oturuyordu rica etsem az kayıp yer acar misiniz dedim az kaysalar bende oturabilecegim senin için tıkış tıkış mi oturalım dediler kaymadilar ya şoka girdim dedim yazıklar olsun size.

Bende hamileyken hastaneden geliyordum o gün eşimin işi olduğu için doktora kendim gitmek zorunda kaldım dönerken koskoca karnımla ayakta duruyorum bir kişi bile yer vermedi otobüs fren yapınca koca karnımı önümdeki demire çarpmıştım Allah'tan bebeğime birşey olmadı.

Kutlama yapılan yerlerde oturmak herkesin hakkıdır fakat herkes kendine özel yapıldığını sanıyor.

Bugün başıma gelen bir olay beni oldukça sinir etti. Ben böyle şeyleri kafama çok taktığım için paylaşmak istedim.

Bebeğimi anneme bıraktım ve pazara çıktım. Pazar çok kalabalıktı. Bir anne 10 yaşlarındaki yürüme ve zihinsel engelli oğlu ile pazara çıkmış. Neyse bu anne önünde tekerlekli sandalye (hem yürüme hem zihinsel engelli oğlu) ile arada kalmış. Yanında bir kaç engel var. Kimse yer vermediği için geçemiyor geriden görüyorum ve önünden geçen kimse takmıyor. Çocuk durduğu yerde rahatsız olduğu için bağırmaya başladı, anne telaşlı, ben oraya gelince önümdeki adam geçti durdum hemen kadında geçecek ya en fazla bekleyecekleri bir kaç saniye arkamdakilerin, 55 yaşlarında bir teyze gördüğü halde "geçsene kızım ne bekliyorsun?" diye bağırdı. Ardından bir kaç kadın sesi daha "hadi be yürüsene" diyorlar. Ben de "bir saniye bekleyin, görmüyor musunuz bayan çocuğunu geçiriyor" dedim. Teyzenin surat aynı avatatarımdaki gibi oldu "hıh" dedi kafasını çevirdi. Millet öfledi pöfledi. Kadın en fazla 10 sn de geçmiştir, ama o insanların hal ve hareketleri öyle üzdü ki beni, gözlerim doldu.

Belki kadının çocuğunu bırakacak kimsesi yok ya da çocuk hep evde o da pazara çıksın hava değişimi olsun diye çıkardı. O teyzeye o insanlara o kadar kızdım ki. Sonra kadın geçince insanlar ne kadar sabırsız olmuş dedim. Cevap bile vermediler.

Kadının o durumunu gören koca koca adamlar bile önünden geçip gidiyor. Hepimizin çocuğu engelli olabilirdi ve ya ilerde ne olacağının garantisi var mı? Kendimiz de aynı şekilde olabilirdik.

Mesela otobüste hamilelere, çocuklulara, engellilere bile yer vermekten aciz olmuşuz.
Ne ara bu kadar sabırsız olduk?
Bir insanı bir kaç sn bekledik diye ömrümüzden ömür gitmez ki.
Yıllardır üyeyim ilk defa konu açıyorum ve boğazım düğümlendi.
O annenin bakışları telaşı gözümün önünden gitmiyor. :KK43:
Pazardakiler engelli olmasin

Sevgisizlik.
Merhamet duygusundan yoksun olmak. Bencil olmak. Daha bir sürü sıralanabilir.

Otobüste kendi oturup onca kişi ayaktayken çocuğunu pişkin pişkin yanında oturtan anneler sorumlu örneğin , okuldaki öğretmene çocuğuna karşı tutumundan dolayı hakaret eden anneler sorumlu, paylaşmayı sevgi göstermeyi öğretmeyen anneler sorumlu.

Toplum olarak bir kesim duyarlıyken diğer kesim tamamen vicdani duygulardan yoksun. Ortamız yok maalesef.
Trafikte tahammülsüz, hastanede tahammülsüz, beklemeye tahammülsüzüz.

Hızlı yaşıyoruz. Dizimiz kaçıcaktır yetişelim modunda değilse o teyzeler ben de bir şey bilmiyorum.

Çok karmaşığım bu konuda bir sürü şey yazabilirim.

bunca acımasızlığın, güvensiz bir ortamın içinde insani duygularımı kaybetmediğim için kendimi taktir ediyorum.

Konu sahibine de içinizdeki iyi niyet hiç ölmesin diyorum.

Back
X