neden bu kadar salağım?

Eşinin kendisine söylediklerini yazmış alıntı sahibi. Aslında o da aynı dertten yakınıyor.

İlk yapacağınız iş , asla işlerin tamamını üstlenmemek. Hakkaniyetli bir iş paylaşımı yapmak zorundasınız.
Eşiniz kendine düşeni yapmıyorsa o kısım sizi ilgilendirmemeli.

Kadınların en büyük hatası , iş paylaşımı yaptığında , erkek yapmıyorsa hemen üstleniyor ya da erkek soylenerek yaptığın da , hemen elinden alıyor.
" Böyle söyleneceğine, ben yaparım işleri " diye düşünüp gereksiz bir yarış içine giriyor.

Sonrası hüsran oluyor.. Erkekler buna alışıyor.. Kadın fazla yükten bunalıyor ve patlıyor.
Evlilikte çatlamalar başlıyor.

Bu kadınların kontrol delisi olmasından ve fazla hassas düşünmelerinden kaynaklanıyor.

Eşiniz " eskisi gibi değilsin " dediğinde verilecek tek cevap , şartlar ve sorumluluklar değişti , ağırlaştı olacak.
Eskiye hürmeti varsa, vefası da olsun.

Madem bu kadar dolmuş ve içlenmişsiniz, adım atmanın zamanı geldi de geçti demektir.

Çaktırmadan , isyan ettiğinizi belli etmeden :) yavaş yavaş işleri devredin. Ve asla söylenmeleri duymayın.

siz de annemi gördüm hem evde, hem işte çalışır
hem misafir ağırlar (yatılı ve uzun süreli hem de ) hem çocuk bakar
hem dikiş yapar hem yemek sonra ne mi oldu
babam madalya falan takmadı övgüleri toplamadı
şimdi bel ve boyun fıtığı çeşitli rahatsızlıkları var
Allah aşkına yapmayın
hatta baştan beri alıştırmışsınız en güzel yemeklere çocuk doğunca laf eder olmuş yanlış anlamadıysam oha yani
baştan beri en azından bir gün evde tostla geçiştirseydiniz yada kahvaltıyla o yapılan yemeğin değerini bilirdi
ben sizlere de kızıyorum her şeyi en başından dört dörtlük yapıyorsunuz hem de hepsini tek başınıza adam alışıyor ve tabii işine geliyor sonra çocuk oluyor yorgunluk oluyor adam sizleri eleştirmeye başlıyor susacağınıza bir işin ucundan da sen tut o zaman desenize
çalışan bayansın ne evin her temizliğini kendi yapmak ütü yapmak dikiş yapmak
hafta da bir gün dışarıda yeyin mesela balık gibi evde zor pişen yemekler olabilir arada yapmayın hiç bir şey kahvaltı çıkarın
çocuğu verin kucağına siz işlere bakın
hafta da bir eve temizlikçi çağırın
yetişemediğiniz yerde pantolon ütülerini verin kuru temizlemeciye parasını da kendi versin bir zahmet beyefendi
o işlerin o kadar kolay olmadığını parayla ne kadar tuttuğunu bir görsün

Gecenin 2sinde ütü mü yapılır boyun fıtığı olsan yeri yani, yetişemiyosan kuru temizleme ile anlaş, düzenli musteri olursan indirim yapılıyomuş

Parça başı 1.5 , 2 tl.ye anlaşılabiliyor devamlı muşteri olunca. Birde haftada bir olmadı ayda iki kere yardımcı çağrılsa yük azalır.
Hem çalışıp hem ev işini paylaşımsız yapan kadınlar ne yapıyorsa kendine yapıyor.
Bu ne görülür, ne bir madalyası var ne başka birşeyi.
Çalışmayan kadınların imkanı varsa da bunu yapsın ya da dört dörtlük olacağım diye çırpınmasınlar..Olan sağlığa , ruha oluyor.

Dışarıda çalışmak demek akşam gelip yayılmak demekse kadınlarda akşam olduğunda yayılsın bakalım ne oluyor ?

Dediğin gibi fıtık olursa kimse sırtında taşımaz.

Ilk once kendinne saygi goster ve kendine salak deme..

Bi an ciddisiniz sandım başlayacaktım diye...

O zaman tam tersi davran da görsün anlasın seni

Yapma kuzum inan çok fazla var.Ben de uzun zamandır dışarıdan kıyafet almıyorum .
Ama dikiş pis iştir evde çok iş çıkarır konu sahibi bence sen bir müddet kaldır dikiş makineni.
Öyledir canım bilemedim.
Pazarda,internette 20, 30 liraya günlük süper elbiseler varken dikmek garip geldi bana.

gocunmak değil ki bu. herkes ister işten gelip ev işlerini mükemmel yapmayı. ama insan yorulabilen bi varlık. keşke kadınların yorulma gibi bi özelliği olmasaydıda bütün gün durmadan çalışsaydık ama biz de insanız yoruluyoruz.
adet sancısı, hamilelik bulantıları, doğum sonrası ağrılar vs. kadının derdi bitmiyor ki. bunu erkeklerin anlamasını bekleyemeyiz tabi.

Bunları yapabilen bir robot olsaydı çoğumuz evde kalırdık...

İşin garip tarafı bayan söylenmesin tahammül edemediği için kendi kalkıp yapıyor ama erkek nasılsa söylenince kendi yapar diye vikvik söyleniyor. Söylensede yaptıracak son. Sonrada öğrenilmiş çaresizlik yaşayacak. Nasılsa yapacağım kalkıp yapayım diyecek. Tabi en azından biz öyle ümit ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…