Neden çalışıyorum o zaman?

Çok kötü bir tartışma yaşadık. Bana bu yöntemi Beğenmiyorsan evlilik sözleşmesi yapalım dedi.defol git karşımdan dedim. O kadar ağırıma gitti ki .iki kuruş param olsaydi da mutlu olsaydım ben paraya tamah etseydim şimdi böyle olmazdım dedim.çıktı gitti .geldi sonra yemeğini yedi.yatak odasına geçti. Ona göre suçlu benim.beni sucluyor .bu iş bitti .dayanamıyorum artık ağlamaktan helak oldum ben bunları hakedecek ne yaptim.

çok hötmüş yani seninki de.off ya ama bitti deyince de bitmiyor.sende geri vites yapma iki gün sonra sırnaşmaya başlar nasılsa işte o zaman sende ne kadar üzüldüğünü seni çok fazla kırdığını paranın aranızda bu kadar sorun olmasına şaşırdığını,tasarruflu harcama yaptığını,artık evli olduğunuzu ve geleceğe yönelik yatırım yapmanızın gerektiğinin bilincinde olduğunu diğer şekilde tartışmalar yaşadığınız için bu şekilde denemek istediğini ve eğer bu yöntem de tutmazsa farklı çözümler arayabileceğinizi söyle.
(tabi bu yöntemi kesinlikle tutturmalısın ki tekrar başa sarmasın)
ilk başta gerçekten dikkatli harcamalar yap gözüne batmasın.sonrasını sorgulama gereği duymaz o zaman kadın gerçekten harcamıyor diye.üstelik aldığın her ikramiyeyi her zammı kuruşu kuruşuna söyleme,aldığın herşeyi baak ben ne aldım diye gösterme ben ettim sen etme.inşallah düzelir aranız canım ne diyeyim hiç ağlama güçlü dimdik dur :(

Ben neler neler dedim bir bilseniz ama boş, tamam diyo karışmıcam özür diliyo bir ay sonra yine aynı. Kafa aynı kafa bana soracaksın höt höt. Kavga ediyorum sürekli ama çözüm yok yok yok. Ücretsiz izine ayrılcam doğum sonu, 2binle geçindir bakalım evi diyorum. Bebeğime şöyle içime sine sine istediklerime bile alamadım, nasıl hevesim kırıldı nasıl içime batıyo bi bilseniz. Ona göre ben herşeyin en lüksüne kaçıyorum ( inanın hiç alakası yok, kendi ailede görmediği için bilmediği için ona öyle geliyo) Bir lohusa takımı için kalbimi kırdı biliyo musunuz, internetten beğenmiştim bi tane 160 liraydı vay efendim bir pijamaya o para verilir miymiş ne gerek varmış giy bi pijama geçmiş, neyse dedim sonra çarşıya çıktık dandik dunduk şeylere 200 lira dediklerini görünce bizimki anladı kesti sesini. Ben yine gittim araştırdım indirimden uygun olsun diye aldım 130a hemde dörtlü set yani savurgan bi insan gerçekten değilim). Kendisine asla kıyafet almaz hep en ucuzuna gider, harçlığımdan artırırsam ona kıyafet alıyordum yanımda o iğrenç bekarlığından kalma rengi solmuş kıyafetleri giymesin diye evden yemek göürdüm para biriktirdim kıyafet aldım kendisine ( artık yapmıyorum gerçi).

C carmina000 Ben bu 400 den kıyafet almıyorum kendime, kıyafet ve diğer ihtiyaçlarım için eşime sorarak kartla alıyorum. 400 bana yerine göre bazen yetiyo bazen yetmiyo. 200 ü zaten öğle yemeklerine gidiyo. yola çok gitmiyo arkadaşlar bırakıyo sağolsun ama ıvır zıvır derken gidiyo ya birine hediye alıncak oluyo iş yerinde para toplanıyo mesela çocuğu olana evlenene, süt alıyorum her hafta, kuaför ağda parası, pazara çıkıyorum arada derken küçük küçük şeylerle gidiyo. Artırabilirsem eşimin istemediği gizli şeyleri alıyorum temizlik için kadın almak gibi falan öyle işte. Şimdi evdeyim çalışmıyorum diye 200 e düşürdüm kendi isteğimle yeter diye.
Mesele karışma meselesi, özgürce istediğimi alamamak zoruma giden. Yani ben o parayı artırsam ve onun istemediği bi şey almak istesem yine sıkıntı. Mesela bebeğime oyun halısı ve anakucağı almak istiyorum ama beyefendi gereksiz görüyo. Puset anakucağı olarak da kullanılabiliyormuş, gerek yokmuş.

ilk atandığımda 45 yaşında bi bayan vardı. kadının çalışması ekonomik özgürlük değil, eşinin ve çocuklarının hayat standardını yükseltmeye yarıyor dedi. çok hayklıymış. henüz evlenemedim ama beni de düşündüren bir konu. maaşımı başkasının eline saymak çok zoruma gider. saymayıncada görüyorum ki kavga çıkıyor.
hele böyle ufak tefek harcamalara karışmaları.. sanki onlar okuttu, onlar kazanıyor.

başka ne yapılabilir ,nasıl bir çare bulunabilir. bir önerisi olan var mı ?
keşke bir önerim olsa
bu karakterler iflah olmaz canım,,moralini bozmak istemiyorum öyle ama
bu kişiliği,karakteri degiştirmen . kendinine kabul ettirmen zor ,,
kendini değiştirmeye çalışsa bile bir noktadan sonra patlar diyorum
hep paranı soracak ,içinden sorgulayacak, kendi kendine kuracak ...

birde işi evlilik antlaşmasına kadar indirmiş yaaa
buna söylenecek bir ton kelime varrr ama işte ,,,,

Bence iş zıvanadan çıkmış zaten,aranızda halledemeyecek düzeye gelmişsiniz.ailesine bahsedin derim ben.

Çok kötü bir tartışma yaşadık. Bana bu yöntemi Beğenmiyorsan evlilik sözleşmesi yapalım dedi.defol git karşımdan dedim. O kadar ağırıma gitti ki .iki kuruş param olsaydi da mutlu olsaydım ben paraya tamah etseydim şimdi böyle olmazdım dedim.çıktı gitti .geldi sonra yemeğini yedi.yatak odasına geçti. Ona göre suçlu benim.beni sucluyor .bu iş bitti .dayanamıyorum artık ağlamaktan helak oldum ben bunları hakedecek ne yaptim.
Terbiyesiz
Para hayattaki en önemli şey ona göre
Sen böyle yaşayabilir misin onu düşün ver kararını

Ipin ucinu kaptirinca gidiyor. Benim hemsire 2500 tl eve maas getiren kocasida o paranin icinden ona 100 lira harclik veren arkadasim var... Benimkide alenen istemiyor ama iste ay sonu gelince kartta su kadar acik kaldi vs diyince benim maasda otomatikman gidiyor.
Bende aldigim parayi asla soylemiyordum 1800 lerdeyken maasim o 1300 falan diyordum gerisini kisisel harcamalarima sakliyordum. Erkek milletinin gozu doymuyor bide gozune batiyor ustelik harcamalar

Şu an kendileri triplerde .Tartışma esnasında evlilik sözleşmesi istedikten sonra kurduğum cümleler kalbini kırmış.o evin bayanı ben erkeğiyim. artık parama asla dokunmayacağını istediğimi yapabileceğimi kendisini çok kırdığımı,ne istedimse aldığını bla bla bla ...Kendince haklı çünkü.Çok abartıyor ve çok hassas yaklaşıyor .işin içinden çıkamıyorum. para istiyorum diye kendisini yetersiz ve eksik görmüş vs bana açıklaması böyle oldu. bende o yaklaşırsa yaklaşma kararı aldım artık. gidip sarıldım dün düzelsin bu kadar sorun edilecek abartılacak bişey yok diye. sırnaşma dedi. incindim ama tamam dedim sırnaşmam. normal iki ev arkadaşı gibiyiz . konuşuyoruz sadece . o kadar . benim elimden bişey gelmiyor . o da yüz vermiyorsa ne yapayım kendi hayatımı kurmam gerekecek ama önce sakin olup kafamı toplamak istiyorum.

Şu an kendileri triplerde .Tartışma esnasında evlilik sözleşmesi istedikten sonra kurduğum cümleler kalbini kırmış.o evin bayanı ben erkeğiyim. artık parama asla dokunmayacağını istediğimi yapabileceğimi kendisini çok kırdığımı,ne istedimse aldığını bla bla bla ...Kendince haklı çünkü.Çok abartıyor ve çok hassas yaklaşıyor .işin içinden çıkamıyorum. para istiyorum diye kendisini yetersiz ve eksik görmüş vs bana açıklaması böyle oldu. bende o yaklaşırsa yaklaşma kararı aldım artık. gidip sarıldım dün düzelsin bu kadar sorun edilecek abartılacak bişey yok diye. sırnaşma dedi. incindim ama tamam dedim sırnaşmam. normal iki ev arkadaşı gibiyiz . konuşuyoruz sadece . o kadar . benim elimden bişey gelmiyor . o da yüz vermiyorsa ne yapayım kendi hayatımı kurmam gerekecek ama önce sakin olup kafamı toplamak istiyorum.
evin harcamalarına katılacağım sadece .ev arkadaşı gibi ortadan ikiye bölecek.

Bende çalisiyorum su an bekarim biraz once boyle bi konu açsammi diye dusunuyodumki siz açmissiniz bu konuyu. simdi evlenince nasil olmasi gerek ?
Sadece erkegin çalistigi mi harcanmali yoksa iki taraf mi harcama yapmali ?
ben bekarim ama bu konuyu merak ediyorum

2500 tl kazanırken, niye 300tl'ye razı oluyim ki? Gayet açık bi soru yani.
birikim yapabilmek ve ev sahibi olabilmek için. oda harcamıyor çünkü. para yine ikimize ve geleceğimize.300 de sorun görmüyorum ama o benim harcamalarımı sorun ediyor. çünkü kendisi hiç harcamıyor.

birikim yapabilmek ve ev sahibi olabilmek için. oda harcamıyor çünkü. para yine ikimize ve geleceğimize.300 de sorun görmüyorum ama o benim harcamalarımı sorun ediyor. çünkü kendisi hiç harcamıyor.

Kendisi harcamıyor diye siz de mi harcamayacaksınız, ne saçma.
Kadınla erkek harcamaları bir olur mu?

Benim de eski eşimin annesi hayatında kuaföre gitmemiş, benim kuaför masrafım eşimin gözüne batıyordu mesela.

Bende kafanıza takmamaya çalışın, eşinizin yaptığı normal değil. Size psikolojik baskı yapıyor şu anda, buna izin vermeyin.

Bende çalisiyorum su an bekarim biraz once boyle bi konu açsammi diye dusunuyodumki siz açmissiniz bu konuyu. simdi evlenince nasil olmasi gerek ?

doğru kişiden kişiye değişiyor.

benim ve eşimin bulduğu doğru;

maddi kararlar ortak verilir, birikim yapılacağına, araba alınacağına, ne kadar bütçe ayrılacağına vs.
ama elbette kendime bir gömlek almaya eşimle birlikte karar vermem.
bu dediğim daha büyük masraflar için.

küçük masraflar için, el vicdan uygulaması, ikimiz de çalışıyoruz, ikimizin de emeği kıymetli, para kolay kazanılmıyor sonuçta, kimse çöpe atmak istemez. bir şeyi almaya karar verdiysem eşim çok kurcalamaz. ben de onun kişisel harcamalarına karışmam.

ama diyelim, o ay planlananın çok üzeri bir harcama olmuş, birbirimize genel olarak sorarız, neden böyle oldu, kısmamız gereken bir şey mi var diye, bazen o aylarda, amaaan der bu ay da keyfine harcadık deriz. çünkü o da gerekli oluyor, çok yorgunsam yemek yapmam, dışarıda yeriz, canımız sıkkınsa normalde kısacağımız bir lüks aktivite yapabiliriz.

kesinlikle tavrından vazgeçme ,şuan psikolojik baskı yapıyor benim dediğim olacağa getirmek için ,asla vazgeçme kararından.ben vazgeçmedim ve kazanan ben oldum ama 7 yıl sürdü yola gelmesi.ve bu konuyu açıp ortak birikim yapalım dediğinde ,bana cevap hakkı doğdu sen sebep oldun dedim ayrı keseye çünkü benim aldıklarıma ne gerek var deyip durdun.eğer aynı şeye devam edersen anında hesabına para göndermekten vazgeçerim dedim.geri adım atmayacağımı çok iyi bildiği için gık demiyor.

doğru kişiden kişiye değişiyor.

benim ve eşimin bulduğu doğru;

maddi kararlar ortak verilir, birikim yapılacağına, araba alınacağına, ne kadar bütçe ayrılacağına vs.
ama elbette kendime bir gömlek almaya eşimle birlikte karar vermem.
bu dediğim daha büyük masraflar için.

küçük masraflar için, el vicdan uygulaması, ikimiz de çalışıyoruz, ikimizin de emeği kıymetli, para kolay kazanılmıyor sonuçta, kimse çöpe atmak istemez. bir şeyi almaya karar verdiysem eşim çok kurcalamaz. ben de onun kişisel harcamalarına karışmam.

ama diyelim, o ay planlananın çok üzeri bir harcama olmuş, birbirimize genel olarak sorarız, neden böyle oldu, kısmamız gereken bir şey mi var diye, bazen o aylarda, amaaan der bu ay da keyfine harcadık deriz. çünkü o da gerekli oluyor, çok yorgunsam yemek yapmam, dışarıda yeriz, canımız sıkkınsa normalde kısacağımız bir lüks aktivite yapabiliriz.
çok tesekkurler guzel açiklamali bi cevap olmus sagolun

çok alıngan yada işine öyle geliyor. sanki adama sen bana harcamıyorsun para vermiyorsun ver bana şu kadar para ben harcayım dedim. psikolojik şiddet görüyorum kabul ediyorum bunu.

bence evin giderleri ortak olmali. yani biri kirayi oduyorsa digeri arabanin kredisini odemelo geri kalanin da herkes kendine yeteni alip kalani ortak hesaba birakilmali.

Back
X