• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden byle anlam veremiyorum?

Ooo konu nerelere gelmiş.Demek o yüzden eksi repler konu sahibine hak verdiğim için.
Ya bu benim kendi görüşüm.
Ben varlıklı anne babaların çocuklarına destek çıkmalarından yanayım.Burada gelinler hep yazıyor bize destek çıkmadılar da şöyleysi böyleydi mesele ev değil maddi olarak olmuyorsa manen .Hem kel hem fodul olmuyor.
Çocuğunuza bi gelecek vaademiycekseniz doğurmayın .İsteyen kızsın isteyen hak versin benim kendi fikrim bu.
Benim gelinim benim kızımdır ben kızımın sıkıntı çekmesini istemem ki oğlumla huzurlu olsun.

gelecek vaadetmekden kastın nedir ? araba, at kat, yazlık , kışlık vs. mi?
annem ve babam iki emekli memur , bana gelecek vaad etmediler o zaman ?????

oysa ben , beni okutup meslek sahibi olmama yardımcı olarak geleceklerin en aydınlığını , en güzelini bana verdiklerini düşünüyorum ........iyi ki de doğurmuşlar beni :))

kimse evladının sokaklarda kalmasına izin vermez elbette , ama konu sahibi aç değil açık değil, sakat filan da değil , eşinin işi gücü de var , e ailesi eşini okutmuş meslek edindirmiş ..... belki eline balık vermemiş de balık tutmayı öğretmişler .......daha ne yapsınlar.....
aileniz size nasıl bir gelecek sağladı ( yani ederi kaç lira , kaç katlı ?? )

sizin eşinizin kardeşi yokmuydu demiştim.cevap yazmadınız ama var diye düşünüp şunu söyleyeyim.şimdi kardeşi yada kardeşleri varsa adamın size bir daire parası vermesi beklenemez.tamam arsa falan filan var ama bir anlaşma sağlanığ mütayite bir türlü verilememiş,ne zaman verileceği de meçhul.şimdi ize para verse ve o kardeşleri de istese,onlara veremese sorun çıkabilir.sonuçta herkesin hayatta bir planı ve düşüncesi var.bizler aileler neden şunu bunu yapmıor diyoruz ama aile reisinin ,aileyi idare etmesi zor gerçektende..belkide o kadar parayı verince tatsızlık çıkacak...

gelecek vaadetmekden kastın nedir ? araba, at kat, yazlık , kışlık vs. mi?
annem ve babam iki emekli memur , bana gelecek vaad etmediler o zaman ?????

oysa ben , beni okutup meslek sahibi olmama yardımcı olarak geleceklerin en aydınlığını , en güzelini bana verdiklerini düşünüyorum ........iyi ki de doğurmuşlar beni :))

kimse evladının sokaklarda kalmasına izin vermez elbette , ama konu sahibi aç değil açık değil, sakat filan da değil , eşinin işi gücü de var , e ailesi eşini okutmuş meslek edindirmiş ..... belki eline balık vermemiş de balık tutmayı öğretmişler .......daha ne yapsınlar.....
aileniz size nasıl bir gelecek sağladı ( yani ederi kaç lira , kaç katlı ?? )
Konuyu lastiğe çevirdiniz istediğiniz gibi çekip çeviriyorsunuz.Gelecek vaadetmek nedir Eğitmek ,korumaktır elbette yat kat vermek sonra gelir o zaman miras almayacaksınız siz. .Sizin anlayışınız..Böyleyse ben ne diyeyim size.
Size bir şey anlatayım benim annemle babam ayrı.Boşandıkları dönem annem sinir hastalığı geçirmeye başladı .
Bildiğin bilinci yerinde değildi .Dengesizleşti yani .
Babamın çok büyük bir şirketi vardı.Biz annemle dublexte oturuyoruz ama faturalar ödenmediği için ne su var ne de ısınabiliyoruz .
Evet bildiğin sular akmıyor
Biz komşulardan kovayla su alıyoruz.
Babam bana şimdikinin 10 milyonu harçlık veriyordu .
Annemde onu zorla elimden alırdı.Yok ki ne yapsın kadın.
Ben babamın yanına gitmiyordum evlenmişti çünkü kadın kötü davranıyordu bana.Babamın kocaman şirketi var jiplerle geziyor.
Onlara kalmaya gittiğim de sofrada jambonlar.
Ben annemin yanın da zor günler geçiriyorum ve babam bize destek çıkmıyordu.
Siz ben ne kadar anlatırsam anlatayım kendi istediğiniz gibi anlıyorsunuz ev mal mülk bunlar gelecek vaadi sayılmaz .

Ben bugün çok mutluyum ama o günleri hatırladıkça içim çok acır.Eğer evladına sahip çıkmayacaksan neden doğurursunuz.

Bunlar gerçektir .

Konuyu lastiğe çevirdiniz istediğiniz gibi çekip çeviriyorsunuz.Gelecek vaadetmek nedir Eğitmek ,korumaktır elbette yat kat vermek sonra gelir o zaman miras almayacaksınız siz. .Sizin anlayışınız..Böyleyse ben ne diyeyim size.
Size bir şey anlatayım benim annemle babam ayrı.Boşandıkları dönem annem sinir hastalığı geçirmeye başladı .
Bildiğin bilinci yerinde değildi .Dengesizleşti yani .
Babamın çok büyük bir şirketi vardı.Biz annemle dublexte oturuyoruz ama faturalar ödenmediği için ne su var ne de ısınabiliyoruz .
Evet bildiğin sular akmıyor
Biz komşulardan kovayla su alıyoruz.
Babam bana şimdikinin 10 milyonu harçlık veriyordu .
Annemde onu zorla elimden alırdı.Yok ki ne yapsın kadın.
Ben babamın yanına gitmiyordum evlenmişti çünkü kadın kötü davranıyordu bana.Babamın kocaman şirketi var jiplerle geziyor.
Onlara kalmaya gittiğim de sofrada jambonlar.
Ben annemin yanın da zor günler geçiriyorum ve babam bize destek çıkmıyordu.
Siz ben ne kadar anlatırsam anlatayım kendi istediğiniz gibi anlıyorsunuz ev mal mülk bunlar gelecek vaadi sayılmaz .

Ben bugün çok mutluyum ama o günleri hatırladıkça içim çok acır.Eğer evladına sahip çıkmayacaksan neden doğurursunuz.

Bunlar gerçektir .

çok güzel yazmışsın işte pek çoğumuzun anlatmak istediği de tam olarak bu , aileden gelecek diye maddiyat beklememek , vermesinler diyen de yok ki burda gönlünden kopar verir kime ne !
ammmaaaaaa vermiyorlar diye de zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter zihniyetine karşı çıktık biz ....
şahsen bana bunu söyleyen geline değil ev arsa almak, evime adım dahi attırmam ...
gelinse gelinliğini bilecek, haddini bilecek, malımın ortağımı , benimle mi çalışıp kazanmış

Duruma göre değişir?

Çok mu zenginler?

Yani;
--- size ev alacak paraları kenarda var,
---kendi evleri de var kira vermiyorlar,
---başka kardeş varsa onlara da ev almışlar diyelim (kardeşler arasında eşitlik düşünebilirler, birisine alırsak diğerine de almamız lazım gibi) ,
---ayrıca size ev aldıktan sonra yaşlılıklarını rahatça garantiye alacakları miktarda da birikim var, yani durumlar bayağı iyi...

Bu şekildeyse evet alıvarsinler canım gibi düşünülebilir..Bundan da gocunmam ben, zenginler almışlar ne var yani, niye gebe kalayım ki?

Ama yukarda saydığım şartların biri eksikse , size ev almak zorunda değiller kusurabakmayın..
Zaten bir miktarını veriyorlar..

Ben böyle düşünüyorum..

katılıyorum........a.s.

güzelliğine güvenme bi sivilceye bakar, zenginliğine güvenme bi kıvılcıma bakar...

ben bu yazılara istinaden yazdım canım ,
arkadaş almış ya yapmış ya, kimseye muhtac olmam diyo,
kusura bakmayın ama vermesini bilen rabbim almasınıda bilir,
ben ailem için o sözleri sarf etmedim.

.....

iyi de sizde çalışın yapın..siz rahata alışmışsınız sanırım ki ben 120 ay vade ile aylık 500 tl kira ödeyemem diyorsunuz..eee 4,5 yıl kirada kalmışsınız.zamanında kredi çekip alsa idiniz önünüzde 5 yıl kalmış olacaktı.sütelik o kadar beklemenizede gerek yok.arabanızı satın ,birikmiş paranızda varmış,kayınpederinizde versin,kredi de çekin,uygun bir evde bulun olsun bitsin..illa 3+1 mi olması lazım.yada a semtinde olmaz da illa b semtinde mi olur..
ya madem arsanız var,madem kayınpederiniz para veriyor,madem sizdede para var ve madem müteyitle anlaşamadınız o zaman kendiniz yapın ev..illa mütayitmi lazım ..1 kat çıkarsınız,ileriki zamanda 2. katı çıkarsınız..zevkinize göre,depreme dayanıklı yaparsınız..adamın hesap ettiği bişi var ki o kadar verebiliyor,fazlasını veremiyor..

Eşimle 3yıl çıktık,eşimin ailesi bi onay verdi bi vermedi evliilik için, bu 3 yılı evimizin eşyalarını alarak geçirip, evimizi tutup dayadık döşedik,istemeye gelmediler mi geldiler, söz nişan düğün 3ayda yaptık, ve aradaki resmiyet devam ederek, hayata atıldık, ailelerimiz birbiri ile bizim evimizdeki zorunlu törenler harici görüşmüyorlar, ben ilk zamanlar daha çok zorlanmıştım şimdi 4,5 yıl oldu evleneli ama hala çok gücüme gitmiyor değil; bi kızım oldu ve ona şimdi kayınvalidem bakıyor......
imkanlarımız dahilinde bi araba ufak bi yatırım yaptık, ama evimiz yok diye çok üzülüyorum, eşim; ailesi ile ev planlarına girdi, babası bir miktar veriyor, biz biraz katıp, üstüne kredi falan alalım diyor, ama ben bıktım artık, ödemekten, imkanları bile varken neden hepsini onlar yapmıyo anlamıyorum, onlarla istediğim gibi konuşamıyorum bile, düşüncelerimide söyleyemiyorum, amaaan boşver gibi bi yapımda yok, bugün a diyorlar yarın z, benim okadar param olsa zaten alıp oturucam, sanki herşeyi 4-4 lük yapmışlar gibi davranmıyorlar mı, iyice illet oluyorum, onun için canım çok sıkkın, patlıcak gibiyim.......

Kusura bakmayin ama ben sizi biraz fazla acgözlü gördüm...esiniz büyümüs, evlenmis, artik kendi ailesini kurmus; evet, hala evlatlari ama ailesi ona kesinlikle ev almak zorunda degil!!! En azindan babasi bir miktar yardimda bulunacakmis; bunu yapmayanlar da var ve siz bununla bile yetinmesini bilmiyorsunuz...eger zamaninda evlenirken yapilan yanlislarin bu sekilde telafi edilmesini arzuluyorsaniz cok yersiz bir istek bu bana göre; evlenirken razi olmussunuz, istemeyerekte olsa...o sekilde evlenmeyi kabul etmissiniz...simdi sikayet etme hakkiniz yok...hele ki bi ev isteme hakkiniz hic yok! Sanki iki kilo armuttan bahsediyoruz, inanamiyorum cidden!
Ayrica daha yasiniz basiniz kac ki, simdiden ödemekten biktiniz?! Insanlar, heleki Türkiyede belkide emekliliklerine kadar borc ödüyorlar, sIkIntI cekiyorlar...kil kanaat geciniyorlar; tüm hayatlari boyunca kirada oturuyorlar...siz ise, esinizin ailesi yardim etmesine ragmen bundan memnun olmayip, sitem edip bu kadar abartilmayacak bir konu yüzünden patlayacak gibi oluyorsunuz sIkIntIdan...dua edin ki Rabbime, size daha büyük sIkIntIlar vermesin...cünkü siz böyle bir dertde bile bu kadar kendinizi yipratirsaniz, büyük dertlerde haliniz nice olur maazallah...!

Tabikide durumlari var iken size bir iylik yapsalar ne güzel olur...kiminin parasi kiminin duasi demisler...lakin takildigin ve üzüldügün olay tamamiyle baskasinin insafiyetine kalmis birsey...

O yüzden buna kafa patlaman bile abes biliyormusun...Alirlar Almazlar bu onlarin bilecegi istir!!:delphin:

Bir miktarini veriyorlar zaten, bunu göz ardi etmemeni tavsiye ederim, nice aileler var, yardimci olmayi birak daha cok cocuklarini sömürmeye calisiyor!!:kahve:

Insan biraz olsun elinindekinin kiymetini bilmeli ve sükür etmeli arkadasim, yoksa mazallah Rabbim elindekinde alir!:delphin:

Ayrica kendi alin terinle aldigin mal ve yedigin ekmek ile baskasinin verdigi cok farkli....bunu unutma...a.s

Allah yardimciniz olsun....

Tabikide durumlari var iken size bir iylik yapsalar ne güzel olur...kiminin parasi kiminin duasi demisler...lakin takildigin ve üzüldügün olay tamamiyle baskasinin insafiyetine kalmis birsey...

O yüzden buna kafa patlaman bile abes biliyormusun...Alirlar Almazlar bu onlarin bilecegi istir!!:delphin:

Bir miktarini veriyorlar zaten, bunu göz ardi etmemeni tavsiye ederim, nice aileler var, yardimci olmayi birak daha cok cocuklarini sömürmeye calisiyor!!:kahve:

Insan biraz olsun elinindekinin kiymetini bilmeli ve sükür etmeli arkadasim, yoksa mazallah Rabbim elindekinde alir!:delphin:

Ayrica kendi alin terinle aldigin mal ve yedigin ekmek ile baskasinin verdigi cok farkli....bunu unutma...a.s
Allah yardimciniz olsun....

bu cümleni okuyunca aklıma şu geldi.küçükken yani 12 yaşındayken falan ,tekstilden giysi alır,onun ipliklerini temizlerdik.bende o zamanın parası 1000 lira kazanmıştım.yani buğününün parası 1tl falan..neyse..sonra kendi paramla anneme,krdeşime falan kola ve biskrem almıştım:))kendi paramla bişi yapmak çok hoşuma gitmişti...gerçektende insanın kendi yaptığı ile aldığı çok farklı oluyor..a.s.

Konu acipda istediklerinizi duymayinca cildiriyorsunuz , hayret yaaaa.

Sen dua et kaynanan cocuga bakiyor sen para kazaniyorsun, bakiciya para vermiyorsun.

Kimse sana ev almak zorunda degil, hem daha kac yillik gelinsin ki böle bi talepde bulunmak istiyorsun, sanki onlarla tüm sikintilari falan cektinde eee bana bi ev alsinlar , olur baskaa??

Miraz konusuna gelincede baska, sözkonusu onlar yasarken hayatin tadini cikarsin, ölünce zaaten birilerine kalacak, kimse malini yaninda götürmüyor.

arkadaslar yazdıklarınız cok anlamlı ve guzel ama benım esım tek cocuk ağustosta 1 senelık evlı olcaz kaynatam emeklı olmasına ragmen hala calısıyor tarlaları falanda var zamanı gelınce onları ekıp bıçıyor ustelık kaynatamla esım bırlıkte dukkan işletıyorlar ve kaynatam sureklı ben sızın ıcın calısıyorum en buyuk ıstegım sıze 1 ev ve araba almak dyor ben menfaatı ıcın yaptıgını zannetmıyorum amaoyle olsa bıle Allahım kımsenın basına vermesın ama yataga dusseler bıle bakmalıyım enazından sokaga atcak deılım gunah çunkü,fakat eger ev almasalarda yıne basımın ustunde yerlerı var

Back
X