Neden can dostum yok. Nerde hata yapıyorum

Nebaktincanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
1.088
680
123
Eskişehir
Aslinda arkadaşlarım sayıca fazla. Özellikle iş arkadaşlarım mesai saatleri içerisinde sohbet muhabbete yanıma gelirler. Geyik gırgır şamata yaparız. Ama bu kadar bunun dışında ne arıyorlar ne soruyorlar. Yaklaşık 1 aydir işe gitmiyorum. Çok zor bir süreçten geçiyorum telefonum 1kere çalmıyor.

Ben onlarin zor zamanlarinda en basiti hastayken morali bozukken her an bi telefon kadar yakınlarında oldum. Kinse aramadi ben aradim.
İs yerinde evliyken sozde çok yakın olduğum kiz arkadasim durumumu bilmesine ragmen ilk hafta disinda hic arayip sormadı. Genelde ben aradim. Derdimi de anlatmadım havadan sudan konustuk
4 yillik sozde en yakin kiz arkadasim evlendi baska sehirde bazen haftalar oluyor aramadigi. Aradiginda da 5 10 dk.

Kavga eden bi tip degilim en fazla sinirlenince ağlarım.
Suçu kendimde ariyorum nerde hata yapiyorum neden benim can ciger dostum yok bilemiyorum.

Mutsuzluk paylaştıkça azalir. Bu dönemde insan yalnız kaldikca daha kotu oluyor :KK43:

Artık dostluklar sahteleşti. Bende hep özenmişimdir can dostu olan insanlara ama bana da denk gelmedi öyle bir dost. 7 yıllık arkadaşım ben evlenirken kıskançlık yaptı aramız açıldı boşanma sürecindeyken de bitti arkadaşlığımız. Başka bi arkadaşım daha vardı yeni ilişkiye başladım ona vakit ayırmama rağmen kendi evlenemiyor diye mutluluğumda yanımda olmak istemedi şimdi gitti kendine ilgi gösteriyo diye kendinden 3 yaş küçük zengin bir çocukla görüşüyor falan filan. İnsanlar bi tuhaf ben artık ümidi kestim. Varlarsa varım yoklarsa bana ne diyorum.

Hayatimda bi suru insanla arkadas oldum.lisede universitede cok samimi olduklarim hatta her yemegi beraber yedigim arkadasim bile oldu.sonra bi sekilde bitti arkadasligimiz.lisede bi dostum kaldi yanimda 13 yila yakindir beraberiz kardes gibiyiz.onunla olmasaydi benimde dostum diyecegim kimse yok.cokta takmayin kafaya bu zamanda boyle kimse kimseyi tinlamiyor.herkes kendi hayatina odaklaniyor bu sizi sevmedikleri icin degil ama baska oncelikleri oluyo insanlarin

Bende ayni durumdayim bazen bunaliyorum 2 arkadasim disinda kimse yok etrafimda.Ailemden uzakta yasiyoruz cok yalniz hissediyorum bazen.Sorun bende mi diye dusunuyorum ama yok sanssizim bu konuda ona kanaat getirdim.

benimde cok arkadas var ama can dost hic yok..
is arkadaslarim var öyle ama sadece isyerinde samimiyizdir ayda 1 kerede bulusuruz topluca yemege vs gideriz.
Ama öyle istedigim vakit arayip derdimi anlatabilecegim yada aninda "hadi gel oturalim kahve yaptim" diyebilecegim biri yok.
Cogu zaten evlendi öylece koptuk yada sehir disina gittiler. Hafta sonlarini genelde yanliz geciriyorum aslinda üzgünüm bu duruma ama bu zamanda zor can dost bulmak..

Bende soguk mizaçlı birisiyimdir. Dostum olmadığı gibi çok fazla arkadasım da yok. Kişinin kendine yetebilmesi ile alakalı bir durum bence bana göre bir problem değil. Günümüzde toplum ve aile yapısı yavaş yavaş çözülmeler yasıyor. Kimse göründüğü kadar mutlu degil kimse göründüğü kadar dertsiz degil. İnsanların öncelikleri değişiyor bu nedenle karşı taraftan her zaman beklentiyi sınırlı tutmakta yarar var.

dost kötü günde belli olur velhasıl hayatin gercek yuzuyle karsilasmis bulunmaktasiniz.. hakiki dostluğun kalmadigini kötü günlerimde ögrenmiş biri olarak beklentisiz olmanın en guzel sey oldugunu anladim.Kimseye bir sey vermiyor kimseden de beklemiyorum.. size de tavsiye ederim..

Kardeşim 1 haftada anamı ağlattı ne can dostu:KK70::KK70:
Şaka bi yana böyle beklentiler içine girmeyin. Dostluk diye birşey mı kalmış,herşeyinizi paylaşırsınız kardeşiniz gibi görürsünüz bi duyarsınız ki orda burda konuşmuş dertlerini.

Bence can ciğer dost var. Bunu hissettiren ve hissettiğim dostlarım var şükür ancak kusursuz dostluk yok. Insanın yapısı gereği hatalar yapmış olabiliriz sevdiklerimize. Eğer sevginiz samimiyse bir şekilde aşılır.

biz ilkokuldan beri dört arkadaşdık kimseyi aramıza almazdık ama büyüdükce hepimiz değiştik ve en sonunda hepimizde koptuk
Şuan sadece biriyle arada bir görüşüyorum başkada hic arkadaşım yok... ama mutsuz değilim yanımda eşim onun ailesi benim kendi ailem var, onlarla vaktimin büyük bir bölümü geciyor zaten. Geri kalan zamanıda eşimle başbaşa geciriyoruz. Bence cokta takmayın elinizdekilerle mutlu olmaya çalışın:kahve:

benım bırtane dostum dıyebılecegım ınsan var bırbırımıze her derdımızı anlatabıldıgımız sırlarımız var
ama can cıger degılız

kotu gun arkadasıyız bırbırımızle sureklı gorusmeyız hep konusmayız aradıgında onu dınlerım ben ararsam o benı dınler arada aılece bırbırımıze gıder gelırız okadar

sızın ıstedıgınız gıbı bahsettıgınız gıbı dostluk yok yanı... kendı kendınıze yetersınız kımseye ıhtıyacınız yok

benım bırtane dostum dıyebılecegım ınsan var bırbırımıze her derdımızı anlatabıldıgımız sırlarımız var
ama can cıger degılız

kotu gun arkadasıyız bırbırımızle sureklı gorusmeyız hep konusmayız aradıgında onu dınlerım ben ararsam o benı dınler arada aılece bırbırımıze gıder gelırız okadar

sızın ıstedıgınız gıbı bahsettıgınız gıbı dostluk yok yanı... kendı kendınıze yetersınız kımseye ıhtıyacınız yok

Ne bilim insan arada birde olsa arkadasim nasilsin nasi oldun diye duymak istiyor :(

benim de dostum yok. o kadar alıştım ki yalnızlığa sanırım istemiyorum artık. yazın alerjik bir durum yaşadım. 15 gün kafam davul evden çıkamadım. işte o zaman kalan birkaç arkadaşımı da eledim. çokça bir kısmını da boşandığımda elemiştim. şimdi herkese merhabam var, ama evime kolay kolay kimseyi sokmam, ben de kimsenin evine gitmeyi sevmem. ailemden de kimse yok sayılır. artık umudum bitti, ne eş, ne dost kendime yetmem lazım. bir süre sonra zaten alışıyorsun, insan seçmeye başlıyorsun. başlarda zorlansam da şimdi memnunum.

Çok soğuk biriyim , insanları tam anlamıyla tanımadıkça arama büyük mesafe koyarim .
Onlar beni tanıyınca gerçek arkadaşlığım başlıyor .
Liseden 3 ,Üniversiteden 3, ilk atandığım okuldan 3 evlendiğim şehirde çalıştığım okuldan 7-8 arkadaşım var sürekli beni arayan .
Bosandigimda yanimda bunları buldum ,
Koskocaman bir ailem 4 bacım 3 erkek kardeşim ve eşleri var aslında şanslıyım .
Ailem bana yetiyor, arkadaslarim kafam dağılsın diye ya arar ya mesaj atarlar ya gezme düzenleyen , geri duran hep benim .
Çünkü yalniz kalmam gerekiyor bu süreci atlatmam icin .
Allah size de yardim etsin biz burdayiz bak , hep yanınızdayız
Tabi bir de burda tanıştığım arkadaşlarım var çok sevdiğim :)) iyi ki onlar da var
Özellikle özgecim :))

Birçok arkadaşlık boşanma sürecinde bozulmuş anladığım kadarıyla..
Benim can dostum ise ikinciye evlenince beni unuttu..

Senin yaptığın bir hata yok, bende de aynı durum var bir yerden sonra gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Bende de aynı durum oluyor ama kimseyi inandiramıyorum nedense

Back
X