• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden byle anlam veremiyorum?

ben onlara bize şunu alın bunu alın demedim: demem de
Size geçen hafta olan bir olayı yazıcam ona buyrun ozaman,
Ben eşim k.pederim bi ev baktık, evi gösteren ;sahipleri ilgilensin diye yerine bıraktıkları biri,
evi pek beğenmedik hep beraber, çocuk en üstte ki ne bakın dedi, fiyatını sordum, söyledi ooo çok dedim, k.pederim bakalım dedi, hepimiz beğendik, neyse aşağı indik, çocuğa '^kardeşim bak benim 2sok aşağıda arsam var onu takasa düşünürmüsünüz' dedi
Karşılıklı telefon numaralarıını verdiler, dışarı çıktı bana 'üstüne para da isterlerse anlaşılır' dedi, evlerimize döndük, 2 gün hafta sonu geçti, eşim ona sordu noldu arayan soran var mı diye, o da 'hayır kimse aramdı, e oğlum oraya üstüne para isterler' daha dedi....bende içimden hımmmm dedim,

Keşke istedikleri üstüne para olsa ben onu vermeye razıydm, ben bunları anlamıyorum arkadaşlar, bizi niye heveslendiriyorlar o zaman?

yani kayıpeder vermek zorunda onu da ama napalım bari ben veriyim..

aynen bu hava var bu cümlede..

yok, yok..
ben gene saçmalayacam yazarsam.
bu kadar mantıklı bir şeyi anlamayacak kadar saçma düşünüyorum çünkü..
ben aşıyor..

ben mi anlamıyorum siz mi bi yerde hata yapıyosunuz anlamadım ama adam arsasını teklif etmiş bide siz minnet edercesine üstüne parayı ben vermeye razıyım !! diye lütfediyosunuz..

madem öyle o zman ne diye kayınpederiznizi götürüp onun aracılığyla irtibata geçiyosunuz..

çocuk musunuz siz..kendiniz halledin kendi işinizi..

valla aynisini yazdim sildim, belki artik ben cok yanlis dusunuyorum diye. ama baktim herkes ayni noktaya takilmis gene. yani bende sorun yok.

ben de o raziydim kelimesine takilmistim. bir de hmmmm demesine.

adam cidden yaranamamis.

valla aynisini yazdim sildim, belki artik ben cok yanlis dusunuyorum diye. ama baktim herkes ayni noktaya takilmis gene. yani bende sorun yok.

ben de o raziydim kelimesine takilmistim. bir de hmmmm demesine.

adam cidden yaranamamis.

Arkadaşlar bir başka konu daha var, adam arsasını vermiş ama karşı taraf tamam kabul ediyoruz ama üstüne şu kadar para istiyoruz dememiş ki, şimdi karşı taraftan teklife cevap gelmediği halde arkadaş hala heveslendirdiler bizi diyor birde üstelik. Ben ayrıca bu detayada takıldım kaldım.

ben onlara bize şunu alın bunu alın demedim: demem de
Size geçen hafta olan bir olayı yazıcam ona buyrun ozaman,
Ben eşim k.pederim bi ev baktık, evi gösteren ;sahipleri ilgilensin diye yerine bıraktıkları biri,
evi pek beğenmedik hep beraber, çocuk en üstte ki ne bakın dedi, fiyatını sordum, söyledi ooo çok dedim, k.pederim bakalım dedi, hepimiz beğendik, neyse aşağı indik, çocuğa '^kardeşim bak benim 2sok aşağıda arsam var onu takasa düşünürmüsünüz' dedi
Karşılıklı telefon numaralarıını verdiler, dışarı çıktı bana 'üstüne para da isterlerse anlaşılır' dedi, evlerimize döndük, 2 gün hafta sonu geçti, eşim ona sordu noldu arayan soran var mı diye, o da 'hayır kimse aramdı, e oğlum oraya üstüne para isterler' daha dedi....bende içimden hımmmm dedim,

Keşke istedikleri üstüne para olsa ben onu vermeye razıydm, ben bunları anlamıyorum arkadaşlar, bizi niye heveslendiriyorlar o zaman?

e ne yapsın adam arkadaşım aramamışlarsa ?

demek ev sahibi takasa razı olmamış ya da düşünme aşamasında ne yapsın boğazlarına mı yapışsın gelin takas yapalım diye.

razıydım kelimenizle ilgili de arkadaşlara aynen katılıyorum

Son düzenleme:
allahım bana bu konu sahibesininki gibi bi kayınpeder bir kayınvalide ver yarabbiimmmm!!!

çocuğuma bakması bile beni 3 ev sahibi yapar yahuuu

kayınvalidem eşime evi satın üzerine para ekleyip başka bir ev alın dedi...
2+1 evimiz bizim...olmaz dedim...bir şartla olur...eğer yeni evi onun üstüne yaparsak...
neden mi...çünkü şu an bu evi satıp alacağımız ev, evlilik içerisinde olduğu için ortak malımız olacak...
hayatta herşey var, eşime bişey olur, ya da Allah korusun aşamayacağımız bişey olur ayrılmak zorunda kalırız...
neden kadının 30 senelik emeği alacağımız evin %85ini karşılıyorken ben o evin %50sine sahip olayım...üstelik bir evladı daha varken...
günah değil mi...almadık...bekliyoruz...biriktiriyoruz...haddimizi ve hakkımızı biliyoruz...sanırım en önemlisi de bu...
bir de bana kötü derler...melenkim diyorum inanmiirsiniz...

Şimdi görüşlerimizi söyledik hatalı mı olduk, sanırım gözden kaçan bir konu daha var, kayınpederiniz size ev almanız için para yardımında bulunmuş. Bunu ilk mesajınızda söylemiştiniz. Adam vermem dememiş elinden geldiğince yardımcı olmuş. Daha ne yapsın? Rahat etmek onların hakkı değilmi? Kaldı ki kayınpederiniz para yardımında bulunduğu için teşekkür edeceğinize sitem ediyorsunuz. Biz tenezzül etmeyenler mirasıda kabul edermiyiz, tahmin yürütmüşsünüz bu konuda, tenezzül etmeyen biri olarak cevap vereyim dedim, kayınpederimin (Allah rahmet eylesin) bıraktığı parayı eşime reddi miras yaptırıp kayınvalidemin hesabına yatırdım, yıllar sonra köylerinde çıkan bir bahçe mirasını da aynı şekilde kayınvalideme bıraktırdım. İçim çok rahat. Allah ev alana öyle bir yardım ediyorki şaşarsınız, yeterki isteyin.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis inşallah iki cihanda da rabbim yüzünü güldürür ... herkese senin gibi gelin versin

zorlukla edinilen herşeyin tadı başka olur
çok şükürki eşinizinde sizinde işiniz var çalışıyor ve bişeyler yapabiliyorsunuz
hepsini eşinizin ailesi yapsaydı ve sürekli başınıza kaksaydı dahamı hoşunuza gitcekti
bence halinize şükredin kimseye güvenerek yola çıkmayın

2+1 evimiz bizim...olmaz dedim...bir şartla olur...eğer yeni evi onun üstüne yaparsak...
neden mi...çünkü şu an bu evi satıp alacağımız ev, evlilik içerisinde olduğu için ortak malımız olacak...
hayatta herşey var, eşime bişey olur, ya da Allah korusun aşamayacağımız bişey olur ayrılmak zorunda kalırız...
neden kadının 30 senelik emeği alacağımız evin %85ini karşılıyorken ben o evin %50sine sahip olayım...üstelik bir evladı daha varken...
günah değil mi...almadık...bekliyoruz...biriktiriyoruz...haddimizi ve hakkımızı biliyoruz...sanırım en önemlisi de bu...bir de bana kötü derler...melenkim diyorum inanmiirsiniz...

diyecek başka bişey yok, herkes haddini bilse dünya yaşanılası bir yer olur a.s.

günah değil mi...almadık...bekliyoruz...biriktiriyoruz...haddimizi ve hakkımızı biliyoruz...sanırım en önemlisi de bu...
bir de bana kötü derler...melenkim diyorum inanmiirsiniz...

temda ümitsizliğe düşecekken valla burbukla senin msjların iyi geldi..oğlum için ümitliyim:lepi::lepi:

biz haddimizi bilmiyoruz:lepi:
kayınvalideme ait arabaya el koymamız yetmiyormuş gibi şimdi onu satıp yeni bir araba almayı planlıyoruz..hatta almak üzereyiz..zemuszemus
çok kötüyüm çooookk..:sinifsinif:

biz haddimizi bilmiyoruz:lepi:
kayınvalideme ait arabaya el koymamız yetmiyormuş gibi şimdi onu satıp yeni bir araba almayı planlıyoruz..hatta almak üzereyiz..zemuszemus
çok kötüyüm çooookk..:sinifsinif:

sen cadısın olm...
kendinle karıştırma herkesi...
sarıkafa nolacak...dip boyan gelmiş...

saçımı başımı yolcam burda, adamın arayıp aramaması önemli değil, babam üstüne istenilen parayıda versin demiyorum ki ben, niye bi dediği diğerini tutmuyo orda takıldım, üztüme vazifede değil ki cevap vereyim, ona soru sorayım, hımm dicem içimden tabiiki... benim arsam da satılık, arabamda, belki sizler alırsınız var mı aranızda bunlardan arayan?

adam ne demiş ki sana üstüne para isterler demiş

yani size destek çıkarsanız arsayı veririm demek istemiş daha ne desin adamcağız yaaa?

arabanın marka model ve ne kadar sattığını bi yazıver hele

niye bir dediği diğerini tutmuyor diyosun ki?

zaten eve baktığınız gün 'üstüne para isterlerse anlaşılır' dememiş mi?

ev sahibinden de henüz haber çıkmamış aramamışlar o da tahminini söylemiş yine üstüne para isterler demiş

şimdi tutarsızlık mı var kayınpederinin söylediklerinde

ev sahibi arayıp haber verirse netleşir her şey niye bu kadar sabırsızsınız niye ilk fırsatta yine kayınpederinizi suçluyorsunuz bir suçu olmamasına rağmen

arsanız var, arabanız var.
2+1 eve sığışamayıp 3+1 eve taşınabiliyorsunuz.
ee birikimden de bahsetmişsiniz.
niye hala başkalarından size ev almasını bekliyorsunuz ben hala anlayamadım.

ahanda parmağımdaki alyansımdan başkaca çöpüm yok, hala da alsınlar istemem diyorum.
aradaki uçurumu çözemedim ben..

ahanda parmağımdaki alyansımdan başkaca çöpüm yok, hala da alsınlar istemem diyorum.

vermem sana kızımı...:umursamaz::umursamaz:
ama bak konu sahibinin arabası satılıkmış onu al, düşünürüm o zmaan....

e yetmiyo cnm benim
30bin tl bile bankadan kredi alsan 120 ay 500küsür ödüyon, mezara kadar kredi öderim ben,

e yetmiyo cnm benim
30bin tl bile bankadan kredi alsan 120 ay 500küsür ödüyon, mezara kadar kredi öderim ben,

ev aldım kredi ile borcu çok gözümde büyümüştü ama allah canımıza sağlık verdi ödedik bitti ..........borç bitti mi? hayır ......... biri biter biri başlar ama çok şükür sağlıklıyız, çok şükür işimiz gücümüz , çalışıyoruz , kazanıyoruz ve ödüyoruz.... Allah kimseye muhtaç etmesin yeter........evlenirken de çok bişeyimiz yoktu ama çok şükür şimdi evim de var arabam da var 2 ev açacak kadar eşyam da var... üstelik çalışıp kazanıp aldığım için her şeyimden keyf alıyorum hepsinin ayrı bir değeri , kıymeti var gözümde .....herşeyden önemlisi huzurum var ......

Back
X