• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden byle anlam veremiyorum?

Ben iki tane kız evlat sahibi bir anneyim,
Eğer durumum müsait olursa, ikisinede birer ev alıp hazır etmek istiyorum
Erkek tarafı- kız tarafı diye birşey yok günümüzde kimin maddi imkanları müsaitse evlatlarına sahip çıkmalıdır bence,
İmkan varken evlada sunulmayan maddiyat yerin taa dibine batsın.
Arkadaşın anne babasında demekki maddi durum fazla yokki, kayınvalidelerinde olduğu için onlardan yardım beklemiş bence bunda bir gariplik yok,
Sonuçta belki evi kira olmasa, arkadaşta çalışmayacak, çocuğunu kayınvalidesi bakmak zorunda kalma
yacak
Evladı sıkıntı çekerken hiçbirşeyinden ödün vermeyen anne babalara hayret ediyorum!!!

Çok şükür bi sıkıntımız yok ewet, sağlığımızda yerinde, etrafımızdakiler beni hep takdir ederler, bak tutumlu falan diye nasılda herşeylerini yaptılar diye, kısa sürede, rabbim yardım etmiş bize,aldığımızın yarısı kiraya yarısı arsanın kredisine gidiyo, arsa alıp kızım için ben de ileride onu satar ona bi ev yapmaya çalışmayı düşünüyorum, benim ailemdende bize kalacak, eşimin ailesindende e tabii yavrumada, ama ben kızımınkini kendim yapmak istedim, bu daha çok bana mutluluk veriyor, şimdi için onlar bize teklifte bulundu alalım diye, arsanızı satın dediler, ok dedik, e bi dönüyolar kendi malı için teklife , paraya, kafalarının içinden geçenleride bilemiyorum ki, bi öyle bi böyle, ben de ne zengin ne memur değilim ki, bi dünya para kazanmıyorum, ayrıca özel sektörde çalışıyorum, işten çıkarılsam, ne olacak, al öde demesi kolay,herşeyi gözöünde bulundruyorum, bu zamanda geçinmek kolaymı, yinede extradan bişeyler yapmaya çalışıyoruz.Sanırım bunları düşünen hiç yok...

bugüne kadar hiç eşimin eilesini suçlamadım bize niye alınmadı,olmadı,
öteki eltilerimin evi var,bilmemnesi var diye...
hatta içimden hep iyikide olmadı dedim,olmadki benim eşim şimdi mücadele peşinde,kendi evimizi kendimz almak için,
onlar her fırsatta benim getirdiğim ufacık eşyayı sorgularken,
ben siz yapmak zorunda dğeilsiniz dedim...
çocğum olduğunda evet iyi kötü yardımım olur,
ama onu aslaa bol keseden yaşamaya alıştırmayacağım kesin.
çünkü okadar örnek varkii etrafmda adam üni mezunu ama babasının
parasıyla karısına bişeylere alıyor...
kalkda çalış be adam elin var ayağın var üstüne bide diploman var değilmi:delphin:

Ben ve eşim 14 senelik evliyiz kendi çabalarımızla dükkan araba aldık şimdide evimizi ödüyoruz Rabbim inşallah oturmayı nasip etsin. Allah izin verirse daha sonra emekli olurum.

Şimdii benim oğlum Allah nasip ederse büyüyecek okuyup adam olacak evlenecek ve gelen gelin diyecekki oğlan anası-babasısınız bize ev alın veya varsa elinizde verin... Olduuu güzelim başka derdin derim ben valla herşey karşılıklıdır gelen gelin beni sayar sever kızım gibi olursa iki evladıma hak geçirmeden ne gerekiyorsa yaparım ama kimse bana emrivaki yapamaz, benim 30 yıllık emeğime göz dikemez herkes haddini bilecek. Bende bir evladım, bende bir gelinim ben niye kendi ailemden veya eşimin ailesinden ev mal para talep etmiyorum haddim değil.

bizde etmedik hanfendi,

Ben iki tane kız evlat sahibi bir anneyim,
Eğer durumum müsait olursa, ikisinede birer ev alıp hazır etmek istiyorum
Erkek tarafı- kız tarafı diye birşey yok günümüzde kimin maddi imkanları müsaitse evlatlarına sahip çıkmalıdır bence,
İmkan varken evlada sunulmayan maddiyat yerin taa dibine batsın.
Arkadaşın anne babasında demekki maddi durum fazla yokki, kayınvalidelerinde olduğu için onlardan yardım beklemiş bence bunda bir gariplik yok,
Sonuçta belki evi kira olmasa, arkadaşta çalışmayacak, çocuğunu kayınvalidesi bakmak zorunda kalma
yacak
Evladı sıkıntı çekerken hiçbirşeyinden ödün vermeyen anne babalara hayret ediyorum!!!

tamam siz alın hazır edin zaten...
fakat şöyle düşünün diyelim edemediniz o zaman ne olacak... ters gitti bir şeyler hastalık var sağlık var...evladınız size cephe mi almalı, ya da geliniz ya da damadınız size anlam mı verememeli...
kendi anne babasının durumu iyi-kötü... benim merak ettiğim o değil...kayınvalidesine kayınpederine bu kadar kızarken kendi anne babasıyla ilgili fikri nedir...
sonuçta her iki tarafta evlat sahibi de mi?

eşim; ailesi ile ev planlarına girdi, babası bir miktar veriyor, biz biraz katıp, üstüne kredi falan alalım diyor, ama ben bıktım artık, ödemekten, imkanları bile varken neden hepsini onlar yapmıyo anlamıyorum,

bizde etmedik hanfendi,

evet sizde mal para talep etmemişsiniz gerçekten.
sadece vermedikleri için veryansın etmişsiniz.

bakın bi özet daha geçeyim size:
Eşimle ben özel isteğimiz üzerine 3+1 eve geçelim dedik, kiralık başka bi ev bulduk.
eve baktık beğendik, konuyu eşim ailesine açtı, tutacağımızı taşınacağımızı falan,
babam; kiradan kiraya mı gezeceksiniz kendi evinize geçersiniz, ben de size yardım ederim şukadar veririm dedi,
geçen 1-2 sene kendi arsası için müteahitlerle görüştü anlaşamadılar, kat karşılığna veremedi,
Bize siz arsanızı satın madem, üstüne o nakit verecek, dahada üstüne lazım, e geriye kredi almak kalır tabi, e iyi dedik, satılığa çıkardık,
geçen hafta birine o kendi malını takasa teklif etti anlatmıştım, ....
yani ortada biçok teklif, bi çok yöntem, bi ev alma muhabbetidir gidiyo, biz para ,ev istemedik anlayacağınız, olaylar onların yönlendirmesiyle hep bu şekilde aktı gitti..
ben ce bi tane ortak bi karar alınır, ve o yönde ilerlenir değil mi yani, on tane şeyi satılığa çkarmazsınki,
e bende karıştım bu arada tabi, bu iş nasıl çözülecek diye... olay budur arkadaşım....

sanırım kırmızı işaretli olan yer size yeterli cevap olur hanımefendi...:kahve::kahve:
ben de neden herkesin savunma avukatlığına soyunduğunu anlamıyorum...
burda size kendimizi kanıtlasak ne kanıtlamasak ne...

hanimefendi ben bu siteye kimseye cevap vermek ya da kimseden yeterli cevap almak icin uye degilim. hicbir yeri kirmizi ile isaretlemenize gerek yok. siyah ile yazilinca da okuyabiliyorum. ben konu sahibi arkadasin konusunun konusulmasindan cok herkesin kendi ailesini anlatip ne kadar caliskan, kendi ayaklari uzerinde durabilen, ailesinden hicbirsey istemeyen insanlar olduklarini anlatma cabalarina takildim sadece. kimseyi savundugum falan yok. benim yaptigim savunma ise diger yorumcularin yaptigini da saldiri diye adlandirabiliriz bu durumda sanirim. kanitlayip kanitlamama isteginiz sadece sizi ilgilendirir. ben gozlemlerimi yazdim.

ayrica, bizim toplumumuzda , kisisel olsarak yuzde yuz dogru bulmasam da, ebeveynlerin buyuk cogunlugu evlatlarina maddi manevi yardimci olurlar. bundan da gurur ve mutluluk duyarlar. bu yuzden de evlenen evlatlarina cogu anne baba ev esyalarini hatta imkan varsa evlerini de alarak hayata biraz daha rahat baslamalarini ister. hatta bu sadece anne baba ile sinirla da kalmaz; yakin akraba, es dost, konu komsu dugunlerde altin veya para takarlar. bence bu çocuğunun yerine herşeyi yapmak degildir. kendi adima cevremde evlenecek olan hickimsenin baba bana ev alacaksin dedigini duymadim. ama evet maddi durumu varken almamasi bizim toplumumuz icin cok alisilmis birsey degil. konu sahibi arkadas da biz yan gelip yatmak istiyoruz. bana harcasin o paralari demek istemiyor burada bence. annesi babasi araba hatta ev hediye eden ancak ayni zamanda ayaklarının üstünde durabilen, istediği bişeyi elde etmek için çabalayan bir cok arkadasim var cevremde ayrica. hayat bunlarla bitmiyor cunku, yeter ki insanin yasama istegi, evden arabadan farkli doyum noktalari olsun.

tamam siz alın hazır edin zaten...
fakat şöyle düşünün diyelim edemediniz o zaman ne olacak... ters gitti bir şeyler hastalık var sağlık var...evladınız size cephe mi almalı, ya da geliniz ya da damadınız size anlam mı verememeli...
kendi anne babasının durumu iyi-kötü... benim merak ettiğim o değil...kayınvalidesine kayınpederine bu kadar kızarken kendi anne babasıyla ilgili fikri nedir...
sonuçta her iki tarafta evlat sahibi de mi?

Hazır edemezsem de canım sağolsun, zaten bu benim kendi içimden düşünüp istediğim birşey, iyi bir eğitim aldırabilirsem eve-mala ne hacet zaten :delphin:kimse kimseye cephe almak gibi bir lüksü yok, bende kendi evimi kimse yardım etmeksizin kendim aldım, banada anneden babadan kalmadı yani..her iki tarafın da evlat sahibi olması konusunda hemfikiriz vereliniortak

hanimefendi ben bu siteye kimseye cevap vermek ya da kimseden yeterli cevap almak icin uye degilim. hicbir yeri kirmizi ile isaretlemenize gerek yok. siyah ile yazilinca da okuyabiliyorum. ben konu sahibi arkadasin konusunun konusulmasindan cok herkesin kendi ailesini anlatip ne kadar caliskan, kendi ayaklari uzerinde durabilen, ailesinden hicbirsey istemeyen insanlar olduklarini anlatma cabalarina takildim sadece. kimseyi savundugum falan yok. benim yaptigim savunma ise diger yorumcularin yaptigini da saldiri diye adlandirabiliriz bu durumda sanirim. kanitlayip kanitlamama isteginiz sadece sizi ilgilendirir. ben gozlemlerimi yazdim.

ayrica, bizim toplumumuzda , kisisel olsarak yuzde yuz dogru bulmasam da, ebeveynlerin buyuk cogunlugu evlatlarina maddi manevi yardimci olurlar. bundan da gurur ve mutluluk duyarlar. bu yuzden de evlenen evlatlarina cogu anne baba ev esyalarini hatta imkan varsa evlerini de alarak hayata biraz daha rahat baslamalarini ister. hatta bu sadece anne baba ile sinirla da kalmaz; yakin akraba, es dost, konu komsu dugunlerde altin veya para takarlar. bence bu çocuğunun yerine herşeyi yapmak degildir. kendi adima cevremde evlenecek olan hickimsenin baba bana ev alacaksin dedigini duymadim. ama evet maddi durumu varken almamasi bizim toplumumuz icin cok alisilmis birsey degil. konu sahibi arkadas da biz yan gelip yatmak istiyoruz. bana harcasin o paralari demek istemiyor burada bence. annesi babasi araba hatta ev hediye eden ancak ayni zamanda ayaklarının üstünde durabilen, istediği bişeyi elde etmek için çabalayan bir cok arkadasim var cevremde ayrica. hayat bunlarla bitmiyor cunku, yeter ki insanin yasama istegi, evden arabadan farkli doyum noktalari olsun.

Konu sahibi arkadaş sanırım çok sinirli, yazılanları sağlıklı okumuyor, ben yukardaki yazımda ona hak vermiştim ama yazdıklarıma ne cvp vermiş bir bakın..

Arkadaşım olay ne biliyor musun?

Sen ve eşin topu kayınpederine atmışsınız farkında olmadan..

Yani sizin hayatınıza dair bir planınız varsa bunu siz uygularsınız, onlarda isterlerde maddi ya da manevi destek çıkarlar..
Aslında onların da demek istedikleri bu..

''Bunların ev falan alacakları yok, gözlerini karartamıyorlar, biz bunları cesaretlendirelim, planaları neyse öğrenelim, elimizden gelen takviyeyi de yapalım..'' diyorlar ama siz bu fikri; ''tamam ev meselesini siz açtınız, bizi zora sokmadan tamamını siz ödeyin' e getiriyorsunuz..

Onların böyle bir düşüncesi yok..
Neden yok, ya da doğru mu yanlış mı ? orası kişiden kişiye değişiyor burdaki yorumlardan ve gerçek hayattan edindiğimiz tecrübelere göre.

''Ortaya birşey attılar gerisi gelmiyor'' diyorsun..Onlar size önayak olmak için ortaya birşey(öneri)atmışlar..
Yani size bir fikir öneri olarak sunmuşlar sadece.

ıster ev alırsınız, ister kirada oturursunuz, ister 1 tane daha arsa alırsınız vs. vs.

Siz onlardan, onlarsa sizden bekliyor hayatınızla ilgili net kararları (ev gibi)almanızı.

Sizin yapacağınız tek şey;
Oturun eşinle hesap kitap yapın.
Arsayı şu kadara satarız, ödeyebileceğimiz şu kadar kredi çekeriz, üstünü de babamlardan isteriz..

Olay bu..
Kayınpederinde 3-5 hesabı yapmaz bu durumda bence..
50 vercem dediyse bile, ''baba 60 eksik kalıyor''dediğinizde adam 60 ı da verir bence madem durumu iyi..

Yok biz hesap kitap yaptık o kadar kredi ödemek istemiyoruz diyorsanız kirada oturmaya devam edeceksiniz, kayınpeder de sorduğunda ''baba biz vazgeçtik, siz ne kadar da yardım etseniz de kalan krediyi ödemeye gücümüz yetmiyor, bu yüzden ev konusunu kapadık'' diyceksiniz..

Bu kadar..

Olaya siz el atacaksınız, kayınpederinden beklemeyin, hayat sizin..

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaş sanırım çok sinirli, yazılanları sağlıklı okumuyor, ben yukardaki yazımda ona hak vermiştim ama yazdıklarıma ne cvp vermiş bir bakın..

sevibade hanim,

sanirim yanlis anlasildim, ben bu yaziyi sizden degil cirkinbetty den alinti yaparak yazmistim. acaba bir yanlislik mi yaptim cunku acikcasi cok fazla yorum yazmiyorum bu forumda genelde okuyorum. ayrica konu sahibi degilim. rumuzum bugday. kimseyi zan altinda birakmam istemem.

her erkek ailesinin düşüncesi farklı farklı, kimi oğlum sıkıntı çekmesin der imkanı varsa trink alır verir anahtarı eline, arkasından laf etmez, kimi gene verir, gebe bırakır
kimi hiç vermez yardımcı olmaz bide sömürmeye çalışır, oğlu sıkıntı içinde yaşarken gider damadına arabalar alır kendine arsalar alır, oğlunun onlara aldığı arabaydı evdi vsde oğlumun bunda hakkı yok der, en ufak sıkıntısında en yakınına giden oğluna utanmıyormusun bendne para istemeye der
çeşit çeşit ne ararsan var
bence siz hiç kendinizi üzmeyin ne gerek var, bak azda olsa çokta olsa bişeyler yapabilmişsiniz geleceğiniz için, en azından bir ucundan tutuyorlar, ya hiç tutmasalardııı

Ben anladığımı anlatayım ondan sonra sizler bana anladın veya anlamadın deyin. Konu sahibi arkadaşa kayınpederi ev alın demiş, biraz para yardımı yaparım demiş, ama arkadaş neden ben kredi ödeyeyim hepsini verse ne olur diyor.
Ben bunu anladım. Veee benim gibi düşünen diğer arkadaşlarda ev almak zorunda değil demişiz. Zorunda mı? Değil. Alır veya almaz, almak zorunda değil, Madem aileler evlatlarına bakmak zorunda, öyleyse konu sahibi arkadaşın ailesi alsın. Madem arkadaş kredi ödemek istemiyor kayınpederide paranın tamamını ödemiyor öyleyse gitsin anne babasına onlardan istesin. Anne baba sadece erkeğin anne babası mı olmalı. (bana kalırsa onarda almak zorunda değil)
Biz diyoruz ki, bir şey yapacaksanız elinizi taşın altına sokacaksınız kendiniz yapacaksınız, kimseden bir şey beklemeyeceksiniz, Borç isteyebilirsiniz ama karşı taraf neden ödemiyor beni borca sokuyor deme hakkınız olamaz. Siz borç ödemeyi göze alamazken o insanların birikimlerini sizin önünüze dökmesini bekleyemezsiniz. Heleki yaşlılık günlerinde bunu beklemek pek iyi olmaz.
Ayrıca konu sahiibi arkadaşın, ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar hakkındaki sözlerini kaale bile almıyorum.

arkadaşların bazılarına katılıyorum bence eşinizin ailesinden fazla birşey beklemeyin derim alacaksanız
kendi imkanınızla ev köy sahibi olunuz olunuzki benim bir evim köyüm var diyebilesiniz
yoksa eşinizin babası almış olursa size başınıza kakarlar canım ve ortak mala girmiş olur anlatabiliyormuyum
bizde evlenirken eşimin ailesinden birşey görmedik eşim annesine para vermiş annesi bilezik almış lafa gelincede kolundaki bilezikleri ben aldım dedi
şuan babasının evinde oturuyoruz yani gecekonduydu yıktılar kardeşler bir olup apartman yaptık
oturuyoz ama baba evleri üstümüze vermiyor
benim diyor başka birşey demiyor diyeceksiniz baba yapmış hayır borçlerını ödedik biz
ama baba benim evler vermem üstünüze diyor böylemi olasınız
he bence kendiniz alın ki sizin olsun
eşim şimdi çk pişman yemedik içmedik evler yapılırken borçunu ödedik
ne olacagımız belli değil yani ortak olacak anlatabiliyommu
emeğime yazık oldu bu arada
keşke başka yerden alıp ödeseydim benim evim derdim
oturduğum eve evim diyemiyorum
hiç kızmayın ve eşinizin ailesinden böyle beklentide bulunmayın

Ooo konu nerelere gelmiş.Demek o yüzden eksi repler konu sahibine hak verdiğim için.
Ya bu benim kendi görüşüm.
Ben varlıklı anne babaların çocuklarına destek çıkmalarından yanayım.Burada gelinler hep yazıyor bize destek çıkmadılar da şöyleysi böyleydi mesele ev değil maddi olarak olmuyorsa manen .Hem kel hem fodul olmuyor.
Çocuğunuza bi gelecek vaademiycekseniz doğurmayın .ısteyen kızsın isteyen hak versin benim kendi fikrim bu.
Benim gelinim benim kızımdır ben kızımın sıkıntı çekmesini istemem ki oğlumla huzurlu olsun.

bakın bi özet daha geçeyim size:
Eşimle ben özel isteğimiz üzerine 3+1 eve geçelim dedik, kiralık başka bi ev bulduk.
eve baktık beğendik, konuyu eşim ailesine açtı, tutacağımızı taşınacağımızı falan,
babam; kiradan kiraya mı gezeceksiniz kendi evinize geçersiniz, ben de size yardım ederim şukadar veririm dedi,
geçen 1-2 sene kendi arsası için müteahitlerle görüştü anlaşamadılar, kat karşılığna veremedi,
Bize siz arsanızı satın madem, üstüne o nakit verecek, dahada üstüne lazım, e geriye kredi almak kalır tabi, e iyi dedik, satılığa çıkardık,
geçen hafta birine o kendi malını takasa teklif etti anlatmıştım, ....
yani ortada biçok teklif, bi çok yöntem, bi ev alma muhabbetidir gidiyo, biz para ,ev istemedik anlayacağınız, olaylar onların yönlendirmesiyle hep bu şekilde aktı gitti..
ben ce bi tane ortak bi karar alınır, ve o yönde ilerlenir değil mi yani, on tane şeyi satılığa çkarmazsınki,
e bende karıştım bu arada tabi, bu iş nasıl çözülecek diye... olay budur arkadaşım....

eğer sorun kayınbabanızın ya da eşinizin ailesinin size neden yardım yapmadıklarından çıktıysa bunu çözersiniz beraberce...
siz karı koca olarak bir araya gelin.. önce bir konuşun... bütçeniz nedir...ne kadarlık bir ev istiyorsunuz...
ve elinizde neler var...ne kadar ederler?
baba bize ne kadar destek çıkabilirsiniz diye sorun...
ona göre bir hesap yapın işte...
ortada hiç bir şey yokken babam yapsın demeyin... krediyi de elbette karı-koca siz ödeyeceksiniz... beraber bir şeye sahip olmak istiyorsunuz çünkü...
siz ben ödemekten bıktım, onlar yapsın ve de neden yapmıyor derseniz tepki alırsınız...
ama siz bakış acısındaki hatayı farketmiyorsunuz maalesef...kayınbabanız sizi düşünmek zorunda değil...
sizi düşünmek durumunda olan kişi eşinizdir...eşinizin ailesine yüklenemezsiniz bizi neden düşünmüyorlar diye...

Back
X