• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden byle anlam veremiyorum?

aile ev almak zorunda degıl ama su yasam sartlarında evladınıda dusunmelı evının bırınde kenıdısı oturuyosa bırını kıraya vermemelı (ozel mulku vereılır ama evladı kıradayken vermemlı)
bır anne baba ilene kadar evladının pesinde olmalı kız olsun erkek olsun
ne yapacak dunya malını oturacak ev bıde emeklı maası varsa obur dunyayamı goturecek
sız kendınız olsanız vermezmısınız ıkı evınızn bırını gelınle ıyı olun olmayın
yarın obur gun oldugunuzde bıle basınızda fatıha okuyacak o evlatlarımız arkadaslar bu kadar kopuk olmamak lazım,
hasta olurlarsa bakarım ıhtıyacları olursa yetısırım
ev verırlersede hıc kendımı kotu hısetmeden alırım
miras hak ve helaldır yarında ben aynı durumda olunca elımdede varsa gozumu kırpmadan kızıma ogluma veırırım (ıns olurda)
herkes aynı dusuncede olmuyor kulturden kultre degısıyor sanırım ama benım dusuncemde bu
ama bunlar ılıskıden ılıskıye degısır tabı

iyi de kayınvalideniz size ev almak zorun da değil ki...
bence boşu boşuna kendinizi yıpratmayın....

Herkes kendi malını kendi alsın.Ondan güzeli olamaz.
Tabiki eşinin ailesinin beklentisi olmayanlar için geçerli değil bu sözlerim.Evet oğluna evi veriyor,ama gelini vebalini çekecekse hiç gerek yok ki sizin zaten aranız iyi değilmiş.Böyle bir beklenti içinde olmanız başta hata.:umursamaz:
Kaynana güvenme bir fitne yeter ,diyerek konuyu bağlıyorum. kaydirigubbakcemile3

ben eşimin ailesinin bize bir ev almasını hiç istemem doğrusu
çünkü zaten ortada bi samimiyet sıcaklık içtenlik yok (bu konuya göre yazıyorum)
birde onların aldığı evin ağırlığı altında ezilemem
aldıkları eve daynarak daha çok iç işlerime eşimle ilişkime karışmaları fırsatını veremem
kendim zorluk çekerim ama kafam rahat kimseye gebe kalmadan
böyle bi durumda olsam düşüncem bu olur

Hanımlar lütfen birbirinizi kıracak sözler sarfetmeyiniz
Herkesin düşüncesine saygı gösteriniz...

Eviliğimizin 15.yılını devirdik ve 15 yıldır kiradayım,kiracılık ne kadar zordur bilirim,üstelik benim gibi baba evinde kira nedir bilmeyen biri için evlenince kiraya çıkmak çok daha zordur,eşim bir işyerinde az bir maaşla çalışıyordu evlilik tarihini aldığımızda ve evlendiğimizde benim sandık çeyimiz ailemin yaptıkları haricinde hiçbirşeyimiz yoktu,eşimin ailesi tek bir toplu iğne dahi vermedi,gocunmadım,madem evlendik bu evin geçimini de eksiklerini de eşim karşılamalıydı,o sorumluluğa sahip olmalıydı,evin ortasında ağladığımı bilirim,düşünebiliyor musunuz ocağımız bile yoktu ama artık çok şükür herşeyim var,evim kiraymış önemli değil,sağlığımız yerinde olsun yeter,hala kayınvalidemin bir çöpü yoktura.s eşim sorumluluklarını layıkıyla ve fazlasıyla yerine getiriyor,Allah ondan razı olsun ,kızımızın ve benim başımdan eksik etmesin.
Kayınvalidemler bugün gelseler bana dünyaları verseler,alır mıyım?Hayır asla almam.
Kırgın mıyım,yok değilim,onlar benim ailem,kendi doğrularını uyguluyorlar,Allah sağlık sıhhat versin onlara.
Bu demek değildir ki ben kabul etmiyorsam kimse etmemeli,tercih meselesidir bu,insan evi olsun malı mülkü olsun ister,en tabii hakkıdır bu,kayınvalide kayınpeder desteğine hayır demeyenleri de yargılamayın lütfen
.

valla hiçbir ailenin öyle bir zorunluluğu yok. isterlerse alırlar. ama yok bana almaya mecburlar ,durumları iyi demek, yanlış. :delphin:

evlenirken onlar bize ev verirler nasılsa, diye evlenilmemeli
.haa aile,kendi isteğiyle verdi. bizim kızımıza yada oğlumuza hediyemiz tamam.
ama böyle bir beklentiye girilmesini asla onaylamıyorum..:kahve:..

4yıl önce evin bütün eşyalarını alıp yaklaşık bi yirmibin harcadık; 2+1 bi ev tutan benim,
1-2 yıl içinde bir araç aldık yirmibin liraya, 4,5 yıl kiraya verdiğim para onsekizbin, yaptığım yatırımda ondokuzbin, ki hala onun kredisini ödüyorum,
, ettimi size yetmişsekiz bin...
çocuğum 1yaşını geçti bi odası olsun diye 3+1 eve geçelim istedik, kendi başıma şu an ne ev alabilirim nede ödeyebilirim, e ev alınsın diyolar, kendi evinizi geçin diyolar, çok kolaymış gibi :) arkadaşların yorumları için de teşekkürler, ben hiç elimi taşın altına sokmamışım demek ki, artık soksam iyi olacak galiba....

ya bence siz kötü bir yatırım yapmışsınız araç almakla çünkü araç almak ytırım değildir.o zaman 20000 tl ye aldığınız araç buğün kıymetli mi?modeli geçtiği için az paraya satacaksınız birde o arabaya ettiğiniz masraf var yıllar içinde.onun yerine altın falan alsa idiniz yada bankaya yatırsa idiniz paranızı buğün daha çok kar sağlayabilirsiniz.açıkcası 4 yıl önce 20000 tl lik ne eşya aldınız anlayamadım..
sizde kesenize uygun bir ev bakın.illa 3+1 mi olması lazım.2+1 olsun.yine kızınızın odası olur.illa salon,oturma odası ayrı mı olacak..kayınpederinizde biraz para veriyormuş,arabayıda satın,birazda başka birikiminiz varsa koyun üstüne ,kredi çekin alın bir ev..her koyun kendi bacağından asılıyor

neden ev alsınlarki?onların bileceği iş bence boşuna beklentiye girmeyin bende kira oturuyorum ama kimseden beklentim yok...şu ki eşim askerdeyken bile ben oğlumla yalnız kalıyordum kimse bir şeye ihtiyacın varmı diye sormadı...

pardon da neden yapsınlar ki?
neden tüm parayı verip size bir ev alsınlar?
çoğumuzun önüne altın tepside sunulmadı sahip olduklarımız.
tamam belki size bir ev alacak parayı trink diye saysalar süper bir jest olur ama bunu yapmıyolar diye kınanmasına ya da bozulunmasına ben anlam veremedim.

ayrıca ilk zamanlar sorunlar yaşanmış ama şu an kızınıza bakıyormuş kayınvalideniz.
daha ne..
bakmayadabilir sonuçta..

kaatiliyorum arkadasim. valla versen suc vermesen suc. daha yeni evlisiniz. evin bir kismini veriyorlar iste. gerisini de siz odeyin.

anne baba ne icin yasar demis arkadas? valla cocuguna destek olmak gorevlerinden biri ama cocugun da biraz odemeye gucu varsa en guzeli destek olup geri kalanini onlara birakmaktir.

ben soguk olmalarina birsey diyemem ama ev poarasini vermek zorunda degiller.

Anlattıklarınıza bakarsak, aileler arasındaki resmiyetin dışında (tabi başlardaki olayları saymazsak) bir problem yok. Ama iş eve gelince bende esmer'im gibi düşünüyorum. Evinizi alacaksanız siz alın, neden illaki eşinizin ailesi almak zorunda. Öyleyse eşinizin değilde sizin aileniz alsın. Evlilikte neden her şey erkek tarafından bekleniyor ki. Ben 2 ev aldım ikisinide borca girerek aldım. Kimseden yardım istemedim çünkü evi ben ve eşim alacaktık. Tamam borç istersiniz verirler veya vermezler o onların vicdanlarına kalmıştır ama ben ev alınacaksa kendi paramla alma taraftarıyım, param yoksa almam varsa alırım. Bu kadar basit.
Kaldı ki, eşinizin babası bir miktar para da vermiş size, daha ne istiyorsunuz ki. Zaten bakıp büyütüp bu yaşa getirmişler, birazda bizler sıkıntıya girip zorlukları görsek iyi olacak.

aynen katiliyorum.

4yıl önce evin bütün eşyalarını alıp yaklaşık bi yirmibin harcadık; 2+1 bi ev tutan benim,
1-2 yıl içinde bir araç aldık yirmibin liraya, 4,5 yıl kiraya verdiğim para onsekizbin, yaptığım yatırımda ondokuzbin, ki hala onun kredisini ödüyorum,
, ettimi size yetmişsekiz bin...
çocuğum 1yaşını geçti bi odası olsun diye 3+1 eve geçelim istedik, kendi başıma şu an ne ev alabilirim nede ödeyebilirim, e ev alınsın diyolar, kendi evinizi geçin diyolar, çok kolaymış gibi :) arkadaşların yorumları için de teşekkürler, ben hiç elimi taşın altına sokmamışım demek ki, artık soksam iyi olacak galiba....

bu nasil hesap?

bence arkadasim ben su hesabi gordum ya kayinvalidenin yerinde olsam cidden aynisini yapardim. birincisi araba yatirim degildir. madem ev almak gibi dusunceniz vardi, araba masraf kapisidir, araba almasaydiniz. ki hemen de 20.000 liralik arabayi aldiginiza gore demek ki bu opara 1-2 senede kolayca birikiyor. gene biriktirirsiniz.

ikincisi de kiraya verdiginiz parayi neden hesapliyorsunuz. o zaman herseyi hesaplayin. iste surada arsasi var burada susu var maasi var, arsayi anlasamadilar satsinlar vs vs diyen gelinin gozunu para hirsi burumus derim ben. bu mantikta olan birine degil bir kismini hic vermezdim. valla kardesim hem parami al hem iyi gecinme.

neden versin ki? neden versin arkadasim? cok mu iyisin sen gelin olarak? oglu cok mu iyi evlatlik yapti? cok mu hatir biliyorsunuz? valla bana hic oyle gelmedi/

ayrica da 2+1 de oturup cocuguna oda yapan cok insan var. hem elim baldan cikmasin, hem ev sahibi olayim. valla yok bu devirde oyle.

güzelliğine güvenme bi sivilceye bakar, zenginliğine güvenme bi kıvılcıma bakar...

işte Allah herkesin kalbine göre veriyor...:mymeka::mymeka:
çok ayıp çok...sizi pohpohlamadı haklısın canım pis kayınvaliden alsın sana evi demedi diye bu yaptığınız ayıp...
hiç yakışmıyor...
:delphin::delphin:

bu nasil hesap?

bence arkadasim ben su hesabi gordum ya kayinvalidenin yerinde olsam cidden aynisini yapardim. birincisi araba yatirim degildir. madem ev almak gibi dusunceniz vardi, araba masraf kapisidir, araba almasaydiniz. ki hemen de 20.000 liralik arabayi aldiginiza gore demek ki bu opara 1-2 senede kolayca birikiyor. gene biriktirirsiniz.

ikincisi de kiraya verdiginiz parayi neden hesapliyorsunuz. o zaman herseyi hesaplayin. iste surada arsasi var burada susu var maasi var, arsayi anlasamadilar satsinlar vs vs diyen gelinin gozunu para hirsi burumus derim ben. bu mantikta olan birine degil bir kismini hic vermezdim. valla kardesim hem parami al hem iyi gecinme.

neden versin ki? neden versin arkadasim? cok mu iyisin sen gelin olarak? oglu cok mu iyi evlatlik yapti? cok mu hatir biliyorsunuz? valla bana hic oyle gelmedi/

ayrica da 2+1 de oturup cocuguna oda yapan cok insan var. hem elim baldan cikmasin, hem ev sahibi olayim. valla yok bu devirde oyle.

Siz iyice atıp tutmuşsunuz, arabayı yatırım diye almadık, yirmibin öyle 1-2 senede birikseydi zaten çoktaaan evim olurdu ama gocunmuyorum yine olacak, bukadarını yapmama izin veren Allahım bunun için de bana yardım eder, belki ben alacam belki onlar ama,kısmet..Ayrıca onlarla geçinemiyorum diye bişey yok,istemeyen onlardı, tabii ozaman beni tanımıyorlardı, herkesin evi barkı ayrı zaten, hala sevmiyorlarsada varsın onlar sevmesin, sevmek zorunda da değiller, ama herşeyden önce benim büyüğüm onlar, saygıda hiçbir zaman kusur etmedim, etmemde,oğluda bende hatırlarını hiç eksik etmeyiz, Oğluylada bir poblemleri yok, torunlarını da seviyolar, ömürleri uzun olsun, tadını doya doya çıkarsınlar,
Sanırım bidaha ev sahibi olduğumda görüşürüz.....

Babamın 5 tane dairesi var ve ben o evleri alırken ailemin çektiği sıkıntıları çok iyi biliyorum. Şimdi onların rahat etme zamanı, kazandıklarını yeme zamanı. Allaha şükür elim ayağım tutuyor bende onlar gibi savaşmak ve hayatın zorluklarıyla başetmek zorundayım.
Babam evlenirken gidin oturun dediği halde gitmedik, çünkü bir kira eksik olacaktı ve ben sırf evlendim diye babamı bundan mahrum edemezdim. 4-5 sene kirada oturdum birikim yaptım bir ev aldım. İnanın ilk aldığım evde hiçbiriniz oturmazdınız, binaya giriyor ve 2 kat aşağıya iniyorsunuz, sadece oturma odam güneş alıyordu, her ay verdiğim kirayı gene veriyormuş gibi bir kenara attım ve 2. çocuğum olurken o evi satıp biriktirdiğim parayla evimi değiştirdim. 2 çocukla hala 2+1 bir evde oturuyorum. Hala babam söylemesine rağmen eşimde bende kabul etmiyoruz. Babama "çok sıkıntılar çektin şimdi sefasını sür" diyorum.
Kendimi anlattım çünkü bende kimsenin ailesinin ev alma zorunluluğu olduğuna inanmıyorum. Haaaa durumu iyi olur alır başka ki bu durumda bile ben kabul etmem, tıpkı babamın verdiğini kabul etmediğim gibi. Allah razı olsun eşimde aynen benim gibi düşünür 19 yıldır 1 gün bile lafını etmediği gibi kayınvalidemi ev sahabii evden çıkardığı zaman bana gelip baban bir daireyi bize versin dediğinde şiddetle karşı çıktı.
Sonuçta insanlar yaşlılıklarında rahat etmeliler, elim ayağım tutuyorken sahip olacağım evi neden anne babadan bekliyeyim ki.

Kusura bakmayinda kimse kimse birseyler almak zorunda vermek zorunda degil,
ogullari büyüpde evlenecek yasa geldiyse cocukda yapa bildiyse heralde bundan sonra kendi sorumluklairnida tasiya bilecek yasdadir.
Degilse evlenmiyecktiii, 2*2 daha 4.

Ne sacma birsey canim senin böle bi beklentin olmasi zaaten ayip, haaa ac olursunuz size yardimci olmazlar ayri, ama sen seni cok istemegen bir ailenin ogluyla evlen sonra eee bize ev almiyorlar.
Sen acaba onlara nekadar yakinsin ne kadar iyi gelinlik yapiyorsun ?
Sen dua et yardim ediyorlar, bence cok egoistce bir düsünce seninki.
Ayrica sen bu adamla evlenirken bilmiyormuydun evinin olmadigini? Biliyordun.
Ayrica bu insanlar bu evleri ne lerle yaptilar biliyormusun heralde havadan gelmedi, eee sende disini sik yap.
Arabayi yatirim olarak nasil görüyorsun anlamiyorum, arabanin degeri düser cocuguna yaptigin yatririm bumu? Birde ne düsünceli anne roline kapilmissin, arbayi bugün carpsalar yok olur. Ne yatirimi???
Ne sacma ....

Babamın 5 tane dairesi var ve ben o evleri alırken ailemin çektiği sıkıntıları çok iyi biliyorum. Şimdi onların rahat etme zamanı, kazandıklarını yeme zamanı. Allaha şükür elim ayağım tutuyor bende onlar gibi savaşmak ve hayatın zorluklarıyla başetmek zorundayım.
Babam evlenirken gidin oturun dediği halde gitmedik, çünkü bir kira eksik olacaktı ve ben sırf evlendim diye babamı bundan mahrum edemezdim. 4-5 sene kirada oturdum birikim yaptım bir ev aldım. İnanın ilk aldığım evde hiçbiriniz oturmazdınız, binaya giriyor ve 2 kat aşağıya iniyorsunuz, sadece oturma odam güneş alıyordu, her ay verdiğim kirayı gene veriyormuş gibi bir kenara attım ve 2. çocuğum olurken o evi satıp biriktirdiğim parayla evimi değiştirdim. 2 çocukla hala 2+1 bir evde oturuyorum. Hala babam söylemesine rağmen eşimde bende kabul etmiyoruz. Babama "çok sıkıntılar çektin şimdi sefasını sür" diyorum.
Kendimi anlattım çünkü bende kimsenin ailesinin ev alma zorunluluğu olduğuna inanmıyorum. Haaaa durumu iyi olur alır başka ki bu durumda bile ben kabul etmem, tıpkı babamın verdiğini kabul etmediğim gibi. Allah razı olsun eşimde aynen benim gibi düşünür 19 yıldır 1 gün bile lafını etmediği gibi kayınvalidemi ev sahabii evden çıkardığı zaman bana gelip baban bir daireyi bize versin dediğinde şiddetle karşı çıktı.
Sonuçta insanlar yaşlılıklarında rahat etmeliler, elim ayağım tutuyorken sahip olacağım evi neden anne babadan bekliyeyim ki.

Süpersinnn, katiliyorum.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

başka bişey demeye gerek yok zaten burbukum..

konu sahibi;
neden size katılmayan düşüncelere inatla karşı çıkıyorsunuz?
herkes "vay cadı kaynana, kaynata. ne cimriler versinler bi anahtar sabiler otursunlar" mı demeli?
ben de buna anlam veremiyoum işte..
:delphin:

Back
X