Neden çevremdeki herkes bana kendimi değersiz hissettiriyor? :(

Ailem,arkadaşlarım hiç biri beni umursamıyor. Şuana kadar bi fedakarlık görmedim. Yakın arkadaşım zaten yok. Sınıftaki arkadaşlarımında hep 2. planındayım.

Atıyorum sınıfta ödev için grup oluşturulucak 2'şer 2'şer. Arkadaşım dediğim kız bi gruba zorla 3'lü dahil oluyor, benim yalnız kalacağımı bile bile. Bişey düzenliyorlar, beni en son yarım ağızla çağırıyorlar.

Ailemlede aram pek iyi değil. Babam Allahlık zaten.

Sevdiğim biri var, konu açmıştım. Kaç gündür cevap yazmıyor. Whatsupptan, faceden falan yazıyorum, bakmıyo oraya. Görmüyo mesajımı yani. Ama istese, sevse bakardı. Ben dakikada bir bakıyorum. O neredeyse 3 gündür bakmıyor.

Bu Soma olayınada acayip üzüldüm, arkadaşımın dayısı ölmüş, çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin hepsine.

Anlayacağınız hayatım pek iyi gitmiyor. Dertleşçek kimse yok. Buraya yazayım dedim. :105:

Canım neden oluyo biliyormusun fazla fedakarlıktan...Sen onları fazla önemsiyorsun...Kendini mutlu edecek şeyler yap,güzel bir film izle , ya da kendine çikolatalı pasta yap.... Yalnızlık zaten herkeste var olan bir şey...Kendinde değişiklikler yap fiziksel görünümünde ne bileyim okulda ya da sosyal hayatındaki giyim tarzını , parfümünü, kremlerini falan değiştir... Sen kendini çok sevip , aynada özgüvenin yerinde oldukça insanlarda sana güvenecekler...Ama sen kendini ezik gibi hissedersen inanki herkes kaçıyo...Bende lise çağlarımda bir kaç arkadaş dışında sosyal bir çevreye giremezdüm hatta toplum içinde bile konuşamazdım...Sonra üniversitede tiyatro kulübüne katıldım oyun çıkardık herkesin önünde oynadık bir özgüven olmaya başladı...mezun oldum okullarda ücretli öğretmenlik yaptım çocukların önünde ders anlatırken inanki herkesin sadece seni dinlemesi karakterinde bir oturuş meydana geliyo...

Sosyal olabileceğin aktiviteleri öneriyorum canım sana..geçmişte yağlı boya kursuna gitmiştim en samimi arkadaşlarımdan biri ordan mesela...bir diğer samimi arkadaşımda açıköğretim kursuna gitmiştim ordan :1: .... Yani asla vazgeçip umutsuzluğa kapılma...Hoş bende bende partner bulma konusunda yeteneksizim ama mutlaka herşeyin bir çözüm yolu vardır...Sen kendine güven kendini sev seni önemsemeyenler sen kendine güvendikçe seni adam yerine koymaya başlayacak.... Misal benim ailemde bana böyle önemsizmişim gibi hissettirirlerdi bana...ama ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde babam annem gurur duyup evdede bi saygı göstermeye başladılar...şimdi öğretmenlik yapmıyorum ama hala babam öğretmen hanım der bana :34: ...

Kendini kanıtlayacağın önemli birşeyler yap inanki çok işe yarıyo :54:

Canım neden oluyo biliyormusun fazla fedakarlıktan...Sen onları fazla önemsiyorsun...Kendini mutlu edecek şeyler yap,güzel bir film izle , ya da kendine çikolatalı pasta yap.... Yalnızlık zaten herkeste var olan bir şey...Kendinde değişiklikler yap fiziksel görünümünde ne bileyim okulda ya da sosyal hayatındaki giyim tarzını , parfümünü, kremlerini falan değiştir... Sen kendini çok sevip , aynada özgüvenin yerinde oldukça insanlarda sana güvenecekler...Ama sen kendini ezik gibi hissedersen inanki herkes kaçıyo...Bende lise çağlarımda bir kaç arkadaş dışında sosyal bir çevreye giremezdüm hatta toplum içinde bile konuşamazdım...Sonra üniversitede tiyatro kulübüne katıldım oyun çıkardık herkesin önünde oynadık bir özgüven olmaya başladı...mezun oldum okullarda ücretli öğretmenlik yaptım çocukların önünde ders anlatırken inanki herkesin sadece seni dinlemesi karakterinde bir oturuş meydana geliyo...

Sosyal olabileceğin aktiviteleri öneriyorum canım sana..geçmişte yağlı boya kursuna gitmiştim en samimi arkadaşlarımdan biri ordan mesela...bir diğer samimi arkadaşımda açıköğretim kursuna gitmiştim ordan :1: .... Yani asla vazgeçip umutsuzluğa kapılma...Hoş bende bende partner bulma konusunda yeteneksizim ama mutlaka herşeyin bir çözüm yolu vardır...Sen kendine güven kendini sev seni önemsemeyenler sen kendine güvendikçe seni adam yerine koymaya başlayacak.... Misal benim ailemde bana böyle önemsizmişim gibi hissettirirlerdi bana...ama ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde babam annem gurur duyup evdede bi saygı göstermeye başladılar...şimdi öğretmenlik yapmıyorum ama hala babam öğretmen hanım der bana :34: ...

Kendini kanıtlayacağın önemli birşeyler yap inanki çok işe yarıyo :54:

Yazdiklarinda haklisin kendimle ilgilenmeliyim, akisina birakmaliyim.
Bu arada bende ogretmen olmak istiyorum :)

Biraz pasif, her şeye uyumlu birisin sanırım.
Uyumlu olanlar öyle silik oluyor maalesef.

Duyguları önemsenmiyor.
Okul dönemi öyleydim.Oradan biliyorum..

Ne yapalım?
Ben size uyarım.
Şunu mu yesek?
Bana fark etmez.
Ay ben çok yorgunum, sen yapsan?
Hmm, tamam merak etme..

Nereye gidelim?
Siz seçin..

Böyleydim eskiden..

Bir gün yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmeyen, benim gözümde dört dörtlük olan bir
arkadaşımın aslında ne kadar bencil olduğunu farkettim..

Sonra neyi farkettim biliyor musun?

Sen iyiysen herkes iyi, melek insan yok.

Ve en üzücü olan şu ki... Hırçın, sorunlu, uyumsuz, kendisini daha çok düşünen,
fedakarlık yapmaktan çok bekleyen insanlar daha gözde..

Elinden geliyorsa kendine daha çok değer ver.
Fedakarlık yap ama gördükçe yap..
Uyumlu ol ama uyum sağlayan kişilere..:34:

Daha az üzülürsün.
Daha da tatlı olursun emin ol..

Samimi olmuş yazın . :-) Böylesi daha hayırlıdır belki. Kafana takma.

Biraz pasif, her şeye uyumlu birisin sanırım.
Uyumlu olanlar öyle silik oluyor maalesef.

Duyguları önemsenmiyor.
Okul dönemi öyleydim.Oradan biliyorum..

Ne yapalım?
Ben size uyarım.
Şunu mu yesek?
Bana fark etmez.
Ay ben çok yorgunum, sen yapsan?
Hmm, tamam merak etme..

Nereye gidelim?
Siz seçin..

Böyleydim eskiden..

Bir gün yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmeyen, benim gözümde dört dörtlük olan bir
arkadaşımın aslında ne kadar bencil olduğunu farkettim..

Sonra neyi farkettim biliyor musun?

Sen iyiysen herkes iyi, melek insan yok.

Ve en üzücü olan şu ki... Hırçın, sorunlu, uyumsuz, kendisini daha çok düşünen,
fedakarlık yapmaktan çok bekleyen insanlar daha gözde..

Elinden geliyorsa kendine daha çok değer ver.
Fedakarlık yap ama gördükçe yap..
Uyumlu ol ama uyum sağlayan kişilere..:34:

Daha az üzülürsün.
Daha da tatlı olursun emin ol..

Cok haklisin. Aynisi bende de oldu. İlgiyi cekince aslinda arkadasliga emek verenin bi tek sen oldugunu goruyosun. Hak edene hak ettigi kadar deger vermeli.

Cok haklisin. Aynisi bende de oldu. İlgiyi cekince aslinda arkadasliga emek verenin bi tek sen oldugunu goruyosun. Hak edene hak ettigi kadar deger vermeli.

Aynen öyle..
O olayda çok üzülmüştüm. İnsan yere göğe sığdıramadığı arkadaşlığının,
sadece kendi fedakarlıklarıyla mükemmel olduğunu görünce bir şok yaşıyor.. :)

Ama bana ders oldu.
O günden sonra onunla tüm bağımı kestim.
Özürlerine bile kanmadım.
Gözüme gözüme battı severken tüm görmediklerim.
Ve başkaları da nasibini aldı.
O uyumlu benden eser kalmadı.

Başladım kendi isteklerimde diretmeye.
Huysuzluklar etmeye, siz gidin benim canım istemiyor onu yapmak demeye..

Herkes sana ne oldu? Sen eskiden ne güzel uyumluydun diyor...
dikkat et bak ne güzel :) diyorlar.

Kendine uydurmak güzeldir çünkü..
Uyanın ne hissettiğini umursayan yok..

Çat çat saydım, kalp kırcam diye çekinen ben nerde...?
Ohhh ama çok iyi oldu, daha değerli oldum.
Arada bir sana uyum sağlayan insanların olduğunu görünce insan çok iyi hissediyor :)

Tavsiye ederim mumla arat kendini :)

Aynen öyle..
O olayda çok üzülmüştüm. İnsan yere göğe sığdıramadığı arkadaşlığının,
sadece kendi fedakarlıklarıyla mükemmel olduğunu görünce bir şok yaşıyor.. :)

Ama bana ders oldu.
O günden sonra onunla tüm bağımı kestim.
Özürlerine bile kanmadım.
Gözüme gözüme battı severken tüm görmediklerim.
Ve başkaları da nasibini aldı.
O uyumlu benden eser kalmadı.

Başladım kendi isteklerimde diretmeye.
Huysuzluklar etmeye, siz gidin benim canım istemiyor onu yapmak demeye..

Herkes sana ne oldu? Sen eskiden ne güzel uyumluydun diyor...
dikkat et bak ne güzel :) diyorlar.

Kendine uydurmak güzeldir çünkü..
Uyanın ne hissettiğini umursayan yok..

Çat çat saydım, kalp kırcam diye çekinen ben nerde...?
Ohhh ama çok iyi oldu, daha değerli oldum.
Arada bir sana uyum sağlayan insanların olduğunu görünce insan çok iyi hissediyor :)

Tavsiye ederim mumla arat kendini :)

Kacan kovalanir hesabi, insanlar bundan anliyor.

Canım bende lisedeyken öyleydim biliyor musun? Çok inanılmaz silik bir tiptim herkese uyumluydum kimse beni sallamıyordu hiç arkadaşım yoktu.. Lisenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyordum, okula bir gün gitmedim diyelim herkes aa senin yokluğunu farketmedik derdi :52: O kadar siliktim yani.. Üniversiteye geçince biraz kendime güvenim gelince mükemmel bi çevrem oldu hatta şuan sınıfın göz bebeği gibi bir şeyim derslerim iyi herkes beni tanıyor diğer sınıflardan arkadaşlarım var okula 10dk geç kalsam "neredesin gelmeyecek misin bugün okula?" diyorlar :52: Kendine güvenin gelsin biraz merak etme lise biraz sorunludur ama üniversitede düzelir her şey :16:

Canım bende lisedeyken öyleydim biliyor musun? Çok inanılmaz silik bir tiptim herkese uyumluydum kimse beni sallamıyordu hiç arkadaşım yoktu.. Lisenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyordum, okula bir gün gitmedim diyelim herkes aa senin yokluğunu farketmedik derdi :KK52: O kadar siliktim yani.. Üniversiteye geçince biraz kendime güvenim gelince mükemmel bi çevrem oldu hatta şuan sınıfın göz bebeği gibi bir şeyim derslerim iyi herkes beni tanıyor diğer sınıflardan arkadaşlarım var okula 10dk geç kalsam "neredesin gelmeyecek misin bugün okula?" diyorlar :KK52: Kendine güvenin gelsin biraz merak etme lise biraz sorunludur ama üniversitede düzelir her şey :KK16:
Bana da yardımcı olur musun.Aynı anlattığın gibi bende lisede öyleydim.Şimdi üniversiteye geçtim hala öyle.Neredeyse hiç arkadaşım yok.Nasıl yaptın sen ne yaptın da öyle oldu?Yardıma ihtiyacım var :(

Bana da yardımcı olur musun.Aynı anlattığın gibi bende lisede öyleydim.Şimdi üniversiteye geçtim hala öyle.Neredeyse hiç arkadaşım yok.Nasıl yaptın sen ne yaptın da öyle oldu?Yardıma ihtiyacım var :KK43:
Biraz girişken olmayı dene ufak defek arkadaşlıklar yap herkesle konuş hal hatır sor canım gerisi zamanla çorap söküğü gibi geliyor :KK50:

Back
X