- 20 Ekim 2009
- 8.860
- 15.688
- 823
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Çok yanlış anlamışsın konu sahibinin yazdıklarını o'nun gocunduğu filanda yok adam kadir kıymet bilmiyor isterse kuş tutsun ağzıyla bunu anlatmaya çalışıyor üstelik çalışan bir bayan yorum yaparken biraz insaf !! Kendini konu sahibinin yerine koy empati yap senin hoşuna gidermediydi ?
Gecenin 2sinde ütü mü yapılır boyun fıtığı olsan yeri yani, yetişemiyosan kuru temizleme ile anlaş, düzenli musteri olursan indirim yapılıyomuş
Bi an ciddisiniz sandım başlayacaktım diye...Bunları yapmaktan neden gocunuyorsun konu sahibi... Dısarda çalısıyor olabilirsin ama evde yaptıkların senin esine ve aile karsı asli vazifelerin.Madem gücüne gidiyor o halde evlenmeyecektin.İnsan kocasına evine hizmet ettiği için sikayetçi olur mu tam tersi mutlu olmasın... Sen bunları yapmayacaksın o adamcağız neden evlensin ki... Kimbilir bunları okuyunca ne kadar sinir olacaksın ama seni çok iyi anlayorum yukarı da yazdıklarım sana değil senin gibi esimin de beni anlamasını istiyorum ama karsılığında bu yazdıklarımı söylüyor bana pek ümitli değilim bu tipler böyle demek ki yemek yesin, tv karsısında uyuklasın ,hep yorgunum diye sızlansın...Dediğin gibi sürekli haber kanallı izliyor benim ki de is sözde dünyayı kurtarıyor ama kalkıp suyunu içmekten bir haber...
O zaman tam tersi davran da görsün anlasın seniŞu an o kadar sinirliyim ki nasıl cümle kuracagimi bilemiyorum 3,5 yıldır evliyim 22 aylık bi oğlum var ve Eşimle aynı işyerinde çalışıyoruz. Kendisi evin tek çocuğu annesidir hiç is yaptirmamis erkek adam yapmaz mantığı var ben de hiç is yaptirmadim salağım işte herşeyi kendim yaptım. Daha biraz önce bu saate kadar ütü yapıyordum. Ama karşılığında ne buluyorum anlayissizlik. En ufak birşeye sinirlenen bir koca elestirilmekten nefret eden biri. Eleştiriye de geçtim herseyi eleştiri olarak algılayan biri. Kendimi o kadar yanlız hissediyorum ki hiç bişey konuşmuyorum onunla ne söylesem alınan yine ne oldu diye tepki veren biri. İçime atıyorum bu seferde niye konusmuyorsun diyor. Ustune bide sabahtan aksama kadar bilgisayar başında. Ve ben yine herseyi içime atıyorum. Hiç bişey yokmuş gibi davraniyorum. Sırf huzursuzluk olmasın diye. Ama çok doldum. Kendi kiyafetimi kendim dikerim Evimi kendim temizler parami hesabını bilirim. Karşılığında ne buluyorum. Hiç bişey ama ona sorsan hiç bişey yok ben abartıyorum. Neden bu kadar salağım?
Öyledir canım bilemedim.Yapma kuzum inan çok fazla var.Ben de uzun zamandır dışarıdan kıyafet almıyorum .
Ama dikiş pis iştir evde çok iş çıkarır konu sahibi bence sen bir müddet kaldır dikiş makineni.
gocunmak değil ki bu. herkes ister işten gelip ev işlerini mükemmel yapmayı. ama insan yorulabilen bi varlık. keşke kadınların yorulma gibi bi özelliği olmasaydıda bütün gün durmadan çalışsaydık ama biz de insanız yoruluyoruz.Bunları yapmaktan neden gocunuyorsun konu sahibi... Dısarda çalısıyor olabilirsin ama evde yaptıkların senin esine ve aile karsı asli vazifelerin.Madem gücüne gidiyor o halde evlenmeyecektin.İnsan kocasına evine hizmet ettiği için sikayetçi olur mu tam tersi mutlu olmasın... Sen bunları yapmayacaksın o adamcağız neden evlensin ki... Kimbilir bunları okuyunca ne kadar sinir olacaksın ama seni çok iyi anlayorum yukarı da yazdıklarım sana değil senin gibi esimin de beni anlamasını istiyorum ama karsılığında bu yazdıklarımı söylüyor bana pek ümitli değilim bu tipler böyle demek ki yemek yesin, tv karsısında uyuklasın ,hep yorgunum diye sızlansın...Dediğin gibi sürekli haber kanallı izliyor benim ki de is sözde dünyayı kurtarıyor ama kalkıp suyunu içmekten bir haber...
Bunları yapabilen bir robot olsaydı çoğumuz evde kalırdık...gocunmak değil ki bu. herkes ister işten gelip ev işlerini mükemmel yapmayı. ama insan yorulabilen bi varlık. keşke kadınların yorulma gibi bi özelliği olmasaydıda bütün gün durmadan çalışsaydık ama biz de insanız yoruluyoruz.
adet sancısı, hamilelik bulantıları, doğum sonrası ağrılar vs. kadının derdi bitmiyor ki. bunu erkeklerin anlamasını bekleyemeyiz tabi.
İşin garip tarafı bayan söylenmesin tahammül edemediği için kendi kalkıp yapıyor ama erkek nasılsa söylenince kendi yapar diye vikvik söyleniyor. Söylensede yaptıracak son. Sonrada öğrenilmiş çaresizlik yaşayacak. Nasılsa yapacağım kalkıp yapayım diyecek. Tabi en azından biz öyle ümit ediyoruzİlk yapacağınız iş , asla işlerin tamamını üstlenmemek. Hakkaniyetli bir iş paylaşımı yapmak zorundasınız.
Eşiniz kendine düşeni yapmıyorsa o kısım sizi ilgilendirmemeli.
Kadınların en büyük hatası , iş paylaşımı yaptığında , erkek yapmıyorsa hemen üstleniyor ya da erkek soylenerek yaptığın da , hemen elinden alıyor.
" Böyle söyleneceğine, ben yaparım işleri " diye düşünüp gereksiz bir yarış içine giriyor.
Sonrası hüsran oluyor.. Erkekler buna alışıyor.. Kadın fazla yükten bunalıyor ve patlıyor.
Evlilikte çatlamalar başlıyor.
Bu kadınların kontrol delisi olmasından ve fazla hassas düşünmelerinden kaynaklanıyor.
Eşiniz " eskisi gibi değilsin " dediğinde verilecek tek cevap , şartlar ve sorumluluklar değişti , ağırlaştı olacak.
Eskiye hürmeti varsa, vefası da olsun.
Madem bu kadar dolmuş ve içlenmişsiniz, adım atmanın zamanı geldi de geçti demektir.
Çaktırmadan , isyan ettiğinizi belli etmeden :) yavaş yavaş işleri devredin. Ve asla söylenmeleri duymayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?