neden değer görmüyorum :(

feyzaden

Yavrucan'ın Annesi
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
74
0
16
İstanbul
benim sorunum değer görememek.özellikle Ailem tarafından ya nasıl anlatsam bilmiyorum.çok yakınlıktan mı oldu bilmiyorum ama kimse takmıyor beni.küçük kardeşlerim bile.evliyim ve 1 kızım var.bebeğim doğduğunda herkes bakabiliyor mu nasıl bakacak çocuğa diye soruyorlarmış ya insanlar beni nasıl, ne gözle görüyor bilmiyorum.herkeste bir akıl verme merakı. dün ablama gittik mesela ailece teyzem falanda vardı...ablamın masasına bir övgüler görmeliydiniz.ben onları davet ettiğimde ne yapacağımı şaşırırım ama yinede boşuna .bende hiç bir şey yemediler orada sofradan kalkamadılar.sonra toplayıp bulaşıkları falan yıkadılar.bana gelince hiç bir şey yapmadılar..Küçücük çocuğumla koşturup durdum.ne zaman misafir gelse annem çağırır bütün hazırlığı yaparım .çocuğum ortada perişan.düşer ,kalkar kimse ilgilenmez.ya bilmiyorum nasıl davranmalıyım? araya mesafe koymak istiyorum ama evimiz çok yakın gitmesem annem üzülüyor gitsem ben ya sanırım ben gereğinden fazla fedakarlık yapıyorum o yüzden mi böyle oluyor ???

canım anne evin sonuçta gitti mi boş duramazsın,misafir gelince de yardım etmek zorundasın ,ama çocuğunu ihmal edecek kadar olmasın,sen annene yardım edersen annende o arada torununa bakabilir,benim önerim ablanı takip et madem o çok kıymetli tavır ve tutumu nasıl,sen de benzeri bir yol izleyebilirsin ,sevgiler.

Merhaba,
Çoklukla can sıkıcı şeyler yaşamışsın, inşallah bu sorun en kısa zamanda aşılır... Bence yapman gereken biraz mesafe koymak, kendini biraz özletmek... Annenin misafirleri geldiğinde yardım edecek birileri var ise, o gün kendine ayrı bir program yapabilirsin... Biraz kendinle, ailenle, çocuğunla kalmak seni rahatlatacaktır... Bence herşeye sıfırdan başla, geçmişi görme unut ve sana böyle davranan herkese güleryüzle yaklaş... Taş atana ekmek at derler ya, öyle... Ben bu tür durumlarda hediye vermenin en güzeli olduğuna inanırım. Büyük bir şey değil, onların seveceği minik hediyeleri tek tek onlara özel paketleyip verebilirsin... Bu onları özel hissettirecek.. Ablanla daha yakın olup daha çok paylaşırsan da göreceksin en büyük yardımcın o olacaktır :) NE zaman istersen yanındayız, hep yaz :) Unutma yalnız değilsin! :)

böyle insanları anlamak mümkün değil..aynısını benim anneme yapıyorlar. herkes toplanıyor annemi çağırmıyorlar ya da annemin çocukları olarak biz diğer kardeşlerinin çocuklarından çok ayrı muamele görüyoruz. inşallah çocuğuna sirayet emez canım bu olay kendini değersiz görmek kadar can acıtan bişey yok.

ama ne kadar çabalarsan çabala kıymete binemiyorsun. gerçi biraz para yedirirsen kıymete binersin ama genel durum bu. aynı şeyleri yaşıyorum diye örnek veriyorum kendimden kusura bakma.

şimdi araya mesafe koyduk ama suçlu yine biz olduk..hey Allahım nasıl insanlar var ya..karşıdaki ne yapsa kabahatli oluyor..

hiç takma canım kendini biraz geri çek,2 git bi gitme,yoksa insanlar hep gelmek zorundaymşsın gibi davranıyorlar bi zaman snra.

tabi ki yardım ederim hemde seve seve..gerektiğinde evde hazırlık yapıp götürüyorum..ama annem başka bişeyle ilgileniyo telde konuşuyo iş yapıyo ilgilenmiyo bebeğimle..ablama gelince.o nadiren geldigi için durumun çok içinde değil ve hiçbişeye karışmaz.ben dayanamam kendimi tutamam. ama karar verdim hiç bişeye karışmıycam bundan sonra

çook teşekkür ederim..evet bende öyle düşünüyorum kesinlikle araya mesafe koymalıyım..ablam en büyük destekçim yardımcım zaten onu çok seviyorum...

Sorununuzun cevabini kendiniz bulmussunuz...
malesef cok yapanin kiymeti yok....

Kıyamam ya fedakar insanlara saygım var ama kendini yıpratacak ve çocugunu ihmal edecek kadar fedakarlıgada zaruri olmadıkça gerek yok bence.😊

annenize gitseniz siz üzülüyosunuz gitmeseniz anneniz

sizin yapacağınız tek şey annenizle konuşmak anneniz sonuçta sizi anlıyabilecek en doğru insandır.

susarak birşeyi çözemessiniz ailenizdir mesafede koymak pek mümkün değil

Bende maalesef benzer sıkıntılar içindeyim.İnsanın ailesinden bu şekilde muamele görmesi insanı çok kırıyor.
Benimde anneannem teyzem ve hatta onların kışkırtmalarıyla annem bile farklı muamele yapıyor. Çok garip ama değer göstermeyip benim mutsuzluğumdan mutlu olduklarını hissediyorum bazen bu beni çok üzüyor.Seni çok iyi anlıyorum.
Hatta senin durumun benden iyi bile sayılır.Sana yemeğe geldiklerinden bahsetmisin. Bizimkiler evlendim evleneli 4 yılda 3 sefer protokolle yemeğe geldiler,birde her zamanki gibi tabi hiç bişeyimi beğendiremedim
Ama ne zaman onlara ihtiyacım olsa asla aramazlar sormazlar.Teyzemle aynı semtte oturmamıza rağmen taşınacağımı haber vermek için aradığımda nezakaten bi şeye ihtiyacın varmı yardım istermisin diye sormadı bile mesela.
Ananem bütün kızlarına ve torunlarına davet verip herkesi çağırdığında beni asla çağırmaz yüzsüzlük yapıp çat kapı gitsem surat yapar lafıyla döver insanı.
Darılıp bir süre aramayıp gitmediğimde de annemi bana karşı kışkırtır. konu komşu akraba kim varsa sürekli bana verdiği emeklerden benim sözde nankörlüğümden bahseder.
Ama ben az çok biliyorum neden böyle yaptıklarını aslında.Benden sürekli bir beklenti hep bir menfaat içindeler,tabiri caizse biraz yalakalık yapsam paranın yüzü sıcaktır benden iyisi olmaz.
Ama insanın canım dedikleri bile parayla dost olacaksa varsın mutlu olsunlar ama benimle olmasınlar.Annem annemdir atılmaz satılmaz fazla saflığına veriyorum.Benimle ilgilenmese de onun bu saflığını sineye çekiyorum ama diğerlerini bende artık ne arıyorum nede soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…